Orco: Soud schválil plán restrukturalizace

Zprávy z finančních trhů, 19. 5. 2010 12:02
Společnost Orco oznámila, že obchodní soud v Paříži schválil návrh záchranného plánu (restrukturalizace společnosti) a zároveň ukončil režim soudní ochrany před věřiteli (trval od 25. března 2009). Dále soud jmenoval soudního administrátora, který bude dohlížet na implementaci plánu.
Zprávu lze vnímat pozitivně, jelikož se tímto výrazně snižuje riziko případné likvidace společnosti. Cena akcie reaguje růstem o 7%.
Klíčovým bodem plánu je prodloužení průměrné doby splatnosti dluhopisů ze 3 na 8 let, což společnosti pomůže výrazně zlepšit cash flow a postupně restrukturalizovat své podnikání.
Na druhou stranu zadluženost společnost (1,5 mld. EUR) zůstává na vysoké úrovni (84% hodnoty portfolia ke konci roku 2009) a zotavení realitního trhu by dle našeho názoru mělo být pozvolné.
Naše dlouhodobé doporučení pro akcie Orco ponecháváme na stupni Prodat (bez cílové ceny). Vůči srovnatelným společnostem se nyní akcie Orco jeví jako relativně dražší (18% diskont k NAV vs. průměrný 46% diskont v sektoru).

Zdroj:    ATLANTIK
Partners Financial Services