Co o webu YES karty soudí porotci Peníze.CZ

Petr Vykoukal | 9. 8. 2002
Radovan Jelen, marketing manager, internet full-service agentura Forrest Gump, a. s. Radovan Jelen, marketing manager, internet full-service agentura Forrest Gump, a. s.

V případě webu Yes karty nelze hodnotit grafickou stránku prezentace, protože žádná není. Zajímavá je navigace na úvodní straně prezentace, jelikož mohu využít dvě různé formy s totožným výsledem. Považuji ji však za zbytečnou.

Pokud se týče obsahu, jsou zde prezentovány základní informace jak pro uživatele Yes karty, tak pro potenciální klienty. Chtěl bych jen upozornit, že forma rozdělení ČR na kraje v rámci mapy kontaktních míst se již delší dobu takto nepoužívá.

Jediné co mohu pochválit je to, že se stránky díky minimální grafice rychle natahují a že všechny informace lze díky jejich malému rozsahu získat velmi rychle.

Žádná on-line komunikace se zákazníky neexistuje a k dispozici jsou jen formuláře ke stažení, a to je dnes opravdu málo. Z hlediska obsahové informační hodnoty a grafického designu jde o nezdařilý web.

Petr Nešpůrek, obchodník, ARBOmedia - adMaster Network Petr Nešpůrek, obchodník, ARBOmedia - adMaster Network

Úvodní stránka YES karty je zpracovaná tak, aby téměř na první pohled bylo zřejmé, že se jedná o platební kartu. Nícméně se velice dlouho načítá a informace o průběhu načítání v procentech s dvěmi desetinnými místy ve mně vzbuzuje pocit, že se může načítat opravdu velmi pomalu … Hlavní stránka má 4 rohy, ale pouze 3 informace v nich. Jeden roh zůstává již mnoho měsíců prázdný a kazí tím celkový vzhled stránky. Vypadají jako nedokončené … Že se všechno točí kolem YES karty a doplňujících informací je zpracováno hezky a poutavě. Avšak vizuálně se to dost "bije" s pravým horním rohem a flashovým nadpisem "jak a kde kartu aktivovat". Obvykly na hlavní stránce bývají umístěny také informace o novinkách, aktualitách … místo toho je zde možnost stáhnutí si již poměrně dost starého klipu s J. Štefánkovou.

Co se týká poskytovaných informací, tak i přes jejich do jisté míry skoro stručnost, je hodnotím lépe než grafickou stránku serveru. Stránky se zdají zastaralé. Doporučoval bych je trochu oživit, přidat nějaké alespoň nové obrázky, novinky…

Tomáš Tyll Tomáš Tyll - společnost Nexen

Obsah stránky je dostatečný, přehledný a jednoduše pochopitelný, nechybí seznam prodejen s kontaktní informací, který mě mile překvapil. Informace jsou seřazeny, roztřiděny a návštěvník se rychle a jednoduše dozví vše potřebné. Grafická podoba je o několik stupínků horší, zvolené barvy prezentace jsou "jedovaté" a celkově graficky stránka vypadá na nepovedený mix ruzných stylů nebo jako webová prezentace školního fotbalového teamu.

Mezi porotce patří také také Michal Drtina, Vltava-Labe Press, Eda Hekšová, Marketing manager, CREDIT SUISSE ASSET MANAGEMENT, Gabriela Hrušková, Advertising Sales Manager, Tiscalli, Vladimír Iliev, zástupce šéfredaktora iStrategie.cz, Pavel Janeček, investiční společnost Pioneer Ivona Koucká, výkonná ředitelka Sdružení pro internetovou reklamu, Naveed Gill, generální ředitel, Tiscali Czech Republic, Pavla Paseková, Českomoravská stavební spořitelna . Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami YES karty? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Opisování čísla karty skončí do roku 2030, slibuje Mastercard

19. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

Opisování čísla karty skončí do roku 2030, slibuje Mastercard

Placení na internetu v Evropě se do konce tohoto desetiletí obejde bez ručního opisování údajů z platební karty. S takzvanou stoprocentní tokenizací počítá vize, kterou zveřejnila společnost... celý článek

Přiložte oko. V prvních obchodech zaplatíte bez karty i mobilu

16. 6. 2024 | Ivana Sladkovská, redakce Peníze.CZ

Přiložte oko. V prvních obchodech zaplatíte bez karty i mobilu

V Polsku testují terminály, u nichž se dá zaplatit pomocí biometrie oční duhovky a skenování obličeje. Pilotní projekt spustily společnosti Mastercard, Empik a PayEye. Jde o první řešení... celý článek

Chcete zajímavější kartu? Podívejte se, jaké dávají jednotlivé banky

16. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Chcete zajímavější kartu? Podívejte se, jaké dávají jednotlivé banky

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Partners Financial Services