Skupina Partners získala licenci obchodníka s cennými papíry

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 27. 8. 2024
Skupina Partners získala licenci obchodníka s cennými papíry

Zdroj: Shutterstock

Finanční skupina Partners oznámila, že splnila všechny podmínky České národní banky a získala licenci obchodníka s cennými papíry.

Nová společnost nese název Partners Securities a předpokládá, že činnost odstartuje v první čtvrtině roku 2025.

„Klientům přinese ještě větší transparentnost a umožní jim prostřednictvím jedné smlouvy investovat do širokého spektra investičních nástrojů nejrůznějších partnerů skupiny Partners,“ říká Petr Borkovec, ředitel finanční skupiny Partners.

Kromě tradiční spolupráce s finančním poradcem to přinese klientům možnost investovat také zcela samostatně přes mobilní aplikaci. Klient může zvolit i obě možnosti – tedy investovat jak s pomocí poradce, tak si kupovat jednotlivé akcie na vlastní pěst v aplikaci Partners.

Hledáte výhodný firemní úvěr? Klikněte ZDE.

„Partners Securities umožní lepší investiční transparentnost, protože klientům jasně odliší, co je stojí jejich samostatné obchodování či evidence investic, a kolik naopak zaplatí za služby finančního poradce, který jim radí, pomáhá a zprostředkovává investice. Přehledně si tak rozliší, co je stojí aktivní a co pasivní správa investic. Klient přesně uvidí, za co platí a proč,“ vysvětluje Borkovec.

Cílem Partners Securities bude vedle lepší přehlednosti v investicích také vytvoření jednotného ceníku pro všechny investiční produkty napříč trhem. „Klientům to například přinese jednotné vstupní poplatky u všech produktů. Nebude tedy záležet, u jaké investiční společnosti své peníze zhodnocují a jaké vstupní poplatky si tato společnost účtuje. Svého investičního poradce tak zaplatí vždy jen jednou, ne několikrát,“ zdůrazňuje Borkovec.

Jak se bránit inflaci? Investujte!

Najděte nejvýhodnější investiční portfolia a ušetřete na vstupních poplatcích. Ať jste začátečník, nebo zkušený investor.

Ředitelem společnosti Partners Securities je Martin Oliva, který se svým týmem pracuje na spuštění obchodníka s cennými papíry už více než rok. „Nyní se zaměříme na získání licence pro portfolio management a finální zahájení činnosti. Naším cílem je poskytnout klientům co nejjednodušší a nejefektivnější nástroj pro správu jejich investic. Poradcům zároveň chceme nabídnout komplexní platformu, prostřednictvím které vyřeší všechny potřeby svých klientů z oblasti investic na jednom místě a s jedním partnerem při současném rozšíření produktové nabídky. Vlastní obchodník s cennými papíry nám také umožní získat všechny investiční nástroje klientů pod naši správu a v neposlední řadě se v budoucnu také stane platformou, prostřednictvím které budeme poskytovat investiční služby i za hranicemi České republiky,“ říká Oliva.

Nová společnost má přinést výhody také finančním poradcům skupiny Partners. „Umožní jim využít širší portfolio investičních produktů i tříd aktiv. Navíc se poradcům výrazně zlepší a zrychlí veškeré procesy. V reálném čase budou mít k dispozici aktuální reálná data, bulk pokyny, frakce, investiční účty v korunách, eurech i amerických dolarech. Zrychlí se procesy sjednání, výběry budou jednoduše online a bude možné rychle a snadno rebalancovat celá investiční portfolia,“ dodává Borkovec.

Finančněporadenská společnost Partners Financial Services funguje od roku 2007. V současnosti má přibližně 600 tisíc klientů, 175 poboček a 3200 profesionálních poradců, manažerů, franšízantů a koncipientů. Součástí finanční skupiny Partners jsou také Partners investiční společnost, nemovitostní fondy Trigea a Merity, pojišťovna Simplea, penzijní společnost Rentea a nově Partners Banka. Do skupiny patří také vydavatelství NextPage Media, které vydává Peníze.cz, Finmag, Heroine a Football Club.

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Partners posilují v zahraničí. Nově míří do Rumunska

8. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Partners posilují v zahraničí. Nově míří do Rumunska

Finanční skupina Partners se rozšiřuje do další země. Získala podíl 32,89 % ve společnosti Transilvania Broker de Asigurari (TBK), která patří mezi největší rumunské brokery.

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

20. 6. 2024 | Martin Vlnas

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

Nová Partners Banka má za sebou úspěšný start. Jak ho vidí Petr Borkovec, spoluzakladatel finanční skupiny Partners, který teď bude banku řídit společně s Markem Ditzem? Jak udělat... celý článek

Změny v penzijním spoření: Nová pravidla pro příspěvek i daňový odpočet

10. 6. 2024 | Petr Kučera

Změny v penzijním spoření: Nová pravidla pro příspěvek i daňový odpočet

Od července začnou platit nová pravidla pro státní příspěvek. Kdo chce včas změnit částku, kterou si na penzijní spoření posílá, měl by to nahlásit penzijní společnosti ještě v červnu.... celý článek

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Parlament schválil novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Stát podpoří investice i spoření. Jaké výhody vám přinese DIP

16. 11. 2023 | Petr Kučera | 3 komentáře

Stát podpoří investice i spoření. Jaké výhody vám přinese DIP

Daňové odpočty se rozšíří na Dlouhodobý investiční produkt. Jeho vznik schválili poslanci. Co si pod ním představit, kdo ho nabídne a jaká budou pravidla? Máme podrobnosti.

Partners Financial Services