ECB - Evropská centrální banka

Informace uvedené na této stránce mají pouze orientační charakter. Ačkoliv bychom rádi, bohužel nejsme schopni ručit za jejich 100 % aktuálnost. Pro ověření, prosím, navštivte také domácí stránku daného subjektu. Děkujeme za pochopení.

Související články

Výpis článků s klíčovým slovem ecb, evropská centrální banka

Akcie: vývoj v Iráku přinesl dramatické posílení eura a prudké zdražení ropy

20. 3. 2006 | Pavel Slavík | 3 komentáře

Akcie: vývoj v Iráku přinesl dramatické posílení eura a prudké zdražení ropy

Pražské indexy si v úterý sedly na lokální dno. Americký DJIA dosáhl dlouhodobého maxima, Nasdaq se pohyboval u 2 300 bodů. Na 4letý vrchol vystoupal EUROSTOXX 50. Největší americká vojenská operace od začátku druhé války v Iráku vynesla kurz eura k dolaru téměř až k hranici 1,22 a cenu ropy až na 64 dolarů za barel.

Co se děje na realitních trzích?

17. 3. 2006 | Marek Janečka, Robert Šíbl

Co se děje na realitních trzích?

Reality se v poslední době stávají významnou třídou aktiv. Investice do realitních fondů představuje zajímavou možnost jak diverzifikovat svá investiční portfolia, a to s velmi zajímavým výnosem. Proč se v úvodu roku 2006 realitní trhy těší značnému zájmu investorů a co bude dál?

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: březen

15. 3. 2006 | Robert Šíbl

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: březen

USA si i nadále udržují vysokou výkonnost, ovšem na úkor rekordního zadlužení. Makroindikátory eurozóny naznačují toužebně očekávané, i když jen velmi mírné, oživení. Raketový růst HDP roku 2005 pasoval Česko a Slovensko do role ekonomických tygrů střední Evropy. Jak se těmto ekonomikám dařilo a bude dařit do budoucna?

Akcie: dramatický pokles české burzy

13. 3. 2006 | Pavel Slavík | 2 komentáře

Akcie: dramatický pokles české burzy

Pražská burza v uplynulém týdnu výrazně oslabila a index PX-D sestoupil hluboko pod 4 000 bodů. Na vývoji se odrazilo především doznívání výsledků, které ve většině případů neopodstatňují aktuální ceny českých akcií. Jak se dařilo dalším evropským a americkým trhům?

Česká ekonomika ve volebním roce: co čeká nás a naše kapsy?

24. 1. 2006 | Simona Ely Plischke | 2 komentáře

Česká ekonomika ve volebním roce: co  čeká nás a naše kapsy?

Průměrná mzda letos asi překoná 20 000 Kč. Díky silné koruně si budeme moci v zahraničí více vyhodit z kopýtka. Kolik za rok zaplatíme za euro či dolar? Co zdraží a co budeme nakupovat levněji? Schodek rozpočtů opět vzroste, nezaměstnanost klesne jen mírně. Jak s korunou zamává investice Hyundai? Co přední ekonomové očekávají od letošního vývoje českého hospodářství?

Akcie: slabší výsledky a dražší ropa

23. 1. 2006 | Pavel Slavík | 1 komentářů

Akcie: slabší výsledky a dražší ropa

ČNB nespatřuje zásadnější tlaky pro pokračující zvyšování úrokových sazeb. Tvrdým oříškem pro americký trh byly horší výsledky reportujících společností a také korektivní poklesy japonského indexu. Cena ropy opět vzrostla. To vše se negativně projevilo také na evropských trzích.

Akcie: vlna vybírání zisků

16. 1. 2006 | Pavel Slavík | 3 komentáře

Akcie: vlna vybírání zisků

České indexy se v pondělí dostaly na nová historická maxima, ve zbytku týdne ale ztrácely či stagnovaly a v týdenním srovnání lehce ztratily. V USA začala výsledková sezona, první reporty ale byly pro trhy spíše zklamáním. Evropské trhy zásadně ovlivnil vývoj v Iránu, oznámení ECB, že asi již v březnu zvýší sazby a již druhé snížení odhadů zisků France Telecom.

Peněžní trh má vždy smysl

12. 1. 2006 | David Urbánek | 12 komentářů

Peněžní trh má vždy smysl

I když nyní nepřináší fondy peněžního trhu po zohlednění inflace kladný reálný výnos, není důvod se jim vyhýbat. Stále plní svůj účel výhodné alternativní investice k bankovním účtům. Jsou investice na korunovém peněžním trhu při historicky nízkých sazbách ještě vůbec efektivní? Proč má pro investora mnohem větší smysl sledování reálné výkonnosti trhu než výše úrokové míry?

Akcie: předvánoční atmosféra bez přehnaných akcí

12. 12. 2005 | Pavel Slavík | 10 komentářů

Akcie: předvánoční atmosféra bez přehnaných akcí

Uzamykání tučných ročních zisků pokračovalo uplynulý týden u akcií Unipetrolu, pražská burza jinak zakončila tam, kde začala. Evropský akciový index DJ Eurostoxx50 zůstal také beze změny. Americké indexy naopak přerušily svou růstovou rallye a mírně oslabily.

Akcie: rating středoevropských trhů klesl na neutral

5. 12. 2005 | Pavel Slavík | 4 komentáře

Akcie: rating středoevropských trhů klesl na neutral

Morgan Stanley snížil investiční stupeň pro Polsko, Maďarsko i ČR. Koruna posílila na historický rekord proti euru. Evropské trhy se vyšplhaly na nová čtyřicetiměsíční maxima. ECB podle očekávání zvýšila hlavní úrokovou sazbu. USA představily dobrá makroekonomická data. Co dalšího uplynulý týden přinesl?


ECB - Evropská centrální banka - Zkušenosti

Žádný komentář nebyl vložen.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

Moneta vylepšila prémiový účet Gold. Má i lepší spoření

Moneta vylepšila prémiový účet Gold. Má i lepší spoření

Moneta Money Bank od července vylepšila svůj prémiový účet Gold. Klienti nově získají...více

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání...více

Společný účet dává jistotu

Společný účet dává jistotu

Nejen o budouci dovolené, ale i o financích v rodinách čím dál víc rozhodují partneři...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů
Partners Financial Services