Klienty Poštovní spořitelny nově obslouží i na pobočkách ČSOB

jih | rubrika: Aktuality | 2. 9. 2019

Klienti Poštovní spořitelny mohou od září nově vyřizovat své věci i na pobočkách mateřské ČSOB. Výjimkou je obsluha vkladních knížek, která nadále zůstává pouze na poštách.

„Naším dlouhodobým cílem je zvyšovat dostupnost finančních služeb. Díky partnerství s Českou poštou a nově i zpřístupnění celé pobočkové sítě ČSOB všem našim klientům opět dokazujeme, že tento závazek bereme vážně,“ říká Jan Sadil, vrchní ředitel a člen představenstva zodpovědný za oblast retailu v ČSOB.

Dosud měli klienti Poštovní spořitelny k dispozici především víc než 3000 poboček České pošty. Po rozšíření obslužné sítě o pobočky ČSOB najdou podporu na dalších více než 200 místech.

Sjednocení obsluhy na pobočkách je jedním z kroků k ukončení samostatné značky Poštovní spořitelna. Ta funguje od roku 1991, ČSOB ji získala v roce 2000 při převzetí IPB.

ČSOB už na začátku letošního roku oznámila, že značku Poštovní spořitelna postupně utlumí, protože dál nechce tříštit síly. Sloučením značek od roku 2020 chce banka především ušetřit, aby dál nemusela vést oddělené systémy, odlišný marketing či různé pobočkové sítě. I na poštách by se pak místo červené Poštovní spořitelny měly prodávat služby modré ČSOB. Banka už letos postupně předělává samostatná finanční centra Poštovní spořitelny na klasické pobočky ČSOB.

Na poštách zůstane ČSOB minimálně do konce roku 2027 díky nové desetileté smlouvě se státní Českou poštou.

Modrá je dobrá? ČSOB zlevní europlatby, zdraží telefonní bankovnictví. Přidá platby mobilem a investice

Kurzy měn na Peníze.cz

Směna je život!

Chcete vyměnit peníze nebo nakoupit v zahraničním obchodě? Jedete do ciziny a nevíte, kolik místních peněz dostanete za svoje koruny? Máte zainvestováno v cizí měně a zajímá vás kurz eura, kurz dolaru nebo třeba kurz švýcarského franku? Máme čerstvý kurzovní lístek, který každý den zveřejňuje Česká národní banka, i kurzovní lístky českých bank.

Nejhledanější kurzy měn

Euro25,425+0,09 Kč
Americký dolar23,314+0,05 Kč
Britská libra30,247+0,09 Kč
Švýcarský frank26,062+0,06 Kč
Turecká lira70,521+0,04 Kč

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

2. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas získala nadpoloviční podíl v kampeličce Ney spořitelní družstvo. Spořitelní družstvo bude dál působit jako dceřiná společnost banky. Cenu a další podmínky nákupu Creditas... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

20. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

Česká spořitelna spustila v mobilní aplikaci George personalizované tipy s cílem zvýšit finanční zdraví uživatelů. Mají jim pomoct s tvorbou krátkodobé a dlouhodobé finanční rezervy,... celý článek

Partners Financial Services