Raiffka dohání konkurenci, účet sjedná kompletně online

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 1. 10. 2020 | 5 komentářů
Raiffka dohání konkurenci, účet sjedná kompletně online
Ilustrační foto.
Zdroj: Shutterstock

Raiffeisenbank nově umožňuje zřídit běžný účet kompletně online. Zájemci, kteří už mají účet v jiné bance, k tomu potřebují jenom mobilní telefon.

Raiffeisenbank doteď umožňovala online otevření účtu jen částečně. Žádost sice bylo možné vyplnit online, ale zájemce pak musel jít podepsat smlouvu na pobočku nebo se domlouvat na setkání s kurýrem.

Nově banka slibuje otevření účtu do deseti minut. Udentitu klienta si ověří nafocením občanského průkazu a pasu nebo řidičského průkazu. Banka také požaduje pořízení fotografie klienta, tedy takzvané selfie. Další podmínkou je zaslání jedné koruny z existujícího účtu žadatele u jiné banky. 

Ověřit identitu na dálku tímto způsobem umožňují zákonná pravidla. Skoro všechny konkurenční banky toho už delší dobu využívají.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

Nedávno je dohnala i Česká spořitelna, u níž zájemci museli dlouho chodit osobně na pobočku. Nový bezplatný účet Standard, který spořitelna nabízí od poloviny letošního roku, rozšířil možnost o online sjednání. Na něj ale dosáhnou jenom zcela noví zájemci. Dosavadní klienti spořitelny musí jít kvůli přechodu na nový účet stále osobně na pobočku.

Raiffeisenbank tak byla poslední bankou, která nedokázala založit běžný účet kompletně online.

„Aktuálně si touto cestou mohou založit běžný účet občané České republiky starší 18 let, a to konkrétně Chytrý a Aktivní účet pro fyzické osoby. Na dalším rozvoji intenzivně pracujeme a v blízké budoucnosti bychom chtěli rozšířit možnost založení účtu online i na malé a střední podnikatele,” říká Petr Šíma, manažer digitálních prodejů v Raiffeisenbank.

Na počátku roku 2021 plánuje banka umožnit zřízení běžného účtu pro fyzické osoby také prostřednictvím aplikace Mobilní eKonto. 


A tohle už jste četli?

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 5 komentářů

A tohle už jste četli?

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

2. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas získala nadpoloviční podíl v kampeličce Ney spořitelní družstvo. Spořitelní družstvo bude dál působit jako dceřiná společnost banky. Cenu a další podmínky nákupu Creditas... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

20. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

Česká spořitelna spustila v mobilní aplikaci George personalizované tipy s cílem zvýšit finanční zdraví uživatelů. Mají jim pomoct s tvorbou krátkodobé a dlouhodobé finanční rezervy,... celý článek

Partners Financial Services