První banka v Česku umožní platbu prstenem

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 30. 5. 2024
První banka v Česku umožní platbu prstenem

Zdroj: mBank

mBank představila jako první banka v Česku platební prsten. Klientům ho nabídne jako alternativu k používání fyzické platební karty.

„Naši klienti tyto inovace, ať už se jedná o Google Pay, Apple Pay, Xiaomi Pay, bezkontaktní platby analogovými hodinkami SwatchPay nebo virtuální karty, milují,“ říká Paweł Kucharski, generální ředitel mBank v Česku.

Prsten banka uvádí na trh ve spolupráci se společnostmi Mastercard a Niceboy.

Platební prsteny budou od 10. června k dispozici ve třech variantách – bílé s lesklým provedením a černé s lesklým nebo broušeným provedením. Maloobchodní cena činí 1990 korun. Do září si ho může za korunu exkluzivně zakoupit vylosovaných 1000 stávajících klientů mBank. Bez losování je pak možné prsten pořídit se slevou za 1249 korun.

Za korunu prsten dostane také prvních 1000 nových zákazníků banky – při zakládání účtu mKonto bude potřeba v žádosti zvolit, že přichází na základě akce a zadat kód PRSTEN.

„Z našich dat víme, že platební prsteny v lidech vzbuzují zájem a každý čtvrtý by je rád vyzkoušel,“ říká Jana Lvová, generální ředitelka společnosti Mastercard pro Česko a Slovensko. 

Chcete si splnit své sny? Investujte!

Do minuty vyhledáte nejvýhodnější investiční portfolia a přání vaše i vašich blízkých se začnou plnit. A nemusíte být profík.

Jedná o první produkt podporující nové platební řešení Nicebo Pay, říká Michal Čarný, šéf českého výrobce elektroniky Niceboy. Další produkty podle něj budou následovat.

Při ztrátě prstenu stačí v mobilní aplikaci z prstenu odebrat platební kartu, případně si ji dočasně deaktivovat, upřesňuje Martin Podolák, zástupce generální ředitele mBank v Česku pro oblast produktového a segmentového magementu.

„Klienti mBank provedou více než polovinu všech transakcí na terminálech u obchodníků něčím jíným než kartou, například telefonem, hodinkami. U klientů ve věku 15 až 20 let je to dokonce až 80 procent,“ dodává Podolák.

Polská mBank působí na českém a slovenském trhu od roku 2007. V současnosti má téměř 780 tisíc klientů.

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+15
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

2. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas získala nadpoloviční podíl v kampeličce Ney spořitelní družstvo. Spořitelní družstvo bude dál působit jako dceřiná společnost banky. Cenu a další podmínky nákupu Creditas... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

20. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

Česká spořitelna spustila v mobilní aplikaci George personalizované tipy s cílem zvýšit finanční zdraví uživatelů. Mají jim pomoct s tvorbou krátkodobé a dlouhodobé finanční rezervy,... celý článek

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

20. 6. 2024 | Martin Vlnas

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

Nová Partners Banka má za sebou úspěšný start. Jak ho vidí Petr Borkovec, spoluzakladatel finanční skupiny Partners, který teď bude banku řídit společně s Markem Ditzem? Jak udělat... celý článek

Partners Financial Services