Kofola vyplatí dividendu, výsledky překvapily

pk | rubrika: Aktuality | 16. 9. 2020 | 1 komentář

Představenstvo společnosti Kofola navrhne vyplatit dividendu ve výši 13,50 Kč na akcii. To znamená zhruba šest procent z ceny 218 až 225 korun za akci, na níž se pohybovala v posledních týdnech. Firma o tom informovala ve zprávě o výsledcích hospodaření za druhé čtvrtletí.

„Kofola potěšila a překonává odhady. Ve druhém čtvrtletí velmi slušně reagovala úspornými opatřeními na koronavirovou krizi, která výrazně paralyzovala značnou část jejího byznysu. Navíc zvýšení výhledu dává indikaci na pozitivní vývoj letní sezóny. Celkově příznivě vyznívající čísla se pak promítají do navržené dividendy, se kterou jsme pro letošek v důsledku koronakrize spíše nepočítali,“ komentuje to analytik Fio banky Jan Raška.

Hlavní provozní ukazatel v podobě provozního zisku EBITDA dosáhl úrovně 230 milionů korun, což je sice meziroční pokles o 24,8 %, ale lepší výsledek, než analytici čekali. „Navíc Kofola oznamuje poměrně výrazné vylepšení letošního výhledu EBITDA z pásma 810 až 990 milionů na 950 až 1000 milionů,“ dodává Raška. Výnosy klesly meziročně o 16,1 %.

Akcie Kofoly na pražské burze

Zdroj: peníze.cz

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+14
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Menší akcionáři ČEZ dostanou 52 Kč na akcii. Stát si vezme víc

25. 6. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Menší akcionáři ČEZ dostanou 52 Kč na akcii. Stát si vezme víc

Společnost ČEZ vyplatí akcionářům dividendu 52 Kč na akcii před zdaněním. Rozhodla o tom valná hromada, když potvrdila návrh představenstva.

O dividendu požádáte snadněji. Novinku využije čtvrtá firma

18. 6. 2024 | Petr Kučera

O dividendu požádáte snadněji. Novinku využije čtvrtá firma

Požádat o výplatu dividend jednoduše přes internet nově mohou i akcionáři společnosti Philip Morris ČR, s?jejímiž akciemi se obchoduje na Burze cenných papírů Praha.

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

6. 6. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

Vývoj podílových fondů hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v květnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost?

Kolik vám vynesou dividendy z českých akcií? Přehled

9. 5. 2024 | Jan Traxler | 5 komentářů

Kolik vám vynesou dividendy z českých akcií? Přehled

Nejvyšší dividendový výnos z akcií obchodovaných na pražské burze nabízejí pravidelně Moneta, Philip Morris a ČEZ. Kolik dostanou akcionáři letos a jaký je výhled do příštích let?

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

Valná hromada Moneta Money Bank, které se zúčastnili držitelé 74,59 procenta akcií, dnes schválila rozdělení čistého zisku za rok 2023. Z částky 5,4 miliardy korun akcionářům vyplatí... celý článek

Partners Financial Services