Změňte dodavatele plynu v létě: Získáte bonus 1500 Kč a šetříte od prvního dne

PR článek | rubrika: PR Článek | 14. 8. 2017 | 2 komentáře
Začínáte řešit přemrštěné ceny za plyn až s příchodem „dědečka Mrazíka“? S takovou moc neuspoříte.
Změňte dodavatele plynu v létě: Získáte bonus 1500 Kč a šetříte od prvního dne

Dodavatele plynu byste měli změnit ideálně už v létě. Jedině tak budete šetřit už od prvního dne topné sezóny. Přes letní prázdniny navíc probíhá spousta zajímavých akcí, díky kterým můžete průměrnou roční úsporu za plyn 4644 Kč ještě o pár stovek navýšit. Například společnost Ušetřeno.cz ty, kteří aktuálně mění dodavatele, odměňuje bonusem až ve výší 1500 Kč. Jak to funguje?

Pokud začnete změnu řešit včas, máte vyhráno

Venkovní teploty se už nějaký ten pátek pohybují kolem příjemných 30 °C, radiátory, krby, kamna i kotle si užívají zimního spánku a vy zase pocitu, že vytápění nemusíte chvíli vůbec řešit. Už to ale zase klepe na dveře. Topné sezóna je prakticky za rohem a nastává čas, kdy je třeba se na ni náležitě připravit. Obzvláště pokud si ještě živě vzpomínáte, jak se vám protočily panenky při pohledu na poslední vyúčtování.

Většina lidí ale zpravidla usne na vavřínech. V létě je cena za vytápění tolik nepálí a pak už je pozdě bycha honiti. Přestože je totiž samotná žádost o změnu dodavatele plynu otázkou několika málo minut, je třeba předem počítat také s výpovědní lhůtou, která obvykle trvá 3 kalendářní měsíce. Pokud se tedy rozhodnete změnit dodavatele 2. ledna, k reálné změně dojde až 1. května.

Změna dodavatele: Jak na to?

Dodavatelů je na trhu více než 50 různých. Prozkoumat všechny nabídky a porovnat si cenu plynu, kterou odběratelům nabízejí, je proto trochu vesmírná mise. Naštěstí existují intuitivní online srovnávače, jejichž prostřednictvím nejvýhodnějšího dodavatele snadno najdete. Jedním z nich je právě Ušetřeno.cz, kde vyplníte jednoduchou kalkulačku a ihned se vám zobrazí přehledné srovnání všech dostupných produktů na trhu.

Pomocí kalkulačky si také snadno a během 2 minut zvládnete sami spočítat úsporu, které s vybraným dodavatelem dosáhnete. Pokud pro vás bude dostatečně atraktivní, stačí jen odeslat online žádost o změnu. Následně vás zkontaktují energetičtí specialisté a společně se domluvíte na dalším postupu. Odpadá vám tak celá řada starostí, kterých se mnoho lidí obává. Složité papírování za vás vyřídí odborníci.  

Jak získat navíc bonus 1500 Kč?  

Společnost Ušetřeno.cz si právě z důvodu, že většina lidí v létě nad změnou dodavatele příliš nepřemýšlí, připravila akční nabídku, kterou chce přilákat jejich pozornost a pomoci jim začít šetřit od začátku topné sezóny. Akce spočívá v tom, že klienti, kteří stihnout změnit dodavatele plynu do 31. 8. 2017, dostanou navíc extra bonus ve výší až 1500 Kč. Stačí tedy, když se vydáte na jejich web srovnat ceny plynu a vyberete si dodavatele. Společnost za vás zařídí veškeré formality a navíc vás odmění příjemným bonusem.  

Kolik můžete změnou dodavatele ročně ušetřit?  

Mnoho z vás teď určitě přemýšlí nad tím, zda se taková změna dodavatele vůbec vyplatí. Jít do toho, nebo to nechat plavat? Protože této možnosti využilo v roce 2016 více než 200 000 českých domácností, je odpověď jasná. „Průměrný odběratel plynu, pokud jej využívá k topení, ušetří průměrně 5000 Kč. Ale i při nižších spotřebách jsou úspory okolo 1–2 tisíců Kč,“ přibližuje Tomáš Suchý, odborník přes energetiku z Ušetřeno.cz. „Obecně platí, že čím vyšší spotřebu plynu máte, tím vyšších úspor můžete dosáhnout,“ dodává.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

10. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

Žadatelům o dávku na bydlení odpadne povinnost dokládat potvrzení o nákladech na elektřinu a plyn. Úřad práce si je může nově od dodavatelů energií zjistit sám. Ale jen s vaším svolením. celý článek

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

24. 6. 2024 | Gabriel Pleska

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

Od září začne platit několikrát odkládaný zákaz provozu kotlů, které spadají do 1. a 2. emisní třídy. Možnost zažádat o kotlíkové dotace nebo dotace v programu Nová zelená úsporám v... celý článek

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

20. 6. 2024 | Hynek Just

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

Proč potřebujeme desítky tisíc nových bytů ročně, když se počet obyvatel prakticky nemění? Je za tím jen developerská lobby, nebo se to dá vysvětlit jinak? Odpovídá Milan Roček, předseda... celý článek

Partners Financial Services