Elektřina zdraží, plyn zlevní. Ušetřete v roce 2020 na energiích až tisíce korun

PR článek | rubrika: FINEXPO | 17. 2. 2020
Zatímco elektřina v roce 2020 podraží, plyn na tom bude mnohem lépe. Ceny zemního plynu by se v letošním roce měnit neměly, u některých dodavatelů by mohly dokonce klesnout. Proč tomu tak bude a jak si zajisti nejlevnější plyn na trhu?
Elektřina zdraží, plyn zlevní. Ušetřete v roce 2020 na energiích až tisíce korun

Komerční spolupráce

Elektřina zdražuje především kvůli emisním povolenkám, ty jsou pětkrát dražší než před dvěma lety. Do konce prvního čtvrtletí by tak cena silové elektřiny mohla vzrůst v průměru o 10 %, přidá-li se k tomu regulovaná složka ceny, pak si v celkovém součtu spotřebitelé za elektrickou energii připlatí zhruba o 4 %.

Cena plynu v roce 2020 by se ale měnit neměla, podle Energetického regulačního úřadu by dokonce mohla klesnout. Počítáno je sice s mírným navýšením regulované složky, avšak to by se nemělo nijak promítnout do konečných nákladů díky poklesu velkoobchodních cen. Hlavní slovo ale vždy mají obchodníci, nelze tak spoléhat, že za plyn letos ušetří všichni.

Co dělat, když váš dodavatel plyn nezlevňuje?

Váš dodavatel nezlevňuje? Dokonce ani nedrží ceny na stejné úrovni? Pokud budete za plyn letos platit více než v loňském roce, je na čase se poohlédnout po levnější konkurenci. Patříte-li k té skupině obyvatel, která se do změny nehrne po hlavě, pak vám nejspíš v cestě za lepším rodinným rozpočtem stojí hned několik důvodů:

  • Zbytečná administrativa.
  • Neznalost nového prostředí.
  • Spokojenost se stávajícím dodavatelem.
  • Pohodlnost a nechuť cokoliv měnit.

Přitom změna dodavatele je dnes více než snadná, nemusíte vypisovat desítky lejster a vyřizovat nespočet telefonátů. Nová energetická společnost vyřídí vše za vás, a to včetně ukončení smlouvy se starým dodavatelem.

Pakliže budou obchodníci s plynem zlevňovat, budou se výhodnější nabídky týkat právě nových zákazníků. Poohlédnout se po levnějším dodavateli se proto určitě vyplatí, a to především těm, kteří plynem vytápějí celý dům. Ceny v roce 2019 pro vás tak nemusí být konečnými i v roce 2020 jen ze zvyku a z lenosti. 

Nenechte si ujít jedinečnou možnost jak v roce 2020 ušetřit

Dnes už ani výběr nového dodavatele nezabere hodiny času, porovnat nabídky jednotlivých společností zvládnete během chvilky. Stačí využít online srovnávač, který porovná dodavatele plynu za vás.

Zapotřebí bude jen vyplnit jednoduchý formulář. Uvést, zda bydlíte v bytě, či domě, v jakém kraji a na co plyn používáte. Ohříváte plynem vodu? Máte sporák na plyn? Vytápíte plynem domácnost? To vše hraje při hledání vhodného dodavatele velkou roli. Po zadání těchto údajů získáte přehled jednotlivých společností včetně možné roční úspory, která se pohybuje v řádu tisíců korun ročně.

Ceny potravin, služeb a bydlení raketově stoupají, využijte tak jedinečné možnosti, jak v roce 2020 ušetřit na energiích, a nenechte si ujít levnější plyn.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

10. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

Žadatelům o dávku na bydlení odpadne povinnost dokládat potvrzení o nákladech na elektřinu a plyn. Úřad práce si je může nově od dodavatelů energií zjistit sám. Ale jen s vaším svolením. celý článek

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

24. 6. 2024 | Gabriel Pleska

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

Od září začne platit několikrát odkládaný zákaz provozu kotlů, které spadají do 1. a 2. emisní třídy. Možnost zažádat o kotlíkové dotace nebo dotace v programu Nová zelená úsporám v... celý článek

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

20. 6. 2024 | Hynek Just

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

Proč potřebujeme desítky tisíc nových bytů ročně, když se počet obyvatel prakticky nemění? Je za tím jen developerská lobby, nebo se to dá vysvětlit jinak? Odpovídá Milan Roček, předseda... celý článek

Partners Financial Services