Nakupujte nábytek online ve slevě a ušetřete

PR článek | rubrika: FINEXPO | 20. 7. 2020
Kdo by neměl rád slevy? U jídla, oblečení nebo drogerie činí úspora pár desítek korun, ale u nábytku se jedná o tisíce až desetitisíce ušetřených korun za kus. Víte, kdy a jak nakupovat šatní skříně, jídelní stoly, zahradní nábytek nebo designové komody nejvýhodněji? Přečtěte si naše tipy.
Nakupujte nábytek online ve slevě a ušetřete

Zdroj: Bonami

Komerční spolupráce

Už dávno neplatí, že slevy jsou největší po Vánocích. Jednorázový lednový nápor zákazníků a celoročně nejisté a kolísavé prodeje se obchody a značky již naučily řešit různými dodatečnými „mid-season“ slevami a průběžnými marketingovými aktivitami, třeba v podobě časově limitovaných extra výhodných voucherů. Mysleli jste si, že tohle platí jen u módy? Jste na omylu, i nábytek se dá pořizovat celoročně výhodně. Jak na to?

Svezte se na vyklízení skladů

Začneme u sezónního výprodeje, během kterého prodejci čistí sklady od neaktuálních kolekcí – i nábytek nebo dekorace totiž podléhají sezónnímu rytmu, stejně jako módním trendům – ať už v používaných tvarech, materiálu nebo barvách. Ano, málokdo si chce pořizovat v zimě bazén a v létě řešit limitovanou vánoční edici nádobí. Ale ono to není tak horké – stačí se podívat, že již v této chvíli poskytují prodejci slevy na zahradní produkty, stačí jim to, že „jejich“ sezóna končí už za pár týdnů. A byla by chyba nevyužít tak výhodnou nabídku. Pokud bychom chtěli čekat až na skutečný konec sezóny, je možné, že ty nejlepší produkty v akci už budou definitivně vyprodané. 

Nábytek pořád z první ruky 

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké další motivace než sezónní mají obchodníci pro výprodej nábytku? Je jich hned několik. Nevyklízejí se totiž jenom skladovací prostory, ale několikrát ročně je třeba uvolnit místo nebo obměnit vystavovaný kousek i v prodejnách. Fyzicky prezentované zboží přirozeně zastarává, i když se jedná o nadčasový kousek – svítí na něj slunce ve výloze, prohlížejí si jej zákazníci na prodejně nebo se s ním nafotí reklamní kampaň. Takové produkty bývají naprosto minimálně osahané nebo poškozené, ale už se dostávají do kategorie neprodejné za původní cenu. Proč takovou nabídku nevyužít ve svůj prospěch? Druhou variantou pro nabídnutí nábytku ve slevě je stěhování, rekonstrukce nebo rozšiřování pobočky, kdy se obchod potřebuje rychle vyprázdnit. Slevy v takových případech bývají výrazné a úspora zásadní. 

Nová značka přichází, stará odchází 

Prodejci se chtějí držet nejnovějších trendů, dbají na dobré jméno své značky, a proto do slev často zařazují nejenom produkty, které chtějí doprodat, ale také žhavé novinky. Tímto marketingovým krokem chtějí upozornit na novou značku, kterou zastupují, a slevu využít především k informování o ní, tedy k upoutání pozornosti.

E-shop jako rychlý zdroj informací a příležitostí

Jak si ale všechny výhodné slevové akce pohlídat? Není nic snazšího, než se v obchodě zaregistrovat a spolu s tím i přihlásit k odběru newsletteru. Nebo sledovat obchod na sociálních sítích a nechat si posílat upozornění o změně stavu. Tyto jednoduché nástroje jsou cenné nejenom proto, aby vás inspirovaly, ale také udržely po celou dobu v obraze – ve výsledku vám můžou pomoci ušetřit při nákupu vašeho vysněného kusu nábytku dost peněz.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

10. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

Žadatelům o dávku na bydlení odpadne povinnost dokládat potvrzení o nákladech na elektřinu a plyn. Úřad práce si je může nově od dodavatelů energií zjistit sám. Ale jen s vaším svolením. celý článek

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

24. 6. 2024 | Gabriel Pleska

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

Od září začne platit několikrát odkládaný zákaz provozu kotlů, které spadají do 1. a 2. emisní třídy. Možnost zažádat o kotlíkové dotace nebo dotace v programu Nová zelená úsporám v... celý článek

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

20. 6. 2024 | Hynek Just

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

Proč potřebujeme desítky tisíc nových bytů ročně, když se počet obyvatel prakticky nemění? Je za tím jen developerská lobby, nebo se to dá vysvětlit jinak? Odpovídá Milan Roček, předseda... celý článek

Partners Financial Services