Nečekané! Moderní vila může vyjít na metr čtverečný levněji než starší byt

PR článek | rubrika: FINEXPO | 23. 11. 2020
I přes 150 000 Kč za m² šplhají ceny bytů v hlavním městě. Nových i starších, pokud se nacházejí ve vyhledávaných čtvrtích. Jednotkové ceny tak lépe vycházejí u vil. Paradox.
Nečekané! Moderní vila může vyjít na metr čtverečný levněji než starší byt

Zdroj: Landia

Komerční spolupráce

Rezidenční trh je v mnoha ohledech výlučný. Zatímco investoři do kanceláří, skladů nebo obchodních center počítají výnos na čtverečný metr, pro ty, kdo investují do bytů, jde často o sekundární údaj. A tak rychle mizí tzv. investiční byty do 50 m², nad jejichž hromadnými nákupy kroutí hlavou nejeden investiční analytik a bankéř.

V důsledku vysokého zájmu je metrová cena u nových bytů často vyšší než u řadových, atriových nebo rodinných domů. V případě nové vilové čtvrti Zátiší Lysolaje, která už vyrůstá na jižním svahu Lysolají na Praze 6, to platí bezezbytku.

Cena za čtverečný metr u vily s plochou přes 290 m² činí něco málo přes 84 000 korun, a to navíc s bonusem teras a ideálně řešených zahrad. Přitom starší byty se na Praze 6 prodávají běžně za 120 000 Kč a nové i přes 150 000 Kč za metr čtverečný.

Petr Tomášek

Neumím si představit jistější investici, než je nákup vily na Praze 6. Důkazem jsou ceny, za které se obchodují starší domy ve zdejších čtvrtích Ořechovka, Baba nebo Hanspaulka,“ říká Petr Tomášek, výkonný ředitel společnosti Landia Management, která za projektem Zátiší Lysolaje stojí. Nejde podle něj o opakování mantry, že na investici do nemovitosti nelze prodělat. Zátiší se však obrací ke klientům, kteří kromě nemovitosti samotné vyžadují i další atributy: soukromí, čas, vyžití, spokojenost rodiny, dobré sousedy, skvělou adresu, dostatek zeleně v bezprostřední blízkosti…

Začněme tedy rozplétat ty přednosti. Co znamená, že s vilou v Zátiší Lysolaje získám i soukromí?

Předně, Zátiší tvoří rezidenční část a centrum s občanskou vybaveností. Obé vyrůstá koordinovaně, souběžně a bude dokončeno ve stejný čas. Vlastníkům tak nehrozí roky konfrontace s probíhající výstavbou. A dále, všechny typy domů a vlastně i stavebních parcel jsou řešeny tak, aby poskytly obyvatelům maximum odcloněných zón, zákoutí a odstupy od sousedních objektů. Důraz na intimitu propsanou do dispozic vil klienti velmi oceňují.

Co zmíněný čas nebo sousedé?

Čas souvisí s cenou. Parcely nabízíme s územním rozhodnutím a v některých případech i stavebním povolením. U domů platí, že soukromý stavebník by v této kvalitě, o této ploše a v daném čase za naši cenu vilu nikdy nepostavil. Konečně, je to dostupnost. Z Lysolají jste v centru Dejvic za čtvrt hodiny. Tedy odpadají stresové hodiny za volantem jako u satelitů kolem Prahy.

Pokud jde o dobré sousedy, lysolajští starousedlíci oceňují nové centrum. A mezi těmi novými najdete velmi úspěšné a seriózní lidi, pro které je důležitá fungující komunita a zmíněné sousedské vztahy.

Jsou Lysolaje skvělou adresou?

Lysolaje jsou naprosto výjimečným místem. Určitě bych vyzdvihl množství sportovních a dalších volnočasových aktivit v okolí. V okolí Zátiší se nachází hned několik tras pro běh a cyklistiku, Šárecké údolí máme doslova za humny. Nová školka vyrůstá před okny, prestižní školy jsou ve snadné dostupnosti. Součástí centra bude restaurace, spolkový dům pro kroužky, obchody, lékař… Mimochodem, většina vil má i velké prostory na home office, od jara do podzimu lze žít i pracovat na terasách a zahradě.

Jak byste koupi domu v Zátiší ohodnotil z pohledu investice?

Investicí je vlastně každá nemovitost kupovaná s rozmyslem. Zde vedle přirozeného zhodnocování v čase bezpochyby investujete do kvality života svého a své rodiny, což je patrné z výčtu aktivit, které můžete prožívat společně.

Je třeba zdůraznit, že v případě Zátiší klienti investují rovněž do společenského statutu. Obdobně jako u funkcionalistické osady Baba. Tam vidíme pozici Zátiší Lysolaje – budoucí majitelé vedle prémiového produktu získávají rovněž prestižní adresu, funkční komunitu a potřebné služby.

www.zatisilysolaje.cz

www.landia.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

10. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

Žadatelům o dávku na bydlení odpadne povinnost dokládat potvrzení o nákladech na elektřinu a plyn. Úřad práce si je může nově od dodavatelů energií zjistit sám. Ale jen s vaším svolením. celý článek

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

24. 6. 2024 | Gabriel Pleska

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

Od září začne platit několikrát odkládaný zákaz provozu kotlů, které spadají do 1. a 2. emisní třídy. Možnost zažádat o kotlíkové dotace nebo dotace v programu Nová zelená úsporám v... celý článek

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

20. 6. 2024 | Hynek Just

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

Proč potřebujeme desítky tisíc nových bytů ročně, když se počet obyvatel prakticky nemění? Je za tím jen developerská lobby, nebo se to dá vysvětlit jinak? Odpovídá Milan Roček, předseda... celý článek

Partners Financial Services