Alternativních konceptů bydlení pro mladé bude přibývat

PR článek | rubrika: FINEXPO | 22. 8. 2022
Dům Comenius, který v Praze staví developer J&T Real Estate, nabídne mladým malometrážní byty. A investorům šanci zhodnotit peníze.
Alternativních konceptů bydlení pro mladé bude přibývat

Zdroj: J&T Real Estate

Komerční spolupráce

Drahé hypotéky, vysoká inflace i nejistá budoucnost tlačí zájemce o vlastní bydlení do nájmu. Jednou ze skupin, pro kterou je vlastnické bydlení prakticky nereálné, jsou studenti a absolventi vysokých škol. Na ty z nich, kteří touží po větším komfortu a standardu než na klasických kolejích, cílí nový projekt developerské společnosti J&T Real Estate s názvem Dům Comenius. Mladým profesionálům nabídne moderní bydlení, investorům příležitost zhodnotit své peníze.

„Zohledňujeme současné požadavky mladých pro ideální bydlení a věříme, že právě dům Comenius představuje cestu k dostupnému bydlení s veškerou infrastrukturou. Výstavba Domu Comenius by měla být dokončena koncem roku 2023, to se dostupnost bydlení bude spíše ještě zhoršovat,“ říká o novém multifunkčním domě, který vzniká v tradiční studentské lokalitě na pomezí Větrníku a Petřin člen představenstva J&T Real Estate CZ Jiří Ochetz.

O tom, že je bydlení designované především pro mladé, napovídá nejen lokalita v sousedství univerzitních kolejí, ale i celková koncepce domu. Většinu budou totiž tvořit jednotky 1+KK o velikosti 28 m². Pro porovnání, u standardních developerských projektů univerzálního typu zaujímají nejmenší jednotky obvykle okolo 20 % nemovitosti. V menším počtu budou v domě dostupné i jednotky 2+kk a několik 3+kk o velikosti až 90 m².

„Projekty studentského bydlení jsou budoucnost. Zatím je jich v Praze jen pár, ale v budoucnu jich bude určitě přibývat. Tím, že se jedná o malé jednotky, tak vzniká investiční produkt, na který se dá finančně dosáhnout. Ubytovací jednotky mohou nakoupit větší i menší investoři a mohou to být klidně i fyzické osoby, kteří si nějakou koupí pro své děti a po pár letech ji prodají,“ komentuje projekt ředitel Institutu strategického investování VŠE David Mazáček.

Bez nadsázky luxusní lokalita. Lidl v přízemí potěší

Ve více než 230 ubytovacích jednotkách se developer nebojí použít zařizovací předměty prémiových výrobců, nároky mladých lidí na bydlení se totiž za posledních 20 let výrazně posunuly. Důraz klade nejen na detaily a kvalitní provedení, ale také na maximální funkčnost, která je u malometrážních jednotek zásadní. Dům Comenius bude disponovat také celou řadou technologií, které jsou šetrné k životnímu prostředí, příkladem je rekuperace vzduchu nebo využití dešťové vody k zavlažování zahrady v atriu.

Projekt chce poskytnout lidem veškeré zázemí, které potřebují k pohodlnému životu. Přímo v objektu má už své místo prodejna Lidl, další prostory v přízemí budou patřit retailovým službám. Počítá se například s kavárnou, fitness centrem nebo coworkingovými prostory pro ty, kteří potřebují zázemí pro práci či studium. 

Výhodou je výborná dopravní dostupnost zejména veřejnou dopravou. Autobusová zastávka je hned u domu, tramvajová zastávka přes ulici a na stanici metra Petřiny je to zhruba pět minut chůze. Do přírody nebo za sportem to budou mít nájemníci také blízko. V okolí se nachází hřiště na basketbal, baseball i tenisové kurty. V létě mohou vyrazit na nedaleké koupaliště Džbán v Divoké Šárce nebo do parku Ladronka, který se pyšní nejdelší osvětlenou in-line dráhou v Praze. Fanoušci běhu si přijdou na své v blízkém lesoparku Hvězda, který je ideální i pro relax a procházky.

Dům Comenius v podcastu

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

10. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Náklady na energie už u příspěvku na bydlení nemusíte hlásit. Úřad si je zjistí

Žadatelům o dávku na bydlení odpadne povinnost dokládat potvrzení o nákladech na elektřinu a plyn. Úřad práce si je může nově od dodavatelů energií zjistit sám. Ale jen s vaším svolením. celý článek

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

24. 6. 2024 | Gabriel Pleska

Kotlíkové dotace nahradí novinka: méně peněz, ale na víc kotlů

Od září začne platit několikrát odkládaný zákaz provozu kotlů, které spadají do 1. a 2. emisní třídy. Možnost zažádat o kotlíkové dotace nebo dotace v programu Nová zelená úsporám v... celý článek

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

20. 6. 2024 | Hynek Just

Na metry čtvereční máme bytů dost, málo jich máme na kusy

Proč potřebujeme desítky tisíc nových bytů ročně, když se počet obyvatel prakticky nemění? Je za tím jen developerská lobby, nebo se to dá vysvětlit jinak? Odpovídá Milan Roček, předseda... celý článek

Partners Financial Services