Třetina Čechů se nepojišťuje, když vyráží na pár dnů za hranice

jih | rubrika: Aktuality | 9. 7. 2019

Na kratší cesty do zahraničí vyrážíme často bez cestovního pojištění. Zatímco na týdenní a delší pobyty si pojištění sjedná sedm lidí z deseti, u pobytů na několik dnů bez pojištění cestuje třetina lidí. Ukázaly to výsledky červnového průzkumu agentury Ipsos pro Českou spořitelnu, kterého se zúčastnilo 840 respondentů.

„Nejvíce rizikové situace, které mají Češi tendenci podceňovat, jsou krátkodobé cesty přes hranice, třeba neplánované. Průzkum ukázal, že více než třetina lidí u nás se na krátké cesty do ciziny nepojišťuje. Přitom na víkendové pobyty do Alp nebo eurovíkendy vyráží alespoň jednou za rok se svými blízkými každý druhý Čech,” uvedl Jakub Jírovec, Tribe Lead pro pojištění v České spořitelně.

„Z výzkumů vyplývá, že celoroční cestovní pojištění využívá jen čtvrtina respondentů, ačkoliv by je to v mnoha případech vyšlo levněji, nehledě na stoprocentní jistotu pojistného krytí při sebekratší cestě do zahraničí,“ doplnil Jakub Jírovec.

Hlavními požadavky, jež lidé na cestovní pojištění mají, je podle průzkumu pojištění léčebných výloh a úrazové pojištění. Trvá na něm 8 z 10 turistů. Pojištění odpovědnosti za škodu či újmu zajímá méně než polovinu lidí.

„Jde přitom o jednu z nejlevnějších pojistek, která navíc ušetří spoustu peněz a starostí. Na cestách totiž můžeme způsobit škodu i někomu jinému a tím pádem za to nést odpovědnost. Někdy mohou být tyto škody opravdu vysoké,“ doplňuje Jakub Jírovec s tím, že na alespoň dvoumilionovém limitu by měl u této pojistky trvat každý, kdo se za hranice vydává.

Nezapomeňte na cestovní pojištění!

Srovnáme i sjednáme

Čekají vás cesty? Potřebujete se na chvíli se utrhnout a vyletět ven z rodné kotlinky?

Určitě se vám bude hodit cestovní pojištění. Stojí pár korun, ale když se něco stane, může pro vás mít hodnotu milionovou.

Rádi pomůžeme s porovnáním cestovka, aby vyhovovalo vaším potřebám, a přitom bylo levné. A budete-li chtít, rovnou ho tady můžete za pár minut online sjednat.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Problémy na letišti. Jak na odškodné za ztracené zavazadlo nebo zrušený let

9. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Problémy na letišti. Jak na odškodné za ztracené zavazadlo nebo zrušený let

Sezóna dovolených je v plném proudu. Co dělat, když vám cestování znepříjemní problémy se zavazadly nebo rovnou s celým letem?

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

30. 5. 2024 | Lucie Weissová | 1 komentář

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

Letní cesty za dobrodružstvím se blíží. Většina lidí je přežije bez větší úhony, jenže spolehnout se na to nedá. Jak správně nastavit cestovní pojištění, radí Jana Konvalinová z Kooperativy. celý článek

Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

27. 5. 2024 | Petr Kučera

Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

Raiffeisenbank dočasně vylepšila svůj Aktivní účet. Lidé, kteří ho začnou nově využívat, získají na jeden rok zdarma zlatou debetní kartu a službu RB směnárna.

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

Neproběhla vysněná dovolená podle vašich představ? Poradíme, kdy můžete dostat své peníze zpět a jak při reklamaci efektivně postupovat.

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

Partners Financial Services