KB má nové cestovní pojištění ke kartám

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 20. 5. 2021

KB Pojišťovna vylepšila cestovní pojištění, které si lze přikoupit k platebním kartám Komerční banky. Nově ho nabízí ve variantách nazvaných Moje cestovní pojištění (od 30 korun za měsíc) a Moje cestovní pojištění rodina (od 40 korun). Stávající pojištění Easy už nebude ke kartám nabízet.

Obě varianty kryjí léčebné výlohy až do 2,5 milionu korun (původní limit byl 1,5 milionu korun) a pojištění odpovědnosti za škodu do jednoho milionu. Zároveň dochází k prodloužení délky jedné cesty z 60 na 90 dní.

„Pojištění samozřejmě kryje léčbu v zahraničí i v souvislosti s onemocněním covid-19, pokud tam klient nevycestoval navzdory varování či nedoporučení cesty do dané destinace vydané ministerstvem zahraničních věcí ČR,“ upřesňuje David Leiss, ředitel odboru Produktový vývoj a komunikace v Komerční pojišťovně.

Rodinné pojištění navíc nově poskytuje pojistnou ochranu, i když pojištění necestují společně. Zrušila tedy podmínku společného cestování.

Banka zároveň prodloužila platnost tuzemského pojištění k platebním kartám do konce roku 2021. S podobným rozšířením přišli i někteří konkurenti, například ČSOB.

Změny čekají také na klienty KB s debetní kartou Visa Platinum nebo Kreditní kartou Platinum (nově World Elite), u nichž je cestovní pojištění automaticky v ceně:

Od letošního července například stoupne limit pro léčební výlohy z pěti na deset milionů, novinkou jsou pojištění ztráty osobních dokladů (s limitem 10 tisíc) nebo asistenční služba pro cyklisty. Na druhou stranu klesne limit pro smrt úrazem a trvalými následky z dvou milionů na 500 tisíc, limit pro zrušení cesty v zahraničí ze 100 tisíc na 15 tisíc nebo pro pojištění zpoždění zavazadel z 15 na 10 tisíc. Pojištění ztráty, odcizení nebo poškození zavazadel se nově vztahuje jenom na leteckou dopravu. Tady je podrobné porovnání dosavadní a nové verze.

Podobně se mění i podmínky cestovního pojištění u osobní Zlaté karty KB: některé limity od července stoupnou, jiné klesnou. Už od května lze využít vylepšené asistenční služby pro motoristy.

Kurzy měn na Peníze.cz

Směna je život!

Chcete vyměnit peníze nebo nakoupit v zahraničním obchodě? Jedete do ciziny a nevíte, kolik místních peněz dostanete za svoje koruny? Máte zainvestováno v cizí měně a zajímá vás kurz eura, kurz dolaru nebo třeba kurz švýcarského franku? Máme čerstvý kurzovní lístek, který každý den zveřejňuje Česká národní banka, i kurzovní lístky českých bank.

Nejhledanější kurzy měn

Euro25,425+0,09 Kč
Americký dolar23,314+0,05 Kč
Britská libra30,247+0,09 Kč
Švýcarský frank26,062+0,06 Kč
Turecká lira70,521+0,04 Kč

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Problémy na letišti. Jak na odškodné za ztracené zavazadlo nebo zrušený let

9. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Problémy na letišti. Jak na odškodné za ztracené zavazadlo nebo zrušený let

Sezóna dovolených je v plném proudu. Co dělat, když vám cestování znepříjemní problémy se zavazadly nebo rovnou s celým letem?

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

30. 5. 2024 | Lucie Weissová | 1 komentář

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

Letní cesty za dobrodružstvím se blíží. Většina lidí je přežije bez větší úhony, jenže spolehnout se na to nedá. Jak správně nastavit cestovní pojištění, radí Jana Konvalinová z Kooperativy. celý článek

Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

27. 5. 2024 | Petr Kučera

Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

Raiffeisenbank dočasně vylepšila svůj Aktivní účet. Lidé, kteří ho začnou nově využívat, získají na jeden rok zdarma zlatou debetní kartu a službu RB směnárna.

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

Neproběhla vysněná dovolená podle vašich představ? Poradíme, kdy můžete dostat své peníze zpět a jak při reklamaci efektivně postupovat.

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

Partners Financial Services