Zlatá karta na tři roky zdarma, láká Creditas

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 7. 5. 2021
Zlatá karta na tři roky zdarma, láká Creditas

Zdroj: Banka Creditas

Banka Creditas odstartovala akci, jejímž cílem je aktivnější používání běžného účtu. Láká na možnost získat zlatou debetní kartu na tři roky bez poplatku za vedení. Do akce se mohou zapojit noví i dosavadní klienti, pokud do 30. června přijdou na pobočku.

Podmínky není těžké splnit: Stačí, když na účet přijde každý měsíc 12 tisíc korun z účtů v jiné bance, a zároveň z účtu každý měsíc odejde aspoň jedna úhrada trvalého příkazu nebo inkasa. Pravidla akce nestanoví, že by muselo jít o jednu příchozí platbu (může jít o součet), ani jak dlouho musí peníze na účtu zůstat, ani neuvádějí minimální částku trvalého příkazu či inkasa.

Za debetní kartu Mastercard Gold chce Creditas standardně 200 korun jako měsíční poplatek za vedení, samotné zřízení (vydání karty) je zdarma. Kdo v daném měsíci splní zmíněné podmínky, nemusí tedy platit paušál, a to až po dobu tří let. Klient se nezavazuje zůstat klientem banky nebo držitelem této karty po celou dobu.

Hlavní výhodou této zlaté debetní karty je cestovní pojištění Family pro celou rodinu. Nabízí limit sedm milionů korun pro léčebné výlohy a asistenční služby, dále pojištění odpovědnosti za škodu, úrazové pojištění, pojištění právní ochrany a pojištění zavazadel.

Tipy pro lovce odměn

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Zlatá karta zahrnuje také pojištění zneužití karty Classic (s ročním limitem 100 tisíc), které jinak přijde na 20 korun měsíčně. Vztahuje se i na odcizení hotovosti nebo výdaje na pořízení nových osobních dokladů, klíčů či peněženky (souhrnný roční limit 15 tisíc).

Součástí jsou neomezené výběry ze všech bankomatů v Česku i v cizině. Na ně ovšem dosáhnou i méně aktivní klienti s běžnou kartou Creditas.

Na rozdíl od některých kreditních nebo prémiových karet nezahrnuje zlatá debetní karta od Creditas například slevový systém u partnerů (cashback) nebo výhodnější vstupy do letištních salonků.

Zlatá debetní karta od Creditas nemá nic společného s raritou, kterou banka představila v roce 2018. Exkluzivní debetní kartu MasterCard Real Gold tehdy nabídla ve dvou barevných variantách (zlaté a černo-zlaté), od každé bylo vyrobeno pouze 50 kusů. Zlato tvořilo skoro polovinu její hmotnosti, karta je sedmkrát těžší než běžné platební karty. 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+20
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Opisování čísla karty skončí do roku 2030, slibuje Mastercard

19. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

Opisování čísla karty skončí do roku 2030, slibuje Mastercard

Placení na internetu v Evropě se do konce tohoto desetiletí obejde bez ručního opisování údajů z platební karty. S takzvanou stoprocentní tokenizací počítá vize, kterou zveřejnila společnost... celý článek

Přiložte oko. V prvních obchodech zaplatíte bez karty i mobilu

16. 6. 2024 | Ivana Sladkovská, redakce Peníze.CZ

Přiložte oko. V prvních obchodech zaplatíte bez karty i mobilu

V Polsku testují terminály, u nichž se dá zaplatit pomocí biometrie oční duhovky a skenování obličeje. Pilotní projekt spustily společnosti Mastercard, Empik a PayEye. Jde o první řešení... celý článek

Chcete zajímavější kartu? Podívejte se, jaké dávají jednotlivé banky

16. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Chcete zajímavější kartu? Podívejte se, jaké dávají jednotlivé banky

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Partners Financial Services