Diskuze - Není poradce jako poradce II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 459 komentářů)

5. 5. 2003 18:49 | Pavel M. Černý, pavel.cerny@ovbfinance.cz

Pane Cabel, ač jsem uváděl, že se do diskuze již nezapojím, na základě vaší e-mailové žádosti tak činím. Jsem rád, že váš příspěvek je kultivovaný a koneckonců i oprávněný. Já spolupracuji s OVB a proto budu hájit OVB jako celek, jelikož myšlenka a filozofie je absolutně správná. Ale to neznamená, že budu automaticky obhajovat práci kteréhokoliv z mých kolegů. Proto pokud vám bylo 26 let a byl jste svobodný, tak KŽP pro vás určitě nebyla nejlepší varianta. Pokud vám poskytoval skutečně takovýto "servis", jaký píšete, pak jednoznačně svou práci nedělal správně. Bohužel v každé firmě existují lidé, kteří svou práci dělají hůře než mají. Díkybohu je jich málo. Ale buďte si jistý, že vybírat si produkty podle výše provize nikdo rozumný neudělá, protože je to velmi krátkozraké. Navíc, jednotlivé společnosti v daných segmentech poskytují +- stejnou výši provize. Pokud chcete poznat, jak má servis ve finančních službách skutečně vypadat, rád vás pozvu na kávu k sobě do kanceláře.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 17:18 | Martin Schenk

Jednoznačný souhlas, takhle to je. Když se mi nelíbí novinář, nečtu jeho noviny a vyberu si jinde. Jsem totiž schopen sám posoudit jeho kvalitu. U finančního poradce toho schopen nejsem a musím se spoléhat na jeho kvalitu. A u některých firem je to - jak je vidět - docela riskantní...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 17:08

Pro pana P. M. Černého: Taky mi jeden poradce z OVB zprostredkoval KZP, a to mi bylo 26. Krome toho mi zbytecne zkomplikoval stavebni sporeni, kdy me presvedcil ke zvyseni cilove castky (uplne zbytecne). Momentalne je tomu tak rok nebo mozna jeste dele, co jsem ho videl naposledy. A kdyz ho kontaktoval bracha, kvuli pojistne udalosti u pojistky, kterou mu dotycny zarizoval, tak jen poslal smskou adresu pojistovny, at si tam pozada o potrebne formulare a vse vyridi. To je naprosto super servis, ze? Na www.ovb.vz jsem ho v seznamu poradcu nenalezl, ze by uz u vas nepracoval? Spis bych to uvital, jestli byl odejit. Myslite si, ze bych priste takovemu cloveku veril? Verte ze uz nejaky cas si radsi hlidam vse sam a da to sice dost prace ale vim, ze nemam vyber produktu podle vyse provize, ale spise podle vyhodnosti pro me. Urcite nemam prehled o vsech nabidkach, bohuzel, ale lecos se da pohodlne najit na internetu. Jsem zvedavy na vase reakce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 5. 2003 16:55 | PetrV

Přeji hezký den, v jednom máte pravdu, kolega Zika negativnímu dojmu z celého rozhovoru s "poradcem" věnoval velkou část textu, nicméně si myslím, že Vámi uváděné srovnání není moc fér. Já jsem taky novinář, na schůzky chodím někdy pozdě, poznámky si píšu úplně příšerné, kladu blbé (jak by řekl expremiér Zeman debilní) otázky, co vám mám vykládat... pokud by tak ale nakonec vypadaly výsledky mojí práce, tak bych se asi neuživil... jenže já si ty příšerné poznámky a občasné pozdní příchody "můžu dovolit", důležité je, aby výsledky mojí práce byly korektní, správné a kvalitní. Protože za mně (stejně jako za Vás) mluví výsledky mé (Vaší) práce - články či příspěvky v rozhlase a ty musí mít odpovídající formu a přínést nějaký užitek uživateli - čtenáři či posluchači. Finanční poradce ale není takovým mezičlánkem jako novinář, on sám musí prezentovat jasné, korektní a kvalitně podané rady jak se zachovat na poli finančním ve stávající životní situaci. Klient by měl dostat kvalitní službu stejně jako si čtenář žádá kvalitní článek. To co by měl poradce tedy předvést je dobrá prezentace, stejně jako my čtenáři prezentujeme (snad většinou) kvalitní články. O tom, že klademe hloupé otázky, čmáráme si při rozhovoru na papír sluníčka apod. se čtenář nikdy nedozví, stejně tak by se klient neměl nikdo dozvědět, že se jeho poradce nenaučil pořádně prezentovat... to by bylo, jako kdyby se čtenář dozvěděl, že novinář neumí psát.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 16:52

Mě prosím taky pošlete ten seznam. Díky cabel@centrum.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 10:51 | Ivan

Článek, který popisoval průběh jednání mezi redaktorem serveru Penize.cz a jednim poradcem společnosti OVB, jsem si přečetl někdy minulý týden. Dnes se tento text z nějakého důvodu znovu objevil na titulni strance, hned pod aktuálním článkem. Precetl jsem si část diskuse a chtěl bych jako nezučastněný člověk přidat svůj dojem. Už při čtení článku jsem zažíval trochu nepříjemný pocit trapnosti. Představil jsem si, že bych se ve svém zaměstnání (jsem novinář) dostal do situace, kdy by mne někdo podobným způsobem potajmu hodnotil. Jak nedobře formuluji otázky, jak nehezky vypadají moje poznámky... O výsledku práce by pak nebylo řečeno nic zásadního, nebylo by odhaleno žádné konkrétní a závažné pochybení. Zůstal by jen negativni dojem. A zrejme slo prave o tento dojem, protoze clanek sam o sobe neprinasi nic, co by oduvodnovalo jeho publikovani. Ja osobne se priklanim k jiz vyslovenemu nazoru, ze server Penize.cz se planovite pustil do sveho konkurenta na trhu financniho poradenstvi a v jednotne fronte zde spolu s nim vystupuji lide z jinych poradenskych firem.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 5. 2003 10:45 | Harpagon

Skutečně OVB je něco jiného, než KTP Quantum, i když KTP také používalo tzv. Autorizované Finanční Poradce. KTP bylo obchodníkem s cennými papíry a nesmělo přijímat vklady. Že tak činilo pod dohledem KCP, je jiný příběh ... Ovšem členové orgánů KTP, jako obchodníka s CP, nesou zvláštní odpovědnost a tč. jsou někteří z nich trestně stíháni. To OVB nehrozí, i když používá rychlokvašené šmudlinky jako tzv. finanční poradce, kterým jde o provizi, nikoli o zájmy klientů. Nejde o to, aby z trhu zmizela OVB, ale o to, aby z trhu zmizely praktiky prezentované OVB a dalšími obdobnými firmami, k čemuž snad přispěje nový zákon o podnikání na kapitálových trzích.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 10:43 | Fredy

Jsou tu rozdíly a to podstatné. Netvrdím, že poradci od OVB jsou špatní. To bych si nikdy nedovolil. Jednak je neznám a pak mi to nepřísluší. To ať rozhodnou klienti. Vy možná patříte k těm dobrým, alespoň podle toho, co o sobě píšete. Pokud si moje příspěvky přečtete, tak zjistíte že nekritizuji poradce, ale jejich nabídku a hlavně jejich přístup ke klientům. A co se týče KŽP, můžete mi říci kolik finančních plánů (pokud se to dá tak nazvat) jste vypracoval bez KŽP a jejich mutací? A nyní ten rozdíl. Pokud si u mě klient řekne o KŽP, tak mu to rozmluvím. Poctivě mu vysvětlím všechna pro a proti. Budete se divit, ale pak už klienti většinou na KŽP netrvají. A budete se divit, ale práce s klienty by Vás uživila i bez KŽP. Možná je chybou, že jsme se upnuli jen na KŽP. Jsou i další produkty, které nadělají dost problémů. Ale to je na delší psaní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 10:17 | Dickie

Přesně tak - potrefené husy, tedy exklienti OVB, kteří měli tu smůlu, že naletěli...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 9:42 | Eric

Ne, to se nedá vydržet. Dámy a pánové, když čtu níže uvedené příspěvky, tak opravdu musím pochybovat o zdraví naprosté většiny zúčastněných. V zásadě se zde bavíte o dvou věcech: OVB (=KŽP) - ANO X OVB (=KŽP) - NE. Poradci vás už tak nezajímají. Asi už jsem i notoricky znám svou obsedantní nechutí vůči jakýmkoliv finproduktům a proto znovu se zde ptám - jaký, k sakru, je principiální rozdíl rozdíl mezi KŽP a jinými finprodukty? Proč zrovínka KŽP si několik z vás vybralo a pere do něj, co se do něj vejde? Proč ne kreditka? Proč ne stavební spoření, proč ne jiné druhy pojištění, proč ne podílové fondy - které rozhodně nepředvedly nic dobrého? Chcete tady někdo tvrdit, že v porovnání s KŽP jsou ostatní produkty lepší? Vaše častá zaslepenost vůči jedné firmě (zde OVB) vytváří dojem, že ostatní produkty jsou fajn a normální. Nějak tomu asi nerozumím...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 5. 2003 8:24 | Pepa

Dobry den, Tondo, s vasim jmenem jsem se v teto diskusi jeste nesetkal. Asi jsem paranoidni, ale nebudete vy ten pan, na jehoz prispevek jsem reagoval? Prominte, ale ono to tak vypada. Prectete si znovu, co jsem napsal. Pak si prectete, jak jste reagoval. Nefaliruje vam tam neco? Mam takovy dojem, ze tady hrajete divadylko pro laickou verejnost, ktera ma mit z teto debaty urcity dojem (tj, ze OVB neni OK). Nastesti se techto diskusi zucastnuji predevsim potrefene husy, jak kdosi poznamenal nize.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 21:29 | Ivan

Dodavam zcela uprimnou prosbu - mohl by mi zde nekdo strucne vysvetlit, v cem by navrzene investice klienta poskodily, kdyby je opravdu realizoval? Nechme stranou proces shromazdovani podkladu, berme v potaz jen vysledny navrh. Rad bych v tom mel jasno, snad pak lepe porozumim i teto diskusi. Verim, ze podobne zmateny z toho musi byt i kazdy jiny nahodny ctenar, ktery si chce na veci udelat vlastni nazor.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 21:07 | Ivan

Ja si nejsem uplne jisty, ze ctenari/posluchaci/divaci medii opravdu poznaji, jestli s nimi novinar hraje fer, nebo ne:-). Skoro bych rekl, ze rozpoznani kvality obsahu zpravodajstvi je pro laika stejne tezke jako posuzovani nabizenych financnich produktu. Ale to sem nepatri. Ja jsem zkratka z clanku nepochopil, kde udelal poradce Novak tu zasadni chybu, ze o nem vysel tak jednoznacne kriticky clanek. Proto ono srovnani. Jako bych napsal celkem normalni reportaz, ale procesu jejiho vzniku by kdosi venoval dvoudilny kriticky serial. Myslim, ze kdyby pan Novak pri samotnem poradenstvi velmi zavazne pochybil, autor by to zcela jiste zduraznil - tak, aby mi to neuniklo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 20:43

Velice se omlouvám, autorem hanopisu na OVB, který mne odradil od dalších účastí v internetových diskusích, nebyl pan Stuchlík, nýbrž pan Zaorálek ze stejné společnosti. Ještě jednou se omlouvám. Petr Šafránek
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 20:31

Milý Žábáku, budete se divit, ale jsem stále u OVB a nemám nejmenší důvod na tom cokoliv měnit! Jediné, co jsem přehodnotil, je účast v internetových diskusích, a to poté, co vyrobil na adresu OVB pan Stuchlík ze společnosti Fincentrum s.r.o. Raději se věnuji klientům než bych se dohadoval s anonymy.... Ostatně i celá tato diskuse je postavena na anonymním panu Novákovi z OVB... Stejný článek mohu napsat o panu XY např. ze společnosti SLON, atd. atd. Pokud byl pan redaktor tak nespokojen, proč neuvede skutečné plné jméno poradce z OVB, se kterým se setkal? Jinak plně souhlasím s tím, že činnost poradců by měla být rozumně regulována (nikoliv však samozvaným občanským sdružením Komora finančních poradců, ale legislativou). Ostatně v EU je již na toto téma přijata směrnice, kterou musí členské státy zapracovat do národní legislativy nejpozději do 15. ledna 2005. A investiční zprotředkovatelé jsou v ČR regulování nejpozději od 12.7.2003. A OVB se velmi svědomitě připravuje na to, aby firemní systém přípravy a vzdělávání této směrnici vyhověl. Nicméně je třeba si uvědomit, že přes veškeré regulativy to stále bude o lidech. Nebo mi chce někdo tvrdit, že například všichni lékaři, ač mají diplom a jsou členy ČLK, jsou stejně dobří? Připadá mi to stejně ubohé, jako kdyby pan redaktor zašel k zubaři, byl nespokojen a v novinách napadl paušálně celou stomatologickou komoru..... Srdečně zdraví Petr Šafránek www.finservis.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 18:56 | Pavel M. Černý, pavel.cerny@ovbfinance.cz

Fredy, podívejte se na ovb.cz na rozložení produkce v počtu smluv za měsíce 01 - 08 / 2002. Stavební spoření 29%, životní pojištění 22%, penzijní připojištění 18%, majetkové pojištění 15%, podílové fondy 15%, zdravotní pojištění 1%. Stále mi někdo chce tvrdit, že OVB dělá především životky??
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 13:35 | smutnak

Ještě by mohl zaznít dotaz, jaké máte zkušenosti s firmou Měšec :-) Ale ta asi neexistuje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2003 11:52 | Oslovený klient

Nemáte někdo zkušenosti (případně jaké) s poradenskou firmou Fincentrum s.r.o.? Děkuji za každý poznatek. Klient.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 5. 2003 11:38 | P.Lípa

Máte někdo zkušenosti (popř. jaké) s fy Böhm & partner. Děkuji za názor. P.L.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 5. 2003 11:02 | Krtek

A co na to Tonda, pane Dickie :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Schwarzenberg

politik

Jaroslav Vostatek

ekonom

Karel Schwarzenberg
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Jaroslav Vostatek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services