Diskuze - Není poradce jako poradce II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 459 komentářů)

30. 4. 2003 13:15 | Jan Markovič

OVB nepřevažuje na trhu svými úspěchy, ale svým bezohledným odíráním a podváděním klientů a využíváním jejich neznalosti. Ale nedivím se, že ji obhajujete, neboť zisky manažerů jsou velmi vysoké a člověk bez žaludku a svědomí si může žít jako prase v žitě. Užívejte si své vydělané money, já o ně zájem nemám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 13:10 | Dušan Kempný

Férový by ten systém byl, kdyby poradce přiznal, že žije z provizí a odkryl, jak si vybírají, koho prodávají. Myslím, že by se klient divil, kdyby znal třeba provize ze životních pojistek a k radě by přistupoval hodně jinak...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 13:02 | TGP

A snad ještě jeden dodatek - redakční prostor Peníze.CZ byl vždy otevřen různým názorům a to samozřejmě platí i nadále. Pokud byste tedy chtěl čtenářům přiblížit například způsob analýzy OVB nebo rozkrýt důvody výběru nabízených produktů ve srovnání se zbytkem trhu (tedy jak posuzujete kvalitu nabízených produktů) či přijít s jiným tématem, budeme rádi a Peníze.CZ Vám jsou plně k dispozici. S úctou, Tomáš Prouza
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 12:59 | TGP

Milý pane Černý, děkuji Vám za Váš názor i za elegantní pokus o manipulaci s fakty. Peníze.CZ ani jiné finanční servery nejsou multilevel dealerské struktury, které aktivně vyhledávají klienty a prodávají jim finanční produkty. Jsou to média jako každá jiná a jako doplňkovou službu svým uživatelům nabízí možnost pořídit si některé finanční produkty NA ZÁKLADĚ VLASTNÍHO VÝBĚRU online. Řada lidí tyto služby ráda využívá, protože jsou pro ně pohodlnější než jednání s různými prodejci - ale nikde u nás nenajdete radu "pro vás je nejlepší kapitálová životní pojistka té a té firmy". Peníze.CZ primárně jsou a zůstanou médiem, které slouží svým čtenářům - a čím dál tím více čtenářů se na různé dealery ptá, svěřuje se nám s úděsnými historkami na téma "poradci" a "finanční plány". Můžete se proto být jist, že toto téma nehodláme opustit, neboť prostředí finančního poradenství potřebuje opravdu zásadní zkulturnění. Budeme-li k tomu schopni přispět alespoň malou troškou, budeme rádi. Využívat budeme samozřejmě i jiné formáty než jsou testy konkrétních dealerů, ale to prosím berte jako překvapení.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 12:34 | Jan Majer

Jiste, financni server predklada zcela bezelstne potencialnim klientum objektivni informace - mimo jine o produktech firem, ktere mu plati za inzerci. A ktere je mozne koupit prostrednictvim tohoto serveru online. A samozrejme varuje pred konkurenci. A tvari se pritom jako financni ombudsman. Neni tohle manipulace? Nezazlival bych hypotetickemu panu Novakovi, ze zije jen z provizi. Je to ferovy a pruhledny system.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 10:50 | Miso S.

Cakal som, kym sa ozve niekto z "renomovanej spolocnosti" OVB. Konecne. Osobnu skusenost s poradcom OBV mam velmi cerstvu a zial velmi negativnu. Prisiel k nam tento mesiac do firmy ponukat Doplnkove dochodkove poistenie Credit Suisse Life & Pension.
DDP na Slovensku je obdoba penzijnych fondov v Cechach. DDP je danovo zvyhodnene - znizuje zaklad dane do 10% hrubej rocnej mzdy, maximalne do 24000 Sk za rok. Navyse moze zamestnancom prispievat aj zamestnavatel do 3% mzdovych nakladov sa jedna o nakladovu polozku (nam zamestnavatel odmietol na DDP prispievat, plati nam totiz poistenie v Allianz). Vynosy v DDP nie su zdanovane, 10% dani podlieha len cerpanie dochodku. V mojom pripade by uspora na dani predstavovala 28% z prispevkov na DDP, co nie je malo.
Mam 30 rokov a o DDP som zacal seriozne rozmyslat uz pred rokom. V sucasnosti sa vsak na Slovensku pripravuje rozsiahla Danova a Dochodkova reforma, ktora ma zacat od 1.1.2004. Uz dnes su vsak zname niektore legislativne navrhy, ktore okrem ineho vyrazne ovplyvnia DDP. Navrhuje sa, ze prispevky zamestnanca na DDP budu z cistej mzdy a vynosy DDP sa budu zdanovane ako vklady bankach. Samotne cerpanie dochodku potom nebude podliehat dani.
Poradcovi OVB som odovzdal harok s otazkami, ktore ma zaujimaju. Boli tam otazky ako: 1. vyvoj vynosov penzijneho poistenia Credit Suisse Life & Pension v nejakej krajine EU za poslednych 20-30 rokov, 2. ako ovplyvni system DDP pripravovana Danova a Dochodkova reforma, zopar dalsich otazok skor technickych otazok.
Na pripravu odpovedi mal poradca 2 tyzdne. Stretli sme sa opat tento pondelok. Na 1. otazku mi odpovedal, ze nevie a najlepsie si to vraj zistim sam na internete, preco to nezistil on sam neviem. Vedel mi len povedat, ze na Slovensku to bolo minuly rok to bolo cez 8%, najviac zo vsetkych DDP. To, ze napriklad v CR bol vynos len 3.25% vsak nespomenul. Na 2. otazku mi odpovedal, ze reforma system DDP urcite neovplyvni, na co som mu odpovedal ze ja mam informacie presne opacne a tak si radsej este rok pockam ako dopadne reforma.
Moj celkovy dojem z financneho poradcu OVB? Diletant, ktory svojimi nekompetentnymi radami moze klientovy sposobit znacne skody.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 10:33 | Eric

Právě, pane, že vím v jakém prapodivném světě to žijeme, tak si říkám, že kdyby zápůjčovny a jejich (ne)závislí poradci měli co nabídnout, tak by nám to ten svět jenom zjednodušilo. Promiňte mi tu nekonečnou větu. ProBůh čím se liší jednotlivé ústavy v produkci svých zmetků? V desetinách procent? Obskurní výhodou vyváženou zásadní dardou do hlavy v následujícím odstavci? Pane, finanční ústavy nám, prostým občanům naprosto nemají co nabídnout, krom rizika, že u nich o všechny peníze přijdeme, a pro poradce takto platí, že z řídkého exkrementu kuličku neuplácáš. Rozumný člověk se kombinacím finproduktů z nichž má pár korun společně s obrovským rizikem obloukem vyhne. Nesrozumitelnost podmínek kolem produktů je jasný účel a záměr a sekundárně takto plodí (pseudo)poradce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 9:58 | Lady

Pokud jsem se dobře dívala, tak pan Novák si za "finanční plán" řekne o další kontakty a svého "klienta" aktivně přesvědčuje do nějakého produktu, ale např. zmiňované Peníze.CZ nechávají rozhodnutí zda si pořídím nějaký finanční produkt plně na mě což samozřejmě předpokládá, že jsem schopna si najít důležité informace sama a pokud nevím můžu se i zeptat, ale aktivně mě do ničeho "necpou". Toto považuji za podstatný rozdíl a proto tyto dva subjekty, dle mého, nejdou srovnávat. Dalším důležitým bodem asi bude to, že pan Novák nejspíš žije jen z provizí zatímco u finančního serveru to nepředpokládám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 6:32 | Pepa

Pavle, i cesta do pekla bývá dlážděna dobrými skutky a není všechno zlato, co se cřpití. Až ti seberou strukturu, tak budeš mluvit jinak. Očekávám, že vezmeš kramle dříve, než bude pozdě. Jako Ivo, Petr a další.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2003 0:37 | Pavel M. Černý, pavel.cerny@ovbfinance.cz

Pánové, pánové, opravdu ubohá diskuze, nelze to jinak nazvat. Je vidět, že opravdu to poslední, co máte, je kontakt s realitou. Mým cílem není hájit OVB, protože to nepotřebuje. Pokud by opravdu všichni poradci fungovali tak, jak je popsáno, tak by se OVB těžko stalo největším poskytovatelem finančních služeb v Evropě. Víte, je zajímavé, že server, který si dělá ambice být jakýmsi rodinným poradcem a zároveň zprostředkovatelem (nebo snad popřete, že se přes penize.cz nedají koupit finanční produkty?), hodnotí svou de facto konkurenci. Penize.cz není nic jiného než převlečený prodej. Koneckonců proč ne, všechno je přece o obchodě! Pokud na trhu existují produkty, tak je někdo musí prodat, odbyt je vždy nejdůležitější součástí výrobního řetěžce. A tak jako chce uspět penize.cz (a já vám úspěch přeji - čím více lidí se bude orientovat na základě slušných rad, tím lépe - a je jedno, zda to bude OVB nebo jiná renomovaná společnost), tak chce logicky uspět i OVB. Určitě to ale nedělá tím, že by na svém webu vydávala články na téma "jeden poradce z firmy XY funguje tak a tak". Pokud budu chtít na čemkoliv něco najít, vždycky to dokážu. Na práci kteréhokoliv ze svých kolegů, respektive členů mého týmu, bych dokázal najít tisíc věcí, které by se daly zlepšit a při troše dobré vůle interpretovat negativně. Taktéž ale dokážu vidět tisíce těch pozitivních. Proto také já osobně mám několik desítek skutečně spokojených klientů, o které se pravidelně starám a v rámci mého týmu se jedná o stovky. Není poradce jako poradce, cokoliv paušalizovat je jen ubohá obchodní taktika. Pomlouvat konkurenci může jen ten, který sám na trhu neuspěje. Proti OVB už bylo několik kampaní. Není to tak snad vždy? Pokud na jakémkoliv trhu existuje společnost, která svými úspěchy výrazně překračuje zbytek trhu, pak ti ostatní, pokud nedokážou konkurovat na poli trhu, alespoň vytvářejí pomluvy, spojují se s různými médie a tak dále. Na finančním trhu to dnes není jinak. MF Dnes píše pomluvy o OVB a využívá rad společností typu Slon, TriMan nebo Sophia Finance. Zajímavé že? To samé fincentrum.cz. Proboha, to se k tomu nemůžete postavit rovnýma nohama a poprat se na trhu? Proč ty zákulisní techniky? Přijde mi to celé opravdu ubohé. Již se nesmírně těším, až v ČR začne být aktivní konkurence, která se bude moci za konkurenci považovat, tj. například firma AWD (což je horizont tohoto roku). Finanční trh dnes potřebuje poradenské společnosti jako sůl.
Mým tajným přáním je, aby na těchto serverech diskutovali lidé, kteří k tématu opravdu mají co říct. Bohužel tato diskuze absolutně nepředstavuje reálný průřez společnosti, ale velice specifickou vrstvu lidí, kteří zřejmě považují za své poslání hledat chyby a pomlouvat. Z hlediska psychologie by některé reakce stály za důkladnou analýzu a řekl bych, že by to vyneslo i zajímavé výsledky.
Nicméně nebrání mi to přát vám úspěch, v životě i ve financích. OVB úspěšná vždy bude a taktéž ti správní lidé v ní. Jak je to u vás?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2003 21:37 | Jan Majer

Nevim, moje zkusenost mi rika, ze kazdou naslednou praci pro klienta poradce vita. Jeho zajmem je, aby se k nemu klient vracel a - receno bez obalu - prinasel mu dalsi vydelek. Pak je tu samozrejme hora servisni prace, desitky telefonatu a hromada korespondence, za kterou uz poradce placen neni. To je asi ta "nasledna pece", kterou podle vas poradci neodvadeji. Opet moje zkusenost - odvadeji ji dnes a denne, te prace je nad hlavu. A naklady, ktere s sebou nese (kancelar, telefony, pocitace, archivace dat a dokumentu, doprava, vzdelavani) musi byt zohledneny v provizich poradcu. Zvenci mohou tyto prijmy vypadat velmi nadstandardne, ale verte, ze mnoho poradcu stale investuje prave do toho, aby pece o klienty byla take nadstandardni. Dejte tomu cas a uvidite, ze prave takovi poradci v branzi zustanou. Trochu tomu pomuze i nova legislativa, ktera pocita s mezinarodnimi certifikaty a licencemi pro jednotlive poradce. Spolecnost OVB a jiste i ostatni mensi zprostredkovatele se na nove podminky v techto mesicich pripravuji. Takze je to na dobre ceste...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 21:37

Nevim, moje zkusenost mi rika, ze kazdou naslednou praci pro klienta poradce vita. Jeho zajmem je, aby se k nemu klient vracel a - receno bez obalu - prinasel mu dalsi vydelek. Pak je tu samozrejme hora servisni prace, desitky telefonatu a hromada korespondence, za kterou uz poradce placen neni. To je asi ta "nasledna pece", kterou podle vas poradci neodvadeji. Opet moje zkusenost - odvadeji ji dnes a denne, te prace je nad hlavu. A naklady, ktere s sebou nese (kancelar, telefony, pocitace, archivace dat a dokumentu, doprava, vzdelavani) musi byt zohledneny v provizich poradcu. Zvenci mohou tyto prijmy vypadat velmi nadstandardne, ale verte, ze mnoho poradcu stale investuje prave do toho, aby pece o klienty byla take nadstandardni. Dejte tomu cas a uvidite, ze prave takovi poradci v branzi zustanou. Trochu tomu pomuze i nova legislativa, ktera pocita s mezinarodnimi certifikaty a licencemi pro jednotlive poradce. Spolecnost OVB a jiste i ostatni mensi zprostredkovatele se na nove podminky v techto mesicich pripravuji. Takze je to na dobre ceste...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 16:52 | Fredy

Vzal jste to z jiné strany a máte v mnohém pravdu. Vezmu to od zadu. Samozřejmě že budou existovat prodejci jednotlivých institucí, ale musí se takto etablovat. Není možné, aby prodejce třeba České pojišťovny nabízel "nezávislý" finanční plán. Měl by ale dobře znát produkty své značky. Moje úvaha směřovala na poradenské společnosti a těch je opravdu požehnaně. Některé z nich jsou opravdu nezávislé. Které z nich to jsou? Poznáte to? Ale i nezávislost není zárukou kvality. Kde tedy hledat kvalitu? V poradcích a jejich zázemí. Buď musí být na vysoké úrovni poradci a nebo jejich analytické oddělení. Nejlépe oboje. Každý se snaží prodat, v tom není pochyb. Zrovna tak se každý snaží vydělat. Rozdíl je ale v přístupu a čase. Můžete klienta s úsměvem „vytěžit“ a pak odkopnout. Nebo také pojmout klienta a jeho rodinu, jako fabriku. Fabriku, která mi vydělává, pokud se o ni dobře starám. Musí to být vzájemná symbióza, výhodná pro obě strany. Charita se v tomto oboru nenosí. Zrovna tak platí, že vše záleží na lidech. A skutečných kvalitních poradců mnoho není. Ti ostatní pendlují od jedné mlm společnosti ke druhé. Jenže tím na odbornosti nezískají. To se bavím o těch, kteří to dělají na plný úvazek. Pak je háfo těch, kteří to mydlí po práci. O těch se raději ani nezmiňuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 14:47 | TGP

Omlouvám se, pokud jsem se nechal trochu unést, ale zkušeností s poradci mám víc než dost, takže jsem nečekal, že by byl pan Novák jiný. Ale přiznám se, že nejen z vlastní zkušenosti, ale i ze statistik velkých sítí vím, že naprostá většina transakcí je jednorázových a následné péče je minimálně...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 14:39 | M. Gardavský

Tedy pánové Zdenku, Ericu a Fredy všechna čest. Téměř jsem zapomněl na to, že jsem na chatu finančního serveru. Vaše diskuse se svoji kvalitou zcela vymyká debatám obdobným. Žádná sprostá slova, urážky a prázdná slova plná hlouposti. Pokud jste poradci tak bych se Vám snad i do péče svěřil. Jinak ale prosím nezapomeňte na to v jakém světě žijeme. Většina lidí si s finančními produkty sama neví rady - buď proto, že jsou přehnaně složité (složité jsou spíše související smluvní vztahy) nebo proto, že se jich podvědomě bojí anebo proto, že na hlubší studium (a přemýšlení) prostě nemají čas. Žijeme ve světě plném specializací. I když mě bolí nohy z bot, které jsem si u .... před týdnem koupil, nevrhnu se proto na studium obuvnictví. Nemám na to čas, chuť a ani buňky. Rád se svěřím i příště do rukou poradce - prodavačky, jen asi budu zvažovat zda v obchodu firmy .... neboť se nebudu znovu chtít nechat napálit. Skutečností také je, že hlavním cílem (a to zcela správně) většiny poradců je "svůj výrobek prodat". Kdo se zaklíná v každé druhé větě zájmy klienta je mně apriori podezřelý. Možná se najdou nadšenci, kteří zprostředkovávají prodej a nákup finančních instrumentů jen kvůli pocitu dobře vykonané práce, ale jistě jich nebude mnoho a rozhodně nebudou úspěšní. Všichni (v každé činnosti) musíme mít dobrý důvod k tomu abychom svoji práci dělali co nejlépe a nejpoctivěji, buď pocit strachu nebo očekávání nějaké odměny. Na finanční poradce to platí úplně stejně. A nežijme v iluzi, že "velké jméno" známé a vlivné společnosti je samo o sobě zárukou kvality jejího obchodního zástupce, obávám se, že pan redaktor Zíka mohl obdobnou zkušennost udělat s poradcem kterékoliv finanční instituce. Jsem ochoten se vsadit o svůj měsíční plat. Stát se opravdovým finančním poradcem stojí totiž velké usilí při studiu, odborné přípravě, chce to čas, zkušennosti a také nadání. Opravdu dobrých finančních poradců není mnoho, a kdybychom měli jen je, bylo by to sice fajn, ale na většinu z nás by se nikdy ve frontě nedostlo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 14:37 | Martin Zika

Ano, máte pravdu. Bylo to mojí vinou, jenže jsem to zjistil až po odeslání své předchozí odpovědi. Takže se omlouvám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 14:16 | Kamil Harazim

Mi by se to taky líbilo. donkey@mybox.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 14:04 | Fredy

Link jsem našel i ráno, ale tehdy byla stránka prázdná, kromě reklamy :-) Nyní je to již OK.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 14:02 | Roman Popek

poppopp@volny.cz Díky, RP
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2003 13:59 | Martin

Zdeňku, zadej si do fulltextu finančních webů slovo "Helvag" a ihned poznáš, že i OVB šláplo do ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Zeman

nejvyšší státní zástupce

Jiří Šmejc

podnikatel, Home Credit

Pavel Zeman
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Jiří Šmejc
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services