Diskuze - Není poradce jako poradce II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 459 komentářů)

9. 5. 2003 16:25 | Jan Petřík

Vážený Davy1 nejsem sice poradce KŽP, ale pokusím se Vám odpovědět alespoň na nějaké Vaše dotazy. 1)- máte pravdu při Vašem věku 29 let není skutečně možné odpočítávat si od základu daně KŽP pakliže ho budete mít pouze do Vašich 59let. 2,3,4)- rozložení Vašich vkladů, které jdou do rizikové složky a na zhodnocení záleží na tom, u které společnosti by jste KŽP využil a do jaké míry by Vás tato KŽP zajistila. Zúročení u KŽP se pohybuje mezi 5-7% a zhodnocuje se pouze kapitálová složka. 5)- stejně jako u předchozího dotazu záleží na společnosti, kam bude Vaše prostředky ukládat. Toto vše by Vám měli zodpovědět přímo u společnosti, kde si KŽP budete zřizovat. Ano i v současné době je z dlouhodobého hlediska reálný výnos až 7%. 6,7,8)- viz. společnost se kterou KŽP uzavřete. 9)- opět máte pravdu výnos z Vašeho vkladu se daní 15% (tzv.daň z výnosu) 10)- Daňové úlevy Sazba Základ daně (Kč) Roční úspora 15 procent 0 109 200 1 800 Kč 20 procent 109 200 218 400 2 400 Kč 25 procent 218 400 331 200 3 000 Kč 32 procent 331 200 a více 3 840 Kč Laicky řečeno, budu-li chtít dosáhnout roční symbolické daňové úlevy 3.840,- Kč, musím mít roční příjem min. 331.200,- Kč, tedy téměř 30.000,- Kč měsíčně? „ano přesně tak“. 11)- také souhlas v prvních letech jdou Vaše prostředky především (ne však všechny) na administrativu té dané společnosti, pojistné události, příp. na výplatu provizí. 12)- pro změnu souhlas, v současné době se projednává zákon upravující stavební spoření. Měla by se prodloužit doba spoření z 5-ti na 6 let, dále se sníží státní příspěvek ze současných 4500,-/rok (tj. 25% z 18000,-) na nejspíše 3000,-/rok (tj. 15% z 20000,-) dále st.sp. je skutečně osvobozeno od15% daně, KŽP nikoliv. Nyní bych Vám však oponoval. Není pravdou, že u KŽP se v prvních letech(+-2roky) nic nezhodnocuje, je faktem že větší část Vašich plateb jde na adm.popl., provize, atd. avšak záleží zase a jen na dané společnosti jak tyto platby rozkládá. Takže není pravdou, že by všechny peníze končili v kapse dané společnosti popř. zprostředkovatelů KŽP. Jinak jsou Vaše úvahy vcelku správné. Jen je potřeba si rozmyslet do jaké míry Vás (Vaší rodinu) zajistí st.sp. v případě, že by se Vám něco stalo.:-( 13)- Rád bych Vám zodpověděl i tento dotaz, bohužel však nevím na co chcete přesně KŽP využít, co od něj očekáváte atd. V případě Vašeho zájmu by neměl být problém se sejít a osvětlit celou věc. S pozdravem Jan Petřík
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 15:06 | Harpagon

Pane, vy jste ďábel, konečně někdo, kdo se v tom skutečně vyzná!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 15:02 | Harpagon

Konečně mě někdo odhalil! ;o) Formulaci o aktivní legitimaci používají i uznávaní právníci. Abyste mi dobře rozuměl, mé profesionální ješitnosti se nedotklo, že se někdo neoprávněně označuje za právníka, mně na tom vadí, že tzv. seriózní firma OVB používá klamavé prvky na svém oficiálním webu. Dal jsem si tu práci a prošel jsem webové stránky některých dealerů, tam se zase dočtete, že jsou rodinnými lékaři domácích investic a podobné bláboly. Možná jsem trouba, ale mně to připadá jako klamavá reklama. Páni a paní investiční zprostředkovatelé by si měli dát pozor, zda podobnými zavádějícími tvrzeními neporušují ustanovení zákona o cenných papírech. Komise pro cenné papíry je "samec".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 14:47 | Harpagon

Pane Psychologu, novinář nevolá po objektivitě finančních poradců, novinář, alespoň jak jsem to já pochopil, volá po odbornosti poradce. Potud zase Vaše manipulační technika. Novinář narazil na nekvalifikovaného "poradce" OVB a případ podrobně popsal. Tomu se dá také říci (s určitou mírou tolerance) intezivní výzkumná strategie. Nicméně potrefená husa OVB Allfinanz mlčí, místo ní diskutuje pan Šafránek a šíří zde zavádějící informace z pozice dealera. Záměrně provokuji pana Šafránka, protože ten se ve své namyšlenosti pustil do právní disputace, a když narazil, nařkl oponenta z demagogie a "odešel". Na rozdíl od něj, mně nejde o kšeft, tím méně o reklamu. Mě tito pánové skutečně baví, jak se staví do role filantropů. Mimochodem: vy se stejně jako já stydíte za své názory na mne, když se nepodepisujete a neuvádíte emailovou adresu? Také máte nějaký komplex?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 14:46

pokračování: 11.Není první roky kapitálová hodnota pojistky téměř nulová, tedy nemající spořící efekt? Tuším, že tato kapitálová část jde z počátku na rezervy pro případné krytí poj. události, provize dealerům, které dle mých informací dosahují 30-150% ročního pojistného (dle systému přerozdělování provizí dané pojišťovny) a na technické poplatky. 12. Ještě ke stavebním spořitelnám, které dealeři KŽP rádi odepisují. Je pravdou, že státní příspěvek se snižuje, stejně tak úročení. Nicméně v porovnání s KŽP mi přijde daleko méně rizikové i výnosnější: Dle zákona o zdanění kapitálových výnosů je stavební spoření od této daně osvobozeno, KPŽ nikoliv (daň 15%). Kapitálová složka je u stavebního spoření ze zákona pojištěna, u KŽP nikolivěk. Dealeři pojišťoven při sjednáváni KŽP pracují s vysokými provizemi (budiž jim přány;-), které však jdou na úkor klientovy kapitálové části, která se tímto v počátečních letech vůbec nezhodnocuje, kdežto u st. spořitelen je provize kolem 1.000 Kč a tedy klienta se to nijak výrazně ztrátově nedotkne. U st.sp. mám jasně daný výnos i případnou st.podporu, státem jištěnou kapitál.část + osvobození od zdanění, u KŽP je plusem úročení pouze kapitálové části,ale pak odečtu 2 části z každého vkladu (administrativní a riziková), neúročení v prvních letech, zdanění výnosu + velká rizika,jeví se najedou st.sp.stále daleko výhodněji a KŽP se pohybuje výnosově pouze někde kolem výše inflace. Jsou mé úvahy správné? 13. Před uzavřením smlouvy bych si rád prostudoval Všeobecné a speciální podmínky smlouvy nebo podobný dokument s podrobnostmi KŽP,prosím o zaslání.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 5. 2003 14:44 | Pan Karel

Milý anonyme - dle informací evidentně z prostředí OVB -, tato Vaše informace nic nemění na nízké pravděpodobnosti návratnosti investic do Helvagu.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 5. 2003 14:13 | Harpagon

Jak jste na to přišel, můj milý antikolego? Jsou to dva samostatné subjekty, tudíž neodpovídají za závazky druhého. Mateřská společnost se snad zavázala, že bude hradit škody obětem Helvagu?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 5. 2003 13:23 | Varel

No teď jste na to kápl! Možná byste se měl podívat i přes hranice, budete koukat, kam až se ten "náš Absurdistán" roztahuje...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 14:45

13. dotazů pro poradce KŽP. Může mi je některý poradce prosím zodpovědět(i do pošty)?Reprezentantka HMI (ERGO) mi po jejich precteni sdelila,ze "nema zajem mi nabizet KŽP":((Hypoteka1,5mil.+KŽP) 1. Je vůbec možný daňový odpočet při 29 letech věku, hypotéka 20 let? Dle dostupných informací bychom žádný odpočet uplatnit nemohli.Dle zákona je jednou z podmínek dovršení 60ti let věku. 2. Kolik % z jednotlivých vkladů jde do rizikové (nespořící) složky a bude-li toto zaznamenáno ve smlouvě? Dealerka vypočítala zúročení KŽP 7%. Zjistil jsem však, že vklady KŽP se skládají ze 3 částí: Riziková složka (pochopitelná, ale ztrátová pro klienta!), kapitálová složka a administrativní poplatky (ztrátová pro klienta). 3.Jaká procentuální část z vkladu jde do kapitálové složky? 4. Kolik % z CELÉHO (všechny 3 složky dohromady) vkladu je tedy garantované zhodnocení? 5. Kam společnost investuje kapitálovou část? Dle finančních analytiků a v intencích zákona to bude v drtivé většině do obligací, popř. akcií. Výnos z obligací býval i 10%, ale to již je několik let zpátky, dnes je to již v řádech několika málo %. Potom se ptám, zda je dlouhodobé zhodnocení KAPITÁLOVÉ části vkladu vůbec reálné avizovanými 7% dlouhodobě. 6.Jak vysoké jsou technické poplatky, můžete mi poslat aktuální ceník ? (měl obsahovat položky jako mimořádný vklad či výběr, poplatek z pojistky, popl. za vedení kapitálového majetku, zrušení pojistky atd.) 7. Je garantované zhodnocení 7% po celou dobu smlouvy pís. garantováno? 8. Je faktem, že v případě krachu HMI s.r.o. nebudu mít splacenu žádnou část jistiny úvěru vůči bance, tedy ona bude mít zákonný nárok na celou mnou zastavenou nemovitost? 9. Není pravdou, že Vámi avizovaný zisk budu ještě muset danit dle zákona o 15% zdanění kapitálových výnosů? 10. Zpět k daňové úlevě, když pominu předpoklad dosažení 60ti let, není pro člověka s běžnými příjmy nereálná? Zde je tabulka, která by měla vystihovat výši roční úspory dle příjmů za rok. Daňové úlevy Sazba Základ daně (Kč) Roční úspora 15 procent 0 109 200 1 800 Kč 20 procent 109 200 218 400 2 400 Kč 25 procent 218 400 331 200 3 000 Kč 32 procent 331 200 a více 3 840 Kč Laicky řečeno, budu-li chtít dosáhnout roční symbolické daňové úlevy 3.840,- Kč, musím mít roční příjem min. 331.200,- Kč, tedy téměř 30.000,- Kč měsíčně?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 5. 2003 13:26

Harpagon bude nějaký nedoceněný doktůrek práv. Nikdo jiný formulaci "být aktivně legitimován k podání žaloby" nepoužívá. A pávě mezi pány právníky - zvlášť čerstvě vystudovanýma - se velmi často vyskytují takový namyšlený individua. Proto taky nemůže rozchodit toho majetkovýho právníka - inteligent by se tomu zasmál, trouba to mele pořád dokola.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 13:00

Vážení, diskutujete o blbostech. Všechno má své klady a zápory. Jako klad u OVB vidím to, že má poměrně širokou paletu nabízených produktů, o které si prodejci jedné firmy mohou jen nechat zdát. Jako zápor: vážení, poradce mi může pouze řící svůj názor, ale já jako klient ROZHODUJI!! Je tedy pouze a jen na mně, co podepíšu a co ne! Nikoho s běžným platem určitě nepoškodí, když si bude spořit se stavební spořitelnou, jedno s jakou. Chce-li úvěr, musí se rozhodnout, zda spořit nebo splnit tvrdší podmínky úvěru s nulovou akontací. Od podpisu smlouvy o SS do udělení úvěru uplyne 5 let a podmínky jeho udělení se většinou dosti změní. Totéž u PP, klient může přestoupit. Stejně tak u KŽP. Nejsem-li spokojen a je na trhu lepší produkt, nezruším (to je pro mně vysoká ztráta), ale převedu na jednorázově zaplacené a hotovo. Vedle uzavřu jiný produkt a jsem spokojen. Jenže časy se mění a mnoho nově vyškolených "takyporadců" produkty moc nezná, natož jejich kombinování a užitek pro klienta. Jsou školeni tak, že se domnívají, že první oslovený padne na zadek a uzavře cokoli, co oni mohou uzavřít (zásadně se proto začíná KŽP, SS a PP přijde až pak. A zásadně se doporučuje si to pro nacvičení uzavřít ve vlastní rodině!!!! Síla, co??? Nadřízený článek MLM má jedinečnou jistotu, že nahoru pošle další prodej, o nic jiného přece nejde). Jenže při vstupu do rodiny pak při předběžné analýze zjistí, že rodina má uzavřeno např. 10 produktů a chtějí od poradce vidět přínos. Ten se ale jaksi nekoná, protože není ani s kým konzultovat. Pokud totiž klient nechce nic uzavřít, "nadřízeného poradce" to nezajímá. Nebyla by z toho provize, jen práce, které ale on nerozumí. Školili ho přece na prodej... Problémem je nízká kvalita poradců. MLM má obecně 80% odpadlíků, tj. těch, se kterými MLM firmy končí, protože nepodali odpovídající výkon. Ani nemohli, protože na nejnižším stupni MLM se tím neuživí. Řada tzv. "poradců" sí tímto tedy pouze přivydělává (a to pak vysvětluje běžné oblečení "poradce"), protože si rovnou přiznejme, běhat od zvonku ke zvonku a nabízet cokoli (je jedno, zda stavební spoření nebo vysavače, protože já neřeším problém klienta, já potřebuji nejprve vyvolat potřebu a pak prodat) není zrovna nejpříjemnější. Jak chcete udržet kvalitu, když samy MLM neustále nabírají nové a nové poradce (OVB např. denně inzeruje v MFDnes a Denících Bohemia. Inzeráty poznáte podle toho, že začínají slovy "nadnárodní fin.poradenská společnost přijme..." Kontakt se liší jen číslem telefonu). Podle toho usuzuji na dvě věci: buď jich je opravdu málo a potřebují další poradce nebo mají vysokou fluktuaci. A vysoké fluktuaci pak bohužel odpovídá kvalita... Nebavte se tedy dále o tom, že novinář nechce prozradit jméno poradce, je to pochopitelné, nechce ho poškodit, třeba bude jednou dobrý, ale dneska začíná. Bavte se o tom, jak zlepšit práci a renomé finančních institucí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 5. 2003 12:03 | Psycholog

Harpagone, sleduju tady vaše myšlenkový pochody a nestačím se divit! Když novinář volá po objektivitě finančních poradců, je to správně. Když finanční poradce vznese podle mého docela legitimní dotaz na objektivitu novináře, je to najednou podle vás špatně. Taky jsem si nikde nevšiml, že by pan Šafránek "jednal za OVB Allfinanz, s.r.o.", jak tady tvrdíte vy. Používáte typickou manipulační techniku - vyřknete lež a pak na tuto lež vznášíte dotaz tak, jako by tato lež byla pravdou! Pokud to tady sleduju, pan Šafránek vyjadřuje své osobní názory, nestydí se pod ně podepsat, dává k nim svoji funkční e-mail adresu a nestydí se ani uvést, s jakou firmou spolupracuje (to samozřejmě neznamená, že za ni jedná ve smyslu činění právních úkonů jejím jménem!). Srovnám-li si tedy přístup váš a pana Šafránka, jste vy absolutní morální nula a měl byste si svý komplexy jít léčit vhodnější formou, než je anonymní účast v této diskuzi!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 11:15 | Jan Petřík

Vážený pane Harpagone, Karle, atd. vaše reakce na pana R.Slabihoudka byla vskutku přínosná, nicméně jste se krásně vyhnul jeho otázce a vyžil jste se na "hloupé" chybě! Vypadá to jako by jste byl spíše učitel ČJ než člověk který se orientuje ve financích!! Nezbývá mi nic jiného než s panem RS souhlasit. V každém oboru, ať už jde o finančnictví, počítače či cokoli jiného se najdou lidi, kteří svou práci dělají pouze kvůli svému vlastnímu obohacení. Jsme jen lidé a především jsme češi. Nevím sice jaké je Vaše povolání, ale dá se předpokládat, že pracujete např. ve školství nebo u červeného kříže a pracujete pouze proto abyste pomohl druhým lidem že??? Vaše vlastní zajištění Vás určitě vůbec nezajímá:)) Společnost OVB allfinanz je stále největší nejen v ČR, ale i v celé Evropě a jen v ČR má cirka 500 aktivních spolupracovníků. Vy osobně si myslíte, že kdyby každý z těchto spolupracovníků pracoval pouze pro vlastní obohacení mohla by být společnost tak úspěšná jako je nyní???? Osobně si myslím, že NE! Doufám, že Vaše reakce by mohla být nyní trochu duchaplnější, než-li vyhledávání chyb v textu:)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 10:41 | Harpagon

Nečekejte na odpověď a jako správný majetkový právník podejte rovnou žalobu! Ovšem pochybuji, že jste aktivně legitimován. Z jakého titulu jednáte za OVB Allfinanz, s.r.o.?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 10:22

Na jasně položené otázky čekám jasnou odpověď autora článku, s anonymními "Harpagony" , kteří nemají zřejmě nic jiného na práci, než celé dny sedět u počítače a okamžitě reagovat svými invektivami na cokoliv, nediskutuji. Petr Šafránek
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 9:54 | Harpagon

Pan Šafránek houževnatě kalí vodu. Na oficiálních stránkách OVB (které momentálně nejsou přístupné) se praví, že začátečník po tříměsíčním školení pracuje se zkušenějším kolegou, kterým jedná s klienty a získává to správné know-how. Pokud byl p. Novák OVB připuštěn k samostatné práci, pak jaký začátečník! Chování p. Nováka je typické pro provizní prodejce: navázat co nejvíc kontaktů (osobní doporučení je nejúčinnější) a prodat produkty s největší provizí. Protože nejde o bezplatné poradenství, ale multilevel. Slušně vedené finanční poradenství (zdarma) je např. na finance.cz Už toho nechte, pane Šafránku, čím víc to rozmazáváte, tím víc to ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2003 9:17

O několik stránek této diskuse níž uvádí autor původní reportáže svůj záměr pokračovat v podobných "testech" u poradců jiných společností. Chtěl bych se proto touto cestou zeptat, jak autor zajistí, aby poradce dalších společností také potkal naprostou náhodou (tedy přes náhodné doporučení od kamaráda, jako tomu bylo údajně u pana "Nováka" z OVB)? Z reportáže o panu "Novákovi" je totiž zřejmé, že autor narazil na začátečníka. Zkušení poradci nabízejí schůzku buď u klienta nebo ve své kanceláři a nemají zapotřebí žádat 10 telefonních čísel na další potenciální klienty. Jak chce autor zajistit, že u ostatních "testovaných" společností půjde také o začátečníky? Pokud bude jako klient telefonovat do kanceláří společností, určitě mu nebude doporučen začátečník. Na internetu také nenajde začátečníky (i OVB má na svém webu jen zkušené poradce s kanceláří). Z reportáže je zřejmé, že autor pak zobecňuje zkušenost s jedním poradcem na celou společnost (viz titulek "Finanční plán dle OVB", atd.), pak je ovšem naprosto jasné, že snadno může dojít (či spíše určitě dojde) ke srovnávání jablek s hruškami. Každá společnost má začátečníky i zkušené poradce a žádná není schopna garantovat, že začátečník odvede naprosto profesionální práci... Testovat lze tedy jistě jmenovitě uvedené konkrétní poradce, testovat však společnosti na základě setkání s jedním zástupcem, je prakticky nemožné (pokud chci být alespoň trochu objektivní). Petr Šafránek
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 5. 2003 16:52 | Martin Gardavský (gardavsky@arizcr.cz)

Vážení diskutující, 284 příspěvků, to je myslím rekord (a zřejmě není všem dnům konec)! Panu Zíkovi se evidentně podařilo najít zajímavé a nosné téma. A protože se debata týkala, byť okrajově, i investičního zprostředkovatelství, dovolím si dát do „placu“ několik dalších otázek. Mezi zprostředkovatelem a poradcem je minimálně takový rozdíl jako mezi obsahy slov zprostředkovat a poradit. Myslím, že všichni, kteří máme češtinu jako rodný jazyk tento rozdíl cítíme a chápeme. Ostatně i naše, ne vždy zcela dokonalé zákony, zde hovoří poměrně jasně. Mám na mysli, v souvislosti s naší diskusí, § 47b zákona o cenných papírech. Je zde tedy možno nastolit otázku (s použitím § 45a téhož zákona) zda má investiční zprostředkovatel pouze informovat zákazníka nebo snad mu i radit? A jak je to s odpovědností vůči zákazníkovi? Při povrchním zkoumání věci je vše jasné, ovšem přečtěme si důvodovou zprávu k novele zákona o cenných papírech – k § 45a ( účinnost od 1.1.2001) a zjistíme, že je to vše ještě malinko složitější. Zatím je to ovšem pouze teorie! Nyní praxe! Neznám jediného investičního zprostředkovatele (popř. uchazeče o registraci), který by zároveň nebyl držitelem živnostenského listu, jenž ho opravňuje jakýms takýms způsobem poskytovat rady v oblasti financí. Můžete mě seznámit s někým kdo je „finančním poradcem“ a zároveň nezprostředkovává prodej finančního produktu (tedy i z oblasti ICP)? Jak oddělíme oblast ICP od „zbytku světa“ ? Může finanční poradce, který je současně investiční zprostředkovatel s registrací podle § 45a zákona o cenných papírech, na základě svého živnostenského oprávnění radit zákazníkovi v oblasti ICP? A je osoba s registrací podle § 45a vůbec investiční zprostředkovatel? A jen tak na okraj. Téma je velmi nosné. Co kdybychom se sešli, odložili své pseudo totožnosti a popovídali si face to face?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 5. 2003 15:14 | Harpagon

Já myslím, že poměrně výstižné je oficiální vyjádření na webu OVB http://www.ovb.cz/pick.asp?arg=603&par=27 Když tu záplavu slov očistíme od balastu, vyjde nám, že u komanditní společnosti, o které jsem psal, je popsána situace takto: "Mezi komanditní společností a investorem obdobně jako v případě spolku HELVAG Verein vznikl přímý smluvní vztah (rozuměj: OVB s tím nemá co dělat). Investoři opět obdrželi „certifikát“ jako doklad o členství a výpisy o stavu a zhodnocení investice. Veškeré vklady byly v souladu s prodejními prospekty hrazeny přímo investorem na účet vedený u Deutsche Bank a.s. v České republice... ... společnost OVB Allfinanz, spol. s r.o. vystupovala výhradně jako zprostředkovatel (rozuměj: my nic, my nejsme žádní poradci nebo majetkoví právníci) ... OVB Allfinanz, spol. s r.o. se za účelem zajištění investic ve spolupráci se svými právními zástupci a s právními kancelářemi v zahraničí snaží zajistit v současné době legitimní doklady o nemovitém majetku spolku HELVAG Verein a o možnostech ukončení členství ve spolku a v komanditní společnosti (je už znám nějaký výsledek?). S ohledem na prohlášení konkursu a na zahájené trestní stíhání, kde je již dnes zcela zřejmé, že nelze v dohledné době očekávat uzavření trestního případu (rozuměj: náhrada škody je v nedohlednu ), jsme požádali naše právní zástupce (rozuměj: raději ze sebe nastrčíme právníky), aby informovali investory o trestním stíhání osob z vedení řetězce HELVAG a o zahájeném konkursním řízení. Současně jsme investorům nabídli pomoc při ochraně jejich investic a to prostřednictvím Advokátní kanceláře Doležalová & Hruška, se kterou spolupracujeme (jestlipak spolupracovali s advokáty také v době, kdy klientům podstrkávali špatné smlouvy s Helvagem?). " O mateřské společnosti ani slovo. Ta bude leda řešit své pohledávky (nezaplacené provize) za Helvagem. Ani slovo o bezplatné právní pomoci. Doufám, že OVB alespoň nebude brát provize za zprostředkování advokátní kanceláře.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 5. 2003 14:45 | Pan Karel

Jistě, v zemi Sovětů by nic takového nepřipadalo v úvahu.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Zahradník

ekonom

Adam Walach

podnikatel, Walmark

Petr Zahradník
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů
×
Adam Walach
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services