Diskuze - Finanční plánování dle OVB - jak získat klienta?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 413 komentářů)

14. 3. 2010 10:37 | jitka

Pracuji také u OVB a je pravda, že modely jak mluvit s klientem do nás opravdu "nalévají" na školení. Ale každý si najde svůj vlastní způsob jak to uplatnit v praxi, opravdu není v mém zájmu připravit mé klienty o peníze. Mimochodem, jestliže Vám poradce doporučila kamarádka, nejspíš to udělala proto, že jí pomohlů a byla s ním spokojená, ne? Já tedy rozhodně svým přátelům doporučuji jen služby se kterými jsem byla plně spokojená, jinak bych se cítila hloupě a trapně. Chování popsané v článku je jistě chováním některých poradců OVB, ale jen proto že jsem měla příšernou matikářku nebudu tvrdit že všechny učitelky jsou s prominutím krávy.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2010 20:29 | Ludmila

Sledovala jsem na ČT1 pořad Krotitelé dluhů. ,,Shodou " okolností tam byl poradce pan Prouza, kterého předstravovali jako tvrdého kouče, který dohlíží na ,, neukázněné" klienty. To byl poradce od firmy Partners. A teď čtu článek , že pan Prouza si nechal poradit od ,,příšerné firmy" OVB. Vypadá to, jako záměrné pošpinění jména od konkurence. V každé firmě jsou lidé dobří a špatní. Záleží na koho narazíte. Ale od toho jsou přátelé, aby nedoporučovali ty špatné poradce!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2010 0:17 | Bára

Říkáte, že: "Takový finanční poradce jako pan Kubíček opravdu není dobrým poradcem a věřím, že úspěšný nebude." A jak si mám vysvětlit, že když jsem se setkala s finančním poradcem od OVB bylo jeho chování jak přes kopírák pana Kubíčka?! Myslím, že tohle je model jednání, který do nich OVB "nalévá" na nějakých školeních zaměstnanců.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2010 0:11 | Petra

Mám úplně stejnou zkušenost, jak je popsána v článku. Teď si rvu vlasy, že jsem byla tak blbá. Přišla jsem o spoustu peněz, protože jsem se nechala navrtat do něčeho o co jsem neměla zájem.
Kamáradka mi dohodila schůzku s finančním poradcem od OVB, já v té době měla zájem o stavební spoření a důchodové připojištění. Skončila jsem s investičním životním pojištěním na 40 let, u kterého nemám takřka žádnou jistotu kolik mi to za těch 40 let hodí. Raději jsem smllouvu vypověděla a přišla o to, co jsem si dva roky spořila. Věřila jsem totiž svému poradci to co mi řekl, později jsem zjistila, že je všechno jinak...
To co jsem si v článku přečetla, úplně jsem v tom poznávala svého finančního poradce.
Rozhodně bych OVB už teď nikomu nedoporučila!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2010 22:40 | Pracovník OVB

Naprosto se ztotožnuji s názorem Pana Krubera, věřim že článek nepsal klient! Můj názor chcete znát Finanční poradentství V OVB jděte za panem Kruberem:) Myslím že profesionalitu zaručí S pozdravem Pracovník OVB (nejsilnější struktura v OVB)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 3. 2010 15:28 | Veru

Měla jsem lékaře, pediatra, hulvát nevychovanej, nepříjemnej a navíc mi vůbec nepomohl. Co z toho vyplývá? Lékaři jsou nevychovaní tupci...? To nedává smysl, že? Mrzí mě, že na povrch vyplouvají jen neúspěchy OVB a najde se jen hrstka těch, kteří jsou ochotní veřejně chválit. Apropo, kdyby bylo OVB tak špatnou společností, bylo by i nadále jednou z největších poradenských společností na Evropském trhu? Ano, nadávat a pomlouvat umí každý.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 2. 2010 7:17 | jirka

Tak ono ne jen OVB alie i KAPITOL a ostatni stejná banda.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2010 8:26 | Petra

Též přidávám souhlasný názor k tomuto článku. Je to naprosto přesné, kamarádka předala na mě kontakt asi po měsíci, kdy už jsem na to úplně zapomněla telefon a onen poradce... no nakonec jsem si řekla, že za první schůzku nic nedám. Přišel mladý muž v obleku, zeptal se co nejvíc potřebuju řešit ohledně peněz, dalších 40min do mě hustil všemožné údaje ze kterých mi za chvíli šla hlava kolem a nakonec si domluvil schůzku za pár dnů s tím, že bude mít vypracovaný celý finanční plán s tím, že ještě dnes nebo zítra odešlu všechny okopírované smlouvy a ať mu napíšu kontakty na své známé, to jsem odmítla s tím, že se těch lidí nejdříve zeptám a následně mu kontakty s jejich vědomím předám. Dostala jsem tedy vyplňovací formulář. Doma jsem zavolala svému spolužákovi kterého chválil jako bezvadného kluka a že s ním měl tu čest... samozřejmě on mi hned říkal, ať dám od něj ruce pryč, že to je typický pyramidový systém tahání kontaktů z lidí. Napsala jsem tedy panu poradci email, kde jsem odmítla další spolupráci, za pár hodin telefon - proč to a že už má celý plán vypracovaný (podotýkám, že ode mě nedostal ani jedu kopii papíru s tím kde a kolik mám peněz, kde jsem pojištěná apod.) a jak mi to strašně ušetří peníze a že se mnou počítá na ten den. Znovu jsem mu odpověděla, že schůzku a celou spolupráci ruším, otázka proč ... řekla jsem tedy o špatné referenci od toho spolužáka co tak chválil... ticho ... a znovu ať příjdu na schůzku, můžeme to dát na jiný den... neustálý nátlak, ale například obhajoba žádná... Každopádně tvrzení kolik mi ušetří peněz když o mé finanční stránce věděl jen málo mi přišla dost nekorektní a jsem velmi ráda, že jsem zavčas dala od takovéto společnosti ruce pryč.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2010 13:56 | x

OVB je nejhorší firma s jakou jsem se setkala, hrozí soudy.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 1. 2010 22:03 | Tomáš Kruber

Naprosto nesouhlasím s tímto článkem a jeho obsahem. Zobecňovat takto práci celé OVB mi přijde opravdu hloupost, nicméně naprosto účelová záležitost - a to pošpinit OVB. Autor tohoto článku buď žije v naprosté nevědomosti nebo záměrně haní jméno společnosti. Na druhou stranu musím přiznat, že ve finančním poradenství může podnikat každý. Záměrně tak říkám ve finančním poradenství, ne v OVB, protože podmínky jsou nastaveny stejně u všech společností. (18 letého studenta můžete potkat v Partners, Brokeru, atd...) Co tím chci ale říci - na hlupáka narazíte všude a nemůžete to dávat za vině společnosti. Takový finanční poradce jako pan Kubíček opravdu není dobrým poradcem a věřím, že úspěšný nebude. Pokud chcete být opravdu objektivní pak si smluvte schůzku s více poradci, nesuďte podle jednoho. Email na mě máte, svou práci dělám dobře, profesionálně a nestydím se za to!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 12. 2009 0:52 | Zdeněk

Tak se mi zdá, že zde OVB přidává záměrné komentáře, aby očistila své jméno. Co je to za poradenství, jestli studentovi, který nemá ani maturitu, vtlučou na kurzu pár vět a frází co má před klientem odpapouškovat?? Pochybuju že by věděl co s prachama líp než ten jeho klient. Kdo by svěřil peníze 18-ti letému klučinovi který nemá o finanční analýze, trhu a ekonomice ani trošek páry? Sám jsem měl v této firmě pracovat, ale couvám od toho...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2009 21:47 | Michelle

Jsem nadmíru spokojeným klientem OVB a má finanční poradkyně je jedním z nejlepších lidí, které znám. Nikdy mně do ničeho netlačila, na první schůzce mi podrobně vysvětlila, co pro mně může a co nemůže udělat. Smlouvy si ani nevzala ani neofotila, jenom u těch, se kterými jsem sama nebyla spokojená, si vyspala základní údaje (ne mé osobní). Co se týče kontaktů, tak ty jsem ji měla dát jedině v případě, že budu spokojena s návrhem změn nebo jestli vůbec budu spokojená (a vůbec nepadlo konkrétní číslo počtu kontaktů). Asi po 3 měsícech jsem si řekla: "Jsem velice spokojená a budu ji určitě dělat dobrou reklamu. Dala jsem jí 3 kontakty na lidi, kterí se trošku v té době potýkali s finančními problémami. Dnes děkují mně i jí, že jim moc pomohla. Takže u mně je to palec nahoru pro OVB.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 11. 2009 14:56

To, že někteří finančí zprostředkovatelé OVB jednají poněkud "jinak" než by mkěli neznamená, (např. hned na začátku článku ona věta "vzpomínáte si?"), že tak jednají všichni. Jsem jeden ze zprostředkovatelů OVB, rozhodně ale nepostupuji při rozhovoru s klientem způsobem, jaký zde byl popsán u pana Kubíčka (a ani jsem k němu nikdy nebyl školen). Stejně jako agresivní vymáhání doporučení... to jenom poškozuje firmu ten, kdo si chce jenom "namastit" kapsu. Ale o tom poradenství a zprostředkovatelství není. Všimněte se, že kolem firmy se rojí spousta plopravd a mýtů, články jsou vesměs negativní. Ačkoliv jsme tak neuvěřitelně "špatní", jsme jednou z největších a nejzavedenějších firem na trhu (v Evropském měřítku). To se nevytvořilo na základě "nespokojených" zákazníků. Jde prostě o to, že každý člověk je jiný a také každý zprostředkovatel má jinou motivaci. Bohužel, na jméně OVB se přiživovala řada lidí, kteří se projevili jako velmi neloajální a když jim hrozil vyhazov (poškozovali klienty, nedrželi se postupů a např. agresivně vymáhali kontakty a doporučení), odtrhli se a založili si s.r.o. Ale to není vina OVB. I já jsem obyčejný slušný člověk, jakých potkáte na ulici mnoho. Nedělám zprostředkovatele proto, abych šidil lidi.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2009 23:29 | Lukáš

bbone99, jak už jsem psal tuším Vám na Váš blog, napíšu to i sem, máme snad my slušní finanční makléři prosit klienty, kteří s náma byli spokojeni o zveřejnění příběhu na internetu? Je nad slůnce jasné, že se na internetu nedá najít o nás slušná historka, protože s tím se nikdo nechlubí, lidi si chtějí jenom stěžovat veřejně, aby je všichni kolem politovali. Češi jsou jako číslo jedna ve stížnostech, tak není divu, že ten internet je potom zahlcený samýma stížnostma. A všiml jsem si že i klienti tady píšou pozitivní komentáře. Představte si, že jste dělníkem u nějaké fiktivní stavební společnosti. Když jste někde na stavbě a Vašemu kolegovi se podaří poztrácet, porozbíjet a rozprodat maximum věcí na stavbě, asi o Vás taky nebudou kladné reference. A taky by jste nebyl nadšený, kdyby jste četl na internetu od někoho úplně cizího, koho jste v životě neviděl, nějaké příběhy o tom, jak že vy jste jeden z těch co jsou neschopní a rozprodávají věci na stavbě, že se ten člověk sice setkal jenom s jedním takovým, ale že jste určitě všichni jedna "verbeš". Popravdě, rád bych s Váma někdy sednul třeba na oběd, aby jste viděl, že jsem normální člověk, který je úplně stejný jako Vy, jenom dělá práci, která se Vám nelíbí a pak by jste možná přestal všechny tak nevhodně házet do jednoho pytle.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2009 21:39 | bbone99

jak do dvou měsíců vypovědět smlouvu, když ji poradce sebere s tím, že ji nechá potvrdit bankou a pak to z něj člověk 2 měsíce nevytluče?
nemáte co vypovídat, protože neznáte ani číslo smlouvy. a argument, že je klient hloupý, že to poradci dá, si, s prominutím, nechte od cesty. Lidé jsou důvěřiví a slušného člověka nenapadne, že ten prodejce, se kterým právě hovoří, se mu na několik měsíců od okamžiku podepsání ztratí z kontaktu.
Takže nám, kteří to zažili, zbývá jediné - šířit svoje zážitky a varovat - nedůvěřujte konzultantům z OVB.
OVB byla vyloučena i z profesní organizace finančních zprostředkovatelů právě proto, že nemá kontrolní mechanismy a toto vyloučení označila jako svoje pozitivum.
Každý ať si udělá obrázek, serfuje po netu a čte si příběhy.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2009 20:36 | Lukáš

Ahoj. Já osobně myslím, že zkusit se musí všechno, tak proč to nezkusit, když se to bude zdát divné, tak se dá kdykoliv skončit. Jinak v OVB dělám a ještě jsem se nesetkal s nikým, kdo by byl tak falešný a klienty s úsměvem na rtech "odrbábal" jako pan Kubiček. Tenhle článek mi připadal spíš jako bulvár někoho kdo má úplnou averzi proti tomuto nebo dělá u konkurenční společnosti. Já osobně nic proti konkurenčním společnostem nemám, ale zase je to o lidech, někomu jako mě konkurence nevadí a někomu vadí a pak může psát takové články. Pokud už člověk píše články, měly by být objektivní a ne tak zaujaté jako byl tento. Je mnoho dohadování jestli je to dobré nebo ne, mám jedinou radu, běžte se podívat a pak sem napište názor nebo článek. Velice pochybuju o tom, že ten kdo psal ten článek byl klientem, protože tak dokonale si snad ani klient probíhající schůzku nezapamatuje.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2009 10:16 | Martin

Že by závistivý známý???
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 10. 2009 11:04 | Honza

"Systém byl dobrej, jen lidi to nezvládli! Možná se někomu ublížilo, já u toho nebyl!"
Citace: Divadlo Sklep: Tak dělejte něco, Starej poctivec Ferda, krycí jméno STB Ferda
A za mě, nejdřív se má studovat, a potom začínat s prací v oboru, opačně to bývá až na geniální výjimky docela průšvih.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 10. 2009 23:34 | Michal Praženka

Petr Nováček mas uplnu pravdu .. zalezi od ludi + ten co pisal ze nic nezarobil je riadna pic**** pac vedel co ma u robit preto aby zarobil a proviziu si nenechavaju nadnim predsa ma za zmluvu jednotky a pri kariernom stupni R3 je 3,5 eur => 105sk za jednu jednotku jedine co mohol dostat je o 20% menej z predpokladanej provizie tzv netto jednotky lebo ked ma niekto 100 jednotiek brutto tak -20% sa dava do storno konta a 80% je vyplatenych teraz a zvysok o rok ! predpokladam ze Peter si tiez OVBak :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 10. 2009 22:53 | Petr Nováček

Nevěřím vlastním očím! Samozřejmě že makléři z OVB mají za smlouvu provizi! Jak jinak by asi byli placeni? Váš popis je naprosto nesmyslný, plný demagogie a naprosto nepřesných informací. Zaprvé: Nedokážu si vysvětlit, jakým způsobem mohlo být životní pojištění od Kooperativy výhodné pro makléřku, protože provize od různých společností se liší maximálně v řádu 10Kč. Zadruhé: V žádném případě by si netroufla kvůli takto marginální částce riskovat milionovou pokutu, která je stanovena ve smlouvě o spolupráci s OVB. Zatřetí: Kooperativa opravdu patří mezi 3TOP společnosti s životními pojištěními. Začtvrté: Pokud jste si smlouvy chtěla prostudovat, podepisovat jste nemusela a neměla!!! S prominutím se jedná o Vaši hloupost. V tomto shledávám i velký protimluv! Jak jste v tomto programu mohla utopit velkou částku? Pokud jste si opravdu chtěla smlouvu prostudovat (jak tvrdíte), mohla jste tak učinit bezprostředně po podpisu a poté hned smlouvu vypovědět. Každou pojistnou smlouvu lze ze zákona vypovědět to dvou měsíců od uzavření!
Závěrem už jen zoopakuji jednou naznačené. Stejně jako můžete narazit na neschopnou prodavačku, kadeřnic atd., které mají vedlejší zájmy, můžete narazit i na takového člověka v OVB. Vyčůránci a neschopní jsou naprosto všude a nelze tomu zabránit. Přesto je obrovská část viny i na Vaí straně, pokud jste vůbec psala pravdu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mojmír Hampl

viceguvernér ČNB

Josef Jeleček

podnikatel, Tedom

Mojmír Hampl
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Josef Jeleček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services