Diskuze - Finanční plánování dle OVB - jak získat klienta?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 413 komentářů)

13. 7. 2007 13:50

Vazeni, vetsina vas co tu prispiva si neuvedomuje, ze OVB je jen administrativni a informacni spolecnost pro ruzne poradenske kancelare ktere s ni spolupracuji a ktere ridi vzdy nekdo jiny.Kazda kancelar ma jiny styl poradenstvi a jiny pristup ke spolupracovnikum a jiny ke klientum.Jako mate mnoho cestovnich kancelari.Jedna je lepsi druha horsi.Stejne tak to je v oblasti financniho poradenstvi.Neni divu, ze plno kancelari tuto praci flaka ridi ji lide,co maji jine hodnoty.Setkal jsem se s poradcem ktery tvrdil ze pracuje pro nejlepsi poradenskou kancelar v CR a nemel jsme po mnoha schuzkach s nim duvod mu to neverit.Cesi sou vcelku hloupy narod,vsak se podivejte na debatu viz vyse.Kolik lidi pochopilo ?malo...
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2007 1:19

Pro OVB jsem také pracovala - jen mě zarazilo že nikomu zatím není podezřelé že příjmou 9 z 10 lidí u pohovoru! Nakonec běhá po světě hromady OVBků kteří mají radit lidem o penězích a sami nemají žádné předpoklady. Je tu totiž spousta poradců kteří "pod sebe" vezmou kohokoliv jen aby měli dalšího pěšáka kterého budou posílat za jeho kamarády, rodinou atd. Pak ten dotyčný zjistí že se takovou prací neuživí - skončí, akorád že už ztratil i ty svoje kamarády, spoustu času, důstojnosti a peněz. V poslední době potkávám spoustu bývalých OVB poradců kteří jsou rádi že odtamtud odešli - systém který tam totiž funguje je obyčejná pračka na lidi - 100 příjmou a tak cca 2 z nich se touto prací živí delší dobu. Moje rada: pokud budete chtít odborně poradit obejděte více společností nebo se podívejte na srovnávací grafy atd. na internetu - zas tolik času Vám to nezabere a třeba i dopadnete líp než spousta klientů OVB, AWD a podobných institucí! A hlavně než něco podepíšete - ať už je to pracovní smlouva, smlouva o spolupráci nebo smlouva k nějakému finančnímu produktu tak si to CELE přečtěte!!!!! At nedopadnete jako já! Opravdu celé, i ta drobná písmenka!!!!:-)
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2007 1:02

Tak to ti teda pěkně vymydlili mozek. U mě se o to taky snažili - krásně jsi jim na to skočil. Jo a co se týká toho 1 doporučení - tak to brzo skončíš tak jako všichni ostatní kolegové okolo tebe. Jen se na to podívej jak neustále někdo odchází a jaké trable s tím odchodem má!!!!
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2007 0:55

Taky sem pracovala pro OVB, nastesti sem odtud po roce odesla, horsi společnost neznam! ten přístup, dokonce se dostalo k vydírání od mého tzv. vedoucího který za mýma zádama přepisoval smlouvy a kradl mě klienty. To ze si veškeré finanční řešení pro klienta vymýšlel jen on sám po cca 2 leté praxi ani nemluvne. Já sem ráda že jsem od OVB dala ruce pryc a nyní když se mě na ně někdo ptá tak se za to STYDIM že sem někomu takovému tenkrát naletela. A nejsem sama - podívejte se jaký je odpad příchozích a odchozích tzv. spolupracovníků...
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 6. 2007 10:22 | Pavel Bernasek

Nechapu, proc si OVB a AWD nechavaji 50% marzi, kdyz jine firmy jako ZFP, BROKER CONSULTING nebo FINCENTRUM si nechavaji cca 20%. To jsou ti obchodnici tak hloupi, ze nevidi, kde je centrala okrada? Nehlede na to, ze Fincentrum a BC maji lepsi marketing a celkovou podporu obchodu.
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 6. 2007 19:16

Naprosto s Vámi souhlasím a přeji mnoho úspěchů a děkuji za Vámi poskytované rady a odbornou pomoc
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 6. 2007 14:39

Jsem poradcem OVB a to co předvedl pan "anonym" je opravdu hrůza. Něco takového bych si NIKDY nedovolil!!! Mám takový pocit, jako by na tu schůzku nepřišel člověk, ale robot. Řešení není zase tak špatné, nic extra, ale spíš se pozastavuji nad chováním dotyčného poradce. Pro potenciální klienty bych měl jedno doporučení - Nevybírejte si poradenskou firmu, vybírejte si konkrétního poradce. Pokud se k Vám nechová korektně tak ho vyhoďte. Poradce může být nepříjemný jak chce, ale dokud není Váš podpis na smlouvě tak jste v klidu. Hlavně přemýšlejte, než něco podepíšete. Na ředitelství pod kterým pracuji se žádné pochybné praktiky netolerují a jde to poznat na atmosféře i při rozhovorech jednotlivých poradců mezi sebou. Na člověka, který by se hnal za penězi jsem ještě nenarazil, i když nepochybuji, že by se určitě někdo našel. Tato práce je hlavně o vztazích. Nejste-li spokojeni, nedávejte proboha doporučení, napácháte ještě větší zlo. Nejsem nijak zvlášť dobrý prodejce (spíš mizerný), ani nejsem nějak extra zběhlý ve znalosti finančních produktů (nemám hlavu plnou odborných vědomostí, ale vždy vím, za kým se mám jít poradit), ale díky osobnímu přístupu se mi daří. Klienti opravdu vidí, že se o ně někdo zajímá a má snahu jim pomoci. A o to tady jde v první řadě.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 6. 2007 14:19

s lidmi z OVB jsem měla tu čest se seznámit osobně. Nemám jediný důvod jim nevěřit nebo je jakkoli urážet nebo napadat. OVB je jedna z mála společností u nás v republice, kteří to s lidmi myslí opravdu dobře. Souhlasím s názory že jsou dobří a špatní poradci ale proto jsme tu mi ostatní abychom na ty špatné upozornily. Ti, kteří měli s některými poradci špatné zkušenosti by to neměli nechávat jen tak o a oznámit to na OVB nebo na registru AFIZ nebo ČNB. Těchto lidí je ale moc málo než těch kteří jsou spokojeni. Já osobně si od poradců OVB nechám radit už 7let a nikdy jsem s nimi neměla jediný problém spíše naopak vždy mi dokázaly poradit dobře a ušetřit tak hromadu peněz a hlavně starostí. Jsou to všichni školení odborníci a ano jsou školení proto aby Vám doporučily to co je pro Vás v danou dobu to nejlepší je jen na Vás jak se k tomu postavíte a určitě Vás nikdo nenutí něco podepisovat když tomu nerozumíte nebo to podepsat nechcete. Vše je jen na komunikaci a porozumění. A to že mají z Vás provize od bank nebo od pojišťoven je úplně normální kdo nemá? Když si půjdete vzít televizi na splátky tak ten co to s Vámi uzavřel má taky provizi a nebo když si jdete koupit rohlíky tak pořád s těch Vašich peněz někdo něco má to je kouzlo obchodu !!!!
Jedna špatná zkušenost neznamená že je špatná celá společnost !!!!!
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 6. 2007 21:48

OVB to jsou investice do PIONEER a Helvag prevadeli miliardy korun obcanu za kazdou cenu a dnes jsou v pohode udelat to nekdo jiny tak by to byl tunel
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 6. 2007 21:48

OVB to jsou investice do PIONEER a Helvag prevadeli miliardy korun obcanu za kazdou cenu a dnes jsou v pohode udelat to nekdo jiny tak by to byl tunel
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2007 23:33 | Martin

Tak jsem si přečetl tento článek a co cítím, zášť a hlavně zaujatost. Neobjednala si tento článek náhodou nějaká konkurence?
Samozřejmě je to o lidech, o vztahu a o důvěře, bez toho to prostě nejde. Jak už tady padlo, ne každý to dělá dobře a samozřejmě trpí jméno celé společnosti. Bohužel. Ale spousta lidí to dělá špičkově.
A pro ty co to pořád jen kritizují a pomlouvají, ať si zkusí najít sami něco lepšího, jsem zvědav co vymyslí. Mám totiž úplně opačnou zkušenost.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 5. 2007 22:21

Jsem poradcem OVB a musím s tímto článkem malinko nesouhlasit. Ano, možná že se autor setkal s takovýmto poradcem ale musím jen upozornit, že OVB je o lidech a o strukturách. Není OVB jako OVB...někdo to třeba dělá tímto stylem, nezapírám to. Avšak věřím, že je v naší společnosti mnoho jiných poradců, kteří jednají solidnějším způsobem. A klienti jsou s nimi spokojeni.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2007 23:00 | Joseph.

Vy někdo děláte pro OVB? Pak jste tedy jeden z cca. 450 zaměstnanců po celé Evropě :) to mě těší :) Já jsem pouhým podnikatelem (Zprostředkování obchodu a služeb) a jistě každý z vás si uvědomuje, že jsou lidé, kteří se v práci flákají a vlastně je to tam sere. Pak jsou lidé, kteří práci milují, realizují se v ní a jde jim to :) pro některé je práce u pásu celoživotní chléb a nic by za to neměnili. Pak jsou lidé, které to tam opravdu nebaví a samozřejmě kdo za to může? No práce přeci! Ale nikdo není tak soudný, aby řekl, že se dříve neučil a má jen základku a proto si za ten fixní plat může sám, ale prostě práce je blbá, jsou tam idioti a oni za to mohou, že se mi tam nelíbí :) Podobně, jako jste idioti vy, kteří v tom hledáte chyby a nedokážete si přiznat, že se na to prostě nehodíte... ale to je přeci úplně normální, že to někomu nejde! Kde probůh žijete??!
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 4. 2007 17:08 | SJ

Proč si tam pracoval/a jen půl roku? Ce se děje s lidmi, kteří nejsou úspěšní?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 4. 2007 0:00

ahoj, nechávám si radit od OVB a nemám nejmeší problém, ba naopak, konečně mám jasno a člověka, který dělá vše pro to, abych byla maximálně spokojená a snaží se zařídit snad i nemožné.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2007 23:59

ahoj, nechávám si radit od OVB a nemám nejmeší problém, ba naopak, konečně mám jasno a člověka, který dělá vše pro to, abych byla maximálně spokojená a snaží se zařídit snad i nemožné.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2007 22:04 | Ema

Ono jde o byznys až v první řadě. Do doby než lidi začnou být klienty a ne stádem ovcí co nepřemýšlí o tom co podepisují a nechají se ukecat, neověří si věci, je jim blbé zkusit i konkurenci, je jim blbé něco odmítnou ..., pořádek nebude. A nebude do té doby než se začnou lidi soudit a začnou po chytrých poradcích vymáhat odškodné. Ale to zase nebude tak rychle, víme jak soudy fungují, i když v případě ČNB by to mohlo být jinak. Lidi totiž ještě nepochopili, že podstatou finančních produktů je přesunout těžce vydělané peníze na účty pojišťoven a spořitelen. Kdyby to totiž nebyl výhodný kšeft, tak by se na to tyto instituce vykašlaly.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 4. 2007 0:31 | Karel Bouček

článek je zajímavý. Zejména tím, kdo ho psal. Je zněj citít dikce, ironie a negace. V jádru by mě zajímalo, jak se svými penězi autor nakládá.
V OVB je snadná cesta jak propadnout demenci a každý pátek večer obětovat kozu pro úspěch v businessu v příštím týdnu. Osobně si myslím, že takové kecy vedou lidi, kteří nedokáží uznat vlastní slabost nebo neúspěch. V OVB mi prošlo rukama skutečně mnoho lidí. Ruzných - mladých, starých, studenti nestudenti a dají se rozdělit do dvou kategorií. Jedni uměli vystoupit ze své komfortní zóny a učit se, ti jsou úspěšní a budou, ti druzí přispívají do takových diskuzí.
Nezastírám, že se obrovsky stydím za práci některých svých kolegů. Kdybych měl tu moc, ukončil bych s nimi spolupráci. Vadí mi jejich vystupování, nevzdělanost, neinformovanost, kterou projevují každým coulem a kazí tak jméno firmě, pod jejíž hlavičkou musím pracovat, protože na českém finančním trhu není lepší servisní organizace než OVB. Sáhnu-li po AWD, ZFP a podobných perlách, jsem v prodejní síti nebo poradenství v oblastech nikoli produktech.
Nezávislé poradenství? Maska? Člověče! Nic není nezávislé, protože společnost nefunguje na solidárním principu. Maska je mnohdy nasazována lidmi, kteří neumí argumentovat či argumentováním nechtějí ztrácet čas.
Obrovsky mě baví kecy o ochraně osobních údajů, jejich poslání faxem nebo právu na čtení podmínek smlouvy. Jsou to věci, které nikdo z nás nedělá nebo dělá běžně. Faxem pošlete smlouvu do společnosti, když v potřebujete něco změnit, ŽL pro přípravu smlouvy (třeba o pronájmu) a to hned po první schůzce s realitní agentem, který skutečně žije jen z toho, že vám vykecá díru do hlavy, že je to trochu vlhké, ale na pěkném místě. Podmínky smlouvy? Mají většinou 20 stran drobným písmem. Pro skutečné porozumění by klient musel studovat finance nebo alespoň bankovnictví a ležet v tom den, dva, mít k dispozici kalkulátory, výsledky minulých období a hlavně možnost srovnání!
Poradenství ve financích je stejné jako třeba právní. Nikdy jsem neslyšel, že by někdo právníka zkoušel ze zákonů nebo si od něj nechal přeříkávat obhajobu a po večerech načítal zákony na další líčení. Poradenství je o důvěře, tedy i o doporučení!
Mám-li kupovat auto, nechat si vrtat zub, rozvádět se, kupovat dům nebo investovat, tak vždycky půjdu po doporučení, kdo zná někoho slušného v oboru a sám si ho prověřím, jak svému oboru rozumí. Kecy na hlavy OVBáků jsou většinou proto, že ani jedna ze stran nebyla nakloněna debatě a prostoru pro tvorbu důvery. Je to především obchod. Já něco chci a já vám něco dodám. Obchod je o komunikaci a důvěře, bez toho to nejde. Respekt z obou stran!
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2007 12:27 | ANONYM

jsem byvaly ovbak a co se tyce toho zpusobu prace tak to je individualni podle daneho reditelstvi..napriklad my jsme si nezadali hned vsechny smlouvy od klienta a ani sme je nechteli faxovat...nicmene ta kostra prace zustava.....pracoval sem tam pul roku a s klidem,kdyz se ohlednu zpet do minulosti tak jenom lituji ze jsem do toho sel...opravdu..a vsichni co zde rikaji ze je to pouze o lidech to je sice pravda,ale tato veta je take ze skoleni..proste vas zblbnou vy tomu zacnete verit ani o tom nevite a basta...beda jak se vam nedari...secteno OVB ne!takova ta jejich maska nezavysleho poradenstvi ted je mi z toho opravdu spatne..zdravim a jsem zvedav kdy dalsi ovbak tady nekoho posle do prd.....jenom proto,ze si neuvedomuje podstatu veci...uspesnym preji uspech jinym otevrene oci...
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2007 12:48 | Martin

co to tady kecáš za nesmysly! byl jsem u poradce a první co bylo, tak chtěl 10 lidí. Bylo mi pěkně trapně. Připadá mi to jako pyramida. měli by jste se stydět. Zajímají Vás stejně jen prachy!!!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivan Pilip

exministr a podnikatel

Tomáš Matějček

podnikatel, Miton

Ivan Pilip
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Tomáš Matějček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services