Diskuze - Finanční plánování dle OVB - jak získat klienta?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 413 komentářů)

12. 10. 2003 17:37 | Petr Šafránek safranek@finservis.cz

Vážený pane, ač rozhodně nejsem "šéf OVB", rozhodl jsem se nezúčastňovat se již diskusí o pseudoanonymních testech poradců. Dokud v testu nebude uvedeno skutečné jméno poradce, který byl testován, nehodlám diskusí ztrácet čas, protože v takovém případě může příslušný redaktor napsat cokoliv.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2003 5:39 | Fredy

Jistě, bez dobrého analytického zázemí se žádná společnost, ani samotář, zabývající se finančním poradenstvím neobejde. Potud OK. Jen jsem ještě nikdy nedostal konkrétní odpověď na konkrétní otázku, kde je ten tým "odborných analytiků" u OVB, MBI, apod.? Pokud mi chcete odpovědět, že v Německu, tak nemusíte, to už jsem slyšel i z úst několika poradců OVB i na vyšších postech. Jenže ani oni ten tým neviděli, ale jen o něm slyšeli. Pokud myslíte, že v Praze? Tak se nenamáhejte, tam nic takového není.
OVB , MBI jsou společnosti, které jsou vysoce ziskové a toho nelze docílit skutečným slušným finančním poradenstvím ve prospěch klienta, ale tvrdou honbou za co nejvyšší provizí. Kdyby ony společnosti měly nějaké (či alespoň jednoho) skutečné analytiky, tak by nemohly nabízet například nevýhodné kombinace hypoték s kapitálovým životním pojištěním. Tak by nemohly nutit neznalé jedince do absolutně nevýhodných KŽP. Tak by se nestalo, že by nutily lidem například Helvag apod. No a o "vydírání" s doporučením deseti dalších klientů ani nemluvě.
Na druhé straně to, že tady tyto společnosti pracují, má i svá pozitiva. Jednak proto, že ti skuteční finanční poradci mají dost práce to těch MLM předělávat a také z důvodu výchovného. Náš český neznalý klient se musí nejdříve spálit, aby začal přemýšlet.
Tento způsob finančního poradenství nepovažuji za seriozní a věřím, že v brzké budoucnosti bude spíše na ústupu. Nic na tom nemění ani to, že obě zmíněné MLM společnosti, ale i jiné podobné, mají ve svých řadách velice schopné a odborné jedince. Jenže právě tito odborní jedinci si musí uvědomit, že nesou plnou zodpovědnost za to, co páchají v jejich sítích ti neznalý, ale jen poučení obyčejní pěšáci, kteří si hrdě říkají finanční poradci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2003 23:45

Chtěl bych lehce reagovat k těm zkouškám. Nejsem proti, (hlavně té teoretické části), ale nedovedu si úplně představit ten praktický test. Dobrý finanční poradce má podle mě dobře znát PRINCIPY fungování nabízených produktů, ale není možné aby znal nazpaměť detaily jakou jsou úrokové sazby, poplatky, slevy a jiné nuance, kt. se jednotlivé produkty liší. Právě proto zde figurují společnosti jako je OVB, které jsou schopny tyto info získat, utřídit a následně poskytnout svému zástupci. Ten už většinou nabízí na základě získaných informací o klientovi produkty, doporučené mu mateřskou firmou. (nevím jak tomu je u MBI...)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2003 21:15 | Fredy

MLM je systém distribuce zboží a služeb prostřednictvím různě velkých sítí (stupňů mezičlánků). Výhodou MLM je, že produkt jde za zákazníkem a nevýhodou, že je podstatně dražší. Kdo tvrdí opak, tak lže. MLM bude úspěšný do té doby, dokud bude mít poslušné a nevědoucí posluchače a klienty. Svým způsobem je spravedlivý, neboť jen ti úspěšní vydělávají a většinou je i zákonný (pokud se nejedná o pyramidové hry tzv. letadlo), neboť klient má možnost říci NE!
V případě různého druhu zboží je mi to srdečně jedno. Chce-li si někdo koupit nerezové nádobí za 50 tis Kč, když skoro totéž pořídí běžně, v kdejakém kšeftu za desetinu, či dvacetinu této ceny, tak je to jeho věc. Může porovnávat a pokud se nechá přesvědčit o jedinečnosti nabízeného, tak asi ví proč. Lidé se rádi nechávají oblbovat.
Ovšem do finančního poradenství MLM nepatří. Je-li nějaký finanční poradce odborník a profesionál, tak se uživí i bez budování sítě neznalých, ale dobře poučených jedinců. Jaký asi je rozdíl pro klienta v tom, když mu špatně poradí obyčejný neznalý pěšák, či vyškolený manipulátor? Finanční poradenství je především o důvěře, poctivosti, odborností a svědomí. To chybí těm, kteří jsou zapojeni v MLM sítích a je jedno, jestli dole a nebo nahoře.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2003 19:12 | Bob

Souhlasím, že to víc podělá zkušený poradce/mentor. Můžu Vám říct, že takový dokáže přes chybu, kterou udělá, a nikdy ji nemá odvahu přiznat, natož napravit, zlikvidovat aktivní lidi. Díky své arogancí a strojené neochotě, kdy mu bylo zatěžko se podívat pravdě do očí a jednou provždy problém vyřešit, raději hodil chybu na nás a tím zlikvidoval naši šanci. Navíc za stálého prosazování hlavních principů spolupráce, které se člověk učí celý život. Jak pokrytecké. Image je přece nade vše. Bylo to v Amway byznyse, který uznávám nade vše v oblasti MLM. Není lepší, znalci to vědí. Je však smutné, že díky určitým rodinným vztahům dotyčného s vyšší manažerskou pozicí v linii, jsme se výš nemohli obrátit - nikdo nám nevěřil. Jsme jako černé ovce. Alespoň jsem se nemstil a zůstávám klidný, že boží mlýny melou...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2003 15:46 | Pepina

Je zajímavé,že nejvíc razantní a nemilosrdná kritika vychází z úst těch,kteří neuspěli.Viz: zlodějská firma,podvodné MLM ,a podobné výplody. Systém MLM má svá velká plus a rovněž svá úskalí,tak jako všechny systémy.To,že jsme na to nebyli zvyklí a neumíme s tím pracovat jesště neznamená,že je to špatné.Celý tenhle systém funguje na dodržování pravidel a norem,pokud si je některý článek v systému vyloží po svém,pak se to veze.Ale to je v každé práci a v každé organizaci. Pokud máte v akciovce ve vrcholném managementu výlupka,který si pravidla vysvětluje po svém,způsobí kolaps,který může ohrozit firmu natolik, že půjde do kytiček .V MLM systému je jistá možnožnost,že odpadne nefunkční větev a zbytek pokračuje.Proto je možné takový velký systém udržet.Kdyby tu tyto výhody nebyly,už by to nikdo nedělal. Chyba nebývá v systému,problém sedí vždy v lidech. Poradce začínající musí studovat pokud tu práci chce dělat pořádně. Je už na něm jek moc a jak hluboce se tomu chce věnovat. Dle toho k němu budou přicházet klienti.Přesně takoví a na té úrovni na jaké je on sám.Není možné aby nezkušený poradce naplno oslovil klienta na vysoké úrovni,protože ten jej prostě a jednoduše nepřijme.
Je celkem zbytečné nachytávat(domělé)poradce na hruškách .Větší škody dovedou napáchat ti ze zkušených a vědoucích,kteří jsou znalí způsobů manilpulace .Ti poškodí klienta a on to ani nezaregistruje. Tam je větší problém. Nezkušení troubové bývají tak průhlední,že mohou sloužit jen k pobavení . Konečně co jiného tu teď děláme,že?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 10. 2003 15:20 | Fredy

Mám stejnou zkušenost s poradcem od Kooperativy. Volal mi, že jsem jejich klientem (majetkové pojištění) a že má pro mě ten bonus. Kdy mám čas a dál už to znáte......
Po několika cílených otázkách jsem ho dotlačil k přiznání. Jedná se o nějaký druh důchodového životního pojištění a k tomu asi dají nějakou slevu (bonus). Detaily neznám. Možná bude vědět více někdo jiný z přispěvatelů?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2003 11:48 | Zdeněk

Ještě bych chtěl dodat, že zkoušku by poradce obnovoval každé min. 2 roky. Obrdžel by certifikát. Pokud by jej neměl nemohl jako poradce pracovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 10. 2003 11:45 | Zdeněk

Dovlím si rovněž svůj příspěvek. Pracoval pro společnost MBI a tak mohu zhodnotit její kvalitu jak ze vnitř tak z venku. Opravdu se to dá shrnout do jednoho slova "TRAGÉDIE". Nechal jsem se zlákat krásnými slovy o výdělku a hlavně o práci, kdy budu lidem vlastně "pomáhat splnit jejich přání a realizovat jejich sny". "Houby s octem". Viděl jsem v televizi školení na zlodějskou MLM SKYLine a mohu říci, že školení v MBI je obdobné, akorát nejsou hlavy lidí vymývány tak drasticky. Zde Vás opravdu přesvědčí, že produkty, které nabízíte jsou nejlepší, a že vy jste "opravdový finanční poradce". Ale pokud je v člověku určitá dávka soudnosti, tak po nějakém čase praxe musí procitnout. Nechal jsem se napálit, ale nelituji toho. Mám zkušenost a myslím si, že dnes mě jen tak nějaký "poradce" neoblafne. Myslím si, že by měla být tato oblast více regulována zákonem. MLM poradenské firmy by měly být zakázany. Takový skutečný poradce (odborník) by měl složit zkoušky. Mám určitou představu, která se však nemusí zdát dokonalá. Zkouška by byla jak teoretická a tak praktická a hlavně poradce by si ji měl zaplatit. Teoretická by byla tvořena několika otázkami z různých produktů (pojištění, stav.spoření, úvěry, podílové fondy) podle zaměření poradce. Praktická by byla tvořena navrhnutím konkrétního řešení pro fiktivní osoby (rodiny). Nyvrhnutá řešení by měla být co neoptimálnější a měla by co nejvíce splňovat zadané požadavky.
To je moje představa. Chci ještě jednou zdůraznit, že jsem si vědom, že nemusí být akceptovatelná pro všechny zde diskutující. Doufám, že se nenajde někdo natolik hloupý kdo to chápe a nebude se do mě navážet (jak jsem si všiml mnohdy bývá tu někdo někoho kritizuje za jeho názor a nevěnuje se podstatě výchozího článku).
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 10. 2003 10:43 | L. N.

Před časem mi volal domů ženský hlas, představil se jako pracovnice Kooperativy (mám u nich povinné ručení automobilu) a ověřila si, zda jsem to skutečně já. Pak chtěla sjednávat schůzku a cosi mi nabízet, jako údajně dobrému klientovi (nejen údajně - nemám žádné havárie, tedy jsem čistý plátce pojistného). Na přímý dotaz, zda po mně nebudou chtít další peníze, mě ujišťovala, že určitě ne. K produktům Kooperativy jsem jí řekl, že bych uvítal lepší informace o (zaplacených) službách, než mi Kooperativa poskytla při převodu klientů z Komerční pojišťovny. Další informace včetně nabídek ať mi pošle poštou. Uplynulo už pár měsíců - nedostal jsem pochopitelně nic.
K "finančním poradcům" a podobným službám mám averzi od té doby, co jsem (kdysi dávno) naivně "naletěl" známému a přišel na schůzku, ze které se vyklubal pyramidový ("multi-level marketingový") agent AmWay. Pak se mi jednou pokusila "finančně radit" osoba, o níž jsem věděl, že nemá žádné ekonomické vzdělání... Jakmile si někdo chce se mnou "popovídat" o lepším využití mých peněz, volného času atd. (viz metody Svědků Jehovových), krátím rozhovor na minimum a odkazuji jinam (bez udání kam :-).
Jako preventivní opatření na manipulátory všeho druhu spolehlivá metoda. Pokud není schopen stručně a jasně (pár slovy) říci, proč se mnou chce mluvit, pak sbohem! Vřele doporučuji, funguje to. ;-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 10. 2003 15:48 | Fredy

Škoda, že jste asi daleko. Nechal bych si ho poslat k sobě. Ne, že bych si chtěl otrávit párty, ale jen tak pro pobavení. Mě tohle zase ohromě baví. Sleduji, jak je poradce vyškolen, jak zvládá psychologii prodeje, jak je odborně zdatný. Většinou je rozeberu tak, že na nich není niť suchá. Jenže ke mně už žádný nechce přijít. Nevíte o někom? Zatím jsem potkal asi dva z tohoto oboru, kteří za něco stáli a s kterýma se dalo rozumně mluvit. Zájemci, kteří mi chtějí nabídnout nějaké finanční služby, či mě chtějí zlákat do svých mlm sítí, se mohou hlásit na fredy24@post.cz Už se těším :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2003 8:23

Tento způsob manipulování s klientem mají všechny instituty. Vždyť každý je chce dostat na svou stranu. Já osobně jsem se setkala se zástupcem společnosti Kapitol a s nikým otravnějším jsem se v životě nesetkala!!! Po telefonu se nabídl, že má nabídku práce na doma. Podlehla jsem a domluvili jsme si schůzku. Až se dostavil, vylezlo zněj, že je pojišťovací agent. Nabízel Kooperativu. Ale o pojištění mu moc nešlo, spíš potřeboval, aby nás ukecal, abychom dělali pojišťovací agenty (pravděpodobně větší provize).Jelikož bylo pěkné počasí, seděli jsme venku. První co bylo ho zajímalo kolik vyděláváme, jaké auto máme, kolik utratíme, jaké mame vybavení (nové nebo starší), jestli máme drahé obrazy a vrchol byl, když se chtěl jít podívat do domu. Na otázky jsme mu vždy odpověděli, že to soukromá věc a k pojištění to nepotřebuje. Hned nám bylo jasně o co jde. Po 20. minutách jsme ho slušně požádali, aby odešel, a on nic - seděl dál. Po hodině jsme ho začali ignorovat a bavili jsme se jako by tam nebyl. Začali jsme chystat opékání špěkáčků, neodpovídali na jeho nejapné dotazy. Stále seděl. Po 1.45 hod. odešel se slovy " Je mi Vás líto, že jste tak ubozí a nejde Vám o výdělek peněz doma v pohodě." To už byl vrchol!!! Už nechci doma žádného pojišťovacího agenta vidět!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 10. 2003 13:04 | Jan Kolda von Žampach

A nezapomínejme, kde je poptávka, tam je nabídka, to je asi ten správnější úhel pohledu. Zabývejme se tedy jak učinit, lze-li vůbec, aby poptávka byla sebevědomější, náročnější a především i kvalifikovanější
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 10. 2003 13:43 | Petr

Ale analyzovat jednání zástupců OVB je jako bavit se, jestli je Kožený geniální finančních nebo podvodník (třeba dobrý úmysl i u něj převažoval). Já mám k člověkem od OVB osobní zkušenost, z druhé schůzky jsem ho na základě jeho slabého výkonu vyhodil.
Jinak opravdu nevím, jestli když se informovaný finanční poradce snaží s použitím všech lží a polopravd přesvědčit neinformovanou oběť o výhodnosti nevýhodného finančního produktu, zda je o podvodníka nebo ne. Já osobně nevím, jak to líp nazvat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 10. 2003 13:02 | Jan Kolda von Žampach

Já zase proti OVB nic nemám ! Vždyť to, co je v článku popsáno, z principu funguje a možná jen s lepším nátěrem, všude jinde, kam se podívám ! Začít mohu u již letitého způsobu práce tzv. nezávislých pojišťovacích makléřů, co si na té své údajné nezávislosti staví domnělou objektivitu. Ta je potom, prý, důvodem kvalifikace k provádění právě auditu pojistných smluv lapeného nebožáka. Třeba to dřívější pojišťování, resp. přepojišťování, v průmyslu po roce 1989, že, to byla tenkrát tučná žranice. Ale ty konce ! No, a tak jako nyní u bank, teďkonc raději jsou předmětem zblblí lidičkové, tam se riziko více rozkládá. Ale zase ta pracnost - tu však stejně zaplatí lapenec, tak o co jde... A u bank s dceřinkami je to stejné, jen forma je jaksi stravitelnější a více se staví také na klientům vnucované věrnosti ( i když pojišťovny to mají ve slevách u svých produktů také ).
Problémem OVB a podobných firem je vlastně tady jen to, že jsou na začátku pro ostatní nechtěně navíc a že proto dosud stojí nevypočitatelně jaksi mimo. Tedy mimo již tady etablované banko-pojišťovací skupiny, které mají i nutné politické vazby, jsou tedy pro zasvěcené okolí čitelné. Ale co není teď, může být příště, i když to nemusí být na prvý pohled zřejmé : jde jen o to, odkud si vezme někdy v budoucnu taková firma úvěr, pokud jí nestačí vlastní kapitál či nějaký ten jiný, nebankovní cizí zdroj. A tak tu najednou, jako příklad a bylo to zde na serveru již několikrát zmíněno, máme třeba poradce, kteří pro Českou spořitelnu sjednávají lichvářské úvěry, ač s Českou spořitelnou navenek nemají vůbec nic společného. Nebo, v tom lepším případě, tzv. nezávisle, ale tvrdě na věc, pro Českou spořitelnu protlačují právě jen její stavební spoření.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 10. 2003 22:18 | Pepina

Prosím přidat do ankety o panu Kubíčkovi jednu chybějící variantu:
Sám pan Kubíček je zmanipulovaný osel.
posílám jeden bod
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 10. 2003 22:08 | Pepina

Úvodní článek je jen důkazem,že OVB má velký prostor k práci na své image,tak jako každá jiná makléřská společnost v této zemi. Protože všude jsou lidé a ti jsou schopni se učit.K velkému údivu většiny, se právě tato udivená většina učí nejlépe ze svých vlastních chyb.Takže když OVB prohlašuje,že je významným článkem na finančním trhu a opírá se o svou filozofii,bude nejkrásnější pokud ji budou jednotliví poradci skutečně uvádět v život.Onoho poradce je dobré jednou dobře mířenou kopnout do nacvičeného majestátu.Je spousta jiných kvalitních i v OVB.Pokud klient má alespoň matné povědomí o financích ,tak je to jen jedna z mnoha zkušeností.Taky nepůjde do každé restaurace ,kterou potká cestou z domu do práce.Vybírá si tu,která mu vyhovuje.Rovněž tak s finančním poradcem.Když chci kvalitu, dá to chvíli práce ji najít.Tento trh je tady v plenkách(no třeba v prvních bačkůrkách) tak se netvařme,že jsou tu hromady úžasných odborníků,kteří budou ukazovat prstíkem a ohrnovat nosíkem. Pokud má smysl nějaké testování finačních poradců,pak ve smyslu provokování ke zlepšení. Pokud to tak představitelé "postižených" nevidí,pak je to jejich problém. Nemusí se zlepšovat.Konkurence bude nadšena. Být finačním poradcem a komunikovat s klientem může být velmi příjemná záležitost ku prospěchu oběma stranám.Pokud to někdo považuje za honbu za malým ale jistým,což zmíněný takyporadce činí(on jej to někdo naučil)nemusíme to brát jako katastrofu. Protože je to úžasný prostor pro někoho komu stačí málo aby byl lepší :)))což teprve ten nejlepší!!! ten musí otrávenému klientovi připadat jako zázrak spadlý z finančního nebe.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 10. 2003 15:10 | Boucek Antonin

A nejvetsi legrace je, ze fondy Franklin Templeton JSOU registrovany u KCP (registrovala je Citibank).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 10. 2003 13:26 | Fredy

Pokud se někdo v úvodu baví o smlouvách, tak je to vždy prodejce, ač třeba s vizitkou od ABC, OVB, MBI, ZFP, či jak jinak se ještě tyto mlm firmy nazývají. Finanční plán je přece o něčem jiném. Nejdříve je nutné získat klientovu důvěru. Potom přijde na řadu důkladná analýza klientových přání, možností a potřeb, audit jeho dosavadních finančních aktivit, na to sestavení předběžného finančního plánu s dosazením jednotlivých produktových oblastí. A to ve více variantách. Pokud si klient vybere a takto to odsouhlasí, tak se teprve k jednotlivým produktům přiřazují konkrétní finanční instituce a až jako poslední jsou eventuelně smlouvy. Ty instituce jsou jen doplňkem celkové mozaiky finančního plánu. Skutečný a poctivý finanční plán se nedá stihnout na jedné, či dvou schůzkách a už vůbec ne, bez dalších členů domácnosti. Poradce by měl mít možnost volby, zda zpracuje finanční plán zdarma a jeho odměna se bude odvíjet od provizí za uzavřené smlouvy, nebo zda uvedený plán bude předán klientovi bez další návaznosti, ale pak za odměnu. Toto by mělo být projednáno předem a jen na klientovi záleží, jak se rozhodne. Takto si představuji práci skutečného finančního poradce.
Pokud chodí agent s konkrétními smlouvami v aktovce (kde převažují KŽP) a jeho nabídka je jen omezená, tak je to jen obyčejný bouchač a je jedno od které společnosti je, či pro kterou pracuje. Není to finanční poradce, i kdyby to měl na vizitce napsáno zlatým písmem, je to jen obyčejný šmudla. To mi je milejší běžný pojišťovák, který se nestydí za svého chlebodárce, na vizitce má uvedeno „pojišťovací poradce“ a takto i vystupuje. Vím, co od něj a o jeho pojišťovny, mohu očekávat. MLM a vymáhání doporučení do finančního poradenství nepatří. Nic na to nezmění ani to, že v mlm síti jsou, kromě spousty malých rybek, i pořádní candáti :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 10. 2003 13:01 | TGP

Přesně tak - právě podle přístupu a dání dostatku času se pozná poradce, který se chce klientovi věnovat po řadu let. Agent, který chce vše podepsat hned a okamžitě navalit kontakty, je opravdu jen dealer, ketrý si chce vydělat a pak jít o dům dál...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zdeněk Škromach

politik

Kateřina Jirásková

finanční ředitelka PPF

Zdeněk Škromach
ÚSPĚŠNOST
83,33 %

z 6 duelů
×
Kateřina Jirásková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services