Diskuze - Finanční plánování dle OVB - jak získat klienta?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 413 komentářů)

26. 10. 2011 12:29 | Mišák

Jak už tu bylo psáno, taky bych ráda nějaký názor ze strany zaměstnanců, hlavně jak tam jsou začátky, investice a tak... mimco.mina@seznam.cz Děkuju moc
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 10. 2011 13:06 | Mary

Není nad to přečíst si pár informací na internetu a umět si poradit si sám.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2011 20:01 | Radka M.

Bohužel OVB mě nepřesvědčilo, vzhledem k tomu, že pro nábor pracovníků se tu používá, systém nabalování maximum nových spolupracovníků (přpomíná to něco...?). Mě ano, nejmenované americké firmy a jim podobné, které mohou na západ od nášich hranic fungovat-celkem s dobrou etikou, ale v Čechách? Už 4 měsíce trávím čas, díky neschopnosti jejich spolupracovníka telefonováním, meilováním a doplácením stále měnících se cen mé pojistky, jak na hracím automatu. OVB ne děkuji...bohužel těch neschopných zaměstnanců mají víc než těch schopných, vím co píši, je nás více kdo naletěl!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2011 3:21 | Corlin

Dobrý den... K tomuto článku asi takto... Jistě máte svou zkušenost, pane autore, ale jak tu již bylo několikrát zmíněno, celá tato práce je jen o lidech.. To že jste narazil na ,,špatného,, finančního poradce ještě neznamená, že by jste tu měl hanit jméno celé společnosti. Já osobně jsem měla stejnou schůzku s poradcem od OVB, a byla jsem maximálně spokojena. Můj poradce mi opravdu poradil, nebyl vůbec žádný problém.. Jistě tuto práci dělá mnoho lidí, proto ta doporučení a kontakty. Ale to je zase o lidech.. Pokud se s takovýmto člověkem setkat nechcete, pak vás do toho přeci nikdo nenutí. Ale pokud tato schůzka není závazná a bezplatná, proč toho nevyužít, ať už jen jako schůzku informační. Finanční analýza pro mě byla velikým překvapením, například co se týká důchodů. Jistě je dobré se o něčem takovém informovat, popř. se na takovou věc připravit. Můj poradce mě do ničeho nenutil, pouze mi vše vysvětlil, a když jsem měla otázku, na kterou neznal odpověď, ještě ten den mi ji zjistil (jsme také jenom lidi). Na konci této schůzky jsem neměla ani sebemenší problém dát mu kontakty na své známé (někteří mi dokonce poděkovali, že se jim schůzka také líbila).. Nehledě na to, že jsem přímo v té finanční analýze podepisovala ochranu osobních údajů a můj poradce přede mnou také. Takže o to jsem se vůbec nebála.. Co se týká smluv, také jsem neměla problém. Jak už jsem zmínila, mě se schůzka líbila, spokojena jsem byla na nejvyšší míru. Být vámi, změním název tohoto článku z Finanční plánování dle OVB - jak získat klienta? na Jak jsem naletět špatnému poradci ze strany klienta..
Pro ostatní lidi, co přemýšlí o tom, zda-li tuto schůzku s poradcem od OVB přijmou... Poradím vám jediné.. Zeptejte se vašeho známého, který vás doporučil na tohoto poradce.. Teprve potom se rozhodujte..
A prosím vás, proč haníte tuto firmu... Každý z nás je jen člověk, když se splete elektrikář, tak se vlastně nic neděje, to že i mistr tesař se někdy utne je známo, ovšem jak jde o penízky, že národe český??
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2011 9:24 | WhatTheFuck

Být Vámi, tak se k tomuto tématu vůbec nevyjadřuji. Z toho co jste napsal je vidět že o OVB nic nevíte a navíc gramatika českého jazyka Vám také asi nic moc neříká, že? (vYděli)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 10. 2011 20:36 | Shayne

Prosím, vy kdo pracujete ve společnosti OVB, můžete mi prosím napsat na mail Shayninka@seznam.cz jaké máte zkušenosti s touto společností jako zaměsnanci? mám tam nabízenou brigádu jako finanční poradce. Předem děkuji
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 9. 2011 11:09 | horká

Seznam většinových vlastníků OVB Holding. 36,31% Deutscher Ring (pojišťovna) 11,48% Generali (pojišťovna) 31,48% IDUNA (pojišťovna) 17,54% Balance ... (dcera pojišťovny) celkem-96,81% Nezávislé,že ?? :-)))
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 9. 2011 0:26 | FRED

Nedávno mi zavolal poradce z OVB, že na mě dostal doporučení od mého kamaráda,kterého jsem 4 roky neviděl. Ale řekl jsem si nemáš co ztratit dozvíš se víc o smlouvách, které máš od Partners. Před schůzkou jsem dle domluvy zavolal poradcovi z Partners a informoval ho, že mám schůzku s poradcem z OVB. Překvapilo mě, že mi schůzku doporučil. Ke mě domů přišla slečna tak 18-19letá, který se mnou začala fin. analýzu, kde jsem jí ukázal smlouvy od Partners. Překvapilo mě, když mi řekla že nemusím být pojištěný na invaliditu,že za to vyhazuju peníze,že jsou důležité pouze trvalé následky a denní odškodné při úrazu. Ukázal jsem jí svoje pravidelné investice,kde mi řekla, že je schopná mi zařídit inevestice do podílových fodů s úrokem 15-20% ročně,což mě zaujalo. Mrzelo mě,že se nezeptala co bych chtěl řešit já,ale udělala mi přednášku o financích, přišlo mi zvláštní že takhle mladá holka, může dělat tuto práci. Když přišlo na řešení finančního plánu,tak mi doporučila zrušit inevestice u AXY a založit si nové u Pianeiru se zhodnocením 15% a zrušit mé IŽP, které mám kvůli dětem od ČPP a že mi udělá pojištění nové s lepším zhodnocením 10%.ale za 2200,- Bez ivaliditi. Když jsem řekl,že si to chci rozmyslet,tak na mě naléhala až mi to nebylo příjemné. Nakonec však souhlasila. Mám známého ekonoma,kterého jsem ještě se svým poradcem pozval domů a chtěl jsem jejich názor na finanční plán od OVB. Smutný bylo,že oba měli stejný názor,který měli podložený tabulkama,statistikama a bůch ví čím. Měl jsem pak na to schůzku s poradcem ze AWD, který mi přišel schopnější než slečna z OVB. Mám velmi dobrou zkušenost s finančním poradcem, ale bohužel ne z OVB. Nechci tu firmu poškozovat,je to o lidech ale lhát lidem,či posílat nevzdělané lidi za klienty,není dobrá cesta. Můj poradce je taky mladý,ale vše co mi řekl jsem si ověřil a došel jsem ke stejným vysledkům, u OVB mi ověření chybí,protože jsem takové sám ani s pomocí nenašel. Je poradenství a PORADENSTVÍ.
Hezký večer a snad někdy s pozitivnější náladou repo
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2011 23:46 | Martin Stupka

Především bych chtěl pochválit autora článku za hezký popis vlastní zkušenosti a ano takto to může být. Shodou okolností i já spolupracuji pro společnost OVB a mám jen jednu výtku: každý může mít špatnou zkušenost, ale vždy se jedná o zkušenost s osobou,ne z firmou. Skoro polovina mých klientů se na mě obrátila s tím, že si myslí, že si na nich jejich poradce (ať už od OVB nebo od libovolné konkurence) chtěl prostě jenom vydělat, a spousta z nich se nemýlí. Chtěl bych jen říct, že ne každý poradce z OVB, Partners a x dalších společností na trhu se dá srovnávat se svými spolupracovníky. Každý má své metody práce a bohužel, i mezi finančními poradci existují lidé, u kterých je klient až na (přinejlepším) druhém místě. Za sebe bych jen chtěl říct, že ačkoliv s OVB spolupracuji, mám své vlastní pracovní postupy. Na prvním místě chci klienta poznat. Jdu s ním na kávu či na pivo, abychom zjistili, zda si vůbec padneme do oka. Nejdříve na druhé schůzce se s klientem bavím o nějaké analýze a mou podmínkou spolupráce je, že kdykoliv se s klientem bavím o penězích, chci aby u toho byl jeho partner, pokud nějakého mám. Protože je prostě neeteické, řešit společné finance dvou lidí jen s jedním za zády toho druhého. Výjimka byla třeba situace, kdy se na mě obrátila klientka s tím, že se chce zbavit kreditní karty, aniž by manžel vůbec zjistil, že nějakou měla, protože se bála, že byk kvůli tomu mezi nimi mohly vzniknout problémy.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 8. 2011 18:57 | Jirka

Reagovat na tuto diskusi by měl asi jen člověk, který ovládá českou gramatiku, nemyslíte, pane Horký? (viz. "vYděli")
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 8. 2011 11:01 | Karel

No je tu více příspěvků od zainteresovaných pracovníků, než od uživatelů a lze tedy jen s úsměvem číst o nestrannosti, či uvěřit informacím od těchto přispěvovatelů. Mám též nedávnou zkušenost s OVB a bohužel je takřka jak přes kopírák s uvedeným článkem. Fin. poradce oslovil také pouze mou ženu a analýzu měl hotovou pro Náš celkový chod fin. prostředků i bez mého přispění. Ode mne chtěl již pouze podpisy a také ihned a na místě! Po mém odmítnutí z důvodu kontroly a porovnání, taktéž naléhal a argumentoval zcela jednoznačně lživě tím, že se o nic nejedná, protože lze cokoli a jakkoli následně změnit a to bez sankcí, které dokáží z pozice společnosti "eliminovat", ale na smlouvu tuto skutečnost uvést nemůže, neboť tyto kroky jsou pouze předmětem zákulisních dohod. Už jen shrnutí zatím zjištěných škod: Termíny původně běžících produktů se překrývaly s novými a došlo tedy řádově k 3 - 5 měsíčnímu překrytí plateb. Sankční poplatky samozřejmě byly a další fin. dopad je i ze zkrácení doby užívání původního produktu. Pojištění mé rodiny je tabulkově velmi hezké, avšak ve skutečnosti bude výrazně kráceno dle úhradových tabulek a tak nedosáhnu většinou ani na polovinu uváděné hodnoty. Vše se nyní snažím uvést do původního stavu - který byl zjevně v mnoha bodech výhodnější a jsem rád, že většina původních poskytovatelů mi vyšla vstříc a zachovala i původní podmínky jako kdyby k přerušení vůbec nedošlo.
K Martinovi si dovolím dva dotazy. Psal jsi, že děláš poradce krátce a že tomu mnoho nerozumíš, jak tedy můžeš vůbec něco zákazníkům nabízet?!!! Jak je možné, že společnost pod kterou pracuješ takovou věc připustí?!!!
A ještě připomínku k anonymu o BMW. Přirovnání není adekvátní situaci. Zaměňuješ příčinu, důsledek a uživatele s odpovědnou osobou. Pokud budeš chtít tento druh srovnání muselo by znít např. takto. Nabourám-li s vozem BMW (neboť já musím být uživatelem) a přijdu o obě nohy(musí dojít ke ztrátě jen na mé straně), protože konstrukce vozu nemá parametry deklarované prodavačem autorizovaného prodejce, pak ano, opravdu zanevřu na zn. BMW. Rozdíl je pouze v tom, že u vozu jsou jednoznačně určeny podmínky dle kterých může být provozováno a tím se riziko takovéto situace takřka eliminuje. U fin. produktů však tyto podmínky určeny nejsou. Neexistuje norma, která by přenášela odpovědnost za vaši případnou ztrátu na fin. poradce, nebo společnost pod níž je zaměstnán
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2011 9:29 | Věra

http://www.penize.cz/info/nas-tym
Určitě je článek o firmě od její největší konkurence zcela nezaujatý. :D To je jak kdyby KFC psalo o McDonaldu, vlastní zkušenost je víc než nutná. Jsem zvědavá, jak dlouho tady můj příspěvek vydrží. :D

"Redakční tým Tomáš Prouza, vydavatel a jednatel Vystudoval VŠE v Praze mezinárodní politiku a diplomacii a na britské Open University získal titul MBA. Během studia pracoval v Nadaci Patriae a jako český a ekonomický redaktor česko-anglického měsíčníku The Prague Tribune. V roce 2000 spoluzaložil a do roku 2004 řídil server Peníze.cz. V létě 2004 se stal náměstkem ministra financí s odpovědností za finanční trhy, Evropskou unii a mezinárodní vztahy, byl prvním „panem Euro“ v ČR. Od roku 2007 je spolumajitelem finančněporadenské firmy Partners, od prosince 2010 se opět z pozice vydavatele věnuje serveru Peníze.cz. Rád cestuje a poslouchá klasickou hudbu, pije dobré červené víno a volné chvíle tráví nejraději na procházkách se svou maďarskou ohařkou nebo péčí o růže na zahradě."
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2011 9:29 | Věra

http://www.penize.cz/info/nas-tym
Určitě je článek o firmě od její největší konkurence zcela nezaujatý. :D To je jak kdyby KFC psalo o McDonaldu, vlastní zkušenost je víc než nutná. Jsem zvědavá, jak dlouho tady můj příspěvek vydrží. :D

"Redakční tým Tomáš Prouza, vydavatel a jednatel Vystudoval VŠE v Praze mezinárodní politiku a diplomacii a na britské Open University získal titul MBA. Během studia pracoval v Nadaci Patriae a jako český a ekonomický redaktor česko-anglického měsíčníku The Prague Tribune. V roce 2000 spoluzaložil a do roku 2004 řídil server Peníze.cz. V létě 2004 se stal náměstkem ministra financí s odpovědností za finanční trhy, Evropskou unii a mezinárodní vztahy, byl prvním „panem Euro“ v ČR. Od roku 2007 je spolumajitelem finančněporadenské firmy Partners, od prosince 2010 se opět z pozice vydavatele věnuje serveru Peníze.cz. Rád cestuje a poslouchá klasickou hudbu, pije dobré červené víno a volné chvíle tráví nejraději na procházkách se svou maďarskou ohařkou nebo péčí o růže na zahradě."
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 8. 2011 18:22

Takže stručně, když Vás nabourá řidič v BMW, zanevřete na BMW, nebo na řidiče?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 8. 2011 23:29 | Marek

Delam u OVB a tyhle praktiky mi teda nejsou znamy. Je to zkresleny a pritazeny za vlasy.. Jestli nekdo takhle dela OVB.. tak to je mi lito.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 8. 2011 9:35

Naprosto s tvým článkem souhlasím. Vše co píšeš souhlasí s tím co jsem si včera vyslechl od známé, která mě chtěla zlákat do svého týmu fin poradců. Co je na tom divného, že je firmě OVB 16 měsíců a už se vychloubala postupem o 3 pozice ? z mého pohledu je divný už jen ten samotný bleskový postup. Nyní si založila kancelář a hledá pod sebe pěšáky :) I o Vaškovi jsem si vyslechl...... "pozval nás do Česka" :) A ve neposlední době mi bylo doporučeno začít sjednávat s přáteli. tedy v podstatě rodina a kámoši. A co udělá většina začínajících poradců ? pojistí celou rodinu, sjedná jim důchodové pojištění. A kdo na tom vydělá ? váš nadřízený, bude mít z vaší provize možná bych řekl větší podíl než vy. Naprosto souhlasím s tvým příspěvkem. máš mou ústu, napsal jsi to hezky
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 7. 2011 8:38 | Lucie

Zdravím. Jen zkoumám, zdali je populárnější OVB nebo Partners for life planning. Já osobně mám už dva roky finančního poradce u Partners a nemohu si na nic stěžovat. Je velice vstřícný, zkušený, ví, co nabízí, rozumí své práci a dělá ji pravděpodobně i rád. Pokud se na trhu objeví nějaký lepší produkt, ihned mě informuje, setká se se mnou a pohovoříme si o něm. Nikdy bych neměnila! U OVB jsem měla finančního poradce předtím, a mohu Vám říci, že mi udělal takový guláš na bank. účtě, že mám co dělat, abych to ještě teď dala dohromady. OVB je německá firma, zatímco Partners jsou založeny v Česku bývalími zaměstnanc OVB - tito lidé, kteří společnost Partners vytvořili, zde vylepšili to, co v OVB bylo hrůzostrašné - především nezkušení zaměstnanci a dokonce i 16letí, co dělali na černo a neuměli nic, také jsem se s tím setkala. Takže pro mne? JEDINĚ PARTNERS! Mají přes 60 obchodních partnerů a nabízejí téměř 500 produktů, což je až až. NIKDY JSEM SE NEMĚLA S FINANCEMI TAK DOBŘE, JAK S PARTNERS. MOHU JEN A JEN DOPPORUČIT!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 7. 2011 7:33 | Miroslav Horký

Za zmíňku možná stojí uvést majitele OVB. To pro naivky a členy té jejich "nezávislé" sekty. Majitelem holdingu OVB jsou největší německé pojišťovny.Proto nemůže být o "nezávislosti" řeč.To by jste vyděli na statistice uzavřených smluv.Zjednodušeně-dceřinné a jinak provázané produkty mají výhodu. "Koho chleba jíš toho píseň zpívej."
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 7. 2011 6:26 | Denis

A´men.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 7. 2011 23:25 | Martin

Já osobně jsem poradcem jen krátkou dobu a sám vnímám to, že tomu příliš nerozumím...proto se snažím nalézat různé informace, které by mohly mým klientům pomoci...do FP jsem šel jen s tou myšlenkou, že se pokusím pomoci lidem, kteří by tu pomoc potřebovali...po tzv."analýze" a zpracování jim nabízím projekt, který vytvoří v analytickém centru, který nemají povinnost podepisovat, či si ho vůbec číst...mohou říci, nechci nic a tím to vše končí...pokud je to zaujme, řádně si pročtou všechny okolnosti a podmínky smluv, pak se mohou zcela nezávisle na mně rozhodnout o podepsání, či zase o zamítnutí...to je celý obsah mé práce...nic nevnucuji a o peníze, které z toho mám, mi příliš nejde...
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Železný

podnikatel a politik

Aleš Hušák

podnikatel

Vladimír Železný
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů
×
Aleš Hušák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services