Diskuze - Finanční plánování dle OVB - jak získat klienta?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 413 komentářů)

17. 7. 2011 21:05 | Jitka

Dobrý den, jmenuji se Jitka. Jak jsem se dostala k těmto článkům? A proč na ně chci reagovat?
V této chvíli pracuji jako obchodník a marketingový poradce v jednom, u velké české společnosti. Jelikož ale umím mluvit s lidmi a dokáži jim stavět portfolio či kampaně zaujala mě nabídka od mého známého, abych zkusila při práci FP pro společnost OVB. Nejdříve jsem si ale zjistila další společnosti,které tuto práci také nabízejí. V tuto chvíli si vybírám mezi Partners a OVB. Zaznělo tady nespočet názorů.
V jednom máte všichni pravdu, jde o to, jaký jste obchodník a jestli práci kterou pro klienta děláte je v naprostém souladu pro jeho dobro. Já ve své práci mohu pro firmu udělat kampaň za velkou sumu i neefektivní, ale proč bych to dělala? Chci aby klient byl spokojen a já tak měla čisté svědomí + se mi klient rád vrátil.
To, že všichni pracují na podobném systému je jasné. Co mi ale není jasné je, jak teda mohou být v OVB nebo v Partners špatní poradci? Já když dělám kampaň projdu ji se svým nadřízeným a ten je zodpovědný za to, že mi dává rady a kontroluje mne, dokud nevidí že jsem fakt dobrá nemůžu si dovolit, jen tak vzít produkty a nabízet je. Když bych narazila na FP který udělal kampaň špatně, ale klient to nemusí ani tušit asi bych ho vyrazila. FP je o tom, že pracujete se sumami peněz a to nemůže přece dělat každý. Také mě štve u nejmenovaných firem , že Vás lákají na prachy. Já když jsem si hledala zaměstnání a nebo mi něco bylo nabídnuto, vůbec se semnou takhle potrhle nebavili. Pak si totiž každý myslí, že klientovi něco udělá a shrábne provizi. Pak jsou to ty jachty zájezdy apod. Boj mezi OVB vs Partners je už na knihu. Teď studuji jejich materiály a procházím se internetem, a to je důvod proč jsem narazila na tuto debatu. Všem přeji mnoho úspěchů PS soutěžit je skvělej adrenalin ale pomluvy nejsou zrovna z těch věcí, které uznávám. Kazíte si renomé navzájem a ještě k tomu když to rozebíráte na netu kde to klienti čtou. Prostě buď je dobrý poradce nebo špatný.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 7. 2011 18:47 | Pavel

No jasně, teď mě to došlo. Pan Prouza je z Partners, tak bude hanit všechny ostatní. Pane Prouzo, jeden váš spolupracovník jménem Pravda, bral hned na začátku od klientu 5.000kč a pak se vypařil. Takový zprávy by lidi taky zajímali. Bylo to ve Strakonicích. Takže, když někdo dělá na sebe, ale zaštítí se jakoukoliv společností, tak to neznamená, že ta společnost stojí za ........... je to vše v lidech.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 7. 2011 3:35 | Denis

Ale jděte... K praktikám OVB patří,že pokud nezmanipulují jednoho okradou ho přez druhého.Jeden z manželů investovat s pomocí OVB nechtěl ale druhý se bohužel oklamat nechal.I přesto že Přemysl Mareš věděl o nesouhlasu jednoho z nich,s druhým bezostyšně investoval...A jak jinak než se statisícovými ztrátami.A věděl že peníze patří rovným dílem oběma manželům.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 6. 2011 15:49 | NFD

Být profesionál je nutností po všech stránkách. I v pravopise. Titulů jak akademik a napíše měkké i ve slově "analytického centra" :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 6. 2011 21:26 | Veronika

Nikdo je přece nenutí podepisovat hned smlouvy, to je na uvážení klienta, prostor určitě dostane... mluvím alespoň za sebe.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2011 22:26 | Bc.Křemen DiS.

Dobrý den,
Velice mě znepokojuje, že házíte poradce v OVB do jednoho pytle. Jsem Finančním poradcem, který využívá analitického centra OVB. Věřím, že se najdou lidé, kteří si na Finanční poradce hrají jako pan Kubíček, proto jsou Finančními poradci jen krátce. Tato práce není určena všem. Doporučuji všem, kteří byli takto osloveni nebo s nimi bylo jednáno podobným způsobem aby skontaktovali OVB centrálu (Baarova 1026/2, 14000 Praha 4, Telefon: 241 094 111) Být profesionál v tomto oboru je nutností.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 6. 2011 21:41 | Šerlok Homeless

Pepča: Nebudu se do tebe pouštět, protože tě neznám. Budu se pouštět do OVB.
Pokud je to společnost, která dovolí, aby pro ni pracovali - a jejím jménem se zaštiťovali - jak solidní poradci (jak říkáš o sobě), tak hochštapleři, tak je to hochštaplerská společnost.
Solidní poradenská firma je taková, která se si buduje dobré jméno, a to lze jedině tak, že klient se na poctivost a solidnost jejích poradců může SPOLEHNOUT. Společnost, která dává svým poradcům, kteří se zaštiťují jejím jménem, volnou ruku, zda budou poctiví, nebo své klienty napálí, tedy taková poradenská společnost NEDBÁ o své dobré jméno a je tudíž společností hochštaplerskou.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2011 21:32 | Šerlok Homeless

OVB za současnou situaci nemůže, nebo resp. může?
Pokud u OVB může finančního poradce dělat i cvičený op, který projde 5ti školeními, tak OVB za současnou situaci stran důvěry v její finanční poradce může.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 5. 2011 12:53 | Petr

Nechápu lidi, ktorí se dají nahovorit tzv. finančným poradcem, ktorý nemá takrka žádne vzdelání, co si múžete všimnout i na jeho gramatice nebo spúsobu psaní. Dál vúbec neberete do úvahy, že když se dáte do kopy s externým finančním poradcem, tak nemáte záruku, že když budete mít problémy tak Vám s nimi v budoucnu pomúže. Pričemž, kdyby ste si našli čas, a zbehli do víc bank, všude si nechali napsat konkrétne kolik zaplatíte za dané období, máte jistotu, že tá instituce tu bude i o 20 let, ne tak jak ten externí kvázi finanční poradca (nekdy i do hrobu). Sám mám ve svém okolí hodne lidí, ktorým finanční poradci zničili úspory. Tak buďte prosím opatrní a žádejte si dopredu doklad o jich vzdelaní...často se stáva, že muž/žena v obleku, je vyučený kaderník, kuchár, číšník, automechanik, má za sebou pár školení a myslí si, že je odborníkem na finance...
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 5. 2011 20:54 | Lenka

velmi pekne povedane..az sa mi rozum zastavil nad tým kolko ludi ma takuto strasnu mienku o FP, dufam len ze do buducna bude vyrastat co najviac FP, ktorí naozaj pochopia co je ich ulohou - a to pomahat ludom a nie predavat ako obchodáci..
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2011 23:20 | Pepča

Ahoj. Tahle diskuze mi přijde zcela zbytečná. Házet hovna na hlavu OVB je nesmysl. OVB za současnou situaci nemůže, nebo resp. může, ale problém je v tom, že finančního poradce může dělat i cvičený op, který projde 5ti školeními. Finančním poradcem se člověk stává po 10-15 - 25 smlouvách, které uzavře, nejedná-li se pouze o investiční životní pojištění, ze kterého neustále všichni rýžují peníze...
Já o sobě můžu v klidu prohlásit, že se nepovažuji za žádného rýžovače peněz, podle pravidel OVB nehraju, přestože pro ně jakožto "spolupracovník" pracuji. Je to vysoká hra čísel a rozhodně máte možnost proniknout do zákulisí institucí, které nepetyčně obírají své klienty o peníze. Stačí se podívat, někteří lidé jsou schopní mít svoje smlouvy 10 - 12 i 15 let...a to se potom divte, že jsou zastaralé. Smlouvy je třeba obnovovat, bez ohledu na to, od koho je máte. 6 - 7 let je maximální životnost libovolné smlouvy. Většinou to bývá dokonce tak, že si jeden rok něco uzavřete a příští rok je smlouva už zbytečná, neboť je lepší nabídka. To samozřejmě průměrný člověk už opět neví, jelikož finanční gramotnost v česku je minimální.
Závěrem bych chtěl říct, že pověst finančních poradců kazí pouze lidé, kteří tuto práci dělají, bez ohledu na firmu. Existuje pár výjimek, netroufnu si soudit, zdali mezi ně patřím, ale můžu prohlásit, že se o to minimálně snažím. Finanční poradce je jednoduchý způsob jak se dostat k relativně velkému obnosu peněz a absence letadlového efektu vše jen podporuje...
Tak, teď se do mě pustťe :-)
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 19:12 | Ludvík Sviták

Mě zase přijde ubohé,když se někdo podepisuje Pepe. Jastli pracujete pro OVB Allfinanz, pak do docela chápu. Taky bych se sdyděl.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2011 22:42 | Pepe

Přirovnáme-li OVB Allfinanz k další velké české 'firmě', jako třeba Policie ČR, také se setkáme s neprofesionálním, či dokonce s arogantním jednáním jednotlivců. Nebudeme ovšem posuzovat celou společnost podle pár jedinců. Co tím chci říct? Výše popsaný postup jednání spolupracovníka OVB p. Kubíčka byl jistě neprofesionální. Nelze však podle schopností jednoho člověka posuzovat celou společnost. Přijde mi to jako snaha o diskreditaci konkurence. Článek je ubohý a urážlivý.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2011 10:44 | Karel

V kauze Helvag přišlo zhruba 1200 českých klientů o více než 300 milionů korun. Švýcarský investiční projekt Helvag, jehož produkty prodávalo OVB mezi lety 1998 a 2001, sliboval vysoké úroky a investice do nemovitostí a restaurací ve Švýcarsku a Německu. Namísto toho vedení spolku peníze vkladatelů zpronevěřilo. Žaloba mimo jiné staví na prokázaném faktu, že OVB Allfinanz ve svých materiálech jednoznačně slibovalo určitou jasně definovanou kvalitu produktů nabízených sítí prodejců této společnosti. Mezi tyto sliby patří mimo jiné alespoň čtyřicetiletá tradice společnosti, která produkt vytvořila, rating přinejmenším stejný jaký má v době nabídky produktu Česká republika a další. Vklad do systému Helvag neodpovídal prakticky ani jedné z řady podmínek definovaných jako záruka kvality ze strany OVB Allfinanz. Tuto skutečnost ale OVB Allfinanz nijak nezveřejnila. Manažeři Helvagu byli v SRN odsouzeni za trestný čin podvodu k mnohaletým trestům. OVB Allfinanz, ačkoliv za produkty Helvagu dostávalo nadstandardní, bezmála třicetiprocentní provize, jakoukoliv odpovědnost doposud odmítá.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2011 0:14 | Ludvík

Citace - Michal / 26.02.2011 01:19

Cela tato diskuze i clanek je absurdi a to z jednoho duvodu mili pisatele...TENTO SERVER PATRI KONKURENCNI SPOLECNOSTI PARTNERS KTERA MA SKORO STEJNY SYSTEM JAKO OVB.....portal Finance.cz zase patri FINCENTRU a ani jeden to u toho clanku nenapise tohle je konkurencni boj a vz jste ti co jim tady zerou ty keci....mejte se
Nikomu žádné "keci" nežeru,jenom chci varovat lidi před finančními poradci. PORADCE DO DOMU - ČAGAN DO RUKY,je jedno z které je společnosti.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 3. 2011 23:54 | Ludvík

Informace o výluce odpovědnosti,citace ze stránek OVB:
"Rozhodnutí o investicích do řetězce firem HELVAG činili investoři svobodně a výhradně na základě vlastního vyhodnocení míry investičního rizika, na kterou byli v prodejním prospektu výslovně upozorněni. OVB za individuální rozhodnutí investorů nenese žádnou, tedy ani morální odpovědnost." Takhle se OVB vypořádala se svými klienty. K čemu jsou ti finančí poradci,když si mám míru rizika vyhodnotit sám? Mě tvrdil můj "finanční poradce",že investice je naprosto bezpečná. Místo prodejního prospektu, kde se psalo o riziku investice jsem dostal nějaké reklamní letáky. Takhle připavila OVB klienty o 750.000.000 Kč. Mě to stálo "jenom" 300 000 Kč.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 2. 2011 1:19 | Michal

Cela tato diskuze i clanek je absurdi a to z jednoho duvodu mili pisatele...TENTO SERVER PATRI KONKURENCNI SPOLECNOSTI PARTNERS KTERA MA SKORO STEJNY SYSTEM JAKO OVB.....portal Finance.cz zase patri FINCENTRU a ani jeden to u toho clanku nenapise tohle je konkurencni boj a vz jste ti co jim tady zerou ty keci....mejte se
+44
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 2. 2011 22:28 | ovb? to je vtip ne?

to jsem zvědav jak dlouho vydržíš, ta společnost nabere za jeden kvratál třeba třicet lidí, ti samozřejmě mezitím uzavřou smlouvy u rodin a známých, na kterých vydělají jejich "manažeři" (tak si říkají kluci, kteří tam jsou o rok déle...) jenže tito lidé vůbec nemají znalosti o poradenství... pouze je na školeních naučí, jak oblbnout klienta, který stejně prozří, pokud se mu smlouva nezdá a vypoví ji... jenže za tohle manažer nezodpovídá... provize, která byla poradci poskytnuta se musí vrátit, to je ve smlouvě napsáno, jestli vydržíte dlouho, žrejmě uspějete a budete dlouhodobě pracovat jako fin poradce, jenže je to běh na dlouhou trat, od toho se tato práce odvíjí, ale mě osobně na pohovoru řekl vedoucí kanceláře, že to může být i jako přivýdělek... což je při této práci nepřípustné a neetické. tohle by mělo být uzákoněno! Co je to za společnost, která pod sebou má lidi, kteří nabízejí služby, absolutně nepodřebné klientům, ano poprvé vám vedoucí řekne - naše krédo je spokojený klient, ale později vás bude tlačit, at děláte výsledky, (on totiž musí splnit dané BJ - to mě osobně nechtěně vedoucí řekl, poté to zahrál do autu...) takže musíte nabízet i to, co klient nepotřebuje - a to není žádné poradneství, ale prodej, který svede i teenager, ironií toho všeho je, že právě oni se chlubí, že sem přišli proto, že je Vašek Klaus pozval, aby zlepšili finanční gramotnost čechů, za těch dvacet let od revoluce jsem si toho vůbec nevšiml.... ovb vyjebává s lidmi i s jejich poskoky-poradci... to je historie dvaceti let OVB v česku, (přiznávám ,že existuje pár světlých vyjímek, ale opravdu jen pár) mimochodem, vygooglujte si kvalitu a srovnání poradenských spol. dopadla tato společnost nejhůře a oni vám lijí do hlavy, jak jsou skvělí... haha
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2011 22:05 | ovb-nikdy

vy chytrý, ovb nepomáhá, pomáhá možná pár vystuovaných finančních poradců, většina je ale odpad, který pozbírali manažeři OVB kde jen mohli aby z nich vytřískali další kontakty a tito lidé aby pod sebe tahali další pěšáky, přitom jen a pouze z velké části ti manažeři na tom vydělají, a ty marže jsou směrem nahoru k ředitelům kanceláří, krajů a zemskému řediteli... takže žádní spokojení klienti, ale většina podvedených, znám velmi mnoho lidí, co se nechalo ukecat, aby ten rádoby-poradce vtrhl do jejich bytu a tam je oblboval smlouvama, které vůbec nechtěli - to není poradenství, ale prodej jednotlivých služeb... to může dělat i teenager, ale rozdíl je v tom, že nerozumí právním úkonům a podmínkám plnění... většina těchto pěšáků po pár měsících odejde, s pocitem výdělku, ale pokud uzavřeli špatné smlouvy, klient většinou zajde do té banky, či spořitelny, se kterou je smlouva jsednaná a smlouvu vypoví, potom musí poradce vrátit provizi a je pěkně nahraný, kdyby sháněli opravdu lidi, kteří tomu rozumí, měli by rozhodně lepíš jméno, ale oni raděj tahají prachy ze všech okolo sebe...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2011 15:52

mílíte se, ovb je největší, ale úplně z jiného důvodu, jejich služby nabízejí lidé, kteří nejsou v daném oboru vzděláni, jsou to jen pěšáci, pracující na ŽL, kteří mají vidinu snadného výdělku, ovšem, je to běh na dlouhou trať, proto pokud se rozhodnete zůstat, musíte vytrvat déle, pokud odejdete z OVB po půl roce, může se stát, že váš "manažer" (v podstatě jde o člověka, který je ve společnosti o půl roku déle než vy) vám může stornovat smlouvy a vyžadovat zpětné sankce, stalo se to mým známým, kteří v OVB pracovali a po nějaké době, kdy to viděli růžovýma brýlema, vystřízlivěli, ale celkem pozdě... pokud vám někdo sám od sebe nabízí málo práce za hodně peněz, je v tom vždycky něco špatného... pokud by jste chtěl být fin. poradce, u většiny společností by jste musel projít školením a získat od ČNB povolení, dříve by jste si ani neškrtnul, u OVB stačí, když seženete klienta a Váš nadřízený za Vaše první smlouvy slízne smetanu, a na tomhle principu on vydělává.. tedy MLM... multi-level-marketing, kde vždy vydělají jen ti, co na to mají žaludek a ti, co vytrvají co nejdéle, popřípadě jsou u vzniku společnosti... mimochodem správný fin. poradce si klienty zve do své kanceláře a nevolá jim, aby si posléze domluvil schůzku u nich doma...
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Dienstl

podnikatel, Czech Coal

Tomáš Chrenek

podnikatel, Moravia Steel

Jan Dienstl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Tomáš Chrenek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services