Diskuze - Finanční plánování dle OVB - jak co nejvíce vyděla

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 212 komentářů)

14. 10. 2003 10:25 | Honza

Doporučuji se stejným zadáním zajít do ČSOB a nechat si vypracovat Klíčový plán. Myslím, že dopadnete ještě o něco hůře než u pana Kubíčka. No uvidíte sami. Opravdu to zkuste.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2003 10:25 | TGP

Penzijní připojištění: ano, platby penzijního připojištění lze snížit, to samozřejmě vím. Ale pokud na to neupozorní poradce a pokud jeho jediným argumentem pro uzavření penzijního připojištění je, že při platbě 1500 Kč měsíčně jsou maximální příspěvky a maximální daňové úlevy, není snad co řešit? Pokud by poradce reagoval na plánovanou mateřskou a vysvětlil, jak během ní upravit platby, samozřejmě by se to v článku objevilo a hodnotili bychom to pozitivně. Postoj poradce "1500 Kč měsíčně a tečka" je naopak velmi neprofesionální.
A poznámka na okraj - vy vážně doporučujete lidem, aby si po 15 letech brali výsluhovou penzi?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 10:20 | TGP

Bod druhý: název článku. Nevím, jestli si děláte legraci, ale chcete říct, že kdokoliv si může dát na vizitku logo OVB, vydávat se za jejího spolupracovníka a nabízet smlouvy s natištěným logem OVB bez toho, aby jej firma vyškolila a ukázala mu, co klientovi nabízet?
Každý poradce v jakékoliv firmě postupuje podle firmou předepsaných postupů (či je nedodržuje, ale to je pak velký problém dané firmy) a stejně tak podle školiteli OVB naučených pravidel jednal i testovaný poradce.
Pokud postup podle firmou naučených pravidel není Finanční plánování dle OVB, tak pak opravdu nevím...
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 10:18 | Vlaďka

Tak na Sophia Finance se opravdu těším - mám od nich doma za nemalý peníz spoustu učených grafů a tabulek, které mi v praxi nic nevyřešily. Když jsem chtěla konkrétní řešení, chtěli další tisíce, tak jsem se rozloučila.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 10:16 | TGP

Milý pane Šafránku, dovolte, abych odpověď rozdělil do několika částí. Bod první: nezveřejňování jména poradce. Jde o dlouhodobou strategii redakce a rozhodnutí vyvolané problémy, které kdysi měli konkrétní lidé, kteří prošli testováním. Tito lidé přitom za špatný výsledek nemohou, neboť se pouze řídí tím, jak je jejich firma vyškolí. Nejde tedy o test jedné osoby, ale firmy, která jej vzdělává a dává mu nástroje pro práci s klienty. A právě tyto nástroje hodnotíme.
Testovaný poradce navíc o publikaci hodnocení ví a pokud by se chtěl vyjádřit či v popisu našel jakékoliv nesrovnalosti, jistě by to udělal. Stejně tak má možnost OVB jako taková říci "ne, takto své lidi neškolíme či v tom a v tom testovaný "poradce" nepostupoval podle předepsaných pravidel". Jenže testovaný poradce žádné připomínky neměl a OVB jako taková také nezpochybnila popis práce svého spolupracovníka.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 9:57 | Kamil

A neměl byste jít Ericu prodávat životní pojistky pod hlavičkou OVB či podobných, aby bylo víc materiálu na vycpávání? :-))
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 9:55 | Eric

Vida! Oblíbené téma - "finanční" a finanční poradci. Tady asi diskuse nezklame. Docela koukám, že i pan Šafránek ještě žije (dobrý den) - dlouho absentoval - pokud zde nevystupoval pod nějakou přezdívkou... Ale to si nemyslím. Vám, pane Šafránku, již musejí ale lézt tyto diskuse krkem, viďte? Nic ve zlém. Mějte se tu všichni i nadále fajn, já jdu vycpávat slamník, k čemuž žádnou radu nepotřebuji, mám li čím.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2003 9:49 | TGP

Dobrý den,
děkuji Vám za Váš komentář. Jarní test byl jiný, popisoval pouze první setkání s "poradcem". Na základě připomínek čtenářů jsme se rozhodli testy doplnit o konkrétní scénář, který bude poradce zpracovávat. První se opět stala OVB, připraven je ale již test právě Sophia Finance a další se nyní zpracovávají.
Rádi bychom poradenské firmy testovali průběžně a jak naznačuje tento test OVB, mělo by se hodnotit jak chování poradce, tak i navržené řešení.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 9:41 | pravidelný čtenář

Pane Prouza, proč všechny vaše testy začínají a zároveň i končí OVB? Na jaře to bylo OVB. Těšil jsem se na další. Přišel podzim a ejhle - opět OVB! Není vám to trapný? Mně napálio ZFP, kolegu v práci MBI (hypotéka se životkou), známý si zase v Brně zaplatil Sophia Finance a za 7.000 se prakticky nic nedozvěděl. Na ně si netroufáte?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2003 9:29 | David

Zde se mi ukázalo, že OVB nechce pomoci klientovi, ale chce založit kapitálovku a PF. Stalo se mi, že mi tento agent OVB řekl. Zrušíme stavebko a kapitálovku a zařídíme novou. To mělo jasný cíl. A já jsem to udělal. Teď všechny ty hajzly vyhazuju. Internet a servery zabívající se finanční problematikou jsou nejlepší fin. poradce a plánovač.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2003 9:17

Vážený pane Prouzo, kromě pečlivého utajování skutečného jména pana "Kubíčka", ke kterému při skutečně objektivním testu nemůžete mít logický důvod (vždyť Vás podle Vašich závěrů chtěl obrat o peníze, tak proč jeho jméno tajit?), používáte naprosto nesmyslný titulek (zřejmě jste více placen za senzačnost titulku než za obsah článku). To, co zde prezentujete, není "Finanční plánování dle OVB", ale cosi, co (možná) zpracoval jeden ze spolupracovníků OVB. Vůbec to neodpovídá základní koncepci finančního plánování OVB. Navíc i Vaše vyhodnocení ukazuje, že o některých produktech toho mnoho nevíte. Například penzijní připojištění nepředstavuje zbytečnou zátěž 1.500,- neboť po dobu mateřské lze platbu snížit z měsíce na měsíc na pouhých 100,- a přitom zachovat běh 15ti leté lhůty pro tzv. výsluhovou penzi, která v podobě jednorázového vyrovnání nemusí být nezajímavá. Rovněž investiční pojištění může mít téměř nulovou pojistnou částku, nenavyšuje tudíž pojistnou ochranu (tím ovšem neříkám, že zde bylo vhodně zvoleno). Tolik k Vašemu "odbornému" vyhodnocení. A proč píši, že navržené řešení není řešením OVB? Naprosto zde chybí problematika ochrany příjmů pro případ úrazu či dlouhodobé pracovní neschopnosti. Chybí zde kontrola majetkových a odpovědnostních pojištění. Prakticky není vůbec řešen nejbližší cíl - rodinný domek (není diskutována ani rámcová představa klientů o ceně a řešení - hypotéka, atd. a s tím i související zjištění možnosti převodu družstevního bytu do osobního vlastnictví, což by mohlo pomoci následnému získání domku) Já osobně bych po kontrole či případné úpravě zajištění příjmů (prodložení stávající ŽP do 60ti, úrazové pojištění, pojištění denní dávky v pracovní neschopnosti, atd.) a majetkových a odpovědnostních pojistek plánoval zejména peníze (a vše, co s tím souvisí)na ten domeček (včetně řešení následných smluv stavebního spoření). V jednom máte pravdu - vydělal bych napoprvé asi méně, než pan "Kubíček", zato bych si nemusel říkat o doporučení, klienti by o mně sami řekli svým známým dle svého vlastního uvážení... Petr Šafránek
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2003 8:16 |

Pro nedostatek pracovních příležitostí jsem na inzerát sháněl práci. Brzy mě kontaktoval pracovník OVB, jestli nechci pracovat na finančních analýzách. Pozval mě na schůzku, kde mě spolu s dalšími 10 lidma naznačil o co běží. Klasická pyramida stylu Skyline nebo Amvay. Jde o to sehnat co nejcíce lidí pod sebe, aby na vás dělali. Co takový styl práce může zákazníkovi nabídnout? Jedině to nejdražší z čeho mají nejvyšší provize. Na tom se podílet nebudu a šel jsem pryč.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 11/11

11

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

František Štěpánek

podnikatel, Sokolovská uhelná

Jakub Vágner

rybář a podnikatel

František Štěpánek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Jakub Vágner
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services