Diskuze - Finanční plánování dle OVB - jak co nejvíce vyděla

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 212 komentářů)

22. 10. 2003 10:08

Domnívám se, že o kvalitním finančním poradenství se v případě OVB mluvit ani zdaleka nedá, mimo již zmíněného totiž už předem diskvalifikují pod různými záminkami některé významné hráče na trhu. Tím klienta už předem připravují o možná výhodnější řešení. Řešení pak není nejvýhodnější na trhu, tak jak by to dle mého názoru mělo být, ale, (doufejme)nejvýhodnější z produktů, o kterých má informace OVB. A to v dnešní době IT je podle mě málo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 10. 2003 9:59 | TGP

A pokud budete mít chuť svou zkušenost popsat, budete vítán :-))
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2003 17:45 | Fredy

Hlavně ať se nenechá syn někým oblbovat. Kdyby se někomu podařilo mu "vymýt" mozek pomocí báchorek, slibů a dokonce lží, tak by náprava mohla trvat podstatně déle. Znám to ze svého okolí. Pojistná matematika je neúprosná. Dám Vám dva odlišné případy výpočtu zhodnocení KŽP. Neuvedu o které pojišťovny se jedná, možná to syn pozná.
1. U jedné pojišťovny je postup definován v pojistných podmínkách jako způsob výpočtu podílu na zisku, každý si ho může přečíst. Je to (zhodnocení rezerv - TÚM - 1.5%)*0,9*průměrná rezerva.
To znamená, že pokud pojišťovna dosáhne zhodnocení rezerv 6% a vy máte produkt se 4,5% technickou úrokovou mírou, nepřipíše se vám žádný podíl na zisku, protože 6-4,5-1,5 = 0. Možná se někomu zdá poplatek 1.5% a ještě koeficient 0,9 moc, mě taky, ale je to alespoň férový způsob, každý si to může trochu ohlídat. Pokud tomu ovšem rozumí a nebo, pokud mu to poradce takto vysvětlí.

2. U jiné pojišťovny je to definován třeba takto (zhodnocení rezerv - TÚM) * 0,85 * průměrná rezerva + (starý podíl * zhodnocení rezerv)
Co to znamená? 1) pokud je skutečné zhodnocení nulové, nové podíly nevzniknou a staré dále nezhodnocují, 2) je-li zhodnocení menší než TÚM, nové podíly nevznikají, ale staré zhodnocují, 3) je-li zhodnocení vyšší než TÚM, vždy vytvoří nové (další) podíly a staré zhodnocují,
K tomu je třeba dodat: a) vytvořené podíly nikdy nemohou klesat, s výjimkou popsanou pod písmenem e) b) tato pojišťovna nemá žádné další "ochranné pásmo" jako třeba 1,5% u případu č.1, c) staré podíly vždy zhodnocují plným dosaženým zhodnocením, srážka 15% se uplatňuje pouze na nově vznikající podíly, d) ve skutečnosti vše probíhá na měsíční bázi, tj. podíly připisují 12x do roka a nečekají na konec roku jak to vyjde, kolik peněz budou "potřebovat" a kolik rozdělí) e) přesáhnou-li podíly v průběhu pojištění 1000 Kč, může si je klient předčasně vybrat f) u některých produktů (důchodové pojištění a jednorázové pojištění pouze pro případ smrti) podíly na zisku netvoří, ale vypočtený podíl použijí k automatické valorizaci (navýšení) pojistné částky
Zkuste to dát synátorovi jako domácí úkol. Rozhodující je vždy to, co Vám ta, která pojišťovna skutečně „připíše“ v Kč. Ne nějaké hry s procenty.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 10. 2003 22:08

Nejlíp každý udělá, když si finanční produkty uzavře přes servery Peníze.cz, Finance.cz nebo v klasických bankách. Tam je totiž nikdo neošidí a jejich navrhovaná řešení jsou naprosto v pořádku. To si vážně myslíte? Podle mého názoru musí každý klient důvěřovat a prověřovat. Ať se jedná o finanční produkty nebo o čerstvost rohlíků. Hlavně se vyhýbat internetovým stránkám, které "nezávisle" doporučují různé finanční produkty a přitom je sami nabízejí. Klasický střet zájmů.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2003 20:49

Pane Kalousku, bylo by asi dobré si vyjasnit některé pojmy, resp. zjistit, o jakém zisku pojišťovny mluví. Zisk pojišťovny je totiž něco jiného než zhodnocení rezerv. Jste-li klient pojišťovny a máte-li sjednáno nějaké rezervotvorné pojištění, zajímá Vás přirozeně zhodnocení rezerv (a pak také to, co z tohoto zhodnocení skutečně budete mít Vy). Jste-li ovšem akcionář pojišťovny, zajímá Vás zisk pojišťovny jako akciové společnosti. To jsou dvě rozdílné věci a přirozeně i rozdílná čísla. Zisk banky přece také nelze zaměnit za úročení Vašich vkladů. Zatímco zhodnocení rezerv je v podstatě závislé na vývoji kapitálových trhů, zisk pojišťovny je závislý na mnoha faktorech a pojistný matematik se ziskem pojišťovny musí kalkulovat při výpočtu ceny produktu (pojistného). A není snad žádným tajemstvím, že pojišťovny podnikají za účelem vlastního zisku, jinak by tu nebyly.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 10. 2003 19:49 | ANTONÍN KALOUSEK

Zavítal jsem na tuto stránku za účelem přepočítání si penzijního připojištění - zda sedí to co mi řekl zástupce PF v práci. Syn je na VŠE a nějak jsme se nemohli dopočítat. Musím říci, že mne tato diskuze zaujala a to vzhledem ve vztahu k synovi. Studuje pojišťovnictnví a tak celou řadu problémů řešíme doma. Tak například všechny pojišťovny, které ho oslovily na spolupráci jako pojistného matematika, shodně tvrdí, že jsou schopny generovat dlouhodobý zisk okolo 8%! Když se ale podíváte na výsledky zjistíte jinou skutečnost. Co se asi dovědí pojišťováci na školení? Dvakrát mu to bylo potvrzeno i na stáži v zahraničí - dokonce dokazováno na modelech. Tak nevím.....nerozumím? Znamená to, že nás všechny chce někdo okrást? Takhle ve velkém? Jinak byl jsem osloven před měsícem . . asi finančním poradcem - zavolám mu. Bude sranda, posedíme já, on a můj synátor . . . . .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 10. 2003 10:17 | Další "spokojený s f.OVB"

závěr verdiktu Peníze cz. "Místo maximalizace zisku klienta navržené řešení maximalizuje profit poradce." mohu jenom potvrdit.A pokud zisk klienta se dostává do záporu - firma ztratí od Vás zájem a dokonce i kontaktní telefon již neexistuje.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2003 9:48 | Dan Lukeš

Tak si zkuste stěžovat na firmu typu OVB. Dostane se vám pouze arogance, protože zatímco Baťa chce, ať si u něho koupíte i další boty, tak OVB vám už tu životní pojistku prodala a prachy z vás bude mít napořád. Tak proč by se namáhali? Navíc boty můžete vrátit, ale myslíte, že vám OVB nahradí ztracené peníze za nesmyslnou životní pojistku? Tak naivní přece nejste, ne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 22:16 | Pepina

Pokud nějaká firma smluvně váže spolupracovníky k dodržování jejího trendu,takza to musí nést plnou zodpovědnost.To tedy promiňte,kam si stěžovali? Na lampárnu? Pokud podám někam stížnost,tak chci fundované řešení. Já tedy ano. Pokud OVB něco prohlašuje,tak si to taky musí dodržovat.Když to jde u výrobce bot,tak to musí jít i u OVB. Všechny TADY ZMÍNĚNÉ STESKY JSOU PLÁČEM NESCHOPNÝCH BRÁT SE ZA SVÁ PRÁVA? A to z těch plačících nevyjímaje podvedené finanční odborníky?????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 19:41 | Pepina

Milý Zdenku Langu,úplně kidně si dovolím vyslovovat své osobní soukromé názory.Proto se podepisuji,tak jak se podepisuji. Pokud bych vystupovala oficiálně ,tedy hájila něčí zájmy,tak bych prezentovala firmu a oficiální jméno. Takže můj soukromý názor..dokonce je mi celkem jedno,jestli se vám nelíbí,je to váš problém. Můžete se mnou nesouhlasit...co říkáte?:))))))))) Zřejmě k tomu tyhle diskuze slouží,mám ten dojem:)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 19:33 | Pepina

:) To,že mám jiný názor než vy,musí znamenat placenou službu pro"chlebodárce? Milý pane,troufám si tvrdit,že málokdo zkusí mne podplácet ,abych kopala za něco co mi nesedí. Když si klient vybírá poradce má si jej dokonale prověřit,třeba proto,že jde o jeho peníze.:)) V případě že to udělá a shledá jej důveryhodným,pak nenusí mít obavu,že jej podvede.proč taky. Pokud je naiva,který věří každému blábolu od kohokoli,pak se asi musí poučit na vlastní kůži.Taková zkušenost je nepřenositelná :)))
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 11:37

Vážený pane, na mých stránkách se zobrazuje výměnná reklama systému Billboard.cz, v rámci které se zobrazují bannery jiných účastníků systému bez mého vlivu. Pokud máte k některému výhrady, obraťte se na www.billboard.cz a upozorněte na to provozovatele! Pokud jde o název domény, kterou používám, žádný zákon nestanoví, že tato doména musí být shodná s obchodním jménem firmy. Vaše připomínky jsou tedy opravdu na úrovni... To už opravdu nevíte, co na mně najít, že se takto ztrapňujete?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 11:08 | Karel

Dobrý den, ne, nejsem onen druhý Karel, bohužel. Naopak kombinaci KŽP a hypotéky považuji za nevhodnou. Ale chtěl jsem se na vás podívat i do obchodního rejstříku a vidím, že žádný Finservis tak, jak jej propagujete na webu, neexistuje.
A co mne zarazilo ještě více je Vaše propagace xenofobie a rasové nesnášenlivosti na Vašich stránkách. Tvrdit, že imigranti rovná se násilí, drogy a nezaměstnanost je minimálně dost nechutné, pokud to přímo nehraničí s trestným činem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 10:50

To je tedy opravdu odborná argumentace!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 10:48

Pane Karle, jste úplně vedle. Všechny své spolupracovníky totiž vedu právě k dodržování oněch principů - tedy korektního poradenství. Vaše závěry jsou proto naprosto zcestné. Navím, jestli jste tentýž Karel, který právě nyní na jiném místě hájí kombinaci KŽP+HÚ - v tom případě jste muž dvojí tváře naopak Vy....
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 9:43 | Karel

Je docela zvláštní, jak se tady pan Šafránek ozývá. Kdysi jsem se s ním setkal, když hledal lidi do své mlm sítě. Pokud vím, měl operace dvě - jednu jakoby poradenskou a druhou klasický multilevel, který ho živil. Díky tomu taky chápu, proč tak usilovně obhajuje OVB, protože nebýt jí a jejího brutálního systému podomního prodeje, neměl by to, co má dnes.
Pro mne to ale zůstává nedůvěryhodný člověk, který je schopen na jednu stranu hlásat jakési principy, ale klidně bokem a méně viditelně vydělává na jejich porušování. Co si o takovém člověku myslet?
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 10. 2003 9:40 | Eric

I vám pěkné ráno. Tuto knihu bych doporučil všem. Dialectica Eristica skutečně patří mezi mé oblíbené čtivo. Řekl jste "..zná a pozná..?" Velmi jste u mě stoupl v ceně! Pokud je poznat co, znamená to, že bylo použito a u vás zjevně vědomě. Ajta, ajta, pane Prouzo, musím tímto na vás prozradit těm, kteří si toho ještě nevšimli, že jste nebezpečný protivník v diskusi... Držte se! Pane Šafránku - nedejte se! Každou firmu dělají lidé, kteří v ní pracují. Vám fandím a vím, že kdyby OVB byla jen Šafránek, tak není o čem kriticky psát... Zkuste se podívat na některé své kolegy a řekněte si, zda jsou všichni poctiví a profíci. Nemyslím si, že to tak je - ostatně jako mnohde jinde.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 9:27 | Pošuk Moody

Proč já? To je snad váš problém, že většina lidí z OVB jede stejně jako lidi prodávající hrnce ve stylu naval deset kontaktů a pak Ti prodám životní pojistku?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 9:25 | Pavel

Šafránku Šafránku... Když nevíte, o čem mluvíte, používejte raději froté ručníky...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2003 9:17 | TGP

Milý Ericu, jsem rád, že aspoň někdo zná a pozná Schopenhauera a jeho text Eristická dialektika :-)) Hezké dobré ráno, Tomáš Prouza
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Telička

politik a lobbista

Jaroslav Starka

podnikatel, 1.FK Příbram

Pavel Telička
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů
×
Jaroslav Starka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services