Diskuze - Finanční plánování dle OVB - jak co nejvíce vyděla

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 212 komentářů)

15. 10. 2003 9:33 | TGP

Milý pane Šafránku, věřím, že byste rád získal nové know-how a způsoby oslovování klientů, ale obávám se, že Vám s tím nepomohu. Zároveň Vás ale mohu ujistit, že vše probíhá v souladu se zákonem. Vydáte-li se také cestou online prodeje, přeji V8m mnoho štěstí.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 9:31 | Pavel

A to není zdaleka všechno! Pan Prouza je předseda představenstva Peníze a.s., která poskytuje sama finanční poradenství, prodává za provize finanční produkty a prodává finančním institucím i reklamní prostor. To je pak skutečně nezávislost testů a informací, jak má být! Pan Prouza tak vlastně testuje svoji konkurenci, akorát o tom zapomíná informovat. Že by ono příslovečné úvádění v omyl? Obdobné je to na Fincentru. Tyto servery se tváří jako nezávislé a přitom slouží ve skutečnosti jako marketingová podpora byznysu jejich provozovatelů. Jen naivka věří v nezávislost těchto serverů a jejich "redaktorů". Produkují sice mnoho užitečných informací, ale obratně do toho míchají svůj vlastní byznys a útočí na svoji konkurenci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 9:01

Narozdíl od Vás nevidím nic špatného na tom, když se někdo při zaměstnání něco učí a až se to naučí, tak své zaměstnání opustí. Vůbec bych takovým lidem neříkal "zvonkaři", neboť oni rozhodně po žádných zvoncích nechodí. Docela bych se někde rád podíval na prezentaci Vašich služeb, abych viděl, co vlastně, za jakých smluvních podmínek a za kolik děláte. Můžete mi třeba na e-mail poslat nějakou Vaši prezentaci? Já tvrdím, že na plně placené poradenství zatím v ČR není klientela.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 8:43 | Právník

Pane Fredy, vámi zvolený příklad tedy silně nesedí! Abych se vrátil k financím - to by tady někdo musel prodávat například pojistky zahraniční pojišťovny, která by neměla povolení k činnosti na území ČR. Pak by to snad bylo srovnatelné s vaším příkladem, i když jen částečně, neboť i v takovém případě by asi bylo možno vymáhat plnění podle legislativy státu, kde by pojišťovna měla sídlo, pokud by ve výlukách nebylo uvedeno pojištění cizích státních příslušníků. Prostě srovnávat prodej elektrospotřebiče na 110V v Evropě s řádně povoleným finančním produktem, je totální nesmysl.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 8:28 | Fredy

Tady se nyní "pere" špinavé prádlo z Vaší domovské firmy. Až bude článek třeba o České pojišťovně a pod., tak budou mé názory stejné. Ostatně těch článků bylo již něurekom a vždy jde o totéž.
Upozorňoval jsem na jednu důležitou věc a to je OVB a FINANČNÍ PLÁN. Vy považujete to, co zplodil pan Kubíček za finanční plán? A vůbec můžete s Vaší omezenou nabídkou sestavit skutečně seriozní a sofistikovaný finanční plán?
Váši poradci nedělají půl roku nic a přesto se uživí? To jim platíte nějaký fix, či záškolné? Nebo počítáte s tím, že jsou to převážně večerní zvonkaři, kteří mají stálé zaměstnání a chtějí si přivydělat? To mají být ti odborníci na slovo vzatí?
Doufám, že se někdy dočkám toho, že i lidé Vašeho tipu uznají, že mlm do finančního poradenství nepatří a že se slušný nezávislý poradce uživí i bez něj.
U internetu sedím často, to máte pravdu, ale také z důvodu businessu. Sem (i na jiné podobné servery) si občas odskočím pro pobavení, inspiraci a odreagování. Tak pište, co nejčastěji.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 20:21 | zevloun

Myslím, že tato Vaše stručná poznámka jednoduše vysvětluje podstatu a plky v následujících hodinách jsou už jenom plácáním a ztrátou času.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 8:13

Mohu mít pro změnu dotaz na provozovatele tohoto serveru, společnost Peníze a.s.? Podle údajů na www.sec.cz patříte mezi registrované investiční zprostředkovatele. Ptám se tedy, jak naplňujete zákonem stanovenou odbornou péči, zejména pak poučení klienta o rizicích, atd. při on-line prodeji podílových fondů? Podle všech školení, která jsem doposud absolvoval (a školili pracovníci KCP) jsem jako registrovaný imvestiční zprostředkovatel povinen s klientem probrat rizika, seznámit ho s povinnou dokumentací fondu či cenného papíru a o tomto rozhovoru si udělat záznam. Další povinností je učinit příslušný záznam do deníku. U vás lze podílové fondy (případně rámcové smlouvy) nakoupit téměř jako brambory na krámě. Je Váš on-line prodej bez náležitého poučení klienta v souladu se zákonem o cenných papírech?
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2003 8:11

Milý Fredy, nejvíce nesmyslných pojistek nepochází vůbec od OVB, ale od přímé obchodní sítě pojišťoven! Na ty se nějak záhadně zapomíná, přitom si troufám tvrdit, že 90% zla napáchají právě ony. Jim to ale kupodivu nikdo nevyčítá a i Vy se tváříte, jako byste se s tím nikdy nesetkal! Také asi nevíte, že začínající spolupracovník OVB nemá povinnou produkci - může se klidně půl roku i déle jen učit, aniž by uzavřel jakoukoliv smlouvu s klientem. V této fázi nic nevydělá, ale nikdo ho z OVB nevyhodí, což pokládám za velmi podstatnou výhodu! U pojišťoven je naopak tvrdý systém povinné produkce, který nutí i začínající obchodní zástupce uzavírat pojistky za každou cenu! Nejhorší pojistky, které jsem kdy viděl, pocházely vždy od začínajících zástupců pojišťoven, kteří potřebovali smlouvu, aby je nevyhodili! Zašli proto ke svým známým a doslova je "ukecali". Jestli toto v praxi nevidíte, pak jste fiktivní poradce, který ve skutečnosti v praxi žádné poradenství nevykonává a jen od brzkého rána do pozdního večera sedí na internetových diskusích.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 8:02 | Fredy

Úmysl je vydělat za každou cenu a podle toho upravit prodejní materiály. Když se prokáže, že tyto materiály byly upraveny za účelem získání prospěchu, na úkor někoho jiného, tak tu šance je. Máte pravdu co se týče smluvních ujednání, to nezpochybňuji. Uvedení v omyl nemusí znamenat hned jejich "záměnu" či něco podobného, ale třeba úmyslné zatajení jiných důležitých informací. Dám Vám příklad, který se stal.
Koupíte si třeba nějaký elektrospotřebič, kde jsou uvedeny všechny náležitosti ohledně jejich uvedení do provozu, včetně záručních podmínek. Vše je OK. Země původu USA. Jen se nedozvíte, že to bylo vyrobeno jen pro jejich síť 110 V. Nikde v originálních materiálech se to nedočtete, neboť to považují za samozřejmost a neuvažovali s vývozem. Dovozce přeložil originály do češtiny (doslova) a prodával za lukrativní ceny. Až později se zjistilo, že o tom věděl. Nebo-li "uvedl kupující v omyl".
V případě finančních produktů by to bylo asi složitější dokazování, ale nikoliv bez šance. Před chvílí jsem měl telefonický rozhovor se známým právníkem a ten to za neprůchodné nepovažuje. Dokonce prý v zahraničí takové žaloby občas proběhnou.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 7:35

Ne, to opravdu odhadnout neumím, neboť nejsem zvyklý hádat. Věřím, že v mém nejbližším okolí nikdo takový není.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 7:32

Začínající spolupracovníci se mnou minimálně první rok konzultují řešení jednotlivých klientů, nadále pak sleduji používaná portfolia produktů jednotlivých spolupracovníků, z čehož mohu bezpečně poznat, zda opravdu poskytují komplexní služby. Máte-li pochybnosti, je nelépe se obrátit na jiného poradce. Je to stejné, jako když máte pochybnosti o svém lékaři, advokátovi, atd. Prostě jdete k jinému.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 20:21 | zevloun

Myslím, že tato Vaše stručná poznámka jednoduše vysvětluje podstatu a plky v následujících hodinách jsou už jenom plácáním a ztrátou času.
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 7:20 | Právník

Pokud jde o "uvedení v omyl", musí být především prokázán úmysl. A znovu opakuji - jestliže podepíši smlouvy s jasnými ujednáními, nemohu se vymlouvat, že jsem k nim měl jiný slovní doprovod. Jediné uvedení v omyl by bylo v tom, kdyby skutečně někdo prokazatelně část smluvních ujednání odstranil, přepsal, apod. Pak by nebylo co řešit, to by bylo skutečné úmyslné uvedení v omyl. A co se týká hypoték se životními pojistkami - opět je to věc smlouvy. V té je jasně uvedena pojistná částka, nic víc. Pokud si neuvědomím, že vypočtené negarantované zhodnocení nemám ve smlouvě, je to opět moje hloupost.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 7:09 | fmarek

No vidíte a teď spolu vydávají časopis FP finanční poradce. K tomu se ještě vzali za ruce s OVB a udělali z toho firemní propagační materiál. Škoda jen, že do toho zatáhli pana Fejtka. Doufám, že se jich postupem času zbaví a že časopis bude nestranným hlídačem této profese, tak jako stránky penize.cz
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 7:01 | Fredy

A což takhle "uvedení v omyl"? VOP a VPP jsou psaná tak, že jim běžný klient moc nerozumí a ani právníci se mnohdy neshodnou. Proč myslíte, že se v novém zákoně uvažuje o povinných nahrávkách rozhovorů poradců s klienty? Osobně bych tu žalobu za předem prohranou nepovažoval. Pokud si onen podvedený klient najme nějakého dobrého právníka, tak nemá co ztratit. O peníze by přijít nemusel. Pokud by to bylo podpořeno mediálně, tak první co OVB udělá, bude snaha se dohodnout mimosoudně.
Podle Vašeho vyjádření jste patrně u OVB více zaangažován. Tak musíte vědět, že snahou společnosti a potažmo poradců je vydělat. K tomu je směrováno i školení. Možná, že už tady by bylo možno najít nějaké záchytné body podvodných jednání. Pokud například někdo nutí poradce prodávat kombinace hypotéky s KŽP a chce aby to vyznělo zajímavě a přesvědčivě, tak musí uvádět nepravdivé údaje. Musí nadhodnotit výnosy pojišťoven, jinak nemá šanci. Nejedná se již u těchto školitelů a v tom případě o podvodné jednání? To, že obyčejný pěšák dostane nějaké tabulky, či upravený software a podle toho jedná, je druhá věc. Ten neví, která bije.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 6:26 | Bývalý klient

Pane Sluko, že se nestydíte! Prodáváte za peníze honosně vypadající plány a pak hned nabízíte realizaci (samozřejmě za provize, ale o tom již mlčíte). Navíc jste si s panem Síkorou založili občanské sdružení se zavádějícím názvem "Komora" a zavádějícím logem, které máte i na Vašem webu stále, ač jste "Komoru" nyní předělali na "Asociaci". Ve skutečnosti nejde o žádnou Komoru, ale o klamavou marketingovou podporu Vašich firem. OVB nemám rád, ale proti Vám jsou to žabaři!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 10. 2003 6:06 | Právník

Je nevídané kolik se v této diskuzi vyskytuje absolutních nesmyslů. Vůbec nejlepší je to s tím trestním oznámením, kdy si někdo zjevně plete trestní a občanské právo (trestní oznámení a žalobu na náhradu škody). Sám jsem spokojeným klientem OVB proto vím, že v jejich nabídce jsou oficiální produkty, schválené MF či KCP. Jako klient podepisuji smlouvy nikoliv s OVB, ale s pojišťovnami, stavebními spořitelnami, penzijními fondy a investičními společnostmi. Tyto smlouvy vždy obsahují podrobné podmínky (někde nazývané statuty, jinde VOP nebo VPP, zvláštní ujednání, atd.), které jsou nedílnou součástí toho, co podepisuji. Pokud to před podpisem nečtu, mohu jít žalovat tak nanejvýš sebe a svoji vlastní hloupost! Žádný poradce ani zprostředkovatel nezodpovídá za to, co já podepíši. Za konečný výběr prostě zodpovídám já jako klient, protože já to podepisuji. Pokud nemám dostatek inteligence na to, abych si přečetl, co podepisuji, musím své peníze nechat ve slamníku. Poradce mi může něco doporučit, ale rozhodnout se musím já. Navíc si musím uvědomit, že poradce OVB neplatím za jakékoliv poradenství, ale je zaplacen za servis - tedy za to, že mi zprostředkuje uzavření smluv, které jsem si ovšem já s plnou zodpovědností předtím přečetl a svobodně se rozhodl je podepsat. Navíc bezpečně vím, že platím přesně to, co bych platil, kdybych si šel smlouvy sám uzavřít na přepážky. Je dobré si uvědomit, že OVB není správcem peněz klientů ve smyslu např. právního vztahu mandant - mandatář, tudíž OVB nezodpovídá za to, co klienti podepíší. I kdyby mi někdo tvrdil, že stavební spoření je jen na rok a já následně podepsal smlouvu, ve které je jasně uvedeno, že je to jinak je to můj problém. Trestné by bylo, kdyby někdo oddělil od smlouvy původní podmínky a nahradil je zfalšovanými za účelem mně při podpisu smlouvy uvést v omyl. Je naprosto logické, že každý soud shodí ze stolu žalobu, postavenou na tom, že mi někdo něco tvrdil a já jsem pak podepsal něco úplně jiného. Vždy platí to, co podepíši. A pokud chci do 5ti let dům a někdo mi za tímto účelem nabízí další kapitálové životní pojištění a penzijní připojištění (obojí do 60 let)tak mu to prostě nepodepíšu a hotovo. Je to totéž, jako by mi někdo nabízel Trabanta místo Mercedesu a já ho koupil a pak si stěžoval. Představa, že jakýkoliv poradce ze mě sejme zodpovědnost za konečný výběr a podpis, je naivní. To bych s ním musel mít skutečně minimálně mandátní smlouvu a také ho ovšem úplně jinak platit. A zahraniční zkušenosti ukazují, že právě mezi takovýmito poradci jsou často skuteční podvodníci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2003 5:59 | Fredy

Až přijdete na to, že většina kapitálových životních pojistek je nevýhodných a že na nich proděláváte a budete dál prodělávat i kalhoty, tak změníte názor. To už bude většinou pozdě, ale dobře vám tak. Kdo chce kam, pomozme mu tam, že. Oni to ti švarní hoši z OVB bez nich ani neumí. Nedovedu si představit, že by někomu nabídli „jen“ rizikové a úrazové pojištění, s tím jsem se ještě nesetkal. Ale to, že má, po jejich „nájezdu“, v početnějších rodinách, každý nějaký druh KŽP, včetně malých dětí, je spíše pravidelnost. Ani se jim nedivím, za KŽP jsou tisíce a někdy i více (50 až 100% z výše ročního pojistného a následné provize každý rok) a za obyčejnou rizikovou a úrazovku je to jen pár stokorun. I poradce od OVB má chleba od dvou kůrkách, tak je dobře, že mu v tom pomáháte. Pokud ovšem nejste jejich zaškoleným začátečníkem.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 22:31 | Sideslim

A co by si čekal?? Já být jima, tak bych na takový článek taky nereagoval. Já jsem se svým OVB pracovníkem spokojený a to tak, že velmi. Přál bych Vám všem to samé....
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2003 20:42 | fmarek

Pohunkové od OVB dostali nařízeno, že na takovéto články nemají reagovat, je to prý práce konkurence, která jim (OVB) nesahá ani po kolena. Volal mi to jeden jejich fanda. Asi na tom něco bude, dokonce i medik pan Šafránek se odmlčel.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Bém

politik

Vladimír Železný

podnikatel a politik

Pavel Bém
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Vladimír Železný
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services