Kombinovaná hypotéka: jiný pohled, stejná odpověď

Kombinaci hypotéky a kapitálového životního pojištění jsme se rozhodli rozebrat ze všech možných stran. Dnes jsme pro vás připravili výpočty, přesněji porovnání výhodnosti kombinované hypotéky a standardního splácení hypotečního úvěru spojeného s rizikovým pojištěním. Výsledek? Poměrně jednoznačný.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 11. 2004 10:49, Petr Šafránek

Naprostý souhlas, zejména pak s Vaší poslední větou - otázkou. Zbývá odpovědět: Bohužel neuvědomují! Já osobně Fredyho názory velmi rád čtu a musím přiznat, že právě on má velkou zásluhu na změně mého pohledu na některé produkty....

Zobrazit celé vlákno

+51
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

18. 11. 2004 0:01, Tridac

ANO! Bezvýhradný souhlas. S panem Šafránkem. Pokud chce nědko dávat do diskuse své názory, musí být k tématu nebo aktuální a originál. To by zde stačilo jednoho člověka, který to bude různě kopírovat.

Neznám Boháčka, figa ani ostatní. Ale když se nalezne společná řeč, vždy se objeví někdo komu to vadí?? Proč proboha? Řeč není o ničem jiném než o skutečnostech z praxe.

Co Vám na tom proboha vadí komu. Já to nepochopím. Bránil jsem své jméno i firmu, ale pokud se bavíme konstruktivně a z praxe, proboha proč do toho taháte staré a kopírované příspěvky nebo bezdůvodně opět napadáte kohokoliv???

Skoro mi připadá ať píši v dobrém nebo ve zlém, je to jedno. Lidi okolo si najdou něco jiného nebo někoho jiného. Nějak tomu přestávám rozumět a chápat. To je to co jsem nemohl pochopit předtím proč a psal jsem to otevřeně, že se mi to nelíbí.

Co se vrátit v poklidu ke kombinacím v hypotékách? Pokud nejsou zkušenosti tak pojďme vymyslet možnosti. Nevím, ale mne to už unavuje pořád dokola něco vysvětlovat, chápat a pak zase omlouvat a dokola. Proč? Že to někoho baví? mě ne.

Zobrazit celé vlákno

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 221 komentářů)

16. 11. 2004 12:36

mimochodem doel u švýcarského modelu jsem vám dodal přesná čísla a co vy jste na to řekl, že nejde o čísla,ale o princip a najednou princip u jiného modleu nazývate omáčkou a žvásty? zamyslete se
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 12:32

dekuji uz si na to davam bacha :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 12:23

kde jsem použil čísla jak se mi to hodí? ukažte mi dva rozdílna data , nebo nepravdivý údaj který jsem uvedl! je to jednoduché jako facka, sám říkáte, že ho nebude duplictině pojišťovat, ale kvůli případnému příjmu vám nic jiného třeba nezbude a každopádně pokud tu pojistku nepooužijete tak mu zatížíte rodinný rozpočet, tady není co více dodávat jen jsme zvědav jak mi dokážete vaše tvrzení, že penzijka je výhodnější než spořící pojistka!!!!!! vy jste to tvrdil jako dogma a skutek utekl
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 12:15 | Fredy

Pouštíte čísla a další údaje jak se vám hodí a pak kritizujete mé poznámky. Ale budiž.
Nikde jsme neuváděl, že by měl platit HÚ, KŽP a rizikovku. Proč dvojí pojištění?
Pokud jste přesvědčen o výhodnosti vašeho návrhu a doložíte to výpočtem, tak proč ne?
Pokud na tom trváte a nechcete konstrukci výpočtu napsat zde, tak mi to pošlete na můj mail. Ručím vám za to, že je nepoužiji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 12:15 | Katerina

Pro Angela Bratovanova: Gospodin Bratovanov, molja vi, da si pročetete teksta predi da go izpratite. Inače moga chora da si misljat, če gi prenegrebvate. Vsičko prijatno.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 12:08

jsem zvědav co prodají příští rok! ale nemusíte zoufat na důchodovou reformu má vláda dvě varianty: jedna říká, že akcie Čezu půjdou na zvláštní účet a dividenda se použíjí na dotování důchodového systému a druhá varianta říká, že se Čez prodá a peníze se vloží na důchodový účet... to je reforma ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 12:01

budu trochu skákat opět jako opice ze stromu na strom a odpovím opět více uživatelům na jednou: Pan Scherks: ale seženete, některé pojišťovny při zvýšení pojistné částky vycházejí z původní technické úrokové míry, provize sice nejde za mnou jak mi tady někdo podsouvá, ale paradoxně za původním získatelem, ale je pak otázkou zda novou, nebo použít takovou starou pojistku, pak to zůstává při tom co jsme si říkali loni. já tím lońskem chtěl jen demonstrovat jednu věc, kdy jste všichni říkali, že je to holý nesmyl a ejhle našli se a loni naprosto v podhodě varianty kdy to smysl mělo, dnes je jich mnohem méně a zpravidla v návaznosti na něco jiného,ale jsou. Třeba ten příklad , který tady kdosi uvedl - tuším pan Rýpal. Tímto jsem dal odpově´d i panu Fredymu kdy se to dá použít. Tak čekám, že mi odpoví na mou pátou výzvu ohledně pojistka- penzijka.a případně vyvrátí to co jsme te=d napsal. Co se týká meziúvěru tak ten je nevýhodný téměř vždy, vyjímkou opět dřívejší smlouvy,kde už mám něco naspořeno a tak blíže k přidělení úvěru paní kateřino : děkuji, ale nemyslím si , že by pan Stroganov toto úmyslně neudělal, kdyby to udělal kdokoliv jiný tak to beru -jsme už zvyklí, nicméně pokud je opravdu pan Stroganov, tak to zní příliš bulharsky, na to aby nevěděl...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 11. 2004 12:00 | Tridac

To Fredy: konkrétně, uveďte čísla výhodnosti penzijka v kombiku, které jste napsal.
A druhý dotaz, konkrétně mi uveďte výhodnost stavebného spoření v této kombinaci, kdyby se použilo.
A poslední věc, navrhněte mi obrovsky výhodné pojištění, zajištění či cokoliv, když mi je 57 let a chci si koupit na hypotéku barák za 5 milionů. (to je příklad, né já).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:59 | Kateřina

Kéž by to tak bylo. Jenže mám dojem, že spíš bude vládnout menšinová vláda za podpory komunistů. No, aspoň se definitivně znemožní. Jenže kolik za to hospodaření budeme ještě muset zaplatit? Včera psali na ihned, že se s penězi z privatizace Telecomu počítá ve státním rozpočtu na příští rok. Takže žádná rezerva na důchodovou reformu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:51

to nebylo myšleno nijak špatně, jen to, že jste tady jediná žena a pokus o smír obecně :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:50 | Kateřina

Pane, dovolte mi upozornit, že Angel je běžné bulharské jméno a rozhodně se do češtiny nepřekládá jako Anděl. Je to nezdvořilé, což jste jistě neměl v úmyslu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:48

Jestli Vás mohu požádat, tak pište poněkud srozumitelněji. Asi jsem poněkud mdlého rozumu, protože to vůbec nechápu. Skáčete jak opice z jednoho na druhé, různě se to prolíná bez interpunkce apod. Různě odpovídáte na různé příspěvky, kam motáte jiné atd. Takto se nedá diskutovat. Pravda je, že jsme se loni, či kdy sešli a Vy jste mi ukázal, že při použití KŽP 2SZ od KOOP to u některých klientů vyšlo poněkud lépe. V tom jsem s Vámi zajedno. Když ale k tomu vezmu další rizikové argumenty, tak bych se spíše než ke kombíku raději klonil k anuitě. Jenže taky je třeba dodat, že loni není dnes a takovou pojistku jako tenkrát už dnes neseženete ani náhodou. Už jsem o tom tady psal. A že někdy vychází meziúvěr a následný úvěr ze stavebka lépe než hypotéka, o tom jsme se tady a jinde přesvědčili už mockrát. Jo a ještě k tomu KŽP. Snažím se s ním hodně, ale skutečně hodně šetřit. Když už tak max na 12 tis daňových odečtů a ve velmi specifických případech u některých klientů, kteří jsou hodně konzervativní. To, že jsem použil přepočet 10% z PČ, to bylo zcela úmyslné a přepočteně mi to vyšlo z programu jedné pojišťovny.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:46

toho pana zrejme myslíte mne. evidentne jste si nepsokocil! nemyslim si ze ja , ani Rýpal ani kolega nejsme zastanci kombi jak nám to předsunujete, jen narozdíl od vás v určitých momentech bereme situaci komplexněji. viz tento příklad, dali jsme vám jasné důvody proč bychom toto řešili kombem a vy si melete svou nesmylsnou tézi. jinak stále mi jednoduše a vystizne dluzite odpoved proc pojistka neni invetsicni instrument a penzijka je, docel ase nato co z vas vypadne tesim, ale asi se nedockam, asi se neceho bojite, ze ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:45

Zkusme to jinak. Dle vašich slov je kombinace většinou nevýhodná, ale jsou výjimky. Prosím uveďte konkrétně o jaké výjimky se jedná a doložte je výpočtem. Představte si, že jsem váš klient a chci to od vás vysvětlit. Nehledejte v tom žádné urážky, napadání, či posměch. Myslím si, že byste si měl zachovat chladnou hlavu a začít argumentovat pomocí čísel, tabulek a eventuelně grafů.
Zatím mě nikdo nepřesvědčil o tom, kdy je kombinace výhodná. Myslíte, že se o to pokusíte?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:43

beru zpět: já myslel, že ten úrok psal Fredy , zbytek byla ironie směrem na něj (halvně)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:40 | Kateřina

Promiňte, ale co s tím mám společného? Tohle už je debata jak u článku o AWD. Se stejně nekultivovaným projevem v podobném stylu a formě jako Tridac. Udělejte s tím něco, vždyť je to neúcta ke čtenáři.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:36 | Fredy

Vaše osoba a vaše výpady vůči mě jsou to poslední, co mě zajímá. Zajímají mě vždy jen názory a postoje jednotlivých diskutujících. Pokud se chcete připojit do diskuze o tom, zda a za jakých podmínek je výhodná kombinace hypotéky a KŽP, tak můžete začít. Prosím ale jen čísla a fakta. Omáčky a kecy nic nevyřeší. Pokud se za vaše odborné postupy stydíte, tak mi to napište na můj mail.
Co se týče slova "bouchači", tak nevím v čem vás to urazilo? Bouchačem nazývám poradce, kteří prosazují a prodávají, pro klienty nevýhodné, produkty a vůbec se za to nestydí. A ke všemu nedokáží toto své počínání odborně a pomocí čísel, věrohodně doložit. A věřte, že je mi jedno z které "líhně" pochází, kde všude byl a kde nyní působí.
Dokážete pochopit, že se dá diskutovat i jen pomocí čísel? Ostatně vás jsem se pod jiným článkem ptal úplně stejně, jako pana z OVB. Proč nedokážete odpovídat krátce, výstižně a přesvědčivě ? Z čeho máte strach?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:35

Se přiznám, že jsem poněkud zmaten, protože nevím na jaký příspěvek vlastně reagujete. Těch 5,65% použil někde hodně nahoře Rýpal, tak jsem se k tomu vyjadřoval.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:30

myslím, že to je zbytečné on to nikdy nepochopí a bude vás nazývat kombíkářem jako mne, neb jste se tim zaškatulkoval jako propagator kombinaci
pri jeho rade by klient taky lehce mohl mit problemziskat uver protoze bonitne musi platit kapitalovku¨, anuitku a rizikovku (na zbytek castky), nebo zaprit tu kapitalovku a vyhazovat za plnou rizikovku! ale on by to neresil, protoze on se tim nezivy, zrejme se zivy jak pozoruji tlachanim
do ted neodpovedle na porovnani penzijky a pojistky, cekal jsme ze okomentuje muj nazor na desatero a zatim stale nic, krom toho, ze mi podsuzuje neco co jsme nikdy nerekl a ignoruje toco jsem rekl tak z neho nic kloudneho nevypadlo
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 11. 2004 11:23

milý pane dovolím si vám dát jednu radu. Poskočte si!! odpovídal jsem na to asi šestkrát u tohoto článku a i u těch dalších dvou, tak zksute poslechnout mou radu a třeba se to vedeni odblokuje a bude fungovat. dokonce jsme o tom čísle společně mluvili, ale asi nevíte o čem mluvíte a teď to myslím doslova! můžete mi ukázat kde jsem propagoval kombi variantu ?? až mi to najdete tak vám to spočítám přesně, zatím jsem uvedl pouze, že ve většině případů je levnější anuita, nic víc nic méně! a pak konkretní postupy si umím okomentovat věcně a přesně, ale mezi svými kolegy a u svých klientů kd ez ato mám odpovědnost, ne u vás, který nejst esto pochopit základní věci, a pořád je překrucujete. sbohem
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Markéta Šichtařová

ekonomka

Dara Rolins

zpěvačka a podnikatelka

Markéta Šichtařová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Dara Rolins
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services