Hypotéka s IŽP: třetina peněz vyletí oknem

Raiffeisenbank přišla na trh s hypotékou kombinovanou s investičním životním pojištěním. Prý tím "reaguje na neustále rostoucí oblibu IŽP, které dává možnost vyššího úrokového zhodnocení." Předpokládáme, že ji budou následovat další banky. Chceme vás před ní pomocí několika čísel a argumentů varovat. Přečtěte si, proč od ní dát ruce pryč.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 6. 2006 12:20

Vyplachují vám mozky v AWD, všechno co má klient uzavřené je špatné a všechno mu zrušíte, pomluvíte co má a naděláte velkou paseku. Jste likvidátoři a ne poradci.

Zobrazit celé vlákno

+82
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 10. 2005 22:06

Jak se zdá, čistky pokračují - byly "ukončeny" smlouvy se dvěma vysokými manažery z Čech :-) Zřejmě také nevyvolení.

Zobrazit celé vlákno

-26
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 137 komentářů)

22. 7. 2005 9:09 | Karel Brzobohatý

POkud je mi známo, tak AWD stále ještě nenabízí svoje produkty, ale produkty finančních žraloků (jak rád uvádíte) a ti mají do KTP Quantum daleko. Na druhou stranu bych se trochu bál, toho nakupování akcií nějaké rakouské firmy, kde AWD předpokládá asi 100% (to je vtip) garantované roční zhodnocení. Tento nákup používají u jejich "nemovitostního programu".
Na závěr bych se Vám všem chtěl omluvit, protože na počátku tohoto všeho byla moje "blbá" zvýdavost na stránkách www.rb.cz, jak to s tou hypotékou vlastně je a odkaz na podsekci AWD mě překvapil. Omlouvám se.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 7. 2005 22:04 | Fredy

Jak to tady tak sleduji, tak si pojišťováci vjeli pěkně do vlasů. Skoro bych se bál, že si navzájem roztrhají občanky. Ale co, doba, kdy stačilo pěšákovi udělat jednu životku za měsíc a měl na lesing Mazdy, je již nenávratně pryč. A když k tomu udělal nějakou stavebku a penzijko, tak byl velký frája a už z něj dělali manažera. Jo, jo, to byly časy.
Ale vážně, to co tady popisují bývalí a současní nositelé odznaku kvality zvané AWD, by stálo za hlubší rozbor. Nechtěl by se do toho někdo pustit? Co třeba tridac? Myslím si, že by to bylo prospěšné nejen naivním poradcům "zachráncům lidstva před bídou", ale i ještě nedotčeným klientům. Co na to redakce? Tady je to již zastrčené a většina na to přijde jen náhodou. Něco mi říká, že se tady začíná klubat nový tunel alias KTP Qvantum a to už za nějakou "diskusní" řežbu přece stojí, že?
Bože a to máme okurkovou sezonu, pak si má člověk odpočinout :-)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 7. 2005 21:30 | tridac

Takže ty knihy skutečně doporučuji přečíst. Přímý prodej, tedy pokud přímí není něco jiného, takže přímý prodej je, když zastupuji výrobce a výrobek prodám konečnému uživateli. A copak dělá zástupce AWD? Ten jako zastupuje výrobce???? Ha, ha, ha. Zastupuje makléře, je takzvaně PPZ, podřízený, ale ne výrobci, ale makléři. Takže makléř vybere, co bude pěšáček prodávat. Žádný přímý prodej, ale pouze výdělek na někoho jiného. U AWD zastupuje někoho, kdo už výrobky přebral a vybral, dostal za ně zaplaceno a prodejce je má k dispozici, pokud si chce alespoň něco vydělat, ale zprostředkovaně. Žádný přímý prodej. Nekoho živý ten šikovný člověk, který kdyby šel do přímého prodeje, tedy do pojišťovny, má několikanásobně větší příjem a v klidu i s případnými škodami, třeba. Ale to asi nemá cenu rozebírat. Bylo by dobré ty knihy číst. Souhlasím. Aby se nešířily bludy.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 7. 2005 21:18 | tridac

Vy ste dobrý demagog. Mohu Vás požádat, zda byste tady prezentoval důvody mého odchodu z AWD. Jinak jsem nikde neskončil ani neodešel, mimochodem. Ale od AWD ano a nebyl jsem pomýlený. Ale podvedený vážený pane. Pokud si lidé neplní své povinnosti, pokud firma neplní a neplatí, pokud si každý hrabe sám pode sebe a pokud někdo věří těm lžím, tak ať dělá třeba pro Bohnice. Když neznáte důvody, neurážejte. Nemáte ani důvod ani nevíte nic, jak vidím. Co sem kdy dělal, dělám, nemám problém s klienty. Na nikoho nesvaluji vinu, proč bych to dělal. Já napsal pouze fakta a zkušenost. Nic víc. A to že není u AWD vše dobré, to potvrdí stovky lidí. Ale nebudu rozebírat. Zkuste si to. Pak mudrujte.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 7. 2005 14:42 | Speedy

... už toho tady nechejte: jeďte raději třeba do Dvora Králové "pobesedovat" do ZOO nebo, ještě lépe, si naložte na záda metrák uhlí a vylezte na Černou Horu, cestou zpátky se podívejte na trutnovský hřbitov, ať si srovnáte na závěr hlavní životní priority. A bude dobré, snad se pro příště už konečně poučíte! A dívejte se laskavě vždy kolem sebe, když kráčíte. Abyste nepošlapal. Svalovat ale vinu a neúspěch na jakési prý "špatné" lidi a připustit nanejvýš jakési drobné osobní pomýlení, za které zase mouhou ti "špatní" lidi, tak to poučení přece není: jen si znovu a znovu zaděláte na další a další problém.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 7. 2005 12:41

Milí trinitrij, životka.Aha. kolik ti je let? 38?,40? rozumím ti.Máš nahnáno že ti už tak nepudou. Nedivím se ti. i já pochopil, že ŽP se nedá moc prodávat. Zažil jsem v jedné nejmenované pojišt'ovně provize stejné co máš ty ted'. A vím, proč jsou tak vysoké. Pojišt'ováka mě nebavilo dělat. Finanční produkti se dají prodávat i elegantněji. A s jinou vizitkou. Apokud jde o přímí prodej, je spousta publikací, které bys měl alespon' prolistovat. Je vidět, že nevíš, co je přímý prodej.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 7. 2005 12:12 | Honza

V tom případě gratuluji AWD k úspěšnému vymytí vašeho mozku :(
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 7. 2005 11:46

Pro všechny,
Já, vůbec nechapu proč tady zbytečně zdracíte čas? Pokud vím tak společnost AWD je velice úšpěšní na českém trhu i ostatních zemí v EU. Pracují pro AWD jsem velice spokojená a hrdá. Věřím, společnosti a vím že diky AWD mají naši klienty tu správnou finanční poradenství. Rozhodně NÁM nevymívají mozek!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 7. 2005 9:36 | tridac

Pro Speede: Odkrytí identity určitě OK není a pokud nezajistí správce a administrátor nápravu jedná se o trestný čin a pohybuje se náhrada cca do 10ti milionů.
A k otázkám či názorům. Jistě jsem člověk, který dělá práci naplno, se vším všudy a pokud nebudu věřit firmě, kterou zastupuji jsem pouhý prodavač a zloděj. Firmě musí člověk věřit, aby byl úspěšný. Mimochodem Triangl funguje dodnes a dodnes jsem veden, i když asi tři roky nedělám nic v této sekci, ale po osmi letech i dnes tvrdím, dobrý nápad, dobrý obchod, dobré klientské vztahy. Tisíce lidí, kteří tam byli se mnou jśou dávno pryč. Proč? Zeptat se můžete jich nebo toho, kdo to zavinil. Stejně jako třeba u Quantum, budete napadat prodejce, že jejich šéf byl nepoctivý?? Tak to ste blázen.
A poslední reakce na ty přihlouplé psaní zde. Nezastupuji špatné společnosti. Nezastupuji špatné produkty. Nezastupuji špatnou práci. Vážený pane, ti lidé jsou tam špatní!!!!! A s těmi ne!! Klient dostává poctivé věci, poctivou práci i péči stále stejně, ale chci dělat s poctivými lidmi. Což vy evidentně nejste, protože byste takové bludy v životě nenapsal. Je to o lidech. O ničem jiném. Produkty ani práce s tím nemají nic společného. Kvůli tomu se dnes neodchází. Nebo Vy ano? pak jste člověk, kterému se nechce dělat a ne že něco nefunguje. Asi není co dodat.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 7. 2005 9:27 | tridac

Dle zákona 101/2002Sb. žádám zde Pavla, aby mi doložil můj výslovný souhlas a mnou podepsaný se zveřejněním osobních údajů mé osoby. Pokud není schopen, tímto žádám o tento souhlas provozovatele a administrátora těchto stránek.
Ale jinak bych asi jen dodal, že jsem odešel já, protože firma absolutně a bez vyjímky neplní to, co reklamuje. Ani v puntíku. A lidově řečeno. Nedělám zadarmo práci za statisíce.
Oprávněnost mého odchodu spočívá v tom, že jsem prokoukl praktiky pánů nahoře a jejich přístup k lidem a na tom se podílet nehodlám. Tedy oprávněnost asi byla, ale z mojí strany, protože nejsem jako někteří.... no comment. (že pavle s brněnským přízvukem, hrdino)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 7. 2005 9:19 | tridac

Aha, AWD a přímý prodej. To je dost dobré. Zřejmě netušíte, co to je. A druhá věc, provize za životku 1.000,- měsíčně máte jako profík kolik? 900,- za bod, tedy 3.600,-. Přímý prodej pro pojišťovnu, stejná smlouva je ale provize 10.560,-. A to jako věříte, že si vyděláte? Dost dobrý názor. Nebo snad dobrí?.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 7. 2005 20:52 | Speedy

...a nedělal pán, pokud je odkrytí jeho identity O.K., také pro jistý a nejmenovaný splátkový prodej jménem Triangl? Nějak mi ta jeho pro okolí bezmezná víra ve svého chlebodárce, zašlapávajíc přitom ostatní kolem, stále nutkavě kohosi připomínala. Když tu tak tzv. pěkně předtím psal. Ach, ta probuzení! Pokud je identita O.K., tak to není první a asi ne ani poslední případ pána. Přitom obvykle (výjimky pochopitelně jsou) člověk dostane zpět to, co si zaslouží. Ale co chudáci klienti? No nic, jede se přece dál a jinde, že ....
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 7. 2005 19:51 | hans

no, myslím, že když si to po sobě přečtete, tak je to asi jasné...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 7. 2005 18:40 | špidla

Nový zájemce.pracuji v AWD půl roku a náklady jsou, uznávám dost vysoké.Ale v které podnikatelské sféře nejsou náklady. dál.mozek mi rozhodně nikdo nevymílá a na multilevlovskou pozici se může dostat vzápětí i spadnout každý. dle mého názoru jde o přímí prodej a je na každém v oboru jak profesionálně své služby nabídne. mími klienty rozhodně nejsou blbci a ani má vlastní rodina.ba ani já sám.uvidím časem zda si tím dokážu vidělat, ale rozhodně ze své vlastní zkušenosti zadlužit nehodlám. nikdo mi neslibuje ,ale spočítá,jak vidělat velké provize.Masáž mosku rozhodně nepocit'uji vím o čem mluvím,tu sem zažil jinde.Tak včem je problém vámi tak nenáviděné awd
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 7. 2005 15:22 | Guru Všech do AWD přicházejících i z AWD odcházejících

Milý Pavle, až budeš odejit z AWD Ty, tak můžeš navštívit některou z těchto diskuzí, které sklouzávají vždy na stejné téma a poplakat si s bývalými kolegy i s okradenými klienty (Ty budeš oboje v jednom). Pak možná pochopíš tu změnu tématu. Zajímalo by mě, co je v AWD tak super aktuální, co ještě nikdo nevíme????? Ven s tím, již se nemůžeme dočkat s čím Vaše "gorily" přijdou. Známý mi říkal, že viděl nějaké svalnaté "řízky" se zlatýma hodinkama, co vypadali jak něčí "gorily" jak se shromažďují v salonku s nápisem "AWD". Prý z nich šel strach??? Není to nějaká nová zaručeně účinná metoda překonávání námitek klienta???? Bota do dveří, psa ssebou nebo zbraň namířit na klienta nebo tak něco?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 7. 2005 12:26 | Pavel

Milý (Tridacu) Oldřichu Vosyko,
tato debata byla původně o hypotékách a ŽP. Na to jsi asi v "zápalu boje" trochu pozapomněl, že? Tvé názory zde prezentované jsou dost neaktuální a svědčí o tom, že jsi z té firmy byl odejit oprávněně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 7. 2005 10:56

Pro tridaca: Správně,dělej,makej.To je heslo těch na hoře.Celé mi to připadá jak výroba automatů na zboží rychlé spotřeby.Vlož do mně minci(školení nováčků),automat vyplivne třeba colu(nováček donese smlouvu). Tak to bohužel funguje a u AWD obzvlášť. Jinak těch managerů v AWD už skončilo více,nemohli se jako ty dívat na ten hnus.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2005 22:35 | tridac

Produkty AWD?? Všechny Stavební spořitelny, všechny Penzijní fondy, majetek od Generali, ČP, Kooperativy, Investička Generali, Uniqa, ING, pak i kapitálovky, samozřejmě i dynamika udělají, chlapci zlatí, pak ČP Invest, Imofinanz nemovitostní fondy a dalších mnoho produktů. Přesný seznam není problém.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2005 22:24 | tridac

Pro Anonyma: Ano, pravda, i s tím fipre, posílaj tam kdekoho a ještě jim to manageři platěj, nechápu ty lidi. Nikdy z nich mít nic nebudou. Ale k tomu poslednímu bodu. Dělám v poradenství cca 13 let, ale nedám dopustit na systém a praktický trénin a výuku u AWD. To musím potvrdit, že sem lepší zkušenosti nezískal. Ale to hovořím o třech letech nazpátek, když to začalo Finance.EU. Dneska je to jen a jen o penězích, manageři na to kašlou a každému je to jedno, hlavně dělej, dělej, prachy pro mě. To je heslo šéfů. A na tom to zkrachuje. Jinak skutečně pokud přijde od AWD poradce s tříletou praxí a nejde mu o peníze, ale o poradenství, myslím, že mnoho lepších a zkušenějších v terénu není. To se zas musí nechat. Ale zaplať pánbůh, že už jsem pryč. I když s obrovskýma problémama.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2005 12:15

Vidíš že je to možné.I když Michal H. se samozřejmě snaží,ten dluh je dost vysoký na to,aby ho vůbec byl schopen splácet.Při té fluktuaci lidí která u AWD je,si myslím že je to normální finanční sebevražda. Co se týče těch provizí.Pokud člověk skončí u tohoto spolku,musí se doprošovat telefonicky na centrále v Brně a tím i samozřejmě ponižovat,aby mu laskavě vyplatili na co má dle smlouvy nárok.Smlouva říká něco,co AWD vůbec nedodržuje!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Šmejc

podnikatel, Home Credit

Martin Stropnický

umělec a politik

Jiří Šmejc
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Stropnický
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services