Diskuze - Test finančních poradců: další šance pro OVB

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 146 komentářů)

2. 5. 2006 0:34 | Peter

Pre- vazeneho pana "Inženýra"
Nie, takato reklama tu nesla. vyjadrenie k vete " Nemůžu souhlasit s Vaším tvrzenim: Pokial by mal fond dobre zainvestovane, tak k takemu znehodnoteniu nedojde". Pokial je podla Vas vazeny pane nakup akcii Delta Airlines dobra investicia, ja nemam slov. Takato akcia nema co hladat v portfoliu akcioveho fondu ( Je to spolocnost ktora nema buducnost a jej akcie poklesli o viac ako 90%. Fond sa ju ani nesnazil predat a veselo sa pozeral ako jej cena leti dole. Naco aj, ved nie je plateny zo zisku klienta. A akcii ktore maju dost zly fundamenet je tam viacej) Tvrdim, pokial sa portfolio manager rozumie akciam, tak s prepacenim take sracky nenakupi. Ja netvrdim, ze hodnota podieloveho fondu nemoze klesnut. Aj vyborne akcie klesaju, no nie az tak, a po case odmenia majitela ziskom. Pri zlych akciach to ocakavat, je naivne. Ja tvrdim, ze ked tak dramaticky klesne hodnota podielu podieloveho fondu, potom vyber akcii do portfolia bol uskutocneny nespravne a diletantsky. Nenapisali by ste tu kolko podielovych fondov co ponuka OVB bolo zrusenych? Dileri OVB ( pardon nezavisly fin, poradcovia) ich ponukali ako to najlepsie co je na trhu. Teraz maju tazke srdce na OVB, ze sa z nimi nebavi ich rodina. Ved oni im isli predsa pomoct. --ved najlepsi produkt na sporenie je poistka - vyjadrenie vysoko postavenej pani z OVB *riaditelky-10 rokov v OVB* ( je najlepsi ale pre OVB--- vysoka provizia)
Dileri OVB ( pardon financny poradcovia) radi tvrdia ze su nieco ako lekari. Vy by ste sa dali osetrit od lekara co bol iba na 6 prednaskach? Napriklad operaciu srdca si dat u neho spravit. Asi tazko ze?! Mohol by som vediet po kolkych skoleniach ste nabehli radit ludom, po 4-8? Aby mohol niekto seriozne radit ludum o peniazoch potrebuje minimalne 2-3 roky. Vam to pripada seriozne voci klientovi? Je to take seriozne ako by medik po 6 prednaskach isiel operovat srdce. A co klient? Nemal by mat klient pravo dostat seriozne poradenstvo?

Ked dojde k problemu, zrazu niet vinnika. Poradca sa vyhovara na OVB, OVB dava ot predajcu produktov ruky prec a kliet? Ten nikoho nezaujima. Ze mu bolo slubovane poradenstvo zo servisom a ze mu slubili zaruku na produkty? Nemal byt naivny.
Pokial mate zaujem pan "Inzinier" mozete sa ozvat. Peter ICQ 257 234 957
S uctou Peter
P.S. prajem Vam vela spokojnych klientov. A este Vam prajem aby ste nemuseli klientom nikdy vysvetlovat, preco ste im poradili nieco take vyhodne ako bola investicia do HELVAG
P.S. pozbieram este neake materialy a natocim reportaz o svinstvach cto sa napachali v OVB. Kazetu Vam poslem
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2006 23:18 | Inženýr

Vážený Peter, dealer OVB není totéž, co finanční porace OVB, stejně tak jako "pojištění není takové lepší spoření" (na Slovensku asi tato reklama nešla, ale ostatní si možná vzpomenou, která česká pojišťovna takto se slovy pracovala...) Nemůžu souhlasit s Vaším tvrzenim: "Pokial by mal fond dobre zainvestovane, tak k takemu znehodnoteniu nedojde." Ke znehodnocení akciových investic může dojít vždy, a proto je dobré znát investiční horizont klienta, jeho finanční situaci a další skutečnosti. O ztrátě za minulé roky platí to, co o výnosech a co je třeba uvádět klientům: "Výsledky za uplynulé období nezaručují výsledky v období budoucím a hodnota vaší investice může v čase kolísat." Kdo investoval před 5 roky do amerických a západoevropských akcií ten je rád, když už dnes není v mínusu a to bez ohledu na správce fondu... Souhlasím s větou: "Dnes ked nie je problem si na webu vyhladat potrebne informacie - staci ist do inet-cafe si moze kazdy clovek zistit co je pre neho vyhodnejsie." Nevím jak je tomu na Slovensku, ale u nás na Moravě se ještě ne každý pohybuje na netu jako ryba ve vodě a tak musí mnozí "spoliehat, ze pride jeden dobry pan/pani a poradi im to co je pre nich najlepsie" i když je to od nich možná "naivne".
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2006 22:43 | Inženýr

Vážený "Ralphe" to s tím "hlupáčkem Harpagonem" mi sedí, protože jsem také "šmudlinka" OVB a marně jsem hledal nějaký vhodný výraz pro (podle nepotvrzených informací) jistého pana doktora z Asociace pro kapitálový trh. Myslím si, že obdobné názory lidi spíše než na přepážky bank ženou do hyper a supermarketů - "vždyť života je třeba užít a finančníci jsou stejně všichni podvodníci..." Já vím, že konkurence je tvrdá, a že ve finančních službách nejde o peníze až v první řadě, ale pouze o peníze ("Hovoříme o penězích"...), ale prosím Vás vážení konkurenti zachovávejme k sobě alespoň základní úctu, to, že jsem se u klientky setkal s dealersky spraseným poradenství od FP ZFP, ještě neznamená že všichni poradci ZFP jsou p......., tedy vlastně šmudlinky, jak by řekl pan Harpagon.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2006 19:25 | Peter ICQ 257 234 957

To si myslel ako vtip? "nejhorší věc kterou poradce může udělat je prodat méně výhodný produkt než by klient mohl dostat" . Prid sa pozriet na Slovensko co tu narobili dileri OVB. Pokial uzavrie klientovi co ma vyplatu 7000mesacne, poistku co kazdy rok musi platit 20 000 a platba sa neda znizit, ja nemam slov. OVB si pod sebov samo pili konar. A k tvojej vete " Lidé jako Harpagon ničí práci lidí, kteří zlepšují strukturu portfolií českých domácností" . Mohol by si mi laskavo vysvetlit ako mi pomoze diler z OVB pokial mi preda produkt ktorym ma financne poskodi? napriklad WIOF EUROPSKE AKCIE znehodnotenie tusim 63-67% za 3 roky. (Pokial by mal fond dobre zainvestovane, tak k takemu znehodnoteniu nedojde. Nakupil predrazene akcie.) Bolo to asi pred 4-5 rokmi. Pred 5 rokmi bol vtupny poplatok 6% - druhy najvyssi poplatok z podiel. fondov predavanych na Slovensku. Velmi vyhodne pre klienta ze?
A nie pan Harpagon by sa mal zamysliet, ale poradenske spolocnosti. Pokial im nevadi co stvaraju ich poradcovia- diletanti tak nech sa necuduju, ze ma vela ludi na nich taky nazor aky ma.
Dnes ked nie je problem si na webu vyhladat potrebne informacie - staci ist do inet-cafe si moze kazdy clovek zistit co je pre neho vyhodnejsie. Spoliehat sa, ze pride jeden dobry pan/pani a poradi im to co je pre nich najlepsie je naivne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 4. 2006 13:27 | kotlas

Lžete, před 10 lety jste nemohl přes OVB uzavřít 'několik staveních spoření, pojistek a investic do fondů'. Portfolio v ČR bylo v té době ještě velice velice úzké, nebylo zde na výběr ze spousty pojištění jako dnes a už vůbec ne podílových fondů. A už vůůůbec nebyly v portfoliu OVB. Tyhle pohádky vyprávějte své babičce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2006 11:57 | Tom

Tohle asi ani nemá cenu komentovat. Zamindrákovanej člověk, zřejmě od konkurence... Já nejsem z OVB, ale mám s nimi velmi dobrou zkušenost. Moje finance řídí velmi slušně. Jak tady předtím někdo napsal, v každé firmě existuje někdo slabší, někdo lepší. Když ti tvůj konzultant nevyhovuje, můžeš si sehnat jiného. Tvůj trapnej zvratek, že šéfové shrábnou provizi jsi zjistil kde? V každé firmě makáš na svýho šéfa, tak co to tu plácáš, Slováku?? Nehledě na to, že tu provizi, o které tu ty mluvíš, musí každý poradce(ať je z kterékoliv firmy) vrátit, pokud klient smlouvu zruší... No, už jsem ztratil mnohem víc času, než za kolik stojíš, takže čus...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 4. 2006 21:05 | Dj

Nad timto nazorem opravdu smekam...Nechapu proc by to meli byt jen hajzlove a debilove? Myslite si ze pojisteni je opravdu tak nepotrebne? Muj nazor je ten ze pokud je spravne nastaveno je to takovy bezpecnostni pas rozpoctu je sice nevdecne ale pokud se neco stane zachrani vam Vasi zivotni uroven.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 4. 2006 13:11 | ralph

Hlupáčkovi Harpagonovi: Rád bych napsal několik vět tomuto člověku. Zaráží mě, jak osoba která očividně má poměrně hodně informací o financích, bezostyšně plive na bedra OVB, resp. obecně poradenských společností. Všichni zapomínají na jednu zásadní pravdu. Že nejhorší věc kterou poradce může udělat je prodat méně výhodný produkt než by klient mohl dostat. Dejme tomu že tím méně výhodným produktem bude DYNAMIK od České Pojišťovny. V ten moment je poradce šmudlinek, zloděj, krysa apod. A co ty stovky smluv DYNAMIKU které ČP uzavře na pobočkách a prostřednictvím svých vlastních poradců? Podíváme - li se na webové diskuse, kolik článků najdete o tom že Česká Pojišťovna jsou gauneři, podvodníci apod? Mnoho ne...zato o poradcích OVB, Brokers Consulting, ZFP...je toho napsáno že by to dalo na román.
Lidé jako Harpagon ničí práci lidí, kteří zlepšují strukturu portfolií českých domácností. Můžeme se přít o to že jejich přínos (v rámci objektivity) by mohl být vyšší...pokud celkový přínos poradce může být 100%, tak 10, 30, 50% je málo a poradenské firmy mají co zlepšovat... Avšak rozhodně to není na odsuzování a špinění této profese, která má jednoznačně pozitivní význam na trhu. Je totiž nanejvýš pravděpodobné, že člověk který si uzavře nějákou pojistku s poradcem, by si ji dřív nebo později uzavřel stejně, pravděpodobně jako nabídku svého osobního bankéře který obhospodařuje jeho běžný účet. A co to pak bude? Kapitálovka od Kooperativy jako doporučení na přepážkách České Spořitelny? Nebo Dynamik na poště? Jen si vyberte, jedna lahůdka za druhou. Běžná praxe...a ještě jsem neviděl aby někdo řval na poště nebo ve spořitelně že ho podvedli, jsou i tak spokojeni. Ale zato když poradce uzavře Clever Invest od Generali nebo IŽP od Uniqy apod., je to podvodník který jde lačně za provizemi.
Přispěvatelé jako Harpagon by se měli nejprve zamyslet nad skutečným významem poradenských firem. Můžeme volat po zkvalitňování jejich služeb, po zvyšování objektivity...avšak ne tak, aby to čtenáře odrazovalo od jakékoli spolupráce s nimi. Pak to končí tak že si člověk řekne: ''Hele kašlu na to, poradce neporadce, půjdu normálně do český, to je jistota...vlastně, zas tak blbý to bejt nemůže když to všude propagujou a tolik známejch to má''. A je vymalováno. Další Dynamik, možná lépe řečeno Dynamit...je uzavřen. A provize kterou by dostal poradce...jde na již tak dost tučný účet České Pojišťovny. Spokojen Harpagone? Přemýšlel jste někdy kolik lidí po přečtení vašich příspěvků toto udělalo? Měl byste...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 4. 2006 14:30 | Petr

Jestli si myslíš, že pár semestrů na VŠE z tebe dělá machra, tak rychle zpátky na zem.
A jestli se ještě domníváš, že zaměstnavatelé čekají na absolvenyt VŠE s otevřenou náručí jako na spásu, tak jsi na obrovském omylu. Ono totiž teorie na VŠE a praxe jsou2 úplně rozdílné věci.
P.S. Absolvoval jsem VŠE v roce 1997, ale hlavní znalosti jsem získal praxí u velké auditorské firmy a při postgraduálním studiu ACCA.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 4. 2006 14:17 | Petr

S poslední větou nezbývá než souhlasit :)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 4. 2006 13:07 | PETER

Najprv sa chod pozriet na Vych. Slovensko co tu narobili OVBaci a potom to tu mozes okomentovat. Ked sa ti nechce cestovat, zajdi v Cechach za clovekom ktoremu poradili
HELVAG. Nie nie som od konkurencie.
Ked ti budu koncit produkty ktore si uzavrel prostrednictvom OVB, potom skus napisat ,aky je rozdiel medzi tym co to nasluboval tvoj poradca a tym co si dostal. Alebo si skus porovnat na webu vsetky produkty. Financie si riadim sam, diletantov z poradenskych spolocnosti nepustam do domu.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 4. 2006 13:01 | Peter ICQ 257 234 957

doplnenie.
Az po dlhsom case zistis o co v OVB ide. Zistis ze tie rozpravky co ti narozpravali na zaciatku sa nikdy neuskutocnia. A este pozmanky k tym skoleniam co odporucas - je to obycajne vymyvanie mozgov, manipulacia z ludskou myslou. Skus poziadat skolitela aby ti dal pisomne na papieri to co ti bolo naslubovane (alebo si to napis sam a daj mu to podpisat) narozpravane na skoleniach, az potom uvidis ten cirkus. Pokial od teba zinkasoval peniaze nech ti da potvrdenie ze peniaze prevzal. Budes sa cudovat preco sa ta mila pani/pan zrazu zmenil/a na tigra. Budes sa cudovat ako DROBCEK z MATELKA
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 4. 2006 11:00 | Harpagon

Milému šmudlinkovi Toníčkovi: už jsem to psal dřív: páni redaktoři se jako na potvoru vždycky setkají s nekvalitním poradcem, kdežto ti dobří, jako například Toníček, to potom tady vysvětlují. Ta rada, před investičním rozhodnutím absolvovat školení tzv. poradenské firmy, nemá chybu! Já před návštěvou zubaře absolvoval lékařskou fakultu!! :o))
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 4. 2006 9:51 | Peter ICQ 257 234 957

pokial na skoleniach veduci GST co v OVB pracuje minimalne 7-10 rokov skoli o produkte zavadzajuco a nepresne : " to je podielovy fond, to nie je poistka to je sporenie, peniaze si bude moct kedy kolvek vybrat..." - bolo to IZP (investicne zivotne poistenie). Kolega prisiel na skolenie (asi 8 skolenie) s tym, ze ma klienta ktory chce investovat do podiel. fondu. Novacikovia casto tomu nerozumeju a uveria klamstvam svojich veducich. Odskace si to klient a novacik R1 co drie na panov hore. A tazko vysvetli kilentovi, ze ho nechcel podviest. On bude ten zly. Sefovia zhrabnu provizie a budu sa mat dobre a R1 bude chodit s rozbitou hubou. Ja mam velmi zle skusenosti z OVB a to tu nepisem o jednom cloveku z OVB. Takze tu nepiste hovadiny aka je OVB perfektna firma ked tomu nerozumiete. Ak by bolo OVB take seriozne ako o sebe tak rado vyhlasuje, tak by sa s kazdym klientom uzatvarala zmluva o investicnom poradenstve kde by bolo garantovane, ze ak mu diler produktov ( co si hrdo hovori nezavisly fin. poradca) poradi zle a klient o peniaze pride tam mu OVB vyplati odskodne. A v zmluve by malo byt garnatovane ze mu bude ponuknuty taky produkt ktory potrebuje a nie taky kde ma diler najvyssiu proviziu.
P.S. OVBaci neserte ma!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 4. 2006 9:06 | tonicek

Sám pracuji pro Ovb. Bohužel pan redaktor se setkal s nekvalitním poradcem. Už na prvních školeních se učí, že se nemůže sestavovat portfolio bez znalosti již uzavřených smluv. Velmi záleží na tom, z kterého ředitelství daný poradce pochází. V každém zaměstnání najdeme kvalitní i nekvalitní zaměstnance. Každý z nás chodil do školy a ví, že nás učili opravdu dobří učitelé i ti špatní. tak je tomu i ve finančním poradenství. Přece po jedné špatné zkušenosti se zubařem nemůžu říct, že zubaři nic neuměj, odsoudit všechny. Je to o lidech, a ne o firmě. Je jen na mě a mým svědomí jaké portfolio sestavím. Doporučuji nejenom testovat na schůzce, ale zkusit absolvovat i školící systém, tam se pozná jaká je daná firma. Ne, že zkusím jeden kus a nazdar. Zamyslete se, jaký to má vypovídací schopnost.Pokud má někdo problém s referencemi, může se schůzka hned na začátku ukončit.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 4. 2006 16:15 | Peter

Kto sa citi byt poskodeny, oklamany OVB nech na nich poda staznost, popripade trestne oznamenie. Ja mam z OVB velmi zle skusenosti. Pokial neaka spolocnost pri predaji produktov uvadza klienta do omylu, poskytuje mu nepravdive, klamlive, neuplne, nepresne, dvozmyselne a prehnane udaje nie je to seriozna spolocnost. A ked sa klient stazuje a dostane odpoved typu: " nepochopil OVB" tak potom o com je rec? Uznavam v OVB sa najdu mozno 3-5 seriozny ludia, no o ostatnych sa to povedat neda.

ICQ : 257 234 957
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 3. 2006 14:20 | taky poradce

Ten "Test finančně poradenských společností", které provádí peníze.cz, bude "opravdu objektivní", když provozovatelem je finančně poradenská společnost. Viz. dole
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 3. 2006 10:53 | Brepta

Děkuji Vám za názor, Martino :-) Mám podobnou zkušenost ze schůzky s takovým člověkem a tak mě napadá, po přečtení dalších názorů tady na toto téma, že by byli v OVB jen dva poctiví a slušní poradci? Nebo ještě jinak. Není ten Váš ze severní Moravy? Pak by byl asi jen jeden :-)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 3. 2006 9:30

Zajděte do ING a nechte si to ,,spočítat". Kdo nic neví, musí všemu věřit . V.I.Lenin - a to jsem pravicově založen, ale vtom má Ilja pravdu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 2. 2006 20:23

OVB - jedna zkušenost stačila. Začalo to telefonátem....pan XY byl s námi velmi spokojen a dal mi na vás kontakt...Každá informace dobrá řekl, jsem si. Pan Nutil (jméno není změněno) z budějovické pobočky OVB. Po prezentaci a zjištění údajů mi okamžitě radil zrušit moje úspory (fondy KBC renta a multicash) a zainvestovat do jím doporučeného fondu Parvest floor90. Nedonutil mne, pouze jsem do jím doporučeného fondu uložil menší částku v té době volných prostředků. Domluvili jsme se na investiční horizont 3 roky... Po roce a půl jsem ve fondu Parvest byl v mínusu asi na 87% investované částky, a moje dříve investované prostředky ve fondech KBC šly přez nepříznivé předpovědi pana Nutila raketově nahoru...a závěr: pan Nutil mi vysvětlil, že bez rizika není výnosu, ale já jsem byl jeho první případ neúspěšně investovaných prostředků a vlastně s fondem Parvest NEMĚL DO TÉ DOBY ŽÁDNÉ ZKUŠENOSTI, ZAČÍNAL S NÍM, a hned mi nutil, další produkty. Přes finanční ztrátu jsem nakonec panu Nutilovi vděčný: začal jsem se mnohem více zajímat o svoje finance, tak abych žádného poradce-provizáře už nemusel potřebovat. Petr Hloušek
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Dvořák

manažer a podnikatel

Klára Samková

advokátka

Martin Dvořák
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Klára Samková
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services