Diskuze - Test finančních poradců: další šance pro OVB

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 146 komentářů)

26. 2. 2006 19:40

Dobry den,
Na to aby ste pochopili o com je OVB by ste museli byt v OVB dost vysoko. Nastastie dvoch takych ludi poznam, ktori mi o praktikach OVB porozpravali (nezavezne (-: ). Obaja stade odisli, aj ked mohli nadalej poberat tucne provizie, na ten hnus jednoducho nemali zaludok. To vam, ale ziadny finacny poradca z MLM nepovie, ze spolupracuju len so spolocnostami, ktore im zaplatia pozadovane prrovizie. Ti dole si totiz naivne myslia, ze vyber spolocnosti sa robi na zaklade nejakych analyz trhu. Ja mam poradcu v mensej maklerskej firme, ktora ma portfolio spolocnosti niekolko nasobne vyssie, nezaklada si na zivotkach a robi aj nezivotky. V tejto spolocnosti mam naozaj vsetko pod jednou strechou a som maximalne spokojny. Som ich klient od kedy som odisiel z OVB, bol som aj na jednom ich skoleni a s OVB sa to neda porovnat. Tu riesili len financne zalezitosti a nie ako v OVB len techniku predaja. Stal som sa ich klientom a som spokojny. Neviem aky je trh v Cechach, ale skuste vyhladat aj taketo mensie maklerske spolocnosti a mozno budete prekvapeni, co vam ti "pani uzasni z OVB" poradili...
D.J.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 2. 2006 8:06 | JaM

Omyl, ten poslední a začínající má 0,5 % cílové částky. Za to se neuživí a aby se uživil, musí bouchat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 2. 2006 7:44 | Arne

Nejsou zcela odlišné. Protože spokojený klient nezruší své smlouvy a následně dá dobré kontakty. Není vůbec příjemné, když někdo jiný ukecá klienta na zrušení smlouvy a vy vracíte provizi vyšší než jste dostali !!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 17:56 | Harp.

Učte se, mladý chlapče. V první fázi si třeba přečtěte živnostenský zákon, abyste pochopil, o čem je vaše živnost. Až se implementuje Směrnice EU č. 2004/39/ES o trzích finančních nástrojů, možná o živnost přijdete a budete muset skládat makléřskou zkoušku. Skutečně, od 1.4.2006 přejde dohled nad finančním trhem pod ČNB. To, doufejme, bude jiná káva.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 17:41 | no comment

A JAK MYSLÍTE, ŽE TO NAKONEC U TOHOTO KOČKOPSA DOPADNE? ZAPLATÍTE 2400 DÁTE DOPORUČENÍ A V PLÁNU MÁTE SUPER "PLÁN" SESTAVENÝ Z PRODUKTŮ, KTERÉ MOHOU TRIMAN ZPROSTŘEDKOVAT ZA PROVIZE A JE VÁM SAMOZŘEJMĚ VYSVĚTLENO A PRODÁNO, PROČ NĚKAM CHODIT, KDYŽ TO PRO VÁS ÚDĚLÁME, ŽE? :)) POKUD JE TAM PRODUKT, KTERÝ VÁM NEMOHOU ZREALIZOVAT, PAK JE TO Z TOHO DŮVODU, ŽE TO PRO NĚ NENÍ PROVIZNĚ ZAJÍMAVÉ. FUJ, JE MI Z NĚKTERÝCH JEJICH LIDÍ ŠPATNĚ. TAKŽE VÝSLEDEK: DÁTE 2400, PODEPÍŠETE DOPORUČUJÍCÍ DOPISY A ZREALIZUJETE NEOBJEKTIVNÍ PORTFOLIO, ZA KTERÉ DOSTANOU JEŠTĚ PROVIZI. SAKRA, TO JE ALE DOBREJ BUSINESS.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 17:38 | M0RGAN

Toto jsem vysvětlil níže. Omlouvám se, zaměnil jsem registraci u AFIZu a u KCP. :o) Nejsem registrován zatím ani u jedné, ale obě registrace plánuji. Mimochodem, není to tak, že tento dohled i registrace bude provádět ČNB? Vím, že se to plánovalo, ale nevím, jestli k tomu došlo...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 17:34 | M0RGAN

Já taky neříkám na korunu přesně, jaké jsou provize :o) Jenom klientovi objasním, jak jsem placen a že ty peníze stejně sám neuvidí, pokud nebude sám zprostředkovatelem ;-) A jelikož sám nemám právě tu registraci u KCP ani u AFIZu zatím, tak já podílové listy klientům nezprostředkovávám, ale předám je poradci, který toto má. V dohledné době si tyto registrace ovšem budu vyřizovat. A ano, čeští lidé jsou naštvaní, že někdo bere peníze za spolupráci s nimi a nevidí tu práci, kterou to obnáší. Každý by tu chtěl něco zadarmo... A to vám nikdo nedá ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 16:12 | Honza

Myslím si, že jste až tak štěstí neměla a kvalitních poradců nebo zprostředkovatelů je ve všech poradenských sítích víc než těch nekvalitních, to jen o těch nekvalitních je víc slyšet.... :-) Jen prosím pozor na různé taky poradce ze sítě Benefin apod. Ne všichni lidé toužící po nové nemovitosti, a asi ani ne všichni jejich spolupracovníci čtou penize.cz a varování ČNB. Pokud Vás zajímá víc zadejte jméno Benefin do hledaného výrazu vlevo nahoře a uděláte si vlastní obrázek.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 16:04

"Chytrý chlapec", jak bylo řečeno v jedné reklamě. :-) Pravda, nepoužívám věcné argumenty, ve financích nedělám rok ale o trochu déle a díky tomu jsem, řekněme, tak trochu jízlivý. Bývávaly doby, kdy jsem argumentoval. Pak jsem ale prošel osvícením, podobně jako Budha, a dnes již vím, že je to zbytečné. Mimochodem, já jsem ty smlouvy Helvagu na rozdíl od tebe četl. Xaxaxa, že klient věděl co podepisuje? Ale viděl jsem i Pioneer, jo ten balancovaný konzervativní fond. A viděl jsem, co OVB provedlo ve východním Německu.
Jsou tu lidi, kteří na OVB startují, jako býk na červený hadr, mají pěnu u huby a sprostě u toho nadávají. Dělím je na dvě skupiny, a) ti, kteří by chtěli být tak velcí a úspěšní jako je OVB, ale bohužel, nedaří se jim tak dobře. Tak je pomlouvají. A za b) na ty, kteří vědí, co je OVB zač a jak pracuje. Ti o nich také nemluví moc hezky, ale nepomlouvají je, pouze konstatují fakta. Ale o to je to horší.
Někdy podezírám redakci, že tyto příspěvky nepíše nikdo skutečný, ale redakce, aby zvedla emoce. :-))))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 14:07 | Martina

Zřejmě jsem měla štěstí, narazila jsem totiž na poctivého poradce z řad OVB, kterému záleží na spokojenosti jeho klientů. Při první schůzce nás také samozřejmě seznámil se společností a její tradicí, ale zajímal se o to, jaké smlouvy máme, jak jsou uzavřeny, počítal a kalkuloval přímo před námi (docelo se v dané problematice vyznám, takže si myslím, že bych se ošálit nedala) a nijak nás netlačil do uzavření nových smluv. Ani kontakty na naše známé od nás neloudil (vůbec nemám ráda ty dotěrné poradce, kteří po vás chtějí spousty telefonních čísel), stačilo mu říct, ať se nezlobí....takže já jen doufám, že takovýchto poradců je u OVB více, a že vámi testovaný byl jen výjimkou.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 2. 2006 11:30 | Jarmila

Přečtěte si Zemanovu knihu "Jak jsem se zmýlil v politice" a pochopíte, proč ho sestřelili. Jeha vada ńebyla to, že byl mladý, naopak, měl zpočátku hodně příznivců právě proto, že byl mladý a mohl mít odvahu šlápnout do věcí, do kterých se nikomu nechtělo. Jenže na kolena ho srazily jeho vlastní plky, jako třeba že on svou politickou prací překáží své ženě v podnikání. Tak tam neměl lézt, když mu to vadilo. Zemana sice nemusím, ale ta knížka je dobrá. Grosse charakterizuje jako omezence s chorobnou touhou po penězích, který čte jen příručky typu "Jak rychle zbohatnout", "Milionářem za pět týdnů" a tak. Pokud ho něco srazilo, bylo to tohle.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 9:16 | Zachrdla - TriMan

Společnost TriMan vypracovává Finanční plány na základě písemné Smlouvy o dílo. Smlouva garantuje, že bylo využito všech dostupných informací ve prospěch klienta, garantuje diskrétnost atd. Za správnost navrženého řešení tedy odpovídá společnost. Finanční plán stojí, dle složitosti, 2.400 až 4.400 Kč. Toto dílo v rozsahu cca 20 stran A4 popisuje, jak by klient, dle svých konkrétních podmínek, měl mít uspořádány své finance, aby vytčených cílů dosáhl optimálním způsobem. Jedná se o teoretické řešení, takže neobsahuje žádné konkrétní produkty. Vychází ale z aktuální situace na finančním trhu a je tedy plně realizovatelný. Klient si vypracování plánu zaplatil a je tedy na něm jak s ním naloží, zda si jej doma vystaví jen do vitríny, či zda se jej rozhodne i realizovat (sám, prostřednictvím TriManu, či prostřednictvím někoho jiného). Pokud se rozhodne pro realizaci prostřednictvím TriManu, je mu toto bezúplatně zajištěno (TriMan ve fázi realizace vystupuje jako každý jiný zprostředkovatel, který je za zprostředkovatelskou práci odměňován provizí od finanční instituce).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 8:08 | Jarmila

O-% daň na potraviny je nesmysl, odporuje to směrnicím EU. Další předvolební plk, stejně jako státní příspěvek na auto ve výši 90.000,- nebo příspěvek na dítě ve výši 50.000, což byly hity minulých voleb. Nebojte se, do voleb ještě takových plánů uslyšíte, to budou kapesní hodinky s vodotryskem, soutěž o auta a co já vím. Co se týká rovné daně, podívejte se na Slovensko. Halasně zavedli důchodovou reformu a už má 280 dílčích novelizací. Ta krachující firma nebyla LG Philips, ale jiná, její jméno fakt neznám. Její národní pobočka měla potíže, tak ji nadnárodní matka poslala ke dnu, aby akcionáři nepřišli o zisky.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 7:59 | Jarmila

Ale Morgane, pro zprostředkování do investičních fondů nemusíte být členem AFIZu, ale mít registraci u KCP. AFIZ je Vám jako jednotlivci vcelku na nic, ale zprostředkovaně jste stejně jeho členem, protože jeho členem je (nebo donedávna byl, oni se trochu porafali) i OVB. Co se týká poradenství, je to trochu jinak: pokud ho děláte bezplatně, jste stejně jen prodejce. Bez produkce se neuživíte. Pokud byste na poradenství měl ŽL, pak může jít o placenou službu. Jenže pak musíte mít znalosti opravdu na úrovni, dostanete za ně peníze a následně nesete zodpovědnost za to, když se klientovi něco nepovede. To, jak jistě uznáte, je právě kámen úrazu, a právě proto není finanční poradenství v Čechách placenou službou. Server Peníze.cz sice "testuje poradce" a víří kolem nich vzduch, ale to je tak všechno, co se v této oblasti děje. Já osobně neuznávám to, aby poradce říkal klientovi, že je placen z provizí ani jak jsou vysoké. Klientovi je do toho kulový. Když si jdu koupit auto, taky mi v autosaónu nebo v autobazaru nevykládají, kolik z toho mají. Má to tyto parametry a stojí to tolik. Bereš? Pokud ne, kup si jinde. Nesnáším prodej pojistek a přemlouvání, vychvalování a pojišťovácké metody. Vlezlost prodejců způsobila, že klienti si myslí, že dostanou zadarmo všechno, kdejakou službu, ba jako nádavek ještě prodejcovy provize. To už je zblblost na N-tou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 7:49 | Jarmila

Ale Morgane, pro zprostředkování do investičních fondů nemusíte být členem AFIZu, ale mít registraci u KCP. AFIZ je Vám jako jednotlivci vcelku na nic, ale zprostředkovaně jste stejně jeho členem, protože jeho členem je (nebo donedávna byl, oni se trochu porafali) i OVB.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 7:26 | Petr Šafránek

Bohužel - v ČR nejsou k dispozici produkty za netto platby, tedy produkty oproštěné od distribučních poplatků (provizí), které by mohli klientem placení poradci využívat! Světlé výjimky najdeme jen u některých investičních společností a v případě pojištění velkých rizik, kdy se makléř může dohodnout s pojišťovnou, jak velkou provizi do nabídkové kalkulace zahrne. Pokud by zde tedy chtěl působit opravdu nezávislý finanční poradce, musel by být současně zprostředkovatelem (v tomto případě zřejmě všech produktů na trhu, což by znamenalo obrovskou agendu) a získanou provizi vyplácet klientovi. Jinak klient provizi stejně zaplatí - když si produkty sjedná sám na přepážkách, provize zůstanou jako další zisk finančním domům....
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 6:38 | ja

U stavebniho sporeni zustane provize dealerovi, nejcasteji je to 1 % cilove castky. Vypada to sice pekne, ale par takovych lidi v mem okoli bylo a nemenil bych s nima. Po zmene podminek u stavebniho sporeni s tim vsichni skoncili - novych klientu neni ani polovina (v prvnim roce po zmene to byla asi desetina) byvaleho poctu. U pojistek zalezi na jak dlouhou dobu se klient zavaze platit - provize je pak 3-12 mesicnich plateb klienta.
PS: Fascinuje me, jak jsou lide schopni verit "bezplatnym" radam podomnich prodejcu pojistek a podobnych produktu, kdyz je zcela zrejme, ze zajmy klienta a "poradce" jsou v tomto smeru zcela odlisne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 6:28 | Harp.

Jste skutečně typický finanční "šmudlinka" typu OVB, protože jinak byste věděl, že pro zprostředkování investičních nástrojů musíte být registrován u KOMISE PRO CENNÉ PAPÍRY a že tzv. finanční poradenství je živnost volná. :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 3:08 | M0RGAN

Jak jsem řekl, tento model je nesmyslný, protože se hromadí duplicity ;-) A způsobů, jak hledat kontakty, je více. Ale pokud se vás kamarád zeptá, jestli chcete finančního poradce co má, tak logická odpověď je ne. A to máme každého klienta učit kontaktovat potenciální klienty a vysvětlovat jim, co to je za službu? To je opravdu jednodušší si vyžádat kontakty a kontaktovat je sám ;-) Já to tak nějak kombinuji :o) No a je pravda, že u těch, kterých se klient sám zeptá, zda mi může dát kontakt a já je poté kontaktuji, je pravděpodobnost schůzky téměř stoprocentní
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 0:57 | M0RGAN

Doufám, že je jasné, že mluvím pouze za sebe, jakožto fyzickou osobu, podnikající pod hlavičkou OVB. Tudíž se nemohu vyjádřit například k případu Helvag, protože žádný z mých klientů jej nikdy neměl a ani já jsem neměl v ruce smlouvy k němu. A v mojí kanceláři se zatím nevyskytla možnost doporučovat klientům IŽP+Hypotéku s tím, že to zatím testují. Snažím se o dobré jméno společnosti OVB a to jak tady, tak hlavně mezi svými klienty, ale pokud někdo čekáte stanovisko společnosti, od toho je tu tiskový mluvčí a vedení společnosti, nikoliv poradce, jako já :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zdeněk Škromach

politik

Petra Procházková

manažerka, Agrofert

Zdeněk Škromach
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů
×
Petra Procházková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services