Diskuze - Test finančních poradců: další šance pro OVB

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 146 komentářů)

23. 2. 2006 0:55 | jezevec

neporadím vám, milý mjamoji, kterak získávat dušičky. pravím, že pokud budete chtít po každém (byť jen svém klientovi) dvacet kontaktů, a on vám jich dá deset - za měsíc jste nakontaktován na polovinu republikové populace, a vaše databáze prospektů má podobnou vypovídací hodnotu, jako třeba ten telefonní seznam. možná kdyby vás naučili žádat jeden nebo dva kvalitní kontakty - měl byste to sám lepší, než tuny sraček. nebo si snad vážně myslíte, že nějaký rozumně uvažující člověk zná víc než jednoho člověka, který je vhodným potenciálem pro finanční plány ovb, a ještě o nich nikdy neslyšel? vemte si tu kalkulačku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 0:19 | JirkaB

S odpuštěním rozděluji pojišťováky na Hajzly a Debily: Debilové jsou nadšení, vyprávějí o tom, sami mají několik pojištění a prodávají je na počkání. Hajzlové vědí, co je pojištění zač a dělají to pro provize.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2006 0:02 | M0RGAN

Předpokládám, že to patřilo mně. Takhle to vypadá, když někdo nemá věcné argumenty ;-) A dodal bych k tomu jenom toto. Z drog užívám (a to nejsem nijak záwislý) pouze kofein (potažmo tein) a alkohol ;-) A přinejmenším v pití alkoholu jsem rozhodně podprůměrný čech :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 23:44 | M0RGAN

Mě bylo řečeno, že je to zatím testováno pouze se společnostmi AWD, ING a onou Broker Invest. Mimo jiné to bylo, tuším, nedávno v deníku Metro. Pokud někdo z OVB nabízí kombinaci Hypotéka + IŽP, pak nevím, ale pokud vím, tak v naší kanceláři nikdo. Rozhodně si netroufám mluvit vůbec nikde jménem celé společnosti, protože dobře znám pouze svoji kancelář a lidi, se kterými spolupracuji. A zda je IŽP + hypotéka vždy výhodnější, než KŽP+hypotéka bych si rozhodně tvrdit netroufal.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 23:40 | M0RGAN

Já se nazývám finanční poradce a mám živnostenské oprávnění o zprostředkování obchodu a služeb. Do této kategorie totiž finanční poradenství patří. U AFIZu zatím registrován nejsem a proto nezprostředkuji investice do podílových fondů. Pokud je to pro klienta zajímavé, sepisuje smlouvy s mým nadřízeným, který tuto registraci má. Co jsou mé informace o firmě Helvag, tak všichni klienti museli podepsat, že jsou si vědomi zvýšeného rizika investice. Pokud tomu tak je, tak je to právně v pořádku. Měli dostat nějaký čas na pročtení smluv. A v dnešní době může někdo podepisovat to, co si řádně nepřečte, snad jenom ... naivka :o) A vždy klientům při představování své práce objasním, že jsem placen z provizí a co to vlastně je.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 23:28 | M0RGAN

Pokud uzavíráte produkt přes prostředníka, ať vámi placeného či nikoliv, provize zůstane jemu. Pokud si přijdete sami do společnosti (banky, pojištovny) a uzavřete si jej na přepážce, provize zůstane této společnosti. Pokud chcete dosáhnout na tuto provizi, musíte sám dělat prostředníka a mít s danou společností uzavřenu smlouvu o zprostředkování prodeje ;-) Myslím, že vyčerpávající odpověď. Tudíž se mi zdá nesmyslným tvrzení, že pouze klientem placení poradci mohou být nezávislí. Pouze mají k provizi navíc ještě odměnu od klienta ;-) Pokud to někde funguje jinak, budu rád za objasnění, zároveň však velmi překvapen :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 20:45 | Adela

Dobry vecer, ja reaguji na firmu ovb. Setkani s moji financni poradkyni bylo pro mne velice prinosne. Libi se mi system jejich prace a hlavne muj financni plan, ktery mi byl velice rychle a podrobne zpracovan byl vybran z nabidek ceskeho trhu a vazne je to to nejvyhodnesji pro me, co se na trhu vyskytuje. A to, ze nedelaji hypoteky v kombinaci s IZP to neni pravda. Dale to vymahani kontaktu je takovym prijatelnym zpusobem a to, jak mi to moje poradkyne podala bylo s velkym nadsenim. Ona veri tomu, co dela, ze je to pro me nejlepsi a proto pro mne nebyl problem ji dat i 15 kontaktu a napsat mym znamym sms. Je to mnohem lepsi nez to, kdyby jim jebn tak sami volali. S pozdravem Adela
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 2. 2006 23:24 | M0RGAN

Holt další člověk, co neuznává, že i v jednadvaceti můžu mít rozhled... To je problém české společnosti. Stejně jako vrcholový management i politici je rozhodně většinou daleko přes čtyřicítku. A dost často jsou to již důchodci. Troufám si ale říct, že takoví lidé nerozumějí mladé generaci. Možná jí imponují tím, co všechno již v životě dokázali, ale nerozumějí mladým. Pokud si myslíte, že na tuto práci musí člověk mít především dlouhodobé zkušenosti. Ano, nějaké zkušenosti jsou potřeba a proto vždy začínající poradce sestavuje tyto finanční plány společně s nadřízeným, který to již dlouho dělá. Rozhodně to není tak, že by mě jenom zhruba proškolili ze základů hypoték a podobně a poté vypustili mezi klienty bez pomoci, ať si poradím sám ... A ono je obecně problém např. absolventů hledat práci. Každý zaměstnavatel si myslí, že když takový člověk nemá zkušenosti, nemůže nic dokázat. Ale narozdíl od "zkušených" dam a pánů, absolventi škol jsou velmi rychle schopni se učit novým věcem a mají ještě elán a chuť do života a také do práce (samozřejmě jen někteří ;-) ) a to často těm zkušeným chybí ;-) Toť můj názor, ale to se již dostáváme k mezigeneračním sporům :o) Každopádně mně, jakožto gymnazistovi (8l) připadá, že po absolvování základních ekonomických kurzů VŠE rozhodně ti "ekonomové" z OA nemají co do znalosti ekonomických problémů vůbec navrch ;-) A naopak jim chybí všeobecný rozhled. Nemají proto takové souvislosti :o)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 23:24 | Honza

Omlouvám se, ale skoro nakonci mi vypadla čárka nad á v "částku" a hlavně "o" před tím to slovem....:-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 23:18 | Honza

Vážení finanční poradci, kteří nabízíte klientem placené poradenství (na rozdíl od OVB, ZFP, AWD a jiných "provizáků" :-) můžete mi, prosím, řádově napsat kolik stojí Vámi vypracovaný finanční plán? Dále předpokládám, že v rámci Vašich placených služeb zajišťujete i sepis smluv a odeslání do příslušného finančního domu nebo je to tak, že po důkladné analýze vyhotovíte finanční plán s návrhem konkrétních produktů a fin. domů a klienta odešlete na přepážku, aby si to udělal sám? A pokud platí můj původní předpoklad, pak mi tedy řekněte, třeba na příkladu staveního spoření, kde je to nejmarkantnější a nejčitelnější, kde končí vstupní poplatek (0,5-1,6% CČ), dostane ho nějakým způsobem zpět klient, zůstane stavební spořitelně anebo připadne tomu, kdo smlouvu sepsal, a tak vlastně konkrétního klienta ke konkrétnímu finančnímu domu nasměroval? Děkuji za profesionální odpověď a ostatním předkládám k úvaze, myslíte si, že když si nějaký produkt sjednáte bez prostředníka, který je odměňován provizně ušetříte na vstupních poplatcích? Pokud o něčem takovém víte, dejte vědět, rád bych si třeba uzavřel KŽP, kde už po dvou letech budu mít odbytné na úrovni zaplaceného pojistného sníženého častku na krytí rizika a řádově desetikorunový poplatek pojišťovny za vedení účtu....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 2. 2006 22:28

dobry den, prosim nez neco napisete, tak si vse zjistete, protoze mluvite o nasi povesti a nasem dobrem jmene. Raifaissen bank je nas partner, tutiz hypo s IZP je nedilnou soucasti portfolia a ne jen u teto banky, ale hypo s IZP je samozrejmosti vzdy , protoze je to pro klienta nejvyhodnejsi a to je moje prace,. S pozdravem D. Malý
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 20:55

Ještě k odpovědi Morganovi.Myslím,že Jarmila Ti odpověděla za mne,pokud jde o střední ekonomickou školu.Je vidět,že jsi ještě mladý a neznalý chlapec,doporučoval bych Ti nejdříve dostudovat tu Tvojí vysokou ekonomickou školu,nejméně 5 let pracovat v bankovnictví či finanční oblasti a poté radit či sestavovat lidem finanční plány.Patrik
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 2. 2006 20:49 | adela

a jeste reakce na tu praxi, tak ovb si myslim, ze dava velkou sanci a lide se stale skoli, ale vydrzi jen ti nejlepsi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 20:35 | Harpagon

V loňském roce jsem si z veřejných zdrojů (net, Věstník KCP) stáhl data, co to obnáší finanční poradce OVB (dále jen "šmudlinka"), a výsledek uveřejnil na Fincentru. Zde je výsledek: "Na internetu se na webových stránkách OVB a šmudliček dočtete: „Firma OVB Allfinanz z finančního trhu vybírá na základě určitých kritérií (jako jsou tradice, kapitálová zajištěnost, finanční síla, rating) kvalitní společnosti, jimiž jsou v převážné míře firmy zahraniční nebo české se zahraničním kapitálem, a jejichž špičkové produkty pak doporučuje svým klientům. Celá služba je pro klienta bezplatná.“ Oběti Helvagu jistě nad bezplatností takové služby zaslzí. Šmudlinky: 1. „Finanční asistentka“ z Prahy nabízí své zkušenosti a služby jako finanční a investiční konzultantka. Pokud nevíte, kdo to vlastně finanční poradce je,tak vám vysvětlí, že zjednodušeně řečeno je to profesionál, z části bankéř, z části daňový poradce a právník. A v prvé řadě člověk, který pracuje s tím nejcennějším a to je důvěra klienta. Sama má živnost: Činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců. (Jak ta dáma všechny tyto funkce stihne?) 2. Jiná šmudlinka zez Plzně nabízí mj. osobní finanční plánování, ovšem jako živnost má registrováno pouze zprostředkování služeb, žádné poradenství. 3. To není nic proti šmudlinkovi z okolí Plzně, který vás osloví sloganem, že finanční poradce = finanční lékař. Sám má ovšem živnostenské oprávnění na malířské práce. (Škodolibec by k tomu dodal, že vám asi pěkně vybílí peněženku.) 4. Jiný šmudlinka z okolí Příbrami má zase živnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců, ale na seznamu investičních zprostředkovatelů KCP není, přesto zprostředkování podílových listů nabízí. Ponechám úvaze inženýrů práv AFIZu, zda některá shora uvedená činnost není klamavou reklamou, neoprávněným podnikáním, přestupkem nebo trestným činem. P.S. Abych nebyl jen negativní, pochválím inženýra z Liberce, který na svých stránkách místo bezobsažných plků vystavil své certifikáty.)"
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 19:40 | Péťa

Nějak jsem nepochopil, o co jste tím chtěl říci, a při mém, již důchodovém věku, již ani nejsem frajer, takže promiňte.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 19:04

Hele, když čtu tvoje příspěvky, mohu konstatovat jenom jedno, moc hulíš frajere a máš fuck kvalitnější model než já. :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 18:32 | Péťa

Tak s tím, co jste napsal naprosto souhlasím a je to opravdu tak. Ale já jsem to směřoval trochu jinam a asi jsem to špatně napsal. Je věcí každého, jak se chce svým financím věnovat a do jaké míry je toho vůbec schopen. A pak právě očekávám tu etiku finančního poradenství, kdy, když vím, že jednám s lidmi, kteří jsou mi tak trochu vydáni na milost a nemilost, tak jim budu radit s tím, že jim řeknu narovinu, že nejsem nestranný, že nabízím produkty z nichž mám provizi a proto je má služba zdarma, že zastupuji jen jisté produkty, ne třeba nejvýhodnější a upozorním je na na jiné možnosti a samozřejmě i jiná rizika. A věřte tomu, že tím ten poradce jen získá, protože získá důvěru klienta a i když si nějaký klient náhodou vybere konkurenční produkt (ale on je to člověk, jak jsme předeslali, který tomu moc nerozumí a dost se i o své peníze bojí a bude se toho bát) tak, protože to bude fér, si spíše nechá poradit a nebude jinám moc pošilhávat. A tento poradce vydělá na spoustě dalších produktů, které nabídne. Ale konkrétně příklad z mé praxe před pár lety - mě zmíněný poradce nutil jistý dluhopisový fond, který výkonností nebyl nic moc nad průměrem a přitom jen (pominu-li samozřejmě možnosti hlubší analýzy) prostým podíváním se pár měsíců po sobě do finanční přílohy novin bylo jasné, že je produkt řádově výhodnější (KBC Renta Czechrenta), ten jsem nakoupil a velice se mi to vypaltilo. A riziko že udělám chybu bylo velmi malé vzhledem k tomu, o jak kvalitní fond jde. To je jen jeden příklad. Jistě, chtěl vydělat, ale stejně nevydělal a hlavně, jak jsem uvedl, ztratil moji důvěru a pak už tuplem u mě nevydělal. Když jsem se ho pak na Czechrentu zeptal, zak jen něco zamumlal, ale i pak se pokoušel mi něco nabízet. To je snad nejen drzost, ale, promiňte, dost i jeho hloupost.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 17:36 | M0RGAN

A teď se podívejte kolem sebe, kolik lidí na to čas nemá a nerozumí tomu. Tito lidé pak mají peníze na běžných účtech a vkladních knížkách nejčastěji. A jinak se rozhodují podle toho, jakou zrovna viděli reklamu, jaký agent je navštívil nebo jakou pobočku mají nejblíže. Připadá vám to lepší, než to poradenství? A existuje jistý investiční trojúhelník, který je vám jistě znám (výnos, likvidita, jistota). Takže mluvit o výnosnějších produktech... Pokud jsou výrazně výnosnější, tak pravděpodobně na úkor něčeho jiného ;-) A zdaleka ne každý má povahu na to, investovat do akcií ;-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 17:06 | M0RGAN

Počítáte ale samozřejmě 10 úplně nových kontaktů, to jest lidí, kteří žádného poradce nemají a to je nesmysl ;-) Za předpokladu, že máte uzavřenou skupinu, dejme tomu 100 lidí a každý jeden vám má dát doporučení na jednoho dalšího, tak postupně roste pravděpodobnost duplicit ;-) A lidé mají velice často společné známé. Pokud tedy stále ještě věříte vaší teorii... Mimochodem, zdaleka ne s každým klientem se uzavře nějaká smlouva hned na druhém termínu, s některým až po letech, protože třeba nemá peníze. A zkuste si vysvětlovat výhody, řekněme investování do akciových fondů někomu, kdo žije na podpoře ;-) A i takový finanční poradce, ač to zní neuvěřitelně :o), musí z něčeho žít a nikdo nedostane síť řekněme 500 klientů, kteří si za ním budou chodit jenom jednou za 6 let uzavírat nová stavební spoření a podobně ;-) A k tomu získávání kontaktů. Ono člověk tyto lidi musí nějak kontaktovat. Jak jsem psal výše, klienti si svého poradce nevyhledají sami a chodit dům od domu, nebo podle telefonního seznamu? To by vám připadlo lepší? Nebo způsob. Přijďte k nám do firmy, podmínkou vstupu je uzavřít řekněme penzijko (Eurofinancial) a pak se na každý produkt, co si budete brát na sebe/svou rodinu, proškolíte a dostanete z něj část provize (třeba ZPF) ? To by vám přišlo jako lepší způsob? Nebo jak si má člověk, podle vás, získat klienty? Reklama je zakázaná ... A to obecně v jakémkoliv podnikání, ne jenom ve finančním poradenství :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 16:37 | Péťa

Já jsem se s agentem OVB setkal již cca před 10 lety a to bylo v době, kdy jsem byl v oblasti financí dosti naivní a uvěřil mu, že je to společnost "nadfiremní", která poskytuje tím pádem objektivní finanční poradenství. Bylo mi sice divné, že je to vše zdarma, ale nějak jsem nad tím neuvažoval a uzavřel jsem přes něj několik stavebních spoření, životních pojištění a vstoupil jsem přes něj do několika investičních podílových fondů, které měly vesměs velké vstupní poplatky, spíše podprůměrnou výkonnost, ale to jsem pak sám napravil. Když jsem pochopil, že je to vlastně ne finanční poradce, ale jen obyčejný zprostředkovatel finančních produktů (které doporučuje objektivně jen z toho hlediska aby z toho OVB, potažmo on měli co největší provize), tak jsem kontakty umrtvil a ač se mi občas ozývá, tak další spolupráce není žádná. Po vypršení lhůt jsem si následná stavební spoření a penzijní připojištění začal uzavírat sám dle vlastní analýzy a jsem spokojený a OVB už nechci ani vidět ani slyšet, protože ztratili tímto přístupem ke klientovi moji důvěru (a to je to nejhorší, co pro sebe může firma tohoto zaměření udělat). Ale nejsou sami, je to běžná praxe všech prodejců finančních produktů, další je například firma MONECO, na jejichž jednom semináři jsem byl a pak mě obtěžoval jejich člověk dlouhý čas a stále mě nutil ke schůzce, kde mi zpracuje můj finanční investiční plán, ale ten obsahoval jen produkty, které prezentovali ve své nabídce i když z vlastní praxe znám a mám nakoupeny podstatně výnosnější produkty.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Ševčík

ekonom

Lukáš Kovanda

ekonom

Miroslav Ševčík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů
×
Lukáš Kovanda
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services