Diskuze - Test finančních poradců: další šance pro OVB

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 146 komentářů)

22. 2. 2006 15:31 | M0RGAN

Hehe, bijců :o) Děkuji :o) Já se snažím, aby se z mých klientů stali přátelé a neměl jsem s nimi problém se kdykoliv sejít u piva nebo u kafe jen tak :o) Jenom doufám, že mě nepotká stejný osud, jako Standu Grosse v politice :-D Když se snažil prosadit jako mladý a začal šlapat na paty, tak ho sestřelili ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 15:12

Tohle skutečně nemá cenu. Přeji Vám, aby se Vám ve Vaší práci dařilo a byl jste stejně nadšený i za delší dobu, stejně jako jste dnes. Jen zkuste přemýšlet vlastní hlavou a dávejte si věci a informace do souvislostí. Důležité je, abyste klienty nepoškozoval a za pár let se jim mohl v klidu podívat do očí. Až budete v branži minimálně 5 let, můžeme si to povědět. Takových "bijců" jsme tady už za ta léta zažili a kde je některým z nich konec. Takže ještě jednou, hodně zdaru ve Vaší práci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 15:01 | M0RGAN

Úroveň každé kanceláře je jiná. Já jsem šel na základní školení hodně skeptický ;-) No a obchodní akademie. Spíš podle mě by měly nabírat studenty ekonomických vysokých škol protože ti mají za sebou většinou gymnázium a tím i všeobecný přehled. Takovýto základ je dobrý. Bohužel jako podmínky jsou vesměs jenom schopnost mluvit a maturita. Také se mi to nelíbí ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 14:58 | M0RGAN

A myslím, že právě ODS a obecně konzervativním stranám by odpočty z daně měly vyhovovat. Zvláště když je progresivní danění. A prosadit rovnou daň by vyvolalo tady hodně velkou bouři odporu. Opravdu si netroufám ani odhadovat, co bude po volbách... Jenom odhaduji, že jak teď prosadili vyšší rodičovské dávky, tak se nám sem přistěhuje hodně romů ze Slovenska a při pravicových reformách si zažijeme něco podobného, jako kolegové slováci. To se zase něco povedlo v předvolebním lovu na voliče... To jsou nejdřív výhody pro lidi a reformy až poté. Mělo to být současně ... Pěkně všechno zpracované do kvalitního "finančního plánu" pro republiku a ne takto, aby měli co nejvíce provizí (voličů)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 14:52 | M0RGAN

Hehe, ODS už od rovné daně upouští s tím, že chce přebrat klienty (pardon, voliče) ČSSD a navrhuje 0% daň na potraviny :-D To jenom tak naokraj :o) A pochybuju, že by si to AMSICO dovolilo. Tuším, že máte na mysli firmu LG Philips (či jak se jmenuje), co má v Hranicích na Moravě továrnu na obrazovky, ale tato firma jde do konkurzu celá a českou pobočku, ač zatím vydělávající, tam poslala taky...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 14:45 | M0RGAN

A teď si spočítejte, kolik z těchto lidí si bude 96 000 Kč ročně spořit ! To je 8000 Kč měsíčně na osobu ! Čili 16 000 měsíčně na manžele. Myslíte si, že normální lidé si budou tolik spořit na důchod ??? To je jenom další z výhod té kombinace, protože pokud platíte v kombinaci na KŽP řekněme 5000 Kč a splňujete podmínky, tak si je celé odečtete z daní, podle tohoto PLÁNU. A v podstatě jsou to náklady na bydlení (místo nájmu ...). Pochybuju, že někdo, kdo má pod průměrnou mzdu, čili řekněme 10 000 měsíčně čistého, tak si z toho bude 10 000 spořit, aby z toho spoření pak dostal zpátky na dani jednou za rok 14 400 (při 15% procentní dani z příjmu). Ale můžeme o tom diskutovat, nicméně nemůžeme s tím počítat, protože to není v žádném zákonu ... Nicméně princip penzijní reformy by měl být v tom, že se takto budou lidé motivovat spořit si na důchod (odpočty ze základu daně) a bude se snižovat sociální pojištění a tyto peníze si lidé budou povinně spořit sami.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 14:45 | Jarmila

Střední ekonimické školy se po r. 1989 houfně přejmenovaly na obchodní školy a obchodní akademie, leč obsah výuky zůstal. Poradenským firmám je zcela a naprosto jedno, koho naberou, jen když donese smlouvu. Je jim jedno, jestli je to student VŠ, důchodce co se doma nudí, švadlenka na mateřské dovolené nebo zedník, co neumí postavit a omítnout rovnou zeď , bolí ho od toho záda a chtěl by to zkusit v jiném oboru. Taky jsem byla před měsícem na podobném náborovém sezení, dělala jsem tam křoví kolegovi a byla jsem zvědavá, o co jde. Pán mluvil jako Pýthie celou hodinu o báječném životě, kde padají pečení holubi do huby. Nic ale neřekl o předmětu poradenství. Až za hodinu z něj vypadlo jméno OVB. Já byla doma, ale kolega se z toho povídání nedozvěděl nic a pak ze mně u piva loudil, čeho by se to jako mělo týkat. Jediné, co věděl, bylo, že bude provádět poradenství u klientů a že ho firma běhěm tří měsíců vyškolí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 14:36 | Jarmila

AMCICO jako takové třeba zkracovat nemusí, ale pokud by měla problémy jeho česká pobočka, vsadím boty na to, že ji jeho matka pustí k ledu a bude tvrdit, že ona nic a to všechno v Čechách (to teď asi před měsícem udělala taky nějaká renomovaná a dosti velká firma, ale jméno si nepamatuju). Takže celosvětová a jaká záruka je taky dosti pofiderní. A stavět kombíka na dnešních daňových výhodách, odpočtech a kdesi cosi, je taky na kočku. Stačí volby, co budou za půl roku. Pokud vyhraje ODS a nasadí rovnou daň, pak se můžete oběsit na první vrbě i s celým kombíkem a asi Vám bude jedno, jestli ho máte uzavřený s KŽP nebo s IŽP.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 14:24

Že by AMCICO zkrachovalo se skutečně zdá velmi nepravděpodobné, nicméně jistě si vzpomenete na ten loňský účetní skandál, který jim jistě nepřidal. Obdobný skandál, i když asi ve větším měřítku, stál svého času život zdánlivě neotřesitelnou firmu Enron. Svého času taky krachla velice vážená britská banka (jméno jsem už zapomněl). Sice po chybách svého zamšstnance, ale jak vidíte, stát se může cokoliv. Uznávám řadu kladů AMCICA, ale na druhou stranu patří k těm dražším na trhu, takže dělat kombinaci je velice sporné. Svého času byla zajímavá KOOP díky sazbám, ale ty časy jsou dávno pryč. Obecně se dá říct, že když byla TÚM někde v rozmezí 4 - 5%, tak to jakž takž vycházelo a ještě musela být sleva od banky, podotýkám velice výrazná sleva, na tuto kombinaci. A to už je fakt dnes pryč. S programem máte samozřejmě pravdu, udělá, co mu přikážu. Ale proč bych si proboha kazil kšeft (když už bych kombíka chtěl udělat) a záměrně klientovi díky doporučení mého programu zamítl kombíka, když, jak sám jistě dobře víte je za kombíka docela královská provize. To bych poškozoval sám sebe a vlastně i klienta, kdybych mu kombíka zamítl. To přeci nemá logiku. A co se týká penzijní reformy a nějakých návrhů? Tak tím bych se v naší politické situaci ani náhodou neodvážil argumentovat. Jen na dokreslení: pan Prouza už asi dva roky chce prosadit sjednocení odečtů (ŽP a PF) na částku 24 000m- ročně a bude na klientovi, co zvolí a zatím nic. Takže tady bych to neviděltak horké.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 14:16 | Karel

Teď vážně. Firmy typu, o kterých zde byla řeč, jsou pěkní výtečníci. A teď pro vás. 70% lisí pobírá mzdu nižší než průměrnou. Průměrná měsíční hrubá mzda činí něco pod 19.000 Kč. Spočítejte si kolik činí daň za celý rok. Odečtete daňové zvýhodnění na osobu. Spousta lidí, přestavte si má i dítě, takže když odečtete i zvýhodnění na dítě a odečtete dále vámi vysněných 96.000 Kč, znamenalo by to, že by v tomhle státě skoro nikdo neplatil daň z příjmu. Pěkná blbost.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 14:14 | jezevec

Tento způsob mámení kontaktů může praktikovat leda chorý mozek - a jak bych nazval chorobu toho, kdo jí vymyslel ku praktikování, bych se styděl vyslovit. Pokud by vám každá dušička dala ne dvacet, ale byť jenom deset kontaktů, a uděláte pět jednohodinových schůzek denně - dostanete se během týdne na počet "kontaktů" odpovídající populaci ČR. A to ze slušnosti uvažuji, že OVB má jen jednoho poradce na světě, že tech kontaktů není žádáno třeba 300 (poradců) x 20 kontaktů - pak by OVB měla za dva týdny databázi celosvětové populace. Zkuste si to někdy nakreslit . . .
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 13:54 | M0RGAN

No v současné době je to 24 000 Kč ;-) No a tohle měli politici provést jako takovou penzijní předreformu ... No ale uvidíme ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 13:50 | Karel

96.000,-Kč??????!!!!!!!! :-)))))
Pane, vy jste vdova!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 12:53 | M0RGAN

Uznávám, že jsem relativně nový v branži (1 rok) a nový čtenář serveru peníze.cz (na základě tohoto článku, jež byl v přehledu zpráv ve FireFoxu). A určitě si najdu čas, abych si pročetl tyto diskuze. I když představa, že by taková AMSICO zkrachovala (tu doporučuji klientům i proto, že s ní banky rády spolupracují), no potěš :o) Změna daňových zákonů... V rámci penzijní reformy by měl být odpočet naopak navýšen a to i výrazně (co vím, se uvažovalo v roce 2008 daňový odpočet až 96 000 dohromady na životky a penzijka...). Ale politika ... Kdo ví :-/ A prográmek nelže? To je pravda. Prográmek vždycky udělá to, co mu přikážete. A proto pro vás subjektivně určitě nelže. Ale vždy záleží na tom, co mu přikážete ;-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 12:22

Pokud jste nový v branži, tak Vám to budiž omluvou. Pokud jste novým čtenářem penize.cz, budiž to rovněž omluvou. Na tohle téma tady bylo už popsáno mnoho řádků, mnoho článků se tomuto tématu věnovalo a vždycky tady byla diskuse jako řemen. Zkuste si je dohledat a přečíst. Pravda je, že poradci se tady vždycky dohadovali, co je lepší. Pravda taky je, že zástanci kombíka postupem času svoje zákopy opuštěli a přidávali se k "nepříteli". Důležité jsou názory odborníků, kteří stojí mimo poradenství (Petr Syrový, Fredy a další), kteří vždy kombíka (a to jakéhokoliv) odsuzovali a odsuzují. Pravda je, že z čistě matematického hlediska (tedy kolik celkem zaplatím), což nabízeči kombíka praktikují, se může stát, že se jeví jako výhodnější u malého procenta žadatelů. Notabene pokud tam zahrnou většinou nereálné zhodnocení. Ale těch několik záporů docela v pohodě dovede vyvážit klady. A které hlavní zápory to jsou? Neustále za sebou táhnete dva dluhy. Možný krach pojišťovny. Změna daňových zákonů. A našly by se určitě i další. Taky jsem tu kdysi psal, že jsem si na tohle vytvořil prográmek a ten nelže.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 12:06 | M0RGAN

No je to otázka. Člověk nikdy nemůže vědět, co bude, ale při kombinaci KŽP+hyp má nějakou ochranu proti vysokým úrokovým sazbám. Například 5 let zpátky byly sazby u hypoték podstatně vyšší než nyní. A pokud něco takového opět nastane, tak budou nejen vyšší úroky na hypotéce, ale i na KŽP a tím má na konci alespoň vyšší výnos. A pokud je žadatel o hypotéku sám, tak banka prakticky vždy vyžaduje rizikové pojištění na celou částku a tím se zvedá cena anuitní hypotéky. A i ta kombinace pojištění (rizikové, KŽP, IŽP) má pro klienta tu výhodu (pokud jsou žadateli např. manželé), že v okamžiku úmrtí je splacena hypotéka a pozůstalí nebudou muset nést zátěž hypotéky. Čili pokud chce někdo myslet na své blízké (což snad málokdo nechce), tak je to pro něj taky plus. Ale to tady můžeme diskutovat hodně dlouho. Jako například konzervativec a socialista se taky prakticky na ničem neshodnou. Každý má svoje argumenty a můžou se hádat celý život ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 11:52

Pravdu máte v tom, že RB spolupracuje v kombinaci HÚ + IŽP s AWD, ING a Broker Trust. Je to jakýsi pilotní projekt, který by od března měl být puštěn mezi další poradenské firmy. Stejně jako při kombinaci HÚ + KŽP se občas najde jedinec, pro kterého by to z čistě matematického hlediska mohlo být výhodnějšínež anuita, tak bych si to sakra rozmyslel. A doporučovat HÚ + IŽP mě osobně přijde ještě zrůdnější. U KŽP máte jakous takous garanci výplaty sjednané částky, pokud se tedy pojišťovna "dožije" konce pojištění, kdežto u IŽP je všechno na vodě, tam není garantováno vůbec nic.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 10:46 | M0RGAN

V posledních dvou letech nabírá velmi mnoho studentů, zejména na VŠE v Praze a podobných školách. Není se co divit, protože trh finančního poradenství je v Česku zatím stále nenasycený. Stále je velmi mnoho lidí, kteří svého poradce nemají a v dohledné době (do 5 let) mít skoro určitě budou. I když většina lidí považuje za poradce i toho člověka, co mají od např. banky k dispozici, když něco potřebují. Ale to mi jako finanční poradenství rozhodně nepřipadá (například klíčový plán ČSOB).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 10:42 | M0RGAN

Tento způsob mámení kontaktů se mi taky nelíbí, ač je doporučován. Já radši, když se mi klient sám slušně poptá a jak to řekne, nechám na něm. Jenom mu doporučím, ať nemluví nijak konkrétně, protože u každého klienta vypadá naše schůzka jinak... Na druhou stranu, domluvit si s někým schůzku a pak na ni bez včasné omluvy nepřijít je velice hnusné. I kdybyste na tu schůzku šel s tím, že si s takovým člověkem popovídáte a zjistíte, jaký má skutečně rozhled, tak to beru, i kdybyste neřešili to, co on plánoval. Ale pokud si s někým domluvíte pracovní schůzku a nepřijdete, tak mi to přijde odporné. Nesnáším to i mezi kamarády, i když je to jenom schůzka na pivo. Jak by se vám to líbilo? Zvláště pokud sám podnikáte??
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2006 10:37 | M0RGAN

Mimochodem, co je to střední ekonomická škola? To je? Já mám za to, že existují různé obchodky, ale střední ekonomky? Nějak jsem o tom neslyšel. To jsou až vysoké, IMHO ... Bohužel obecně všechny poradenské společnosti takto nabírají často studenty a je jim jedno, co studují... Já studuji VŠE, ale třeba jeden můj bývalý spolužák z gymnázia teď prý začne pracovat u nějaké IBS (www.ibscz.com), což jsem viděl poprvé od něj. No a prý bude dělat taky nějakého poradce. Přitom tento člověk studuje informatiku na VUT a ekonomii vůbec nerozumí, natožpak takovýmto produktům. A rozhodně nemá širší rozhled v oblasti. A takovíto lidé jsou nabíráni, bohužel, všude. Prakticky nikde není počáteční výběr na základě nějakého znalostního testu. Ano, například i u nás byl nejprve takový výběrový test, ale ten nebyl zrovna na znalosti. A pokud se tady testují takovíto lidé, tak podle toho ty testy dopadají. Znám hodně takových "poradců", kteří svou práci berou tak ležérně a vůbec ne vážně. Jednak nám, co se poctivě připravujeme, kazí jméno, a druhak poškozují klienty. :-(
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Radim Passer

podnikatel, Passerinvest Group

Jiří Rusnok

ekonom a politik

Radim Passer
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Jiří Rusnok
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services