Diskuze - Jak nenaletět realitní kanceláři

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 619 komentářů)

6. 5. 2011 13:05 | Kateřina

Dobrý den Honzo,
můžu se zeptat co jste za realitku? Jsem z Liberce a líbí se mi jeden dům, který nabízí realitka T-real a potom soukromá osoba p. Tomíček. Každý za jinou cenu. Ani jednoho z nich neznám a nevím komu věřit. Třeba s nimi máte nějakou zkušenos...nemohl byste mi prosím poradit?Děkuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2011 14:43 | Milan Čížek

S realitní kanceláří AAABYTY.CZ už nikdy více! TOTO JE VAROVÁNÍ PRO VŠECHNY, KTEŘÍ UVAŽUJÍ O SPOLUPRÁCI S AAABYTY.CZ
V listopadu 2009 nás zaujal inzerát nabídky bytu 2+1 v Českých Budějovicích. Po cca 15ti minutové prohlídce se nám byt jevil jako velmi pěkný – 47m2, pěkné místo poblíž centra, částečně zrekonstruovaný, vybavený, okna do zahrady… pro mladý pár ideální koupě. Postup byl zcela standardní, složení rezervačního poplatku ve výši 50.000 Kč, předkupní smlouva, čekání na poskytnutí úvěru, následně pak kupní smlouva a převod prostředků ve výši 1.150.000 Kč. Neměli jsme vůbec žádný důvod pochybovat, vše probíhalo bez problémů a my se těšili na nový byt. S RK jsme byli neustále v kontaktu. V koupelně našeho nového bytu byla na stropě mokrá skvrna, o které jsme se všichni domnívali, že je důsledkem přetečení vany z hořejšího patra a bude stačit oškrábat a strop znovu nabílit. A tady začínají naše problémy. Při přebírání bytu v březnu 2010 jsme zjistili, že se skvrna zvětšila a možná půjde o vážnější problém. Přestože jsme na tuto skutečnost realitní makléřku upozorňovali, dle jejích slov bylo nutné byt nejprve převzít, abychom následně mohli zjistit rozsah poškození a domluvit další postup. Dnes už víme, že situaci šlo řešit jinak, převzetí bytu nepodepsat hned, ale trvat na vyřešení problému s promáčeným stropem.
Když byl byt náš, postupně jsme zjistili další „skryté vady“. Byt koupený jako 47 m2 má po přeměření pouhých 36 m2! Údajně nově dělaná elektroinstalace neprošla revizí, verdikt revizního technika zněl jednoznačně – nechat kompletně předělat (odhad 50.000,- Kč). Problémy pak vyvrcholily zřícením stropní konstrukce v koupelně bytu! Vzhledem k tomu, že se jednalo o havarijní stav, byli jsme nuceni na pokyn Stavebního úřadu neprodleně zjednat nápravu, což obnášelo kompletní vyhotovení nové stropní konstrukce v rozsahu cca 22 m2. Po celou dobu jsme byli v kontaktu jak s prodávající, tak s RK, snažili se hledat nějaké východisko a řešení. Po prodávající jsme opakovaně požadovali slevu z kupní ceny + podklady k elektroinstalaci. Zcela bez úspěchu. Proto nám nezbývá nic jiného než se po více než roce od převzetí bytu obrátit na soud. Podali jsme žalobu na bývalou majitelku bytu a věříme, že spravedlnost nebude slepá.
Splácíme úvěr na byt, platíme právní služby, soudí poplatky, soudní znalce, posudky, opravy… Platíme každý měsíc fond oprav (dáno zákonem), přestože zde nebydlíme ani bydlet nemůžeme – byt je neobyvatelný. Zatím naše výdaje činí více než 120.000,- Kč od podpisu převzetí bytu. Naivně jsme se domnívali, že koupě bytu přes realitní kancelář AAABYTY.CZ je zárukou kvality. Za zprostředkování takto špatné koupě si naúčtovali provizi ve výši 50.000,- Kč a přes naše opakované žádosti nám sdělili, že k vrácení provize nedojde.
Realitní kancelář AAABYTY.CZ nás jako klienta nedokázala žádným způsobem ochránit. Na úkor kvalitních služeb a spokojenosti upřednostnila svůj jediný zájem – zisk provize. Neposkytla nám v podstatě žádné kvalitní služby ani ochranu před podvodným jednáním a od celé věci se následně zcela distancovala. Bohužel ani kupní smlouva vyhotovená touto RK není provedena příliš kvalitně, což nám vše částečně komplikuje.
Považujeme AAABYTY.CZ za nekvalitní RK a koupi bytu jejím prostřednictvím rozhodně nedoporučujeme. Tato společnost není ani členem Asociace realitních kanceláří.
Kdokoli by měl zájem o bližší podrobnosti a informace, můžete nás kontaktovat na emailu spatnarealitka@gmail.com.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 4. 2011 15:40 | Joko

Potvrzuji špatnou zkušenost s MaM reality. Je to naprosto neseriozní realitka. Uzavřeli jsme dohodu o ukončení rezervační smlouvy, protože prodávající si prodej rozmyslel. V dohodě se MaM zavázala vrátit rezervační zálohu do pěti dnů, což se nestalo a už 6 týdnů po termínu peníze vymáháme zpět. Musím před MaM všechny důrazně varovat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 4. 2011 10:52 | Dana Šobrová

S NEXT REALITY mám příšerné zkušenosti...už nikdy víc.. Loni na jaře (2010) jsem s nima prodávala pozemek - spíše řečeno rk to od nás odkupovala.Pro podepsanou zprostředkovatelskou smlouvu jsem si musela dojet, jinak bych v ruce neměla vůbec nic, pan Ing. Sušek nám s oblibou nebral telefon, či tvrdil, že není v kanceláři a když jsem tam dojela tak tam byl...Dodnes přátelé nemám uhrazenou daň z prodeje nemovitosti, k čemuž se RK zavázala ve smlouvě. Uhání mně finančák a já zvažuji žalobu....Nevím jak si to ty lidi dovolujou.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2011 15:40 | M.Králíková

Uzavřeli jsme rezervační smlouvu s realitní kanceláří M+M. Nalákali nás rychlím jednáním a to pomoc prodávajícímu k penězům.Zaplatili jsme nejen rezervaci,ale i doplatek bez podepsání kupní smlouvy. Vyšlo najevo,že makléřka Čmerdová neznala podmínky družstva a na družstvu o prodeji bytu ani nevěděli.Po té jsme rezervační smlouvu zrušili a do dnes čekáme na vrácení peněz.Realitní kancelář je podvod.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2011 16:01 | Kateřina Šubrtová

Dobrý den, přidám se k diskuzi s upozorněním na RK Filipi Brno. Pí. Filipi je nesolidní, nespolupracuje..., prodávala jsem u ní nemovitost a její jednání, vystupování je víc než katastrofické. Přiznám se, že jsem se před kupujícími styděla s kým spolupracuji. Její projev vypadal, že o realitách nic neví. Měla jsem štěstí, že jsem narazila na jinou RK, která byla velice vstřícná a solidní a můj byt prodala rychle a bez problémů
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 3. 2011 7:46 | Jaromír Masek

Ja je musim jen chvalit. Minuly rok jsem od Bartu kupoval dum v Rokycanech, na kterem vazlo asi 15 exekuci. Fakt musím, ze jsem měl strach jak to dopadne. Všechno dopadlo na jedničku. S tak profi přístupem jsem se dlouho nesetkal, zvláště jejich manažer mi všechno vysvětlil, odsouhlasili jsme si postup a to co řekl platilo a dá se říci, ze na den tak jak řekl, jsem se stal majitelem nemovitosti bez exekuci. Masek
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 2. 2011 10:06 | Radek Podrazil

Kupoval jsem přes bart reality dům, na prohlídce jsme byli třikrát, protože sme chtěli mít jistotu, že nekupujeme zajíce v pytli. S poradkyní jsme i narychlo přeměřovali obytnou plochu, protože se nám zdála být od "pohledu" velká, ale nakonec byla ještě o 8 metrů větší. Nyní už bydlíme :-)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 1. 2011 10:49 | Honza

RAKO REALITY - pí. Výborná (okr. Hradec Králové)
Pozor na tuto realitku a paní Výbornou, která je falešná, lže a mlží jenom aby prodala. Nedávno jsem kupoval byt a po složení zálohy, jse mě pí. Výborná vysmála do telefonu, že se tento byt prodával špatně a že jsem i tudíž velice špatně koupil. Před zálohou byla velice milá a ochotná, ale taky zatajila spoustu důležitých informací a já naletěl, teď mám s bytem jenom starosti... Pokud to pí. Výborná čtete, tak věřte, že až Vás někde potkám, tak Vám pořádně šlápnu do úsměvu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2010 1:57 | Okradeny

Taky se pripojuji k nespokojenosti s agenturou Acco..
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 11. 2010 19:15 | Iveta Pipova

Prosím o info o RK Absolut-Real se sídlem v Brně-Líšni. Díky za inoformace.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2010 20:34 | Světlana

trestného činu podvodu Dle Zákona 140/1961 Sb., trestní zákon § 250 Podvod (1) Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty. (2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu nikoli malou. (3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, nebo b) způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek. (4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.  § 163a Trestního zákona Účast na zločinném spolčení     (1) Kdo založí zločinné spolčení, nebo  kdo se činnosti takového spolčení účastní, anebo  kdo zločinné spolčení podporuje, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutím majetku.     (2) Ustanovení § 43 a 44 se na pachatele činu uvedeného v odstavci 1 neužije. § 163b     Kdo spáchá čin uvedený v § 163a, není trestný, učinil-li o zločinném spolčení oznámení státnímu zástupci nebo policejnímu orgánu v době, kdy nebezpečí, které vzniklo zájmu chráněnému tímto zákonem z jiného činu zločinného spolčení, než je uveden v § 163a, mohlo být ještě odstraněno. Voják může takové oznámení učinit i veliteli nebo náčelníku. :o)))))
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 4. 2010 9:25 | Hugo

Dobry den, nevite nekdo zda je mozne (a normalni) pri KOUPI bytu pres realitni kancelar vyzadat kopii smlouvy o exluzivnim zastoupeni a tim padem si "teoreticky" ze byt nebude nabidnut pres jinou RK nebo prodan jinam samotnym majitelem?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 4. 2010 9:33 | krista

Dobrý den, nemáte něko zkušenosti s M&M reality, pobočka Zlín? pokud možno ze strany kupujícího ... Děkuji
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 3. 2010 15:31 | Vaĺkous

Jak v krizi (ne)prodat byt
Dnes a denně čteme na stránkách médií informace o tom, že realitní trh se potýká s problémy a je vhodná doba ke koupi nemovitosti. Zřejmě ne všechny realitní kanceláře tento názor sdílejí. Do jednání s realitní kanceláří Real Development jsme se pustili ve chvíli, kdy jsme narazili na velmi zajímavý byt. Majitel projektu měl navíc stanovenou vyšší cenu a pouze jedno parkovací místo oproti nabídce realitní kanceláře. Byt jsme si prohlédli a stanovili si cenu, za kterou jsme ochotni ho koupit. Následovalo jednání, které vyústilo v dohodu o ceně a o datu podpisu kupní smlouvy. Písemně nám bylo sděleno, že byt je rezervován do středeční schůzky, na které bude podepsána kupní smlouva. Na základě toho také realitní kancelář požadovala osobní údaje. V úterý odpoledne nám bylo sděleno, že byt byl prodán jinému zájemci. A to i přes tuto informaci od Real Development: „A poprosím Vás pro jistotu, aby se byt do středy neprodal, pošlete mi na sebe Vaše iniciály, tj. rodné číslo, trvalé bydliště a telefonní spojení, Já v systému již na Vás byt vyblokuji, že je již prodaný.“ A zde se dostáváme k problému. Byt byl písemně přislíben. Vznikli nám tedy náklady na právní služby, potvrzení pro banku, předjednaný hypotéční úvěr, o času ani nemluvě. Navíc jsme již zajistili prodej bytu stávajícího. Fascinující je, že nikoho, kdo má zkušenosti s realitním trhem, tato situace nezaráží. Vždyť vlastně jen nedodrželi slovo, navíc písemné. Dovolím si tedy pochybovat o tom, že realitní trh se potýká s problémy. Zdá se, že ani krize nenaučila realitní makléře slušnému chování.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 3. 2010 11:29 | Gabriel kutálek

Negativní zkušenost s realitní kanceláří REMAX KLADNO. K ceně požadované zákazníkem si připočítávají provizi více jak 50% . V mém případě k prodejní ceně 95 000,- si připočítali 50 000,- Kč, takže výsledek byl neprodatelnost
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 3. 2010 10:06 | Jana a Stanislav Hladíkovi

Upozorňujeme na neseriózní jednání realitní kanceláře CZECH REALITY SERVICE. Na začátku prosince roku 2009 jsme chtěli prostřednictvím této RK zakoupit byt v Praze Modřanech. Podepsali jsme tedy rezervační smlouvu a složili rezervační zálohu ve výši 95 000,-. Bohužel ke koupi bytu nedošlo, důvodem bylo odmítnutí prodeje ze strany prodávající (našla si jiného kupce). V rezervační smlouvě byl stanoven termín navrácení pěněz - a to do 5ti pracovních dnů od marného uplynutí termínu pro podpis kupní smlouvy , který byl smluven na 20.1.2010. Peníze nám tedy měly být navráceny nejpozději do 27.1.2010. Do dnešního dne (5.3.2010) nám však peníze nebyly navráceny. Jednatel a majitel společnosti Michal Havlíček na naše telefonáty, e-maily ani dopisy nereaguje. Zaslali jsme 3 písemné žádosti o navrácení peněz, a dosud jsme neobdrželi žádnou reakci. Celou záležitost jsme tedy předali našemu právnímu zástupci, který společnosti zaslal Předžalobní upomínku. Pokud společnost ani poté nezaplatí, nezbyde nám nic jiného, než se obrátit na soud.
O celém našem případu se můžete více dozvědět na tomto webu, který jsme založili : http://reality.hopem.cz/czech-reality-service/neseriozni-rk/
Jana a Stanislav Hladikovi
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 2. 2010 21:12 | JF

Dobrý den, prosím, nemáte někdo zkušenost s RK Reality PROSTOR s.r.o.? Děkuji moc.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 1. 2010 12:16 | snoopy

Já tedy naopak nechápu, že někdo není schopen dát si sám inzerát - na většině realitních serverů to jde buď zdarma nebo za symbolický poplatek. To je také jediná služba, kterou RK udělá, samozřejmě kromě vytvoření pro smluv výhodných pouze pro RK a zinkasování provize. A už vůbec nechápu, jak může někdo podepsat smlouvu o exkluzivitě - představte si, že si později najdete kupce sami (například mezi známými nebo kolegy z práce), ale na základě uzavřené exkluzivní smlouvy jim nemovitost NEBUDETE MOCI PRODAT bez toho, aby vámi sehnaný kupec zaplatil RK provizi - za nic! A to nemluvím o tom, že většina realitních makléřů nerozlišuje mezi tím, co je to územní plán, územní rozhodnutí nebo stavební povolení, atd...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2010 12:05 | snoopy

Aktuální negativní zkušenost s RK Realitní dům: nabízí pozemek jako stavební, který je ve skutečnosti dle ÚP veden jako zeleň. Proto vám také neprozradí čísla prodávaných pozemků před podpisem smlouvy - údajně to nedělají (!) - důvod je jasný. Takže doporučení je jasné - VARUJI PŘED NIMI. Ještě dodávám, že i na výslovný dotaz, zda pozemek není v zeleni, makléř odpověděl, že pozemek je stavební, přestože ve skutečnosti dle ÚP v zeleni byl. Takže jednoznačně podvod.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Wichterle

podnikatel, Wikow Industry

Dana Bérová

exministryně a podnikatelka

Martin Wichterle
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Dana Bérová
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services