Diskuze - Finanční plánování podle ZFP akademie I.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 706 komentářů)

5. 4. 2011 14:02 | Jiří

Pošlete mail, pošlu Vám všechno.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2011 13:45 | zajda

To nechápu jak to může tvrdit. I i přes to, že nedosahuji na takovou pozici, bych takový blábol svým klientům netvrdil.Co dělají lidé na poz1? To nevím, to už zaléží na příslušných manažerech těchto lidí... Jinak určitě pište, ale aby to mělo svůj efekt, raději piště konkrétně. Jinak to bude mít stejný efekt, jako jsou bláboly zde..
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2011 11:10 | Jiří

Jinak E-mail budu posílat na ČNB, protože jak může zprostředkovatel na pozici 7-8 tvrdit, že v Investoru B350, který má sjednaný na 30let, má za dva roky to co tam vložila a ještě k tomu přes běžné pojistné? To je neuvěřitelné a klidně to klientovi napíšou na mail. Co potom dělají lidé na pozici 1. Když samotní ředitelé tomu nerozumí?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2011 10:53 | Jiří

ještě jednou pro tebe, ne 60 ale 40 více to opravdu nebude.
To jsou příspěvky lidí z mailu a debat. Které jsem zde dal pro lidi jako jste vy.Vaše IQ je tak možná odhadem kolem 60, více to nebude, ale v ZFP více ani nepotřebujete. Tak honem napište sem argumenty, ty vaše argumenty jsou známe po celém českém trhu. Jestli jsou Vaše argumenty stejné jako od vašich ředitelů, tak raději nic nepište. Na produktovém školení, si z Vás samotní partneři dělají srandu. Příspěvky posílám konkurenci, ať se zasmějí taky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2011 10:51 | Jiří

Pozor!!! Model od zprostředkovatele nezahrnuje všechny poplatky. Poplatek za správu je extrémně vysoký a snižuje nám výkonnost investice. Pokud model ukazuje 8% tak nám je ve skutečnosti připsán v našem případě něco málo pod 4%!!! To kalkulátor ovšem nepočítá, a bere v úvahu čistých 8% což je velice málo pravděpodobné, až nemožné.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2011 10:41 | Jiří

Ano investor B350 patří mezi nejdražší produkty, ani ne z pohledu nákladového ukazatele PER, ale z nákladového ukazatele TER. Pokud by byla průměrná výkonnost po dubu 30let 8% a budou sjednané české akcie, což většinou u klientu vidím tak by byla koneční částka při měsíční úložce 1000 Kč - 600 000 Kč při vložených 360tis. Pokud bych započítal 3% inflaci, částka by činila reálných 247 291 Kč. Program se prezentuje jako nejlevnější a nejlepší program v ČR, teda podle ředitelů a zprostředkovatelů ZFP. Ale v čem je nejlepší to opravdu netuším. Možná se někdy dočkám a někdo mi to prozradí. Pokud bych už měl uvažovat o IŽP od ING tak určitě A150, je mnohem levnější a je větší pravděpodobnost, že peníze neznehodnotím.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 22:32 | jarda

S klidem ty příspěvky dávejte pokud možno i s linkem na http://www.facebook.com/topic.php?uid=137240646323474zde znak andtopic=78 Místo textu zde znak and dejte ten znak, tu to nebere
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 22:17

To jsou příspěvky lidí z mailu a debat. Které jsem zde dal pro lidi jako jste vy.Vaše IQ je tak možná odhadem kolem 60, více to nebude, ale v ZFP více ani nepotřebujete. Tak honem napište sem argumenty, ty vaše argumenty jsou známe po celém českém trhu. Jestli jsou Vaše argumenty stejné jako od vašich ředitelů, tak raději nic nepište. Na produktovém školení, si z Vás samotní partneři dělají srandu. Příspěvky posílám konkurenci, ať se zasmějí taky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 17:11

Ale jen píš, bez tebe by bylo vše ztraceno, ty podvodníčku. Na tvé argumenty jsou desítky protiargumentů atk bychom tady ztratili spoustu času. Ty se ale rád posloucháš tak jen piš piš troubo chachacha to je vůůůůůůůůůůůůůůůůlllllllllllll
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 12:31 | Klientka chytřejší než ředitelé a zprostředkovatel

Já se Vás nechci dotknout, ale nechápu o co Vám jde, Investor B350 má extrémně drahé strategie a výkonnost není zajímavá ani v dlouhých horizontech, více na internetu. Poradce mi vysvětloval, že nikdo nemá křišťálovou kouli a nikdo nemůže předpovídat budoucí výkonnost, ale taky podotkl, že je nesmysl rvát 10tis do jednoho investičního nástroje a ještě k tomu přes životní produkt a že je dobré tak vysokou investici rozložit do více strategii. Jedině tak můžeme docílit kvalitního portfolia. Navíc jsou to rezervy které vyčerpám během 2.5let a pojistné budu muset ponížit na minimum, pojistné bude tak nízké, že mi výnosy z běžného nezaplatí počáteční náklady. Měla jsem částku když už tak rozložit na delší časový horizont a nebo rázově investovat do konzervativního otevřeného podílového fondu na krátkou dobu. Nebyla mi udělaná ani investiční analýza.


Podívejte se jak dopadl investor na stránkách http://www.t-a-n-k.eu/cs/content/top-flop bylo to zveřejněné i v odborném časopise. A to byly zahrnuté nižší poplatky za správu fondu, ve skutečnosti by to dopadlo ještě mnohem hůře. Kdybych dříve potkala poradce, který není závislý na svém zprostředkovatelském byznysu, ušetřila bych desetitisíce za první dva roky. Není to až tak těžké pochopit, jen se člověku musí chtít. Taky jsem nechápala jak se poplatky chovají, dnes už to chápu. Poradce mi slíbil, že mi ukáže jiné IŽP, které nemají počáteční jednotky, ale jinou poplatkovou strukturu. Že Váš ředitel neví jak se náklady počítají neznamená, že to neumí nikdo.


Navíc jsem nechtěla ani tak psát o tom jak je produkt nákladný za správu fondu, ale o tom, že jsem mohla na tom být daleko lépe kdybych investovala přes mimořádné pojistné.Investovalo by se mi mnohem více peněz z prvních dvou let a na konci bych na tom byla daleko lépe, navíc bych nebyla povinná tam strkat 10tis/měs. a platila bych podle mé finanční situace. Ještě k tomu bych mohla částky kdykoliv vybrat. Kalkulačky máte, tak si to spočítejte. Proč si myslíte, že je to takový rozdíl? Za všechno mohou extrémně vysoké provize, které klient za běžné pojistné musí zaplatit. A vy mi tady tvrdíte takové nesmysly, že na účtě za dva roky máte tolik, kolik jste tam dala, samotná pojišťovna tvrdí něco jiného. Spočítejte si kolik se strhne za pouhých 10let z počátečních jednotek pokud zahrnu poplatek 7% ročně. Vtip je v tom, že se poplatek nestrhává každým rokem, ale hned v prvních dvou letech, protože poplatek je určený na provize, který se pojišťovně vrací během dvou let a ne až za 10-20-30-40let, už chápete? Proč si myslíte že je storno lhůta pouze 2roky ? Proč si myslíte, že z prvních dvou let nemůžete vybrat? Kdyby se provize vracely pojišťovně po celou dobu sjednání smlouvy, storno lhůta by byla po celou dobu sjednání, vždyť je to tak logické a jednoduché, nepotřebuji ani matematické výpočty.


Jinak poradce mi ukazoval investice, které mají za správu 0,1 – 0,5% kdežto investor při zahrnutí českých akcii je neuspokojivý poplatek 4,11% to je opravdu velký rozdíl. Když budu mít hrubé zhodnocení v přímých investicích 8% sníží se mi zhodnocení na 7,9-7,5% v investoru se mi sníží na 3,89% spočítejte si kolik to udělá za 10-20-30let. Tak nechápu mail vašeho ředitele, jsou to dětské výpočty a nic složitého na tom není, jen se stačí zeptat člověka, který tomu rozumí. Je zajímavé, že jiné MLM společnosti mají své analytiky, kteří to bez problému spočítají na papíře.


Ale nechme toho, už mě to nebaví a nechce se mi tady poučovat zprostředkovatele, kteří by o tom měli vědět více než já. Jestli chcete mohu Vám poslat mail na mého poradce, ten Vám vysvětli jak se věci mají.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 12:14 | Pokračování

Před chvíli odešel můj finanční poradce a ukazoval mi všechny IŽP a jejich > srovnání. Investor opravdu patří mezi nejdražší IŽP v ČR. Hlavně, že mi bylo > řečeno ze strany ZFP, že patři mezi nejlevnější. Když se nesdělují > nejdůležitější poplatky spojené s IŽP, tak to se produkty prodávají .Smlouvy > ruším a děkuji Vaši společnosti za to, že jsem dala své volné prostředky do > něčeho z čeho nebudu mít pomalu nic a to mluvím i za kamarádku. Hlavně, že jsem > živila Váš systém. Nechápu, proč o sobě tvrdíte, že jste poradenská společnost, > pouze jste zprostředkovatelé, kteří vydělávají na nevědomosti lidí. Uzavírat > lidem IŽP a tvrdit nesmysly nad kterými kroutí hlavou i samotná pojišťovna, je > opravdu strašné. Měla by jste se nad tím co děláte zamyslet, jsem přesvědčena, > že to co děláte je pouze proto, že neznáte jiné možnosti, ale možností je > opravdu hodně. Kamarádka je z toho opravdu špatná. Jiné odborné ústavy vás > hodnotí jako jednu z největších zprostředkovatelských společností, ale co se > týče poradenství jste na tom pomalu nejhůře. Myslela jsem si, že je to pouze > pomluva, ale vidím že ne. > > Psala jste, že máte IŽP dva roky kam vkládáte 10 000,- a že tam máte pomalu to > co jste tam dala, což je nesmysl a není to možné. Akumulační jednotky máte až po > 2letech. Musela by jste peníze vkládat přes mimořádné pojistné kde nemáte > počáteční jednotky. To co vidíte na výpise je domnělá, jinak řečeno nereálná > částka, která slouží na náklady. Klient tudíž vidí peníze s kterými nebude nikdy > manipulovat a i kdyby se nevyplácely žádné provize, tak za 25-35let podle výše > poplatku se strhne ze dvou let tolik peněz, že je zůstatková hodnota > zanedbatelná. Takže já zaplatím své volné finanční prostředky jen tak někomu. Je > mi do breku. > > Poradce mi doporučil bankovní ústavy kde jsou bezkonkurenční produkty, stačí tam > zajít a vše si nechat nastavit podle finanční analýzy, kterou mi poradce > zhotovil. Vaše exkluzivní smlouvy nejsou zdaleka tak exkluzivní jak si myslíte. > > > Poradce mi poslal mailem… Bohužel tenhle zákon se asi moc nedodržuje.
> > Zákon č. 38/2004 Sb., o pojišťovacích zprostředkovatelích a … > §21, Povinnosti pojišťovacích zprostředkovatelů a samostatných likvidátorů > pojistných > událostí: (1) Osoba provozující zprostředkovatelskou činnost v pojišťovnictví … > je povinna > tuto svoji činnost vykonávat s odbornou péčí, chránit zájmy spotřebitele, > zejména nesmí > uvádět nepravdivé, nedoložené, neúplné, nepřesné, nejasné nebo dvojsmyslné údaje > a > informace, anebo zamlčet údaje o charakteru a vlastnostech poskytovaných > služeb. > > Jen tak pro Vás, pokud máte investora B350 a zahrneme české akcie s ročním > průměrným zhodnocením 8% budete mít za 30let. 5 900 000,- bohužel model od > pojišťovny uvádí kolem 12 000 000,- ale to nejsou zahrnuté nejdůležitější > poplatky. U levnějších OPF by jste měla u stejného zhodnocení 10-12mil. To > jsou opravdu velké rozdíly nemyslíte? Tak proč radíte lidem strkat peníze do > životního produktu? Kvůli provizím?Poradce mi ukázal společnosti kde mají 3x > větší provize za mnohem kvalitnější práci.

> > Nevím jestli se k Vám dostala informace, že ING zrušila některé strategie a > klient se to dozvěděl až písemně kde se mu zároveň změnila automaticky > strategie, a to je právě ten nesmysl dávat peníze do něčeho o čem může > pojišťovna rozhodovat. Některé strategie jsou nad deset let staré a jsou buď ve > ztrátě a nebo nevydělaly ani na inflaci, tak opravdu nechápu v čem je tento > produkt tak kvalitní. Hlavně že se v modelech objevují 8-10% zhodnocení které je > spíše u tohoto produktu nereálné.

> > Docela by mě zajímalo co mi k tomu řeknete, asi už nic. Informace jsou přesné a > viděla jsem dost. O důchodové reformě byste se měla více zajímat, ale ptejte se > toho kdo byl podvedený. > Omlouvám se, ale jsem z toho zdrcená a jak řekl poradce, jste MLM, který se > schovává za akreditaci, kterou má dnes už mnoho společností, vůbec to nic > neznamená a je to pouhý blaf na lidi. >
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 12:08

Tak tomu se říká kvalita podle ZFP. Psala to paní na pozici 7-8 jde o IŽP, to je opravdu neskutečné.
Výpis po dvou odspořených letech, jsem finančně přesně na svém. to znamená že kapitálová hodnota se rovná mým vkladům. Na to že byla krize a většia investičních programů je ve ztrátě, jsem nad míru spokojená a těším se jak smlouva bude narůstat. Né někdy, ale já jsem už ted na svých penězích i když je prozatím nemohu vybrat, ale s tím jsem tuto smlouvu nezakládala.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 11:56

Tak tomu se říká kvalita:-)
Dobrý den. Pokusím se odpovědět na Váš email co nejupříměji, i když si myslím, že Vaše obavy a anonimita jsou naprosto zbytečné. Takže - investor B350 je jedna z nejkvalitnějších investičních smluv na trhu. Nevím, kolik si do něj měsíčně spoříte, ale pokud to je, jako já 10 000,-Kč měsíčně, tak můžete být spokojená. Já tuto smlouvu využívám teprve dva roky, ale poslední výpis kapitálové hodnoty a to podotýkám, že byla v loňském roce obrovská krize na investičním trhu, mě více než uspokojil. Pokud by jste o této ,nebo jiné smlouvě chtěla vědět více, můžeme se potkat.

Psala to paní na pozici 7-8, Jaroslave chceš poslat všechny její E-mail??? Opravdová sranda. E-mail mi poslala klientka. Jedná se o IŽP do kterého lidé investují 10 000,- měsíčně. Za dva roky tam klient v podstatě nemá nic, ale podle některých lidí jsou tam slušné částky. Za první dva roky pokud je smlouva sjednaná na 30let a více let, musí klient zaplatit kolem 228 000 Kč provizní zátěž.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 11:08

Firmu jsem opustil na pozici 4, můj sponzor to samé. Nejvíce nám vadil nekvalitní servis, nízké provize a hlavně fanatický přístup. Naštěstí jsem měl podepsanou starou smlouvu. Jak ZFP zaznamenala, že lidé odcházejí, tak se smlouva zpřísnila, lidé to nechtěli podepisovat tak se odcházelo ještě víc. Další můj kamarád na pozici 7 opustil ZFP, kamarádka na pozici 5. Lektor na pozici 5 a další… Všichni dělají pro konkurenci. Dnes mám provize jako ředitele v ZFP, dělám pro všechny finanční domy, používám různé servisní analytické software a nemusím jezdit každou sobotu na základní semináře a šplhat tím, že jsem chodil na poslední hodinu, která byla zaměřená na motivaci, tam se lidem teprve lektor dostal do hlavy. Absolvoval jsem odborné školení, které v ZFP nebylo možné absolvovat, protože tam žádné odborné školení nebylo. Mám otevřené oči a stydím se, že jsem dělal pro ZFP a nejsem jediný. Ještě dnes se semnou určití lidé nebaví, protože jsem uzavřel programy a s vlastní nezkušeností jsem je poškodil, nechtěl jsem, jen jsem duplikoval to co mě ZFP naučila. Když někdo odejde, je označen za hlupáka , zloděje, který dělal nekvalitně atd. Jenomže je všechno úplně jinak. Zůstávají především ti, kteří nechtějí nic změnit a jsou pohodlní se učit a dělat vše kvalitně. Pracovat pro ZFP totiž zvládne i 8leté malé dítě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 11:02

Ty jeden Jardo Jiří chachachaa to sis dal pěknou hodinovku napsat tady vlastní cizí příspěvky.Pracant z tebe. Spíš si takový blbeček ale to nevadí. Partners tě dobře platí,že? troubo
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 11:01

Ty jeden Jardo Jiří chachachaa to sis dal pěknou hodinovku napsat tady vlastní cizí příspěvky.Pracant z tebe. Spíš si takový blbeček ale to nevadí. Partners tě sai dobře platí,že? troubo
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 11:01

Ty jeden Jardo Jiří chachachaa to sis dal pěknou hodinovku napsat tady vlastní cizí příspěvky.Pracant z tebe. Spíš si takový blbeček ale to nevadí. Partners tě sai dobře platí,že? troubo
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 10:25

17.01.2010 15:36:21
Ahoj všichni, jak to tady pročítám, názory se různí, přidám vám svůj poznatek a zkušenosti. Firmu jsem opustil na pozici 5, prošel jsem si všechny certifikáty, měl jsem jít dokonce lektorovat. Bohužel až postupem času zjistíte, jak je firma zaměřená, jak je důležité využít nadšení jedinců ze základního semináře atd... Všichni to nažehlení a dobře vypadající pánové a dámy, které potkáte na seminářích, usedající na parkovištích do luxusních vozů na leasing mají za cíl rozšířit si skupinu, tým lidí na úkor kvality služeb a produktů. Provize se nedají srovnat s konkurencí, jsou min. o třetinu, polovinu nižší. Svoje růžové brýle jsem již sundal. Popravdě, měl jsem je sundat mnohem, mnohem dřív... Ještě teď pociťuji \"storna\ " smluv a následné doplácení proplacených provizí. Takže, pokud vám mohu poradit - zapomeňte na snadné zbohatnutí, na bezproblémové vydělávání peněz. Co se týče smluv jen pro rodinu - je to třeba zvážit. Ve valné většině se ruší stávající smlouvy jen proto následnou provizi z nové, méně výhodné, či dražší smlouvy. Nechat si poradit od finančního poradce, který má za sebou pár školení a je podporován zkušenějším, mazanějším nadřízeným, který z něj a potažmo i z vás profituje je hazard.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 10:15

V únoru nás oslovil známí , že nám udělá bezvadnou nabídku a že budeme mít provizi z uzavřených smluv. Do dnešního dne jsme žádnou provizi nedostali, máme uzavřeno plno nesmyslných smluv o kterých nás mylně informovali, převáděli jen uzavřené smlouvy z důvodu , aby měli oni vyplacené provize, zatajili informace, že při přechodu k jinému penzijnímu fondu nám budou stržený peníze, podali nám informaci, že dostaneme dvě státní podpory za rok z toho důvodu nám udělali další stavební spoření, když jsem si začal zjišťovat jak jsou výhodné smlouvy, které nám dali tito chlapci k podpisu zjistil, jsem že jsme pouze ztratili peníze a teď je problém tyto smlouvy rušit. Na počátečním školení s námi jednali jak s malými dětmi , pozor v návštěvnících sedí plno jejích lidi a jsou ze všech pouček, které vám tam řeknou ohromně nadšení, takže nemáte šanci říct cokoliv negativního, protože vás hned umlčí. Navíc máme na jedné smlouvě zfalšovaný podpis , dle sdělení pojišťovny AEGON takže jsme teď museli podpis ke zrušení smlouvy notářsky ověřovat. Na další smlouvě je pojistná částka úplně jiná než se ve skutečnosti potom musela platit a opět je to u pojišťovny AEGON.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 9:44

11.06.2010 15:06:06
Milá Martino, zkuste pochopit hlavní problém, místo papouškování starých argumentů, které můžeme slyšet v každé MLM společnosti. Komu vy plníte sny ? Je to úplně stejné jako by jste chodila do klasického zaměstnání, rozdíl je pouze v tom, že můžete vydělat více peněz, ale na druhou stranu se můžete i více zadlužit. Je mnoho ředitelů a manažeru, kteří dnes nemají ani na kafe. Stále se duplikují řeči manažeru, ale podstata problému všem uniká. Robert T. Kiosaki byl velký obchodník, který byl v životě neúspěšný a vydělal až na svém příběhu jako spisovatel. Motivuje lidi a radí jak se stát úspěšným podnikatelem, ale určitě na svých seminářích nemyslí to co dělá ZFP. Peníze pro Vás nepracují, vy pracujete pro peníze a to je v rozporu s tím co Kiosaki prezentuje. Dokonce ZFP nechápe co je pasivní příjem, pasivní příjem který se může změnit určitý dluh není podle mého názoru pasivní příjem. Dejte šanci studovanému finančnímu poradcovi, ušetří Vám peníze. IŽP - 30% provize z 200% které musí zaplatit klient se Vám zdá jako příjemná odměna?Možná tak pro vrabce. Hezký den přeji
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Václav Hrbek

podnikatel, Alpine Pro

Miroslav Kalousek

politik

Václav Hrbek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Miroslav Kalousek
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services