Diskuze - Finanční plánování podle ZFP akademie I.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 706 komentářů)

29. 4. 2008 21:41 | Macha

Pánové přesuňte se na http://pindick.blog.cz/0508/zfp-akademie-dalsi-past-na-hlupaky Už brzy všem dokážu, že kombinace je velice zisková, i přesto všechno, že nás zajišťuje i v rizikových a náhlých situacích, které na nás číhají na každém kroku.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2008 19:58 | Charles

Podívej kiwii, nebavím se o výhodnosti nebo nevýhodnosti toho nebo toho způsobu. Nevím proč bych měl posílat sazebník když si myslím že údaje máš správná. Ale jde o to, že pokud je zřizovací poplatek 54 Kč a poplatek za vedení 56 Kč, tak nemohu každý měsíc počítat 110 Kč ale pouze 56. Nevím co je na tom k nepochopení. Ber to jako reakci na to že jsi chtěl ukázat chyby.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2008 14:00 | kiwii

Jak už jsem psal dříve (třeba tady: http://pindick.blog.cz/0508/zfp-akademie-dalsi-past-na-hlupaky), tak tabulka je přes 6 měsíců stará. Až budu mít trochu času (a hodnověrné podložené podklady) udělám aktualizaci. Takže:
1) ano daň je z loňska, v případě aktuální sazby 15 procent je výhodnost Kombinace ještě nižší, než uvádí původní tabulka.
2) Výpočet zhodnocení je opravdu zjednodušen, správně bych měl použít asi nejlépe tzv. dlouhodobé předlhůtní spoření podle vzorce S=a*(1+i)*((1+i)^n-1)/i, kde spoříme částku a Kč na začátku zvoleného úrokového období po dobu n úrokových období při neměnné úrokové míře i, úrok je připsán na konci každého úrokového období. Nicméně tak, jak je uvedeno v tabulce to opět zvýhodňuje Kombinaci. Reálně (tedy jak píšete - složený urokový počet) výhodnost Kombinace opět snižuje. Blíže k výpočtu např. zde: http://pindick.blog.cz/0508/zfp-akademie-dalsi-past-na-hlupaky#komentar-27264963
3) A ke zřizovacímu poplatku: Ten je samozřejmě rozpočítán. Pokud podle vašeho názoru není výpočet správný, prosím o kopii aktuálního sazebníku (třeba mailem), který by chybu ukázal a já potom mohu případně vzorec aktualizovat.
Bez podložení prezentovaných informací, si každý může tlachat, co se mu zachce...(nic osobního)
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2008 13:02

Ale jen první měsíc, copak zřizovací poplatky platím každý měsíc ?. To snad ne. Jinak úleva na dani je jen 15% a ne 32% (to jen tak naokraj). Jinak tam máš chybu ve výpočtu průměrného ročního zhodnocení. Tak se přece zhodnocení nepočítá. Jde o složený úrokový počet a nelze jen tak vydělit celkové zhodnocení počtem let.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2008 9:02 | kiwii

Charlesi, tak nevím, ale podle mě je výpočet OK.
Můžeš, prosím, vyvrátit, že v programu KZP LIFE 2BN pří měsíčním pojistném 300 Kč (což je minimální měsíční pojistné) opravdu nejsou MĚSÍČNÍ poplatky stanoveny takto?:
-47 Kč sjednání pojištění:1,3% z ročního pojistného (300x12x1,3%) - 7 Kč počáteční náklady pojistitele:0,2% z ročního pojistného -36 Kč administrativní náklady:1% z ročního pojistného -20 Kč vedení účtu: 20 Kč Celkem: 110 Kč měsíčně!!!
Pokud toto není pravdu, prosím o odkaz na místo v zasebníku nepo kopii dokumentu sazebníku, který můj výpočet vyvrací...
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 4. 2008 22:43 | Charles

Chtěl jsi chyby tak okamžitě na první pohled, aniž jsem to zkoumal nějak víc buňka C12 - 300x12x0.013 + 300x12x0.01 + 300x12x0.002 + 20 = 110 Kč za prvý rok (ne za měsíc jak vesele počítáš dál ve své tabulce) a za další roky to je podle Tvých údajů 300x12x0.01 + 20 = 56 Kč takže za 9 let je to 110 + 8 * 56 = 542 Kč. A ty uvádíš 110 * 12 * 9 = 11880 Kč, rozdíl pouhých 11338 Kč. Asi kdybych měl čas a chuť hledat dál tak bych našel další blbosti. Když si někdo dává roční poplatky do měsíčních, zřizovací poplatky přídává do každého měsíce tak jsou podle mě jen 2 možnosti. Buď o tom má tak malý přehled že se ho nevyplatí ani poslouchat ,ale vzhledem k propracovanosti tabulky bych to spíše viděl na někoho, kdo takhle přichází o dosti provizí které by shrábnul sám.
+47
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 4. 2008 17:06 | Charles

Krásné až na pár maličkostí. 1. Od konce 6 roku už nevkládám žádné další své peníze, pokud nechci a pouze točím dokola peníze které jsem tam už jednou vložil. Takže zdaleka není vklad takový jaký udáváš a procenta jsem daleko vyšší. 2. Penzijní připojištění, stavební a kapitálové si už sjednává skoro každý. Tak proč ne přes ZFP kde z toho jěště dostanu provizi kterou by beztak měl někdo jiný a nemusím sjednávat nikoho dalšího nebo si dělat nějaké další školení a podobně. 3. ad C) jistě jsou jiné způsoby zhodnocení peněz, komodity, forex, akcie (může jít o zhodnocení až několik desítek i stovky procent) ale chce se tomu věnovat, sledovat vývoj a podobně. Ale taky je zde riziko že během pár týdnů přijdu o vše. Takže i když tady není nějaké super zhodnocení a může být nižší, toto je stávající stav a je garantovaný a ke změně nedojde.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 4. 2008 18:59 | kiwii

Bobe, opakuju (a určitě po několikáte), že VŠECHNY MOJE VÝPOČTY PODLOŽENÉ JSOU!
Pokud něčemu nerozumíš, tak to ještě neznamená, že je to blbě! Všechny vstupy, které jsou v tabulce vycházejí z aktuálních ceníků a položek ZFPA v době vzniku tabulky. A to včetně "točení peněz" mezi jednotlivými účty.
Takže: Pokud něčemu nerozumíš, klidně se ptej, vysvětlím?
Rozdíl mezi "snůškou keců" a konstruktivními připomínkami vypadá asi takto:
KECY JSOU TOTO: "...máš uvedeny výpočty, ale nevysvětlil si je, kde jsi je vzal? Podle sazebníku asi těžko, nebo možná neumíš počítat. Ty jenom oznamuješ, ale nevysvětluješ. Co to točení peněz, nelogické..."
PODLOŽENÉ ARGUMENTY JSOU TYTO: "V buňce C45 máš vzorec, který neodpovídá KZP LIFE 2BN zasebníku DV81. Správný vzorec má být tento... protože..."
Tak se ukaž????!!!
PS: Nepočítám to já, ale Excel. Všechny vysvětlivky jsou v komentářích. Pro ty, kterým to nestačí, rád poradím...ptejte se.
============================== ============================== ====== OPAKOVANĚ VYZÝVÁM KOHOKOLIV ZE ZFPA, ABY DOLOŽIL INFORMACE O VÝHODNOSTI ZFPA KOMBINACE A ÚČASTI NA JEJICH MLM! Ochotným velmi předem děkuji za věcné, doložené a ověřitelné informace. Budu velmi potěšen a jistě ocením, pokud se přesvědčím, že na českém trhu existuje další společnost, která vydělává obrovské peníze a přitom pomáhá lidem, je k nim korektní, slušná a upřímná. Přeji si, aby takových organizací bylo co nejvíce, a jsem připraven v takové snaze napomoci a přiložit ruku k dílu. Takto vydělané peníze přeju každému, a čím víc takových lidí bude, tím lépe… Děkuji předem.
Podle mých výpočtů (viz: tabulka, odkaz výše) dokládám případným zájemcům z řad potenciálních ZFPA klientů, že:
a) pokud jde o pojišťovací služby, tak Kombinace ZFPA sama o sobě nepřináší v podstatě ŽÁDNOU výhodu oproti využití samostatných zajišťovacích produktů.
b) pokud jde o oblast výhodnosti Kombinace coby investice, pak tato DALEKO ZAOSTÁVÁ za jinými investičními a spořícími finanční produkty na současném trhu.
c) pokud jde o rizikovost takové investice, potom platí, že samotné finanční produkty v rámci kombinace sice jsou 100% jištěny státem proti ztrátě, ale svou závislosti na budoucí libovůli a štědrosti státu je rizikovost možného zhodnocení investice dosti vysoká. Jednoduše řečeno: nic sice neztratíte a do mínusu nepujdete, ale pravděpodobně taky nic nezískáte (což byste třeba jinde a jinak mohli...). ============================== ============================== ======
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 4. 2008 17:49 | Bob

Doleža? Klidně mi tak řikej, jestli se ti ulevý.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 4. 2008 17:47 | Bob

Tebe to ještě nepustilo? Tak ti fandím, možná dostaneš první cenu za řešení blbostí kterou stejně očividně nechápeš. Takové to tvoje bla, bla, bla je na úrovni začínajícího rodinného poradce.Chtěl bych tě vidět, jak ty se někomu budeš omlouvat. Jo takových bylo. Hloupí vysvětlují a chytří oznamují. Hodně široký pojem, nemyslíš? Na jakém školení? Ja to znám, z knihy. K tobě se to docela hodí, máš uvedeny výpočty, ale nevysvětlil si je, kde jsi je vzal? Podle sazebníku asi těžko, nebo možná neumíš počítat. Ty jenom oznamuješ, ale nevysvětluješ. Co to točení peněz, nelogické. Prosím tě, dej si to dohromady, tak jak to má bejt a potom otravuj. Nebudu ti tam opravovat každý řádek, na to opravdu nemám čas. Nemáš tam pomalu nic dobře.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2008 21:32 | kiwii

Hele, Bobe, nepoužíváš taky nickname Doležal? Tvoje pseudoargumenty jsou dost podobné. Takže:
1) Když pošleš přesný výpočet změní se to, že budeš první, kdo na podporu ZFPA předloží taky faktické argumenty a nejen snůšku keců. Podle přesných výpočtu aktualizuju tabulku a pokud bude vyhodnost kombinace prokazatelná díky tvým (samozřejmě správným) výpočtům, pak rád přiznám omyl ve výpočtu a ZFPA kombinaci nejen využiju, ale i doporučím lidem, kteří se se mnou v podobných věcech radí. A samozřejme bude následovat moje omluva za dříve vyřčená obvidění (které doposud nikdo nevyvrátil)
2) ZFPA mě v podstatě nezajímá. Žiju tím, že pomáhám sobě i ostatním rozlišovat kecy a lží od pravdivých a podložených argumentu. A to v oblastech, kterým díky vzdělání a praxi "trošku" rozumím.
3) Už jsem tady taky od několika lidí ze ZFPA slyšel, že: Hloupí vysvětlují a chytří oznamují! Tu vaši verzi máte taky ze školení? Je totiž stejně tupá!
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 4. 2008 13:51 | Bob

Hele, dělej si to jak chceš, už jsem se dostatečně vyjádřil. Každý nemá tolik času se s tebou hádat. Když ti někdo pošle přesný výpočet, tak co to změní? Budeš hledat další záludnosti, jen aby to pokračovalo. Ty si vyloženě člověk kterým tím žije. Jenom hlupáci se hádají a chytří dělají.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2008 23:50 | Kiwii

pro Boba:
Na co si tady hraju? Je to tak nesrozumitelné? Prostě bych si to rád ujasnil. A k tobě mám totéž, co ostatním. Buď svá tvrzení dokládej anebo mlč!
Takže:
1) O jakých hrubkách mluvíš?
2) O jakém špičkovém zkušeném poradci ZFP mluvíš? (Ze ZFP znám lidí dost, poradce žádného a špičkového už vůbec ne!) Takže mi někoho doporuč (dej kontakt) a rád se s ním spojím. Ostatně o to už se celkem dost dlouho snaží, ale nikdo z těch "borců" zatím nenašel odvahu svá tvrzení i doložit!
3) Kterou větou jsem v mém textu někoho "pohaněl"? Dolož, případně odkaž na paragrafy...
... anebo si ty kecy nech pro sebe!!!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2008 14:16 | Bob

O co se tu snažíš? žádný zkušený spolupracovník ZFP ti tady nepomůže, protože sem ani nechodí, nemají na to čas. Takže ty zbytečné chyby které jsi tam schválně napsal, jen abys někoho vyprovokoval k debatě, můžeš opět stáhnout. Nejde tady ani o ty hrubky, které jsi zveřejnil, ale o to, že si vůbec nepochopil podstatu celé kombinace. Každý má s tebe srandu. Ty toho nikdy nenecháš, ale až to začne někomu vadit, podá na tebe žalobu za uvádění nepravdivých informaci, za účelem poškodit společnost, reputaci atd.. Těch žalob může byt více. Pokud se o to zajímáš a chceš vydolovat co nejvíce informací, tak si dej tu práci, najdi si špičkové zkušené poradce v ZFP a požádej je o informace, věřím že to bude mít lepší výsledek, než někoho nesmyslně veřejně nahánět. Až budeš mít opravdu přesné výpočty, tak pak si to dávej kam chceš, pak je to legální a nikdo ti nic říci nemůže. Znám jednoho borečka který měl skrytou IP adresu a myslel si, že ho nikdo nikdy nemůže najít, Chyba. Hodně se divil. Neber to vůbec jako vyhrožování, ale jako varovnou informaci.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2008 0:37 | kiwii

pro Evžena i ostatní:
Promiňte, ale takových řečí už jsem slyšel spousty. Žádám, abyste všechna svá tvrzení dokládal, anebo si je nechte pro sebe!!!
Takže, o které chyby jde a proč jsou to chyby? Dokud nepředložíte vlastní kalkulaci nebo úpravu té mojíi s ověřitelnými podklady (protože samozřejmě netvrdím, že nedělám chyby) nemají vaše připomínky žádnou váhu.
============================== ============================== ====== OPAKOVANĚ VYZÝVÁM KOHOKOLIV ZE ZFPA, ABY DOLOŽIL INFORMACE O VÝHODNOSTI ZFPA KOMBINACE A ÚČASTI NA JEJICH MLM! Ochotným velmi předem děkuji za věcné, doložené a ověřitelné informace. Budu velmi potěšen a jistě ocením, pokud se přesvědčím, že na českém trhu existuje další společnost, která vydělává obrovské peníze a přitom pomáhá lidem, je k nim korektní, slušná a upřímná. Přeji si, aby takových organizací bylo co nejvíce, a jsem připraven v takové snaze napomoci a přiložit ruku k dílu. Takto vydělané peníze přeju každému, a čím víc takových lidí bude, tím lépe… Děkuji předem.
Podle mých výpočtů (viz: příspěvek výše) dokládám případným zájemcům z řad potenciálních ZFPA klientů, že:
a) pokud jde o pojišťovací služby, tak Kombinace ZFPA sama o sobě nepřináší v podstatě ŽÁDNOU výhodu oproti využití samostatných zajišťovacích produktů.
b) pokud jde o oblast výhodnosti Kombinace coby investice, pak tato DALEKO ZAOSTÁVÁ za jinými investičními a spořícími finanční produkty na současném trhu.
c) pokud jde o rizikovost takové investice, potom platí, že samotné finanční produkty v rámci kombinace sice jsou 100% jištěny státem proti ztrátě, ale svou závislosti na budoucí libovůli a štědrosti státu je rizikovost možného zhodnocení investice dosti vysoká. Jednoduše řečeno: nic sice neztratíte a do mínusu nepujdete, ale pravděpodobně taky nic nezískáte (což byste třeba jinde a jinak mohli...).
Pravdou také je, že zatím se kromě urážek, nadávek a nepodložených keců nikdo ze ZFPA k ničemu konkrétními neodhodlal. Mlží úplně stejně jako na těch svých "školeních" Takže do toho... ============================== ============================== ======
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2008 11:01 | Evžen

Ukázal jsem to jednomu spolupracovníkovy ZFP a našel tam hned 3 chyby, které jsou vymyšlené a které snižuje celkový výnos, ještě mi vysvětlil hlavní výhody kombinace. Vážení, kombinace funguje tak jak má k tomu čemu je hlavně určená.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2008 17:49 | Doležal

O.K. mam to, moc pěkné, ale trošku smyšlené. Možná by bylo dobré to napsat tak, jak to je a ne si dosazovat nějaké čísla, které mě zrovna napadnou. Neseděli jak procenta na zisku tak vůbec ne poplatky. Možná dotyčný použil poplatky které jsou běžné v jiné společnosti. To, ale asi není moc vhodné vkládat do výpočtu, kombinace je sestavena z programu k tomu určené, právě aby výnos byl co nejefektivnější a vůbec ty poplatky byly hodně vysoké. Moc by mě zajímalo kde autor vzal tak nepřesné informace. Tuhle tabulku přepošlu dál, hlavně svým kolegům. Děkuji Vám.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 3. 2008 17:22 | kiwii

No tak k tomu už nemám co dodat, link: http://rapidshare.com/files/98394766/ZFPA_kalkulace_-_verze_6_-_PUBLIC.xls.html je prostě funkční a basta. Ostatním lidem to normálně funguje a mohou to stahovat, mám to potvrzeno.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2008 16:12 | Doležal

No tak sem se na to koukl a píše mi to error.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 3. 2008 22:07 | kiwii

Tak se naučte (přečtěte na internetu), jak se stahují data ze serveru rapidshare.com...
Např tady:
http://lukas.faltynek.com/2008/01/07/podrobny_navod_stahovat_rapidshare/
nebo tady:
http://www.ovsem.net/ruzne/jak-stahovat-z-rapidshare
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dušan Kunovský

podnikatel, Central Group

Jiří Pehe

politolog

Dušan Kunovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů
×
Jiří Pehe
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services