Diskuze - Finanční plánování podle ZFP akademie I.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 706 komentářů)

5. 6. 2011 10:13 | pavla

Co to řešíte? O ZFP normalní lidé nezakopnou a jestli je člověk tak nevzdělaný a na základním semináři neprokoukne jasný byznys pro vyvolené, tak je to jejich smůla. Vždyť si z nich dělají lidé srandu. Před týdnem jeden vymytej, dostal v hospodě do držky za jeho blbé kecy.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 6. 2011 8:05 | Verciks

Já tedy takové zkušenosti nemám ba naopak, byla jsem na základním semináři a dozvěděla jsem se nové informace. Sponzor mi vše vysvětlil a mohu se na něj kdykoli obrátit s nějakými nesrovnalostmi. Jsem se ZFP spokojená.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 6. 2011 14:19

//www.penize.cz/diskuze/39051- zfp-akademie-a-s-nazory-vs-pra vda?pagenumber=18#comment_1440 85
14.03.2011 21:40, ucastnik zakl. sem. zpf
Také mi to nedá a přidám svoji nedávnou zkušenost se ZFP a.s. Před 2 týdny zavolal manželce její známý , že má pro nás super věc. Po telefonu nic konkretniho, jen že se staví. Samozřejmě že nic moc neřekl, a pozval nás na seminár do V. Bílovic, abychom navštívili seminář, že to bude lepší, abychom vše důkladně pochopili a mohli si udělat pořádek ve svých smlouvách a ještě si přivydělat. Také sme bez váhání zaplatili "sponzorovi" část z 2600kč tolik nyní činí poplatek za Základní seminář s doprovodem. Kdyby náš sponzor nebyl z rodiny, věřící a navíc člověk s ing. titulem, zřejmě bychom vůbec na účast nepřistoupili.
Seminář měl strhující průběh, bezchybní líbivý neustále se smějící lektoři vysvětlovali jak úžasné je čerpat státní dotace ze stavebka a daňové úlevy z Kompl. životního programu. Vše prošpikované historkama a vzpomínkami přednášejících lektorů. Já abych pravdu řekl, moc sem ty některé přednášené polopravdy a zkreslené údaje nevnímal, mají to fakt vymyšlené a brainwashing and happy smiling tam funguje. Hodně lidí ten seminář vážně na chvíli dostane. Ještě štěstí že jsem vzal sebou ženu, která je psychicky odolnější vůči těmto demagogickým situacím a hlavně že nás sponzor nepřinutil podepsat "smlouvu o obchodním zastoupení" hned po finální náborové přednášce. Až na druhý den, kdy jsem si náhodou dál do google vyhledavače ZFP, narazil jsem na diskuse jako je tato tak mi to vážně otevřelo oči. V ZFP spoléhají že většina nových si vůbec nebude číst podmínky o obchodním zastoupení. Na semináři bylo slibováno, že průměrné rodině, která s nimi začne si v kombinaci vydělá cca. 100b tj. což je zhruba 4x násobek vstupního poplatku. Hned v první příloze o provizi ze stavebka si propočítávám , že když si příští rok sám uzavřu nové stavebko, tak dostanu max. 2-3body takže lež, životku s penzjikem s manželkou již máme, takže jedině si přibalit další smlouvy za těžké peníze, aby se vstupní poplatek vrátil. Sponzor i lektoři tvrdili, že není nutné shánět nové ovečky, jak bylo doporučeno, ale že stačí zůstat samospotřebitel. Ve smlouvě o oz se však píše že musím mít uzavřené smlouvy které tvoří kombinaci zfp. a minimálně 50bodů získat za 3 měsíce z vlastní produkce. Naše rodina tu kombinaci již měla, takže by nám nezbývalo než otravovat teda "pomáhat" rodičům, švagrům atd. abychom získali kýžené body. Další zajímavá kapitola je smluvní pokuty čl. IX tam jsou uvedeny sankce 100 000kč na pozici 1a 2 a dokonce milion pro manažery na stupni 7. Sankce je tam porušení snad 10-ti odstavců jejich dobře propracované smlouvy. Nic nepodepíšu, ani kdyby se sponzor stavěl na hlavu. Vzal si naše veškeré domácí smlouvy a vytvaří nám teď finanční plán. Nevadí , že se vůbec neptal jaké máme příjmy, výdajé, plány na stáří apod. hlavně že přinese nové návrhy smluv a všichni budeme mít provize. No prostě "finanční poradenství" MLM je pěkná věc, ale jak neeticky a sektářsky ji provozuje ZFP je hrůza. Raději zlatý Amway, Avon a oriflame, potom jsou ženy alespoň krásné
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 6. 2011 10:57 | Jiří

To je opravdu úsměvné,, nemám žádné negativní zkušenosti a proto je firma dobrá“ to je jako bych tvrdil ,,válka není špatná, nikoho mi nevzala“. Vysvětlujeme důležité fakta a stejně tady lidé napíši, ZFP je dobrá firma. Lidé myslí jenom na sebe a pokud mi není ublíženo ať se děje co se děje nic mi nezajímá, to je smutné…
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 6. 2011 10:11

Bouchači útočí, stále si myslí, že nakradli málo a okradli málo lidí, tak houfně na seminářě, oholíme dočista. Vižír, zářivě čisté konta, vyžereme vás všechny dočista. Dobry den. Chcel by som sa podelit zo skusenostami s firmou ZFP. Vo finnancnictve som uz nejaky ten rocik presnejsie 8a to co som vcera zazil na stretnuti u klienta kde boli " akoze poradcovia zfp " dokonca dvaja tak to musim napisat. Moji klienti rodina xxx mali vytvoreny plan mescne cca 165€ 5000 sk. Otec 8 rocne kzp -kapitalku mesacne 16,92€ stavebko pss 30€ mesacne . Manzelka mala uzatvorene 6 rocne kzp mesacne 16,92 € v ktorom bola dohodnuta doba na 10 rokov, izp axa comfort plus 25 €mesacne uz treti rok. Dieta 1 urobene kžp koopky fj tjprodukt na veno a stipendium s tym ze rodic plati do 18 dietata a poistovna 7 rokov dodovrsenia 25 rokov dietata plus izp aegon na 17€ kzp12,28 € a izp axa 10 € Dieta 2 kžp koopka fj 15,66 a izp aegon 17€ a izp axa 10 €. A pre manzelku sa mal pripravit este navrh na stavebko od wuestenrotu na rodinne stavebne sporenie kde sa daju premiovo zvyhodnit tak ako manzelka tak aj deti a nepotrebuju platit samostatne poplatky ako v pss. Co urobili " akoze poradcovia zo ZFP " urobili kombinaciu vraj vyhodnejsie ako mali predtym. Zrusili uplne vsetko klient mal uz zaplatene poistne 6970 € tj cca 210000 sk o ktore pri storne prisiel. A co ma najviac zarazilo bolo ze urobili tie iste izp s tymi istymi parametrami ako mali urobene predtim mam namysli Aegony . Dokonca pozastavili aj stavebko a urobili nove csob a premiovo zvyhodnili manzela . A to je len zlomok toho co este tato skvela particka vyparati u klientov . Lubo
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 6. 2011 8:44 | tomik

Souhlasím s Michalem, ZFP akademie je dobrá firma. Já s ní nžádné negativní zkušenosti nemám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2011 23:45 | Jiří

Penzijní fond Aegon se za poslední roky dostával do ztrát a lidem připisoval zhodnocení kterého ve skutečnosti nedosáhl, PF musel zrušit i bonus. Akcionáři dopláceli ztráty . Teď Aegon bude připisovat méně než jiné fondy, které hospodaří daleko lépe. PF Aegon si koupil firmu ZFP za vysoké provize a za podíl. ZFP masivně převáděla PF a dopomohla k zadlužování PF. Co je podle Vás nadprůměrné zhodnocení? To si děláte srandu? V roce 2013 se budou měnit podmínky a do 300 Kč měsíčně, klient už nedostane statní dotace, každý bude muset do penzijního fondu vkládat více. Občané budou motivovaní vyšším statním příspěvkem v případě vyšších měsíčních vkladů, ale opět je to blaf na lidi, protože není důležitý statní příspěvek, který vládá navíc může kdykoliv zrušit, ale výnos. Navíc průměrná úložka do PF činí pod 500,- takže nové podmínky občanům uškodí. Jinak jsem konkurence a penzijní fondy nesjednávám, protože mám klienty většinou do 45let. Pokud jsem měl staršího klienta nad 45let, sjednával jsem Generali, Allianz nebo PFČS. Jsou to fondy, které nejlépe hospodaří, bohužel nejsou tak podporované externí síti, protože vyplácejí nižší provize.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2011 23:40

Dobrý den, já mohu říci, že s poradci od ZFPA mám jenom dobré zkušenosti. Nikdy jsem neměl s ničím problém, a vždy bylo vše zařízeno rychle a tak jak jsem chtěl. Takže asi opravdu záleží na koho v téhle branži narazíte.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2011 13:43 | Michal

Dobrý den, nemohu souhlasit s trvzením o penzijním fondu u Aegonu. Je to dobrý PF, klienti se pouze bojí, že není na trhu dlouho. Je zhodnocení je za poslední dobu nadprůměrné. Nedivím, že jiný konkureční poradce Vám doporučí jiný fond. To je naprosto běžné. ZFP Akademie je dobrá firma.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2011 18:24 | Pavla

Mně se libí jak o sobě všichni tvrdí, že jsou nezávislí poradci, přitom dělají pro MLM, které mají pár partnerů a nabízejí jenom to, co se jim hodí. Dobrým příkladem je penzijní fond od Aegonu. Mně ho převedli taky a tvrdili, že je nejlepší, pak jsem potkala poradce,vysvětlil mi jak se věci mají. Dělají s klientů blbce. Chytají klienty na něco čeho ve skutečnosti nedosáhli.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 5. 2011 23:31 | jarda

Pojďme systematicky, a od základních pojmů, aby jsme si rozuměli. První pojem je na Slovensku, protože toto bylo bezprecedentně podvedeno a okradeno. Takže Slovensky "podliak". ------------- http://slovnik.dovrecka.sk/synonymicky-slovnik/podliak ------------- podliak - darebák, gauner, lotor, lump, ničomník, zlosyn , ------------- Příbuzné jméno je sice náhodné, ale přeci jen, jména dávali naši předci podle charakteru a vlastností, je to historický fakt. A když Vás někdo poblouzní a okrade, je nabíledni, že mu nepoděkujete a že ho poženete "svinským krokem" ke spravedlnosti. A když obšťastňuje Vaši dceru - to už je i o likvidaci, přeci jen jde o nejvyšší zvrhlost. Může přeci za nakradené peníze chodit do bordelů, když ta jeho je o ničem, ne? A na firemních setkáních prezentuje svoje choutky, prezentuje zvrhlosti mého sponzora čtením listů podváděných manželek s dovětkem, že to neřeší, následně nejmenuje ředitelkou váženou ženu jen proto, že "je tlustá" - cituji její slova. A musela i převést majetek, protože je po ní soudně vymáháno přes milion, který mají majitelé a jejich spolupachatelé, že Vladimíre, Jarmilo, Dito a jiní paraziti.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 5. 2011 22:14 | ricardo

- proč vždycky, když vidím "kombinaci" zfp, tak je tam penzijko od aegonu... - mrkněte na akcionáře aegonu, heh... kdopak to tam je...
- jako člověk, který potřebuje poradit s financema nepotřebuju jezdit na seminář - POTŘEBUJU PORADIT, PROTOŽE NA TO NEMÁM ČAS, kde mi ukážou zlaté pera, popovídají o penzijní reformě - pravý důvod, proč zfp vzniklo, a pak mi řeknou, že jsem hotový a připravený postarat se o své finance. ale pravda, jak jistě víme, je trošku někde jinde. myslíte, že jste ready být fin poradcem po jednom dni školení - a ještě motivačního,jak budu bohatý?!
- když půjdu k holiči, tak od něj chci, aby mě ostříhal, ne aby mě učil, jak se můžu ostříhat sám a pak za to ušetřit... přesto, je to na první pohled krásná myšlenka, ale na druhý pohled v podání zfp už moc ne
- když se nad tím člověk zamyslí, jaký je skutečný důvod, proč mě chtějí na seminář... kdo dostane jakou odměnu, za to, že mě tam dovede?!?!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2011 21:33 | jarda

Konečně normální přemýšlející člověk na netě. Proč lidé reagují nesmyslně po zjevném podvodnickém jednání zločinecky řízené firmy manželů Poliakových? To je přeci jasné, ne? Proč myš po pohledu na kobru zůstane zfanatizovaná a nechá se sežrat? To je stejné. Zločinci na brainwashingových sobotních seancích oblbnou a nadále to dotáhnou na okrádání seminaristů při jejich plném vědomí. Dotlačí je k platbám jejich vesnických bordelů /říkají tomu seminární hotely/. Negramotná vesnická sebranka v akci. Pasák se svojí štětkou, která si platí kuplíře. A veřejně. Pasák obšťastňuje jiné lepé děvy a dá je i do představenstva. Na www a obchodních registrecch jsou i jména a data obšťastňovatele a jeho obšťastňovatelek, jejich společných firem. Vesnický negramotný úchylák, s feudálně kapitalistickým náhledem na svět. Právo první noci. Zaučování synovy přítelkyně v manželských povinnostech. Prostě vesnický retardovaný negramotný blb.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2011 20:04 | Pavla

No to je opravdu drsné. Proč mají tak tvrdé podmínky? Lidé jim odcházejí, smlouvy se ruší, konkurenční doložky jsou neplatné, tak si tam ještě přidali rozhodčí jen aby se to neprojednávalo u řádného soudu a lidi solili pokuty. Myslím si, že už není zapotřebí se k tomu vyjadřovat. Každý by se měl nad tím pořádně zamyslet než začne něco takového podepisovat. Proč lidem takovým způsobem brání k další stejné činnosti???
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2011 13:21 | Jiří

ZFP - smlouva Druh resp. název smlouvy (verze) smlouva o obchodním zastoupení, ver. 081111

Stupeň rizikovosti pro poradce dle autora (0-5) 5 - nejvyšší

Exkluzivita Ano

relativně jednoduše ale velmi široce koncipovaná konkurenční doložka, která se svým pokrytím celého území ČR je bezesporu nepřiměřená je stanovena na 12 měsíců bez nároku na protiplnění

Pokuty pokuty jsou stanoveny od 15.000 Kč až do 1.000.000 Kč za každé jednotlivé porušení smlouvy, což je absurdní a nepřiměřené ustanovení smlouvy. Vedle toho není dotčeno právo ZFP na náhradu případné škody.

Rozhodčí doložka rozhodčí doložka je obsažena, a to na veškeré případné majetkové spory, které by mohly ze smlouvy vyplynout rozhodčí doložka je určena ve prospěch nejmenované soukromé rozhodčí společnosti resp. ve prospěch jediného rozhodce určeného ze seznamu rozhodců této společnosti (jedná se tedy o rozhodce určené předem společností ZFP)

Výpovědní lhůta 2 měsíce 3 měsíce (v prvních dvou letech, ve třetím roce a následujících letech) povinnost tvorby stornofondu do určité výše bez ohledu na stornovost

Zajímavost povinnost tvorby stornofondu do určité výše bez ohledu na stornovost smluv

Poznámka rozhodčí doložka tohoto rozsahu v návaznosti na možnou výši pokut ze smlouvy vyplývajících je dle názoru autora kombinací, kterou nelze doporučit ve smlouvě k podpisu, autor vnímá rizikovost této smlouvy jako velmi vysokou, a to vzhledem ke zkušenostem se soukromými arbitrážemi vybranými předem pravděpodobným žalobcem, a to ještě ve prospěch jediného rozhodce, výše pokut je dle názoru autora v této smlouvě jednoznačně nepřiměřená, rozhodčí řízení resp. jeho výsledek se předem těžko odhaduje, vzhledem k tomu, že rozhodce nemusí být vázán s trochou nadsázky "ničím" a vzhledem k tomu, že jeho rozhodnutí je v zásadě nepřezkoumatelné.

Autor: JUDr. Vladek Krámek Zdroj: Investujeme.cz
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2011 12:48 | Analýza

Celkové hodnocení Vladek Krámek svou analýzu doplnil též celkovým hodnocením rizikovosti smluv z pohledu finančního poradce. V hodnocení rizikovosti od 0 do 5 se nejlépe umístila smlouva společnosti Fincentrum se známkou 0, na druhém místě skončila smlouva Partners (1) následovaná AWD (2). Čtvrtou příčku obsadila s hodnocením 3 společnost Broker Consulting.
Nejhoršího hodnocení se dostalo smluvám se širokými konkurenčními doložkami a vysokými smluvními pokutami - OVB (4) a ZFP Akademie (5).

http://www.investujeme.cz/cs/porovnani_smluv_upravy_investujeme.pdf
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2011 9:53 | Jiří

Michale jste spokojený s kombinací? Tak zde napište jakou kombinaci máte a jak Vám funguje.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2011 9:25

Též jsem byl na semináři,mám licenci ale obětuji 2100 kč a končím.Až druhý den po semináři při návštěvě"poradce?" člověk zjistí,ze vše je jinak,než jak na jejich semináři prezentují. Člověk zjistí,že aby se mohl dále vzdělávat,musí uzavřít smlouvy za účelem získání bodů,toto prezentují jako VLASTNÍ KOMBINACI.Smlouvy jsou vybrány "sponzorem?"(spíš jsem já jeho sponzorem).Kam se poděla ZFP slibovaná možnost výběru?Přišlo by mě rozumné nabídnout např.5 možností a ne jím určenou společnost a částku.Navíc mé dosavadní pojištění bylo uzavřené u společnosti,kterou ZFP prezentuje jako smluvního partnera!!!Smlouvu si přečtu,protože mě zajímá,ale rozhodně nepodepíšu!!!! Toto jsem napsal pouze jako příklad,je tam daleko více věcí,které musí přijít podezřelé každému,kdo má IQ vyšší jak 60.Škoda že to vyšlo na povrch až po zákl.semináři,mohl jsem ušetřit čas i peníze. Přeji všem hodně prozíravosti a opatrnosti.A JAK TVRDÍ ZFP NA SEMINÁŘÍCH,JSOU TO VAŠE FINANCE,já tvrdím TAK ABY VAŠIMI TAKÉ NADÁLE ZŮSTALI.Každý svého štěstí strůjce. mefisto 74
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 5. 2011 8:28 | PetraXX

Je vidět, že na diskuzních fórech to funguje stylem CTRL+C a CTRL+V. Někdo prostě nedokáže sdělit vlastní názor nebo zkušenost, tak používá tuto jednoduchou techniku. Já nebudu nic kopírovat, ale ráda se podělím o vlastní zkušenost. ZFP znám už 2 roky, byla jsem na semináři a můžu říct, že člověk se tam dozví zajímavé informace, které by měl znát každý. Uzavřela jsem si stavební spoření, penzijní připojištění a komplexní životní program. Měla jsem už uzavřené úrazové pojištění, ale můj finanční poradce mi pomohl sjednat daleko výhodnější a kvalitnější produkt. Takže já jsem se ZFP spokojená.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2011 7:37 | Michal

Dobrý den, s firmou ZFP Akademie mám jen dobré zkušenosti. Jsem spokojený s celou kombinací.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Libuše Šmuclerová

ředitelka Ringier Axel Springer

Aleš Řebíček

exministr a podnikatel, Slavia Praha

Libuše Šmuclerová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Aleš Řebíček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services