Diskuze - Finanční plánování podle ZFP akademie II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 730 komentářů)

16. 3. 2008 20:02 | Dušan Š.

To co je napsané ve smlouvě neplatí! Platí jen to co řekne ZFP a jejich připitomělí prodejci pojišťováci. Díky za to, že sem píšeš drahý Doležele. Děláš medvědí službu všem co neuznávají ZFP jako poradenskou společnost. Píšeš tady nesmysly a ještě se snažíš přesvědčit, že v ZFP vám říkají pravdu a to co má člověk napsané ve své podepsané smlouvě je lež! Ty jsi vážně neuvěřitelný hlupák.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2008 18:27 | Doležal

. Ale nejsou to finanční poradci. Těch je ve firmě mnohem méně
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2008 18:25 | Doležal

Ministerstva financí??? Myslíte licenční číslo??? Udělej si výlet na semínář a tam ti to řeknou.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2008 16:07 | ftrunda

Ví někdo, kolik také " finančních poradců ZFP" , má skutečně licenci Ministerstva financí???????????????????
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2008 13:29 | Doležal

Je to tvůj názor a já ti ho neberu. Já nevím, ale opět tě prosím o výpočet T150 a B150 nebo aspoň T150 pořád to jenom zakecávaš, ale důkaz žádný. Jen píšeš a nějak to nedokážeš zdůvodnit. Dej mi důkaz a já ti dám za pravdu. Jakou kvalitní makléřskou společnost máš namysli? To nejsou mylné informace, ale osobní zkušenosti. Jo psané to tam opravdu je, víš co, ať se tady nehádáme, běž na pobočku a řekni tam přesně tohle a nedělám si srandu. Chtěl bych zrušit st.sp. u Vás s možností nedodržení výpovědní lhůty, slyšel jsem, že to u Vás jde. Bude tam určitý poplatek, můžeme tomu říkat poplatek za rychlost. V KB je myslím i bez poplatku do 7 pracovních dnu, jsou peníze na učtě. Už dávno neplatí co je psáno to je dáno“ Jsou určité změny kvůli kterým nebudou přepisovat všechny smlouvy. Je spoustu věcí a vychytávej o kterých ani nevíš. Stačí jen se nechat informovat. Nedávno jsem byl u kamarádky která má ještě staré st.sp. a tvrdila mi a ještě se hádala, že na pobočce říkali, že aby měla dotaci 4500Kč ročně, musí tam ročně vložit 18 000Kč. No a kdo je tady málo znaly. Prosím tě mohli bychom vyřešit těch 200tis. Je to docela srandovní jak se od toho odtahuješ. Prostě uznej že jsi se spletl, plete se každý, smát se ti nebudu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2008 8:42

Nejlepší je opravdu tomu rozumět a nespoléhat na ostatní. Bohužel v ZFP tě naučí jen několik hloupých triků jak obrat lidi o úspory a o financích se tam nenaučíš téměř nic. Je vidět, že jsi již prošel brainwashingem na seminářích a nyní si myslíš jak jsi dobrý poradce. Nechám tě v tom sladkém snu, však i ty se jednou probudíš a třeba půjdeš pracovat do banky nebo do kvalitní makléřské společnosti.
No a to co tady píšeš, že peníze ze st.spoření u české spořitelny máš nárok vybrat do 5 dnů, tak máš úplně mylné informace. SSČS má ve smlouvě jasně uvedeno, že v případě výpovědi smlouvy má 3 měsíce na akceptaci výpovědi a výplatu prostředků. Já teda vím, že v ZFP vám třeba řekli něco jiného a co je napsané ve smlouvě tak není pravda, ale pravdu má ten vyučený číšník co školí finance na semináři ZFP. Je tě škoda. Při tvém zájmu o finance by ses mohl na trhu uplatnit, ale v ZFP se z tebe stane negramota.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2008 21:53 | Doležal

Chi, to je sranda, chvilku jsem nevěděl pro koho je tvůj příspěvek určen, až po chvilce, jsem zjistil, že je asi určen pro mě. Jmenuji se Honza Doležal, ahoj. No ja ti děkuji za informace a určitě si je budu dlouho pamatovat . Jde vidět, že jsi velice znalí. Jen když to tak čtu a přemýšlím, tak jsi uváděl úplně něco jiného, než jsem chtěl. Píšeš tady o pravomocích a já o informacích, to je velmi odlišné téma. Já jsem psal, že my máme informace o produktech z poboček, ale pobočky nemají informace o produktech pro externí sítě. Jaká škoda, obhájil jsi to tím, že mi nemáme přístup k vašemu systému. Raději budu mít informace, ty jsou pro mě důležitější. Každopádně až budu chtít si udělal hypotéku, půjdu za tebou, ale až budu chtít si porovnat programy, vystačím si sám. Ty tady píšeš, že programy jsou pro externí sítě nevýhodné, protože mají vyšší provize a musí se to nějak zaplatit a to z programu. To máš pravdu, ale zapomněl jsi na jednu maličkost, tohle se projevuje u IŽP a tak trošku jemně u KZP. u PP – st.sp. – účty – majetkové pojištění, povinné pojištění-havarijní pojištění atd. se to neprojevuje, uvedl jsi jen nějaké poplatky, ale že to má i jiné výhody, na to jsi zapomněl, ale ani se nedivím, vy je přece nemůžete ani znát, protože ty informace přece ani nemáte. Můžu se zeptat v jaké bance děláš, tak asi v ING ne? Třeba bys mi mohl doporučit nějaký program. Rad bych ho porovnal s tím co už mám.Tady nejde jenom o poplatky, ale vůbec celkově, jestli chceš můžeme porovnat, ja ty informace mám, ale s tebou to bude asi horší. Prosil jsem tě o určitý model a pořád nic. Další věc je ta, jak můžete porovnávat T150 a B 150 když ty informace nemáte? Nedávno jsem se hádal s paní s pobočky, ohledně st.sp. která mi tvrdila, že při zrušení můžu dostat peníze až po 2 měsících, když jsem se začal hádal, že je tam možnost mít peníze už dříve, tak mě měla za debila. Chápal jsem, že taky nemůže všechno vědět, ale docela mě to naštvalo. Např. KB do 7dnu, Česka spořitelna do 5dnu. Tím chci říci, že pro radu si každopádně nechodím na pobočku, tam toho opravdu moc nevědí, ale co se týče konta můžu jenom doporučit . Opravdu jsem začal působit ve společností ZFP a moc mě to baví a to z jednoho prostého důvodu, už žádný pěšáček mě neopije rohlíčkem. Vymetám snad všechny přednášky ohledně programů a to ne jenom v zfp , všude mají jiné názory, nikde nemluví stejně. Jeden propaguje to druhý ono. Nejlepší je opravdu tomu rozumět a nespoléhat na ostatní.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2008 12:01 | Doležal

Při zhodnocení 6% po dobu 30let u mladého člověka, který dává pravidelnou úložku 1000Kč.(pojistná částka 30 000Kč) Je na konci celkový kapitál u T150 800 339Kč a u B 150 774 192Kč tudíž rozdíl je 25 547Kč tak nevím kde jste vzali ty statisíce.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2008 11:41 | Doležal

Vážený pane, více se informujte. V ING mají model a to pro T 150 B 150 B 350 i když B 150 a B350 nenabízí. Stačí najet na stránky ING najit si vstup pro externí partnery. Najít si stahování instalace web ING modelu Brokeři CZ, zadat heslo a stačí model stáhnout. Tyhle modely jsou běžně využívané a můžou je využívat i na pobočce, tak mi tady nevykládejte hlouposti. Pokud jste byl na pobočce a nechtěli Vám model ukázat, tak je to neznalost toho člověka který tam pracuje. Není to nic tajného. Model který jsem vypracoval je u klienta 20let na dobu 30 let 7% zhodnocení a pojistná částka 30 000Kč. Pokud pojistnou částku u T150 dáte 30 000tis a u B350 500tis tak se potom nedivte, že Vám vychází takové rozdílné částky. Nejlepší bude, když Vám to pošlu na mail. Jsem zvědavý co mi na to napíšete. Zfp akademie je kvalitní společnost, jen musíte znát ty správný lidi. Pokud se díváte na ty bažanty, tak se nedivím vašemu názoru.
-37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2008 15:00

Milý Dušane, nevím jak jsi se dalece dostal do bankovnictví, ale dle toho co zde píšeš jsi asi pouze jeden z těch méně úspěšných pseudoporadců ZFP co jde do banky jednou začas zřídit trvalý příkaz a to je vše co o bankovnictví ví. Rád ti tedy alespoň ve zkratce vysvětlím jednoduchý systém, jak fungují bankovní instituce. Tyto společnosti vyvíjejí a dostávají na trh nové a nové finanční produkty. Tyto produkty se šíří dvěma distribučními kanály : 1) Pasivní - prodej na pobočce 2) Aktivní - prodej přes externí sítě EPAK
Pro pobočkový prodej se vyvíjejí produkty nízkoprovizní a pro klienta levné a výhodné. Jen málokdy se vyskytne stejný produkt pro pobočkovou i externí síť. Vzhledem k možnostem prodeje jsou produkty na pobočkách oproti produktům pro externí sítě zvýhodněny. EPAK i tak dodává do bank více než 70% nových obchodů. Vzhledem k tomu, že na pobočkách tyto tarify pro externisty neprodávají, nemají na tyto produkty ani software ani školení. Je to sice produkt jejich banky ale vyvinutý pro externí síť tedy pro jiný distribuční kanál. Proto se o tyto produkty ani nezajímají. EPAK zase na oplátku nemá přístup k věcem jako je stanovení výše úrokové sazby u úvěrů atd. I když ty jako pracovník ZFP budeš realizovat klientovi hypotéku, tak nijak nezjistíš a ani nemůžeš ovlivnit výši úrokové sazby. Tu určuje individuálně poradce v bance, podle sympatií :-) Je to úsměvné ale je to tak. Závěrem tedy pochop, že jak vy externí sítě nemáte přístup ke všem našim bankovním systémům, tak zase lidé na pobočce nemají přístup k informacím o produktech externí sítě.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2008 16:33 | Doležal

Nechtěl bys mi ten svůj vypočet poslat??? Moc by mě zajímal tvůj zdroj, ať mohu reagovat a pro změnu ti pošlu svůj, ať se tady nehádáme. Jen tak pro zajímavost, když nemají na pobočce modely, jak tvrdíš, tak jak lidem mohou něco doporučovat? Jak mohou vědět co by pro člověka bylo nejpřijatelnější volba?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2008 13:51 | Doležal

Omlouvám se za chybu, myslel jsem samozřejmě rozdíl mezi T150 a B 150 Nicméně to chápu tak, že na pobočkách nemají dostatek informací o výpočtu B 150 a B 350 ? Ale ZFP má informace o všech produktech, jak zvláštní. Chceš tvrdit, že ING svým partnerům schválně dává špatné modely? To je trošku troufalé tvrzení, nemyslíš? Všem lidem na všech finančních serverech ten rozdíl vychází podle oficiálních kalkulátorů kolem 200.000 tak mi ho tady napiš, půjdu se na něj podívat. Můj výpočet je z modelu ING který využívají většina zprostředkovatelů, ale on je přece špatný, protože to tady tvrdí někdo neznámí, ja jsem si nic nevykouzlil. Mimochodem u tarifu B150 a výnosu fondů 6% je efektivní úrok připsaný klientovi po zaplacení poplatků pouhých 1,9% jo a to jsi četl kde? Kolik je to u T150 ? No a kolik u B350? Tvoje informace bych chtěl mít.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2008 12:49

Jeden o voze a druhý zase o koze. Pan Dušan srovnával T150 s B150 a ty tady srovnáváš T150 s B350. V jednom se s Dušanem shodnu naprosto přesně a to, že na pobočkách v ING nemají k dispozici modelové kalkulátory na tarify pro externí sítě. To, že se lze přes webové stránky dostat na tyto modely je pravda, ale jedná se pro vstupy pouze pro externisty a pracovníci pobočky nemají k těmto informacím přistup. Kdo pracuje v bankovnictví či pojišťovnictví přímo pro mateřskou společnost, tak ví o čem je řeč. Uvědomte si, že i kdyby v ZFP pracovali ti nejlepší poradci na trhu, tak stejně lidem moc nepomůžou protože ZFP má povětšinou nekonkurenceschopné produkty. Lhaním tady něco o výpočtu na pobočce se někteří snaží obhájit neobhajitelné! Všem lidem na všech finančních serverech ten rozdíl vychází podle oficiálních kalkulátorů kolem 200.000,- ale určitě se všichni pletou, protože nějaký Doležal ze ZFP vykouzlil rozdíl pouhých 24tis.! Mimochodem u tarifu B150 a výnosu fondů 6% je efektivní úrok připsaný klientovi po zaplacení poplatků pouhých 1,9% ! Doležale, Doležale, co vás to v tom ZFP učí?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2008 0:30 | Dušan Š.

Vážený pane Doležale,
nechci se nijak více mísit do vašich žabomyších válek, ale pravda je ta že při úložce jeden tisíc korun měsíčně po dobu 30 let je u těchto tarifů při nastavení bez pojištění a předpokládaném výnosu 6% p. a. rozdíl 186 tisíc korun přesně. Za následek to mají vysoké poplatky u tarifu B150. To co zde píšete jsou holé lži. O nevědomost se nejedná, protože jste se prozradil posledním příspěvkem do této diskuse. V ING a.s. nemají k dispozici kalkulátory a ani formuláře či smlouvy na tarify pro externí sítě. Tedy vám tam nikdo nemohl při nejlepší vůli vytvořit vzor výpočtu daného tarifu pojištění. I tak vám přeji mnoho štěstí ve vašem podnikání a věřím že si časem uvědomíte svoji cenu a začnete pracovat v kvalitní společnosti a vymaníte se manýrů které vás naučili v ZFP.
S pozdravem
ing. Dušan Š.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 3. 2008 9:49 | Doležal

Čekám jsem netrpělivý, byl jsem i na pobočce a poprosil jsem je o určitý model, paní nevěděla o čem mluvím, tak jsem šel vedle kdy paní věděla o co jde a ejhle je to stejný. No tak já nevím co ti říkal pan školící, ale asi ti lhal. Tak se ho zeptej ještě jednou ať ti to opravdu ukáže. Prosím tě nehádej se semnou, vím na 100% že mám pravdu. Já nechci byt hnusný, ale nesnáším lháře.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 3. 2008 16:44 | Doležal

To je lež, pošli mi ten tvůj výpočet na můj mail. Není to nic tajného, tak mi ho pošli, pokud mi ho nepošleš tak mi je jasné o co ti jde. Dolezal.progres@seznam.cz Je to bohužel jen tvoje věc co vychází na kalkulačkách ZFP. ŽÁDNÉ NEMÁ, POUŽÍVAJÍ KALKULÁTORY A MODELI OD SVÍCH PARTNERU, TŘEBA ING!!!! Proto ti nevěřím.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 3. 2008 23:15 | Michal Kovář

No já mám tohle přímo od zdroje a určitě jsem si kalkulátor nikde nestahoval. O víkendu jsme se s kolegou školitelem z ING hodně nasmáli, ale dal mi to k dispozici a opravdu je to rozdíl skoro 200 tis. za 30 let spoření při pravidelném vkladu 1000,- Kč. Je to bohužel jen tvoje věc co vychází na kalkulačkách ZFP. A upřímě jsem trochu hodně zděšen z toho co si dovolí vše ZFP aby dovedla obelhat. Dávat vadné kalkulátory je už moc silná káva :-(
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2008 13:54 | Doležal

No tak to nevím kde jsi to vzal, dělá to 34 000 Kč. Jestli máš nějaký stažený kalkulátor, tak na něj zapomeň. Pokud ti to říkal někdo ING tak se ani nedivím, protože oni nabízí T150 a určitě nebudou chválit něco co, co je určené pro ZFP a ne přímo pro agenty nebo jak si nadávají. Navíc mám výpočet přes model ING a mám ještě nezávislí kalkulátor a tam byla odchylka jen 3000 od modelu ING tak se o tom hádat nebudu,. B350 co vím už nabízí. Je tam i rozšířená úrazovka no a prej i levnější, ale to by se jeden hádal. Úrazovku bych si dal určitě někde jinde.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 3. 2008 16:35 | Michal Kovář

Při vkladu jedentisíc korun měsíčně je ten rozdíl za 30 let cca. 200tis. korun. To je sice "jen" několik desítek tisíc, jak řikáš ty, ale mi to připadne docela hodně. Jsem zvědavý na ten váš "zázrak" B 350. Kdy ho má začít ZFP oficiálně nabízet?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 3. 2008 21:06 | Doležal

Ale ano, máš pravdu, taky jsem to četl. Mluvím tady o B 350 ta vychází lepe než B 150 . Když jsem porovnával T150 a B150 tak T150 vyšla o nějaké desítky tisíc lépe než B150 a to za 30let, za tu dobu, je tam zajímavý kapitál a tam, že je o něco více, už není nějak zásadní, i když pro někoho každá koruna je dobrá. Když si to spočítáš kolik to udělá za měsíc, tak to není nic hrozného. Když jsem porovnával jiné programy. Tak dopadli mnohem hůře než B 150. Ale taky tam byly IŽP které dopadli mnohem lépe. No, ale pokud člověk bude chtít dávat více než 5000Kč za měsíc, tak u T150 to není možné. Já tady nic nepropaguji, opravdu ne. Prostě ING a jeho IŽP mají výhody které nemají jiné IŽP no a to se musí nechat. Hodně taky přemýšlím o Kooperativě 4BN o které se moc mluví. Dnes jsem mluvil s poradcem a ten mi řekl, že poplatky nejsou nejdůležitější, ale strategii kterou si zvolím a kterou mi daný produkt nabízí. Byl to borec od kapitolu. Přímo s tebou nemohu souhlasit, že je pro klienta přímo nevhodný. Myslím si, že je názor jednostrany, znám spoustu horších IŽP. Jsou tam určité možnosti které může klient využít a které využít jinde nemůže. Tak to beru ja. Hodně lidi kolem mě nadává, že na daňové úlevě bude jen 1500Kč , ale to, že místo 8000Kč příspěvku za 1 rok může zaměstnavatel přispívat až 24000Kč to jim uniká. Já si nemohu pomoct, ale pokud si vše nezjistím sám, tak tomu ani nevěřím a ani to nechci. Proto ani různým názorům nevěřím, protože to lide, tahají od různých tabulek a článku které můžou mít pochybný zdroj. Raději se držím informacích přímo od bank. Jen tak pro zajímavost co se týče odkupného, tak u B350 je člověk za 7let na svém. Co se týče hodnoty fondu tak za 5-6 let.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Stanislav Bernard

podnikatel, pivovar Bernard

Tomáš Pitr

podnikatel a kriminálník

Stanislav Bernard
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Tomáš Pitr
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services