Diskuze - Finanční plánování podle ZFP akademie II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 730 komentářů)

21. 1. 2008 15:47 | Michal Kovář

Ano máš pravdu ING Investor B150 je o poznání dražší než T150 který je uveden v příkladu. Tvůj kamarád tě pěkně natáhl a shrábnul vysokou provizi. Víš třeba o tom, že u Investoru se platí poplatek 7% z PJ po celou dobu trvání smlouvy? K tomu správa fondů 2%, popl. z pojistného 5%, měsíční poplatek za vedení 40,- Kč, atd.... Více o porovnání těchto dvou tarifů najdeš na: http://www.finq.cz/market/rec/rec_07.pdf

Jinak AEGON má docela drahou úrazovku, tak bych být tebou volil AXA P100T od Partners nebo Kooperativa 4BN Prosperita od Kapitolu. Právě přes tyto společnosti je vždy u daného produktu snížena provize pro poradce a tak je pro klienta výhodnější.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 1. 2008 15:16 | Luboš

Jinak ten AEGON Je hodně slušný,budu se o něm informovat,protože právě nabízí i od Aegonu.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2008 15:14 | Luboš

Já mluvím o ING investor B150.Ten je jiný.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2008 9:25 | Michal Kovář

Koukni na porovnání všech jednotlivých produktů v tabulce a potom ještě jednou zkus zvážit zda je ING Investor plus opravdu tak dobrý produkt - http://investujeme.cz/imgs/toptema/00000492/03.jpg
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2008 17:15 | Luboš

Nemám nic společného s ZFP i když ji znám.Jinak zítra se mám sejít s kamarádem který možná ani ZFP nezná jsem zvědavý co mi na to řekne.Nechám si zjistit i skryté věci,těch programů které jsi zde uvedl,pokud tady ta možnost bude.Pořad tomu nevěřím,protože můj kamarád má to samé a opravdu ohledně programů a akcii má spoustu informací.Dokonce jeho strýček je podílníkem zisku jedné akciové společnosti.Prostě až uvidím dopodrobna i jiné programy tak tomu uvěřím.Říkal mi,že je spoustu programů které vypadají jako nejlepší,ale když si člověk dá práci a zjistí skryté věci,jako jsou skryté poplatky,atd. které nejsou uvedeny ve smlouvě ani v návrhu.Dokonce spoustu prodejců tyhle informace nemá.jinak neznáš nějaké semináře kde si mohu vyzískat více informací ohledně těch programu které jsi zde zveřejnil?Myslím semináře které jsou nezávisle k programům.
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2008 15:41 | Michal Kovář

V roce 2001 "vydělal" fond světových akcií u Investoru -22,6% a o rok později dokonce -35,4%. Luboši vzpamatuj se!!! To co tady píšeš jsou neskutečné lži a kverulace. No a jak jsi dospěl k číslu 75% je mi opravdvou záhadou. zkouším různé rozložení alokací a změny investičních strategií tak jak by to neudělal ani investorský vševěd a pořád ty čísla nesedí. Leda, že pleteš hrušky a jablka a počítáš to s výnosů OPF. To je ale totální nesmysl a v těchto fondech nemá žádný s klientů Investoru ani korunu.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2008 15:27 | Michal Kovář

Luboši no ty jestli jsi jen obyčejný klient co si nechal uzavřít smlouvy od svého kamaráda protože sám tomu moc nerozumíš... :-) Tvé znalosti produktu jasně poukazují na to, že jsi přímo prodejce ZFP. Už jednou jsem ti dával k nahlédnutí ten link na výnosnost fondů ING pojišťovny:
http://www2.ing.cz/prod/fondy_vynosy_cz.asp
Opět tady stejně jako Soňa pleteš hrušky s jablky a poukazuješ na výsledky hospodaření ING Bank v souvislosti s výnosy ING pojišťovny. Jsou to dvě diametrálně odlišné věci. Takhle je motat dohromady je sprosté obelhávání klientů. To že je Investor jednou z nejprodávanějších pojistek má svá jednoduchá vysvětlení: 1) je za něj vyplácena extrémě vysoká provize 2) prodává jej více MLM firem co nerozumí financím ale zajímá je jen provize 3) ING má velmi dobré jméno a reklamu 4) lidem se ukazují grafy a čísla z výnosů OPF místo pravdivých tabulek
Investor jako takový není úplně nejhorší ale v porovnání s AXA P100T, Kooperativa 4BN, nebo Flexi do PČS je naprosto nekonkurenceschopný. Podívej se ještě jednou na tabulku na kterou jsem ti dal odkaz a zjistíš, že opravdu se výnosově jedná o naprosto průměrné IŽP na trhu. Když to vezmu zpětně tak v roce 2005 udělal akciový fond u Cleveru také přes 30%, Finance life se přehoupl již několikrát přes 20% p.a., Profiinvest dosáhl v akciovém fondu dokonce krátkodobě na 52% p.a., ale to jsou všechno investice s velikou volatilitou a nedá se podle toho usuzovat, že tomu tak bude i v příštích letech. A to že je Ivestor hodně prodávaný, vůbec neznamená, že je dobrý. Vem si takový Dynamik, nejprodávanější pojistka na našem trhu a všeobecně se ví jaký je to podvod na lidi.
No, tohle není namířeno jen proti ZFP, ale poukazuji na chyby a omyly všech bez rozdílu, když tady vidím napsaný nějaký blábol. Bohužel právě zde na této debatě je to samý bouchač ze ZFP, tak poukazuji právě na jejich chyby a omyly. Luboši podívej se prosím, už kvůli svým klientům, ještě jednou pořádně na to jestli je Investor opravdu vhodný s porovnáním s ostatními produkty. Zkus se také zamyslet nad pravidelným investováním do OPF a k tomu mít daleko levnější životku s úrazovkou bez spořící části. No a zkus si to všechno spočítat. Snažně tě prosím, už kvůli tvým klientům.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2008 14:42 | LUBOŠ

Ukázal mi to na grafech které si sám neudělal ,ale které byly zaznamenaný v průběhu burzy.Jinak jsem se díval na ty stránky a české akcie tam měli vynikající zisk.Můj kamarád to rozložil a ukázal mi dohromady kolik to bylo za poslední roky a když jsi to sečetl bylo to kolem 75% ani světové akcie nebyli až ták špatné,i když padla burza 11.září.2001 se investor u podivu velmi rychle postavilo na nohy.Myslím si že mají veliké pokrytí a strategickou zajištěnost.Investiční životní pojištění Investor Plus zaznamenalo v loňském roce nárůst prodejů o 56 % a objem ročního pojistného vzrostl o 72 %. K 31. prosinci 2006 si životní pojištění Investor Plus sjednalo 150 000 klientů, což odpovídá 1,42 miliardě korun objemu ročního pojistného. Zájem o Investor Plus tedy výrazně stoupá.Když je tak nevýhodný tak proč ho lidé tak moc zakládají,proč se o něm píše že je vlajkou lodi?Jinak proč pomlouváte,zfp když v ČR je dalších desítek možná i více společností a všichni nenabízí to co jste tady psali že je nejlepší.Kdyby se nabízeli jenom ty vaše nejlepší programy jak tvrdíte,tak to tady může spoustu společnosti zabalit.Každý program má něco lepšího než jiný a na opak.Jinak se nejvíce vyplatí zvolit české akcie i když popravdě podobně půjdou dolů,ale jak už jsem říkal je to jen krátko doby propad,pak to zase poroste na horu.Je dobré si rozvrhnou investice a pravidelně investovat měsíčně než rázově.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2008 14:24 | Michal Kovář

Luboši Český akciový fond je v nabídce Investoru teprve 3 roky a opravdu vydělal docela slušné peníze, hned první rok to bylo dokonce přes 30%, nyní se ale přprav na slabší roky protože zatím je docela hodně v minusu a nevypadá to prognosticky na změny. Doporučuji nyní pro tento rok změnit investiční strategii, ale to je výhoda IŽP, že tam lze tuhle strategii právě měnit. Ovšem pravdou zůstává, že kdybys ty peníze zhodnocoval přímo v OFP tak ti stejný fond vynesl daleko více s nižšími poplatky. Co se výběrů týká, tak opravdu nyní by se jen mělo dodaňovat ale praxe je ve skutečnosti jiná. Zůstává však jedna věc a to je zdanění výnosů při mimořádném výběru a to srážkovou daní 25%. Není důležité, nakolik je tvůj kamarád důvěryhodný ale spíše nakolik je ve světě financí vzdělaný. To že je to dobrý kamarád v žádném případě neznamená, že je to také dobrý finanční poradce. A co se daňových úlev týká tak díky rovné dani na tom maximálně získáš jen 1.500,- ročně. což při vyšší naspořené částce již jistě není tak zajímavé jako tomu bylo dříve.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2008 12:18 | Pavel

Které fondy vydělaly 75%??? To že ti nakreslil někdo nějakou křivku není podstatné. Podstatné je to co ti dá pojišťovna a ne co ti nějaký poradce nakreslí na papír. Prosím o uvedení přesných fondů co vydělaly za posledních 5 nebo 6 let zmiňovaných 75%. Přeposílám odkaz jako pomůcku abys je tam mohl najít.
http://www2.ing.cz/prod/fondy_vynosy_cz.asp
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2008 12:13 | Pavel

Když se podívám na historii rádoby soutěže Zlatá koruna, potom je až fascinující jak pravidelně nejvíce cen získává ČSOB spolu se svými dcerami Poštovní spořitelnou, Hypoteční bankou a ČSOB leasing. V těsném závěsu se drží ING. Když člověk trochu víc prozkoumá kdo a s jakými cíly zakládal tuto soutěž je možná vše jasnější. Soutěž Zlatá koruna byla založena v roce 2003 společnou spoluprací KBC (majitel ČSOB) a ING netherland aby zvýšila prestiž a povědomí jednotlivých produktů těchto bank. Nyní se již do "soutěže" zapojuje daleko více bank a institucí, vítězi však zůstavají "překvapivě" i nadále stejní.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2008 12:11 | Luboš

Ahoj všichni,to mě podrž.využívám INVESTORA už pár let.Rozložil mi to můj velice známí a zkušený kamarád.Říkal mi,už kdysi že když se to dobře rozloží tak na zisku vydělám pěkné peníze. Největší část mi dal na české akcie,kde je zhodnocení velice dobré,ale taky varoval že to bude i klesat.Vysvětlil mi že to není program krátko doby,ale dlouhodobý.Za posledních pět nebo šest let bylo dohromady okolo 75% na zisku nevím to přesně.Ukázal mi křivku která se mi moc zamlouvala,přes všechny problémy s trhem,křivka směřovala na horu a dolu jen v krátkých intervalech.Pak mi ukázal ještě nějaký programy které taky nabízel,ale ty už se mi tak nezamlouvali,už tam nebylo takové zhodnocení.Upozornil mě i na poplatky,ale proti tomu jaký tam byl zisk pohoda.Kapitál se začne tvořit už po druhém roce a po třetím roce můžete vybírat,což jiné neměli má i právě zmiňovaný mimořádný účet.Co se týče daňové úlevy,nic se dodaňovat nemusí,ale mění se to každým rokem.Abych byl přesnější nějaký rok to jde a nějaký rok ne.Řeknu mu aby se tady mrknul,je to vážně expert který mi na rovinu řekne mínusy i plusy.Znám ho už spoustu let a vím že by mi nenabídl nic špatného.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2008 11:53 | Pavel

Jak si to tady tak pročítám, vedete vcelku zajímavou diskusi. Divím se Michalovi, že se ještě dále snaží vysvětlovat přesvědčeným hlupákům něco o pravidlech na finančních trzích. Taky se divím, že se ještě docela drží. Když mu tady nějaká hloupá kráva co nemá ani špetku finančního vzdělání vyvrací zcela jasné a prokazatelné principy investování, případně se zastává nejhoršího pojištění na našem trhu a ještě má tu drzost tady Investor vychvalovat, tak to už by na mě asi bylo moc.
Jak trefně Michal napsal, motá hrušky s jabkama a na základě něčeho soudí zcela nelogicky něco jiného. Opravdu jste lidé tak hloupí a zabednění? Vždyť vše se dá lehce dohledat na internetu, a pokud nečerpáte vědomosti pouze ze ZFP akademie, potom vám všem musí být jasné jak se zde lidé ze ZFPa mýlí a lžou.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2008 10:19 | Michal Kovář

Aby nedošlo k omylu a někdo tady nepletl hrušky s jablky jako Soňa tak ještě dodávám link na výkonnost jednotlivých fondů pro pojištění ING.
http://www2.ing.cz/prod/fondy_vynosy_cz.asp
Fondy o kterých píše Soňa jsou samostatné a jde do nich investovat mimo pojistky. Vůbec se netýkají Investroru ani žádné jiné pojistky. Je rozdíl mezi ING bankou a ING pojišťovnou. Jsou to sestry od stejné matky ale každá si hrabe na svém písečku.
Proto prosím, nesrovnávejte zde hrušky s jablky tak jak to určitě pouhým omylem udělala Soňa. Pro některé slečny erudovaná odbornice s 6 měsíční praxí v ZFP, bez certifikace ČNB pro investování.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2008 10:06 | Michal Kovář

ING International Český akciový fond má výkonnost za posledních 12 měsíců 9,28%. Takže zase tak úžasný není. Co se týká ostatních fondů ING ze kterých je možno sestavovat Investor plus tak fond obligací: -3,75%, smíšený fond: -0,56%, fond dividendové strategie: -12,94%. Takže celkové rozložení investic v Investor plus k datu 31.12.2007 není nijak exceletní, spíše průměrné. U průměrných pojistek potom rozhoduje výše poplatků, cena a kvalita úrazové složky pojištění. Pokud doporučuješ investiční pojištění jen kvůli investování, potom lituji všechny tvé klienty. Proč to tedy ženeš přes Investor plus, když už chceš investovat a nedáváš to přímo do investic? Kvůli provizi? ING nabízí 29 OPF do kterých můžeš investovat přímo s daleko nižším poplatkem a výnos je osvobozen od daně.
To co jsi se ptala na 4BN Perspektiva, tak přesné informace si zjisti ať to nemusíš číst zde ode mne. Je pravda, že prodejním kanálem přes ZFP (mangement fee 1,4%) už není tak výhodná jako třeba přes Kapitol (management fee 0,8%). Strategii si můžeš samozřejmě zvolit a měnit téměř u všech IŽP na našem trhu. 4BN se navíc o tyto fondy stará správce Conseq, což je jeden z nejlepších správců fondů na světě.
Jinak co se všech IŽP týká a to včetně Investora, když uplatňuješ daňové úlevy a během spoření vybíráš, potom bys dle zákona měla dodaňovat. Pojišťovna to však na MF nehlásí a pokud vás nikdo nepráskne na finančním úřadu, tak to dnes běžně prochází bez dodanění. To je dnes běžně používaný postup a používá se například při kombinaci Hypotéky s IŽP. Klient ovšem riskuje, že ho závistivý soused či exmanželka udá na FÚ a potom by musel dodaňovat.
To že se má nakupovat když je křivka dole, nebo případně diverzifikovat nákupy v čase při pravidelném investování platí pro všechny druhy výnosových fondů. Neplatí pro dluhopisový fond, či fond peněžního trhu. U všech ostatních bez vyjímky platí dané pravidlo. Pokud znáš nějaký fond který má udržovací vysoké procento zisku, rád se přiučím. Osobně jsem za 9 let praxe žádný takový nezaznamenal.
Co se týká vyhlašování Zlatá koruna, tak nemá mezi finančními institucemi téměř žádnou prestiž. Srovnám-li jednoduše Master Card Banka roku se soutěží Zlatá koruna, potom je to jako srovnávat soutěž Miss world se soutěží krásy na střední škole v Chomutově.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2008 1:08 | Soňa

Moc se pleteš,ING investor získal v roce 2003, 2005 a 2006 zlatou korunku,ale ZFP tenhle program začali více doporučovat v roce 2007 tak kdo tam tedy ty hlasy dával?ZFP určitě ne.Jinak to nebylo jediné ocenění,že?Jinak úraz je opravdu oproti jiným programům drahý,ale my tenhle program nedoporučujeme kvůli úrazům,ale kvůli zisku,protože je to právě investiční program.Jinak co se týče investovaní do akcii nebo do investičního programu,máš pravdu a právě proto si protiřečíš a to v tom,že jsi psal,že musíš nakoupit když se nedaří,ale to platí jen při investování do akcií.Pokud chceme investovat do investičního programu vybíráme snad ten který má udržovací vysoké procenta na zisku.Další věc je ta,že si u investičního programu můžeš zvolit strategii,tak si svým způsobem i osobní investor“ Jinak můžeš mi napsat,kdy začíná být Perspektiva zisková,po kolika letech?Kdy se jeho pojistní kapsa naplní? Kdy nejdříve můžeš vybírat z běžného a mimořádného účtu?Můžeš u programu perspektiva odečítat daňovou úlevu a přesto vybírat naspořené částky.Kolik má klient k dispozici finančních fondů?Jaké jsou poplatky za účet?Jinak se o ten program každopádně budu zajímat a nechám si předložit podmínky.
Peťka- to není tak jednoduché,těch programu je opravdu spoustu a jen ty sama při získání informacích od daného zprostředkovatele,můžeš zvolit ideální variantu pro svoji rodinu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2008 23:51 | Peťka

Teda moc tomu tady nerozumím,ale když jsem si četla vaše příspěvky,tak jsem hned pochopila kdo je tady profesionál.Jak tady nějaký Michal Kovář může být tak pomlouvačný a neslušný,když má takovou profesi?Paní Soňa i přesto všechno je v klidu a nikoho neuráží a nepomlouvá.To si myslím že je více profesionální,promiň Michale,ale je to tak.Myslím si taky že se ráda podělí o informace a že se ráda i přiučí.Myslím si že to hádaní je zbytečné.Připadáte my jako moji mladší bráchové,kteří se hádají co je lepší,jestli Mercedes nebo BMW,každé auto má plusy a mínusy a tak je to i ohledně těch Vašich programů.Jinak jestli Vás mohu poprosit,co by jste mi doporučili za program když mám malé dítě,jsem těhotná,vdaná 28let a mohu si dovolit max 1800Kčměsíčně?chci hlavně něco co by zajistilo mě i moji rodinu.Protože mi jeden zprostředkovatel něco doporučil a chtěla bych zvážit více možností.Děkuji
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2008 23:25 | Michal Kovář

Soni, ocenění Zlatá koruna nemá mezi odborníky žádnou prestiž. Je to běžná anketa naprosto ovlivnitelná stejně jako diskuse na netu kde se dá hlasovat donekonečna. Já když tam přijdu a budu celý den klikat hlasy pro Dynamik tak příští rok vyhraje právě Dynamik. Co se výsledků opravdu prestižního žebříčku který sledují banky a pojišťovny týká tak vyhrála právě Kooperativa se svou Perspektivou a na druhém místě byla Flexina od České spořitelny.
U Investoru je totiž těch problému více. Management fee se pohybuje nad hranicí 2,4% což je extrémě vysoké číslo. Dále má poměrně drahou rizikovou část vzhledem k výlukám v plněni uvedeným ve smluvních podmíkách. Když si pořádně nastuduješ Perspektivu, věřím že budeš prodávat právě ji a to přísahám jsem nikdy nespolupracoval a ani nespolupracuji s Kooperativou. Ona ta pojistka je zkrátka hodně dobrá podobně jako AXA P100T. Zjisti si veškerá potřebná data o ceně a o výlukách v plnění a taky přesné výše poplatků.
Co se těch investic týká tak investovat do akcií nebo do investičního programu je jako srovnávat kardiochirurga se studentkou střední zdravotní školy. Je v tom velikánský rozdíl. No a jak už jsem psal zjisti si něco pořádně o investicích, zkus si dodělat certifikaci ČNB pro investice a potom tady zkus vykládat jak je někdo skvělý že připsal 40% a ať do toho všichni jdou. Každý správný investor ví, že akcie obecně opisují takříkajíc sinusoidu (to je taková ta křivka co se zvedá a zase padá). Jen hlupák investuje do akcií které jsou navrcholu a vydělávají tak veliké procenta. V té chvíli jsou vstupy do této investice velmi drahé ale paradoxně právě hlupáci co se nevyznají tak nakupují tyto předražené podílové listy a tím udržují a ještě zvedají jejich cenu. Po čase ovšem sinusoida nabere směr dolů a většina co vidí že to nenese tak prodává, naopak chytrý investor levně nakupuje. Jinými slovy: Zkušený investor nakupuje když se fondu nedaří a prodává když je navrcholu. Začátečník a finanční negramota nakupuje když je fond navrcholu a prodává když je dole. Proto jestli doporučuješ svým klientům ať investují nyní do českých akcií když jsou nahoře, tak se řadíš do skupiny naprostých laiků a děláš všem slušným poradcům ostudu. Ale máš pravdu že blbcům se to asi prodává dobře. Však na někom si ty peníze vydělat musíš, že?
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2008 22:34 | Soňa

Budu přesnější,moje chyba,dávám do investičních programu.
Ještě že jsou to partneři ZFP.Jaká jedna anketa???Opakuji, Jeho vysokou kvalitu potvrdila i oceněníla "MasterCard banka Roku 2005 - Životní pojištění roku 2005" a tři vítězství v prestižní soutěži Zlatá koruna!!!!!!!! (v letech 2003, 2005 a 2006), která deklarovala jeho pozici nejlepšího produktu v kategorii moderního investičního pojištění.Myslím že odborníci vědí co je nejlepší. je velmi flexibilní - rozsah pojistné ochrany i výši pojistného lze přizpůsobit podle klientových aktuálních potřeb. Klient může své prostředky rozložit do šesti finančních fondů, a zvolit tak svou investiční strategii. Tu může samozřejmě kdykoliv změnit v závislosti na vývoji jednotlivých finančních a kapitálových trhů. .Jinak skutečně investiční pojistka Perspektiva vyhrála soutěž MasterCard a velice se vytáhla,ale co dál,????Zjistím podrobnější informace a porovnám podmínky.Pokud budou dobré tak nevidím jediný důvod proč bych to nedoporučovala.Je to náš partner. Jinak co se týče mínusu v zisku tak i když padla Burza.Tak ING to nějak nepocítilo. Nejlepším Životním pojištěním se letos již počtvrté stalo životní pojištění ING Investor Plus. (http://www.mesec.cz/tiskove-z pravy/accenture-zlata-koruna-2 007-6-oceneni-pro-ing/) Jinak se podívej i deset let zpátky,jaký měl ING investor výnosy,myslím že se budeš divit.
nárůst aktiv ve správě u podílových fondů o 41 % na 3,634 mld. Kč ING Český akciový fond byl za svou vynikající výkonnost v posledních třech letech oceněn ratingem 5 hvězdiček agenturou Morningstar ING Český akciový fond zakončil rok 2004 s výnosem 50,8 %, čímž překonal svůj loňský vynikající výnos 39 %ING Český fond obligací, který získal od agentury Morningstar rating 3 hvězdičky, se zařadil mezi prvních 35 % nejvýkonnějších obligačních fondů z rozvojových trhů Jinak na urážky nebudu odpovídat.
+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2008 15:24 | Michal Kovář

Soňo ještě jedna věc ohledně toho tvého investování. To jako vážně cpeš měsíčně 40.000,- do akcií??? Na které burze obchoduješ??? Nebo jsi registrovaná v RM systému??? Jak často akcie prodáváš???
Nebo jenom lžeš a ani nevíš jak se můžeš jako běžný člověk k investicím do akcií dostat? To se mi na vás v ZFP vždy líbilo. Provize chodí sem tam nějaká ta tisícovka, auto z bazaru, oblek z CA, ale plná pusa keců jak jste bohatí a zavodou. No je pravda, že kdybyste se tvářili podle opravdové situace, tak byste těch lidí moc nenalákali. "Pojďte pracovat k nám, budete žít z ruky do pusy, brzy přestanete platit povinné zálohy státu a půjdou po vás nespokojení klienti. Jak říkám je to super kšeft!" Myslím že tuhle pravdu jim nikdy neřeknete a vždy se budete tvářit, že vy mu vyřešíte všechny problémy a on bude bez práce co nevidět bohatý, úspěšný a mezi partou skvělých přátel co mu to nebudou závidět.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Mládek

politik

Zdeněk Matějovský

podnikatel, Povlečení Matějovský

Jan Mládek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Zdeněk Matějovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services