Diskuze - Finanční plánování podle ZFP akademie II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 730 komentářů)

17. 1. 2008 15:06 | Michal Kovář

Soňo to že vyhrál investor jednu anketu na serveru kam chodí většinou lidi ze ZFP mě ani nepřekvapuje. Přečti si výsledky z loňského roku výhlášené odbornou veřejností a potom mi ještě jedno začni vychvalovat investora. Abys to nemusela pracně hledat, připojuji oficiální výsledky:
Banka roku 2007 1. Komerční banka 2. Česká spořitelna 3. Reiffeissebank
Bankéř roku 2007 Pavel Kavánek
Nejdůvěryhodnější banka roku 2007 1. Česká spořitelna 2. Komerční banka 3. ČSOB- Poštovní spořitelna
Nejdynamičtější banka roku 2007 1. Reiffeissenbank 2. GE MB 3.Komerční banka
Hypotéka roku 2007 1. Hypoteční banka 2. Komerční banka 3. Česká spořitelna
Účet roku 2007 1. Česká spořitelna - Osobní účet ČS 2. ING - ING Konto 3. aBanka- Osobní účet
Stavební spořitelna roku 2007 1. Modrá pyramida 2. ČMSS 3. SSČS
Penzijní fond 2007 1. Axa 2. PF České pojišťovny 3. ING Penzijní fond
Pojišťovna roku 2007 1. Česká pojišťovna 2. Kooperativa 3. Allianz
Životní pojištění 1. Kooperativa - Perpektiva 2. Pojištovna ČS - Flexi 3. Allianz - IŽP Rytmus
Dále uvádíš o rekordním zisku fondu českého akciového trhu za poslední rok. Tak podobně vydělávaly všechny české akciové fondy. Nicméně nyní nastala recese a index českých akcií od 1. ledna klesl již o 14% s tendencí dále klesat kvůli zvyšující se úrokové sazbě a předpokládanému růstu inflace.
Rentiér je podobně jako penzijní připojištění nástroj který je určen ke spoření na důchod. Proto je nutno tyto dva produkty porovnat a do programu dlouhodobých investic zvážit který z nich je výhodnější. Na celé čáře vyhrává při delším horizontu (20 a více let) Rentier nad penzijním připojištěním. Jenomže to ty v ZFP nemůžeš pochopit protože vy investice neděláte a tudíž jim ani nerozumíte. Což je jasně patrno už z toho, že si myslíš že když jeden rok vzlétne akciový fond o 35 -40% tak si už nedovedeš představit za b) další rok to může být i minus 60%. Takové už jsou akciové trhy. Zkuste se s děckama v ZFP domluvit a udělejte si někdy školení na investice.
A ještě jeden odkaz ti sem dám ať si uvědomíš jak moc se mýlíš: Produkt investičního životního pojištění se také letos stal vítězem soutěže MasterCard o banku a pojišťovnu roku. V kategorii "Životní pojištění roku 2007" zvítězila právě investiční pojistka Perspektiva v nabídce pojišťovny Kooperativa.
http://aktualne.centrum.cz/finance/penize-a-investice/clanek.phtml?id=513438
A co se týká penzijních fondů tak nejvýhodnější mi přijde PFČS ke kterému lze sjednat komplexní životní pojištění za 2700,- Kč/rok. Přičemž je plnění 600.000,- smrt, 3.000.000,- trvalé následky a 300,- Kč denní odškodné úrazu od 15. dne zpětně, a to bez rozlišení rizikových skupin (kromě 4, ta sjednat nelze) či věku klienta. Podobná nejlevnější úrazovka se stejným plněním přijde na 450,- a více korun měsíčně což je 5400,- a více ročně.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2008 0:09 | Fanda

Och Soňo, Soňo, když máš takové příjmy, dopřej si lekci pravopisu ty majetkoví specialisto.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2008 15:59 | Danča

Nejsi nemocný Kubo,ja nejsem spolupracovník ZFP .Jsem člověk který využívá jejich služeb a jsem spokojená, tak nech bejt.Tady člověk nemůže napsat ani svůj názor,řešíte jen samé negativity.Sadím se že si zrovna jeden z těch lidí kteří nic nedokázali a teď dokážeš jen prudit.Tady brečíš na špatném místě.Raději dělej něco užitečného,protože haněni různých společností ti moc v životě nepomůže,jenom tím ztrácíš čas,protože dnes lidé budou věřit více odborníkům,než nějakému Kubovi který má nějaký osobní problém nebo spíše komplex.Raději nespoř vůbec a čekej co přijde,však ono nějak bylo nějak bude,celí život na mě někdo vydělával tak proč ne teď,že???
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2008 23:00 | Soňa

Investičnímu životnímu pojištění ING Investor Plus byla v loňském roce již potřetí udělena hlavní cena za nejlepší finanční produkt - Zlatá koruna 2006. Navíc získal opakovaně i ocenění Životní pojištění roku udělované v rámci soutěže MasterCard Banka roku. Oceněný produkt Investor Plus poskytuje klientům finanční zajištění na stáří a současně pokrývá rozmanitá pojistná rizika a nabízí investici do interních fondů ING podle vlastního výběru. Klienti mohou flexibilně měnit rozsah pojistné ochrany, a tím reagovat na jejich aktuální potřeby. Životní pojištění Investor Plus je samozřejmě daňově odpočitatelné a to nemluvím o zisku za rok 2006-2007 35-45%(České akcie)Jeho náklady jsou vyšší,ale zisky taky,tudíž když si vše rozvrhneme na více let nemá tenhle investiční program období ohledně zisku,mohla bych pokračovat,ale to by opravdu bylo na dlouho. Když porovnám veškeré penzijní fondy tak se mi nejvíce líbí AEGON.Protože nabízí něco navíc a to dva bonusy.Za to když člověk spoří déle a když spoří více. Bonusy se jeví na procentech zisku.Jinak pokud vím tak Rentiér je investiční program a ne PP,tudíž ho nemůžeš srovnávat s PP. Jsem vdaná je mi 35let,jsem majetkoví specialista a zároveň lektořím pro zábavu, jsem finančně nezávislá a to hlavně díky mému muži který je ještě úspěšnější,jak se říká muži jsou schopnější než ženy .Sama využívám kombinaci a vkládám do akcii 40 000Kč měsíčně,kolik vydělávám psát ani raději nebudu, protože těžko by tomu někdo věřil .Moje hlavní cíle už mám splněné,ale můj nový cíl je dynamická podpora dětí v ČR.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2008 16:19 | Michal Kovář

Nazdar kočko, tak já pracuji šestým rokem jako oblastní vedoucí jedné velké zahraniční pojišťovny. O finance se však zajímám globálně a jezdím často školit právě takové podobné firmy jako je ZFP ohledně nových produktů. Můj plat se pohybuje bez odměn na hranici čtyřnásobku průměrné mzdy + kvartální odměny. Nemůžu si stěžovat. Své životní cíle jsem si zčásti splnil narozením naší malé dcery před dvěma lety a postavením nového domu. Protože si musím hledat stále nové výzvy a cíle, jediným opravdovým cílem je zabezpečit rodinu a dceru do budoucna. Na důchod si spořím více v investicích, ale já nejsem běžný klient co si může dovolit odložit měsíčně 10.000,-, potom bych musel samozřejmě spořit jinak. Pokud se týká přesně tebe nevím kolik vyděláváš, nevím jestli máš děti, zda jsi vdaná, kolik je příjem tvého manžela, kde žiješ, co přesně děláš za práci, kolik je ti let, atd... Jak asi ti můžu doporučit nějaký produkt ke spoření na důchod, když neznám tvo situaci a nemohu tedy z ničeho vycházet. Takto nahodile to dělá ZFP. Každému vrazí kombinaci a až přijde problém teprve potom ho budeme řešit. To je všechno špatně. Vy v ZFP nejste poradci, tak si to uvědomte. Srovnejte si třeba co by vám dal opravdový poradce za produkty při stejných programech. Srovnejte si Investroa od ING s třeba T100P od AXA pojišťovny. Zkuste srovnat spoření dětem na stavebním spoření s Baby invest od BNP Paribas. Zkuste si porovnat kolik bude na konci spoření po 20 - 30 letech na penzijním připojištění a kolik v Rentieru od Pioneeru při stejné měsíční úložce. Potom se pojďme bavit o opravdovém poradenství. Proč když máte v nabídce vynikající pojištění 4BN Perspektiva od KOOP, tak stále nabízíte Investora od ING který je svým složením nejdražší a nebýt dynamiku tak i nejhorší produkt na trhu?
Finanční poradenství není o tom zúčastnit se několika seminářů. Je to o celoživotním vzdělávání, které začíná nejlépe už na vysoké škole a pokračuje neustálým soustavným vzděláváním. Pevně věřím a doufám, že bude brzy status finanční poradce uveden a přesně specifikován v zákoně. Potom si bude moci spousta lidí a nejen ze ZFP začít říkat tak maximálně podomní prodejci.
Tak se mějte hezky a učte se. Já už musím, od pěti školím. Good luck and keep smailing :-)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2008 14:48 | Soňa

Tak ti kteří tady jsou proti ZFP ať jsem napíši co mi doporučují ohledně spoření na důchod.Ať mi sem napíši jestli sami spoří a jakým způsobem se připravují na budoucnost.Co dělají za práci a jaké mají životní cíle.Moc by mě to zajímalo.Děkuji předem
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 1. 2008 13:16 | Džordžíno

Káťo můžeš prosím zveřejnit ten výpočet fungující kombinace? Financím nerozumíš ani za mák a nějaký šikovný frajírek ti nalhal asi spoustu hovadin, protože kombinace nefunguje. To že ty jako laik se tady zastáváš nějakého připitomělého teplouše co ti vymyl mozek ještě chápu, ale napsat, že kombinace funguje? A prohlásit o vzdělaných lidech co financím narozdíl od ZFP rozumí, že jsou to hlupáci a pomlouvači, tak to už jsi trošku přehnala. Kdybys nebyla taková hloupá husička, tak se zajdeš zeptat do nejbližší banky za privátním či osobním bankéřem, no a ten ti vysvětlí proč to nefunguje a jak ti lhali. Než se příště začneš do někoho navážet tak si uvědom, jestli je tvé hýkání oprávněné.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2008 13:09 | Kuba

Dančo proč si hraješ na klientku, když jsi sama v ZFP? To že tam jsou určité benefity jako různé slevy na energie a podobně je pravda. To že lidi ze ZFP jsou finančně negramotní šarlatáni je také pravda. A to jak připravil jeden z dlouho sloužících manažerů této společnosti pan Petr Čapek "řešení" v testu je taky pravda. Jeho vykrucování že nemá průkazku AFIZ je lež. Poradit neumí ani sám sobě a dělá ze sebe poradce pro rodiny. Tohle může projít jen pablbům ze ZFP. Jak takový člověk jako je pan Čapek vůbec může vést tým poradců? No upřímně ruku na srdce, když ten celý článek znovu přečtete. Vy byste si nechali od takové ubožáka poradit???
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2008 13:02 | Káťa

Já nevím,ale potkala sem jednoho troubu z ZFP který mi nedokázal odpovědět na pár otázek,tak jsem ho někam poslala.No hned druhý den mi jeho nad sponzor volal jestli bychom se mohli sejit,měl moc příjemný hlas a popravdě jsem se sním chtěla sejít.Když jsme se sešli,tak jsem byla překvapená,protože byl i moc hezky,ale k věci.Chtěl znát důvod proč jsem jeho člověka tak odbyla a já mu to vysvětlila.On se jen tak zasmál a vysvětlil mi že není ještě na takové úrovni a že se teprve zdokonaluje,to jsem pochopila a on pokračoval.Za chvíli mi udělal prezentaci.Měla jsem spoustu dotazu,protože mi některé kamarádky tvrdili různé věci které mi leželi v hlavě,na vše mi klidně odpověděl.Jela jsem na základní seminář.Myslela jsem že hned bude do mě hučet abych v tom pokračovala,ale on nic až mi to začalo vadit.Druhý den mě navštívil a podíval se mi na smlouvy,myslela jsem že je začne pomlouvat a radit ať je zruším a on jen mi je jen pochválil a řekl že ho těší že jsem tak zodpovědná a zeptal se jestli bych chtěla kombinaci že ty programy které mám do toho pasují,tak jsem souhlasila jen jsem neměla St.sp.tak jsem si ho založila.Když jsem mu řekla že jsem slyšela že kombinace nefunguje a nebo že je hodně nákladná,tak se usmál a pověděl,myslíte že bych ji měl kdyby to byla pravda???On ji totiž už využívá par let.Pak mi ukázal a spočítal náklady a pak zisk kdy zisk mnohokrát převyšoval náklady.Tady jsem pochopila že mé kamarádky duplikovali články od nějakých magorů a sami si nezjistili podrobnosti.Už taky vím že jde o lidi a ne o danou společnost.Že všechny smlouvy jsou nastaveny tak aby člověk byl zajištěný.Jinak nejsem spolupracovnice ZFP a když něco potřebuji tak stačí zavolat.Společnost ZFP mohu jen doporučit jen musíte oslovit člověka který je ve společnosti delší dobu a který je už na úrovni.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2008 22:39 | Danča

Jsem moc spokojená klientka,když mám nějaký problém zavolám spolupracovníka ZFP.Nebyla jsem ani na základní semináři a pan Jiří mi dal provize které činily 9500Kč a říkal kdybych někdy něco potřebovala tak ať každopádně zavolám.Navíc mi udělal slevu na Energii 4-6% a využila jsem i slevu na auto kdy jsem ušetřila 80 000 tisíc.Já můžu tuhle společnost jen pochválit.Moje sestra měla těžké zranění žeber a u produktu který nebudu jmenovat ať si tady hned někdo nemyslí že dělám reklamu,moje sestra dostala 65 000 a to nebyla žádná předražená úrazovka.Pak měla ještě jedu od jiné společnosti která je v ČR velmi známa,ale tam už nastal problém,ohledně špatně vypsané smlouvy.Na konec,jsme dostali peníze od dané společnosti která pochybila,každopádně už to nebyla taková částka jako u první úrazovky,kterou jsme sjednali u z prostředkové společnosti ZFP.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2008 6:14 | Michal

Přesně tak ! :) Víte proč zde na těchto a na jiných webových stránkách není až tolik kladných příspěvků . Protože manažeři od ZFP nemají čas řešit takové blbosti. :) jim to je opravdu jedno . Ty výkřiky velkohubých nespokojenců. Ale máte pravdu radši děte dnes do hospody a řešte že nám zase budou zdražovat benzín a pomlouvejte všechno co mužete ;) to vám určitě zajistí příjem. :)
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2008 5:59 | Standa

Tyhle stránky vznikly asi proto aby vás ZFP jako konkurence nepřipravila o práci co ? :) . Nic si s toho nedělejte, spousta lidí ji pomlouvá . ;) a ještě že tu ti lidé jsou. jinak by to bylo až moc lehké :) . No každopádně co tady o tom říkáte jsou srašné blbosi. Ja s firmou spolupracuju delší dobu a vím co a jak :) . Vašim názorům se musím opravdu vysmát . Vy neděláte nic jiného než hledáte na co si stěžovat . Tak kde je pak ten konečný problém v ZFP nebo ve vás ????
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 1. 2008 15:08

Neřešte tady kraviny a jděte něco užitečného dělat,vy chytráci!
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 12. 2007 12:57 | Vojta

Plně souhlasím s Michalem Kovářem! Spíš bych jenom přidal, že obecně se mi zdá že je české finanční poradenství v krizi. Ne v krizi finanční (klientů je dost a provizí ještě víc), ale v krizi morální. Připusťme, že spousta fin. "poradců" jsou ve skutečnosti obyčejní bouchači IŽP nebo kapitálovek. Nezáleží ani tak moc na tom z jaké jsou společnosti, znám bouchače z půl tuctu poradenských společností. Ale není to jejich vina, ani jejich společností. Jde spíš o postoj managementu a nás klientů. Taky byste si nekoupili auto za půl milionu, které by mělo jen zpátečku, že? Tak když budete sami něco málo vědět o financích, poznáte jestli je ten člověk naproti vám odborník nebo bouchač provizí. Ale pokud se o finance nezajímáte, pak se nedivte že jako 30letý bezdětný manažer, dostanete penzijní připojištění na 30 let s měsíční platbou 6.000 Kč.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2007 11:26 | Michal Kovář

Základní chybou celé společnosti ZFPa je jejich nábor a školení nových pracovníků. ZFPa možná vnese do podvědomí lidí možnosti státních subvencí a daňových úlev, nedovede ovšem vyškolit poradce. A to ani podprůměrného. Výše uvedené nabídnuté "řešení" je příšerný paskvil naprosto neřešící zadání klienta. Připadá mi to jako byste si objednali v restauraci středně propečený steak a vrchní vám místo toho přinese pohankovou kaši protože je zdravější a levnější. Je to od něj sice pěkné ale vůbec nevyřeší klientovu chuť na pořádný steak. No a to jsem ještě pohankovou kaši urazil, protože ta alespoň nasytí. Pseudoporadci ZFPa nabízejí stále dokola produkty kombinace a myslí že je to všelék. Často se přirovnává práce finančního poradce k práci lékaře. Kdyby byl ZFPa "poradce" lékařem, tak dává vitamín C na vše. Zlomená ruka, rýma, angína, spalničky, neštovice, senná rýma, prostata, antikoncepce či prášky na spaní, na vše je nejlepší tabletka vitamínu C.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2007 12:41 | St.W.

Vazeny Pane Odborniku proc max. statnich prispevku a danovych ulev neni to dobre pro klienta ?
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 11. 2007 15:24 | vyškolený specialista na anální protiskluzové vložky schválené ministerstvem pohraniční stráže

eee Freedy proč to říkáš? na světě je přece tolik hlupáků, zoufalců, lidí bez přátel pro které je chvilka u sklenky vína či kafe vzácnosti a co na tom, že si jdou sednout s někým, kdo jim chce podstrčit cokoliv k podpisu. Lidé ztrácejí jistoty, neumějí se správně rozhodnout a zorientovat.
Tak proč toho nevyužít  1. jedno školeníčko pro pána Áno tak to máme 1950,- - plus bla bla bla a nazdar 2. a co takhle Jehovisti ? tak to máme byt, auto, měsíční příspěvky - plus bla bla bla a nazdar a jako bonus – vycvičené stádečko které z několika důvodu (buď si nechtějí přiznat, že udělali chybu, nebo si to přiznali a stydí se, a nebo jsou fakt zaostalí a protože chtěj někam patřit) chodí a s milou tváří se stále vnucují a vnucují a píší do diskuzí…. 
tak do mě poradci 
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 11. 2007 2:36

očekávám přidanou hodnotu jak to nazývá Jan Traxler, ale tu jsem tady nějak nepotkal. vše jak přes kopírák. Všem to stejné..
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 11. 2007 2:33

to mne překvapuje, vezmu-li v úvahu, že na to mají akreditaci Ministerstva školství :D. ještě jsme nepotkal nikoho z ZFP kdo by něco uměl.. tedy kecám dva snad ano
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2007 15:39 | R0000

Jsem v ZFP, ale 80% lidí co tam je - nemusím. Bohužel, jsou lidé a lidé. Nechápu proč řešíte takové blbosti. Co jako čekáte? Že Vám přispějí na účet 100 000,- abyste mohli "žít" ? Když se Vám nelíbí řešení kombi, tak ji neberte, ne? Tady nikdo nikoho do ničeho nenutí. Vím, že tam jsou lidé, kteří jdou čistě jen po provizích a nezajímá je nic víc. Jen prodají produkty a jdou dál. Ale všichni takoví nejsou. Jsou tam i féroví lidé, kteří se snaží, aby měl z toho člověk opravdu užitek. Pokud chcete lepší prachy, začněte investovat do akcíí apod. Necházejte všechny do jednoho pytle. I v jiných firmách jako AWD apod se najdou "svině". Firemní obchod a její záměr je dobrý, ale záleží na každém, jak se k tomu postaví a jakými lidmi se obklopí. Jinak ZFP - změnilo mi život. Nejen v info, ale také i obecně.. Už nejsem zakopaná někde na vesnici.. Mějte se krásně a ať se Vám všem neskutečně daří :) S pozdravem R.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Luděk Sekyra

podnikatel, Sekyra Group

Zbyněk Frolik

podnikatel, Linet

Luděk Sekyra
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Zbyněk Frolik
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services