Finpomoc.cz: finanční výpomoc, nebo vydírání bezmocných?

S rostoucím počtem lidí žijících na dluh rostou i řady firem nabízejících půjčky za podivných podmínek. Pro lidi ve finanční tísni jsou tyto mnohdy jedinou šancí jak zaplatit jiné splatné pohledávky. Občas ale skončí v šikovně upletené síti "expertů na slovíčkaření a hru s daty" a místo peněz pak zbudou jen oči pro pláč. Zda na konci budou opravdu jen slzy, nebo alespoň kus spravedlnosti, by mohl rozhodnout soud. Na jednu z těchto úvěrových firem, Finpomoc.cz, se totiž chystá trestní oznámení. Proč?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 9. 2007 15:58

Vážení , píši po delší době , ale bohužel jsme se dočkali !? Manžel byl dnes vypovídat na POLICII v Brně a je trestně stíhán pro úvěrový podvod od firmy FINPOMOC ! Nejlepší obrana je útok ! Nikdo se nezabývá podmínkami SMLOUVY, ale tím, že podle pane jednatele nedodržujeme smlouvu. A místo vypůjčených 20.000,- Kč - už zaplacených MUSÍME vrátit ještě 78.000,- a k tomu je nařízena exekuce na majetek a další peníze za vykonání práce ing. Horáka,zástupce 1.moravské a náklady exekutora. Paní Příkrá, která s panem Pernicou v Brně úvěry zpracovávali nejsou také k dosažení ! Takže : ještě jednou všechny VARUJEME před firmou FINPOMOC !!! Pomůžou Vám, ale tak možná do blázince a mezi bezdomovce. Mějte se a Ti,kteří firmu chválí, ať PROMINOU.

+71
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 4. 2008 15:30, Lucka S.

ahoj všem lidem!! FIRMA FINPOMOC.CZ je prostě svinárna nic víc.Můj přítel si půjčil 50,-kč a ted z toho má už pres 100 000 tisíc korun jako dluh za to že nesplácel přestože splácel,akorát jednou vynechal a jeho zřizovatel půjčky mu řekl že to nevadí,že at to dodá s další platbou příští měsíc,jenže přítel zaplatil tuto částku ještě ten měsíc aby nebyly potíže a pak mu firma FINPOMOC.CZ napsala dopis že má pokutu ve výši 90tisíc korun a ještě nějaké úroku za to že zaplatil o týden později než měl..Nechápu,že když mu tento úřední dopis poslaly proč už se neozvaly po druhé a nedomluvily si termín na splacený kalendář na určitou částku co mu v dopise poslaly a dodnes nepřijímají telefonáty a ke všemu tomu jsou ještě špatná telefonní čísla v dopise ve kterém mu psaly,že se může obrátit,infolinka není taktéž dostupná a ostatní čísla jdou bud uvedená na cizí lidi,kteří nemají a prý ani nikdy neměli s touto firmou nic společného a nebo ani telefonní čísla neexistují.Přítel si neví rady a nezbývá mu nic jiného než se obráit na Teplický soud a na Policii ČR.. Pokud lidi kteří chtějí od firmy peníze které jim zaplatily za určitý vymáhačský dluh který ani není pravdou tak se stačí domluvit a spolčíme se na FIRMU FINPOMOC s pozdravem Lucka.

-12
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 340 komentářů)

9. 7. 2007 12:58

Mariko ty Lopato jedna,chtěla bych vidět kdyby jsi byla na našem místě,jak by jsi mluvila,kdyby ti vykrádali konto a nenechali ti ani korunu a ještě po tobě chtěli další a další prachy.Já mám svědomí čisté,že jsem měla vše v pořádku a oni si to schválně nestrhli!!!Je jasný že musí mít pár klientů který budou v pořádku aby se měli čím krýt!Už to konečně pochop!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 7. 2007 12:50

Dnes je pro mne snad nejhorší den v mém životě.Na konci března jsem si vzala úvěr od Společnosti Finpomoc,byla to částka 20000kč.Tato společnost si měla první strhnout do pěti dnů a následně další,ale ani jednu jsi nestrhla.Poté mi přišel dopis Pokus o Smír a požadovali po mě zaplatit 45000kč,samozřejmě jsem poslala dopis a výpis z účtu že z mé strany bylo vše v pořádku.Měsíc na to bez jakéhokoliv varování mi tato společnost vybrala konto a v červnu znovu.A dnes mi přišel dopis že mě žalujou a požadují po mne zaplatit 50.400kč.Nikdy jsem si ani nepomyslela,že se mi něco takového může stát.Vybrali mi účet a nezajímalo je že nemám z čeho žít a teď po mě chtěj další peníze.Ten kdo si vezme úvěr od této společnosti,může opravdu přemýšlet o sebevraždě,protože vás zrujnujou.Z toho snad není cesta ven!Co jsme to za stát,že u nás prochází takové věci!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 6. 2007 22:54 | martina

Klid. Zkuste přes právníka. Rychle. Jedna z mnoha možností je uvedena na www.spolu-proti.estra nky.cz. Držím palce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 6. 2007 1:19 | Lojza

Jeste jedna vec, kterou jsem zapomnel dodat.To ze se nekdo dostal do uzkych ZADNEHO veritele nezajima.Pochopte uz jednou, ze ten kdo pujcuje penize neni zaopatrovaci ustav.Kdyz si klient pujcuje penize od nebankovni spolecnosti, musi pocitat s vysokymi sankcemi v pripade prodleni jakekoliv splatky, tak to maji naprosto vsechny nebankovni spolecnosti, ktere pujcuji penize bez nutnosti zastavy a bez dotazu na jakykoliv registr.Jediny Provident je benevolentni vuci neplaticum a duvod je prosty.Nesplacene penize maji pojisteny u anglicke zajistovaci pojistovny.Takze co nevymuze vymahaci agentura, to proplati pojistovna.To vase malo klientu ktery dluzi je treba v penezich 5 milionu a to je hodne penez.Uvedomte si, ze pujcovat penize je business naruby, zakazniku mate tolik, ze si pouze vybirate komu pujcite a komu ne.Staci mit poradny kapital a trochu rozumu.A nemusit delat zadne opicarny.Vase argumentace, ze sesplatnili treba 100 klientu, aby vydelali treba 5 milionu je opravdu smesna a je videt, ze se v pujkach vubec nepohybujete nezlobte se.Tech 5 milionu je uplne nic oproti tomu co maji rozpujcovano.Zadny invetor nebude riskovat 100 milionu rozpujcovanych u klientu, kvuli 5-10 milionum.-)To by byl padly na hlavu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 6. 2007 1:04 | re karkulka

Madam zkuste rozpujcovat treba 10milionu po 20-30tisicich a uvidite jake budete mit problemy s neplatici.Neni mozne na kazdeho klienta cekat az se uraci zaplatit.Tvrdim, ze Finpomoc podvodnici nejsou, mozna jejich obchodni zastupci informuji klienty ne zcela objektivne.Ale jsem presvedcen, ze se nestane,aby zamerne nestrhla Finpomoc castku z vaseho uctu.Navic se vzdy nastavuje inkaso k urcitemu datu az do konce splatnosti uveru a inkasni prikaz se automaticky odesila po celou dobu splatnosti uveru..Rukama mi proslo stovky zakazniku Finpomoci, kterym Finpomoc stahla penize z uctu, vcetne vysokych pokut.Vsichni do jednoho mi priznali, ze proste nezaplatili vcas, nemeli dostatek volnych prostredku na ucet v den inkasni platby.Nedostali vyplatu apod. vymluvy.Pokuty jsou opravdu vysoke, ale jinak to bohuzel s touto problematickou klientelou nejde.Pokud neverite zkuste si to a uvidite jaka je platebni moralkav CR.Vemte si, ze mate v rozpujcovano jako spolecnost treba 50 milionu, ktere vam generuji rocne na urokach cca 20 milionu, budete delat kvuli 2-5 milionum takove harakiri?svou logiku to rozhodne nema s tim s vami nesouhlasim, zakazniku maji tisice a takto poskozenych jsou desitky, takze asi umite pocitat.Finpomoc nejsou blazni.Pokud vsichni nespokojeni zakaznici Finpomoci krici, mohou se obratit na soud.Mohou preci jasne dolozit, ze zaplatili vcas, pripadne ze meli dostatek financnich prostredku na svem ucte a Finpomoc inkaso neprovedla.Neni nic jednodussiho.Jenze to by se s vysokou pravdepodobni ukazalo, ze nezaplatili vcas.Pokud klient zaplati pouze o jeden pozdeji, je Finpomoc opravnena cely uver sesplatnit.O tom, zda jsou Finpomoc podvodnici rozhodne soud.Tam se jasne ukaze, zda zakaznici jsou v pravu ci nikoliv.Klienti, ktery neplati vcas sve zavazky by si meli uvedomit, ze podvodnici jsou oni, protoze neplni sve zavazky ke kterym se smluvne zavazali.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 6. 2007 20:56 | Karkulka

Anonym: jsem na tom stejně. Nevím, jak to bude. Věřím, že pravda se ukáže.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 6. 2007 20:50

Běžte se vycpat
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 6. 2007 20:45 | Karkulka

Jste opravdu lojza v pravém slova smyslu. Určitě je málo těch, kteří by dlužily této společnosti tak dlouho. Navíc nemusí být padlí na hlavu, že by půjčovali a záměrně nestrhávali. Má to svoji logiku. Takovým jednání si totiž tato společnost vydělává, aby mohla dále jiné okrádat. Jsou to podvodníci, lichváři a pokud by neměli takové praktiky, již by na našem trhu nebyli. Nepřeju nikomu nic zlého, ale sám byste si měl zkusit, jak chutná bezpráví a bezmoc. Ne, všichni lidé jsou podrazáci, někdo za to, že se dostal do úzkých vůbec nemůže. Kdybyste byl jedním z nich, mluvil byste jinak. Každý nemá tu možnost dobře se narodit a žít v blahobytu, i když se moc snaží.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 6. 2007 20:37 | Denala

Dobrý den, mám bohužel také negativní zkušenost se spol. Fin pomoc. Opozdila jsem se s peníze na účet, ze kterého si provádějí inkaso, jsem dala o 3 dny později. V přesvědčení, že mají povolené inkaso jsem věřila, že si tuto částku strhnou. Opak byl pravdou. Nikdo mě neinformoval o tom, že splátka neodešla, až pak mi došlo od této spol."Pokus o smír", kde po mě chtěli zaplatit vše naráz + 7 splátek nahoru a to do 10dní. Reagovala jsem na toto tak, že jsem z účtu ihned přeposlala peníze na splátku, dokonce poslala písemnou žádost o ponechání splátek. Na tuto žádost nikdo nijak nezareagoval a z účtu si další měsíc strhli 2 splátky, neboť více na účtě nebylo. Chápala jsem to tak, že mi splátky ponechají, že mi vyšli vstříc. Ale opět omyl. Dostala jsem rozhodčí žalobu na 70000,--, přičemž jsem si půjčila 30000,-- a již 24500,-- jsem splátkami uhradila. Proti této žalobě jsem podala odvolání a taktéž mi do dnešního dne nedošla žádná odpověď. Neustále si z mého účtu snaží strhávat nějaké různorodé částky, což se jim nedaří. Korunku tomu všemu jednání dali, že na mě podali trestní oznámení z podezření na úvěr.podvod, jelikož v mé žádosti nebyli uvedeny žádné splátky a účel úvěru byla nějaká rekonstrukce. S těmito podmínkami jsem nebyla zprostředkovatelem seznámena a ani nevím, co vlastně do té žádosti napsal. Nyní nevím, co mám dělat. Zaplatit celých 70000,-- a čekat, že se vše urovná. Zda mě obviní, či ne? Proč tato společnost stále dejchá, úmyslně okrádá lidi a nevěřím žádnému z kladných odpovědí. Sama jsem se přesvědčila o jejich úmyslném jednání. Připojila jsem se k trestnímu oznámení SOS a doufám, že to k něčemu bude. Prosím všechny, kteří uvažují, jako o jediné šanci dostat úvěr od této společnosti, NEDĚLEJTE TO!!! Nejsem podvodník a toto jednání se mi nelíbí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 6. 2007 19:30 | Lojza

Presne tak.Stezuji si jenom lidi, ktery neplati sve splatky radne a v den splatnosti jednoduse nemeli potrebny obnos na svem uctu.Pujcuji ve velkem take penize temto problemakum a presne tyto narky znam, je to uplne jako pres kopirak.Porad nake vymluvy, jsem v nemocnici, penize jsem poslal mam na to potvrzeni od banky vam rekne kazdy dluznik.Kdyz dotycneho vyzve rozhodce, aby predlozil dukaz, ze k danemu terminu slozil penize na ucet ci potvrzeni od sve banky, ze penize odesly na muj ucet.NIKDY toto dluznik nedolozi, pripadne dolozi ze je poslal pozdeji o nekolik dnu.Kdyz se zavazu, ze k 15 dne v mesici bude na ucte veritele, tak tam potrebna castka musi byt.Me jako veritele vubec nemusi, ale muze zajimat, ze je klient v nemocnici a proto splatku nemohl zaplatit.Problem je ze u techto spolecnosti si v drtive vetsine pujcuji problemovy klienti, ktery maji problemy, dluhy kam se podivaji.Narky potreboval jsem rychle penize, proto jsem se obratil na finpomoc jsou liche.Pokud ma dnes klient rozumny prijem a cisty registr(dobrou platebni historii), prakticky kazda banka vam vyplati uver do druheho dne.Maji zaznamy v ve vsech registrech a zadna solidni spolecnost je proste nechce i kdyby meli problemaci plat 50 tisic uver od zadny banky ci splatkove spolecnosti nedostanou.Vytloukaji klin,klinem a potom se strasne divi ze veritel neceka 3 mesice, nez se uraci klient zaplatiti splatku.Finpomoc by byla uplna padla na hlavu, aby rozpujcovala desitky milionu korun a potom zamerne nestrhavala inkasni platby zakaznikum.Potrebuji, aby se jim penize vracely od zakazniku a ne aby mely problemy s urady.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 6. 2007 12:30 | Monika

Milá Mariko, já bych Vám zase ráda popřála, aby Vás ani Vaši rodinu ani Vaše kolegy nikdo z té zpropadené firmy z Vaší víry nevyvedl. Dopad do reality by byl příliš tvrdý, to si nezasloužíte.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 6. 2007 21:47 | Martina

To jsou ale fantazie!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 6. 2007 8:37 | vyrosteq

Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské (Bible, Nový zákon, ev.sv.Matouše, V., 3)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2007 11:08 | Mayha

Nejspravedlivěji je na světě rozdělena inteligence. Neboť každý je přesvědčen, že jí má dost. (Bohužel.)
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2007 10:52 | Šárka

Souhlasím s Marikou.My platíme a vše máme v přádku.Sem nepíšou žádní poškození klienti,to sem píšou lidi z toho sdružení,jsou placení za to že dělají firmám velké problémy.Restauracím, cestovkám,úvěrovým firmám atd.Tahají peníze z eu a ze státu bacha na ně.Poslal bych je do dolů aby veděli co to je pracovat a ne sedět u počítače a dojet s kamerou k někomu do firmy a dělat z něj hlupáka ( Těstoviny čt 1) to si platí oni z našich státních peněz lidi.Pak máme mít na důchody,na školky a další.Těžko když vše co je jakoby stát je velký bordel.Píšou si velké odměny a výplaty a tady v dětských domovech nemají děcka co úst.Kauzy o malých firmách to je to co oni potřebují aby se nikdo nesteral o to jak nás tady pucuje stát, jak si oni rozdělují miliardy,a my normálně pracující jim to pořád žerem.Nějaká finpomoc,co to je proti těm velkým ukradeným penězům a dotacím z EU Papaláši v bavorákách,miliony politických stran,miliony úředníků a to všechno platíme my lidi,jen vám zakrývfají oči a cpou do telky nějaké firmy a dělají z toho kauzy a aféry.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2007 10:38 | Filip

Pěkné keci.Proč by ste měl platit něco.co není v souladu se smlouvou.Dávno by ste se obrátil na soud.Lžete ubožáku.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 6. 2007 10:34 | Marika

Vážení stěžovatelé.Nechci tu firmu nijak vychvalovat,ale v sobotu jsme měli rodinou oslavu a slovo dalo slovo a debata skončila u Finpomoci,protože já a mé dvě kamarádky máme od nich taky úvěry.Všichni platíme inkasem a nikdy jsme neměli žádný problém.Kamarádka má od nich už třetí úvěr,nám je doporučila před rokem a vše je v pohodě.Úvěr nám sjednal pan Borovička.Všemu jsem porozuměla.Pan Borovička mi řekl, že kdykoliv nebudu moc zaplatit inksem,mám vložit splátku přímo jim na účet a už se mi to asi dvakrát stalo a vše je v pohodě.Začínam věřit tomu že vy tu nejste poškození,ale jen lidé co nechtejí platit a myslí si že jim to projde tak jako u Providentu, nebo v bance,že Ván někdo bude čekat 3-5 let až Vám se bude chtít.Dobře Vám tak.I lidi u nás ve rabrice říkají že s nima žádné problémy nemají.Jasné nikdo z Vás tu neřekne Já jsem na vině, já nedodržel smlouvu atd.Za ty pomluvy Vám přeju aby Vás to stálo hodně peněz aby jste měli ponaučení pro příště.Chudáčci proč nejdete do sporu k okresnímu soudu.Zaplaťte poplatky ,tak jako oni za vás a žalujte je.To nemůžete,nebo se bojíte??????????
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 6. 2007 16:21

Tady už nejde o smlouvu. Jedna známá si půjčila 10 000,- Kč a pak nemohla splácet. Když jsme si přečetli smlouvu a zjistili, jaké sankce jsou za nezaplacení splátky, byli jsme s tím srozuměni a smířili jsme se, že to budeme muset zaplatit. Kontaktovali jsme poradce, ten řekl částku 25 000,- Kč, kterou údajně dlužíme a tu jsme zaplatili. Jak jsme se ale podivili, když jsme po 14 dnech poradci zavolali, jestli je vše v pořádku a splaceno. Řekl nám, že máme zaplatit dalších 10 000,- Kč. I stalo se. Pak jsme asi 2 měsíce šťastně žili v domění, že už je to za námi. Načež se z Finpomoci ozvali, že chtějí dalších 40 000,- Kč. Skutečně si myslíte, že takovéto chování je v pořádku?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 6. 2007 13:20 | Renča

Za chyby se platí to je normální.Také jsem měla dvě exekuce a můžu si za to sama-nesplácela jsem úvěrovou kartu a půjčku u jedné firmy.Pak jsem to zaplatila mnohonásobně a nikde si nestěžuji,tak ty lidi.Kolik z vás vrátilo té firmě to co jste si půjčili? Neplatíte a pak tady vymýšlíte hlouposti.Dejte to teda k soudu a ne do televize a na internet.Tady vám nikdo nepomůže,ale soud ano.To ale asi nemůžete,protože víte že pravdu nemáte a soud by ste prohráli.Ještě jsem tu neviděla nikoho psát že by šel za právníkem a hájil se u soudu.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 6. 2007 13:12 | ROBIN

tak to je všichni co končí u soudů si stěžují na problémy v rodině,nemoci,ÚMRTÍ,t ěžké životní situace,psychické vypětí atd.Když jste byla psychicky tak v pr.....tak proč si pučujete peníze,když si nemůžete ani pořádně přečíst smlouvu--takovou výmluvu jsem tady jěště neviděl-SUPER
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Vostatek

ekonom

Miroslav Singer

bývalý guvernér ČNB

Jaroslav Vostatek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Singer
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services