Ertrag und Sicherheit: výnos a solidní nejistota

Aleš Tůma | rubrika: Komentář | 23. 5. 2011 | 221 komentářů
Prodejní argumenty poradců společnosti Ertrag & Sicherheit (v překladu výnos a jistota) jsou... opravdu neotřelé. Méně eufemisticky: klientovi nepokrytě lžou.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 12. 2012 22:27, Ondřej Hašek

Autor článku se dotýká problematiky ceny investičních produktů (fondů Franklin Templeton) a tvrdí, že fondy distribuované ES jsou dražší než od Conseq a Atlantik (Partners jsou distributoři Conseq a Atlantik). K tomuto závěru došel porovnáním vstupních poplatků (distributorovi) a ážií (jsou to vstupní poplatky fondu).

Poplatková struktura u Conseq a Atlantik je mnohem složitější, nejenže tam máme vstupní poplatky, ale také poplatky za správu a další poplatky. Je tomu tak proto, že se nejedná jako u ES o přímou investici, ale o polopřímou. Klient posílá peníze společnosti Conseq, nebo Atlantik, a ty to přeposílají na sběrný účet u investiční společnosti. Průběžně si odečítají poplatky z peněz, které vybrali od klientů, ale i z naspořených prostředků. Mohou tak činit, protože majiteli těchto sběrných účtů jsou ony.

Problematika ážia je mnohem složitější. Ážio je vstupní poplatek fondu, který platí každý investor přímo fondu. Nejedná se o poplatek distributorovi. Na druhou stranu je pravda, že ážio fondů zprostředovaných ES je vyšší. Je tomu tak proto, že ES na základě exkluzivní spolupráce s Franklin Templeton se také podílí na řízení investice (poradenstvím a administrativou) a za to jí náleží odměna. Proto část ážia vyplácí společnosti ES.

Takže u ES je to tak, že klient zaplatí vstupní poplatek (poplatek za otevření depozita a poradenství) předem a dál, protože je to přímá investice, kromě poplatků fondu nic neplatí. Mezi poplatky fondu řadíme zmíněné ážio a TER, jehož součástí je i manažerský poplatek.

Aby to nebylo jednoduché, každý fond je rozdělen do podfondů. Poznáme je podle koncovky. ES zprostředkovává podfondy určené pro fyzické osoby (koncovka A acc), které mají lepší podmínky (zhodnocení). Conseq i Atlantik musí využívat podfondy pro korporace, které nemají toto zvýhodnění.

Porovnáme-li celkovou nákladovost investice, vychází nám i přes vyšší vstupní poplatek ES výrazně levnější než zmíněná konkurence (tento rozdíl se v čase prohlubuje).

Cena za službu ale není pro klienta hlavní kritérium, nejdůležitější je výnos, který klient může dosáhnout. A to hlavně záleží na kvalitě poradenství a šíři doprovodných služeb (možností) té které zprostředkovatelské firmy.

+5804
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

24. 10. 2013 14:27, Petr Kovář

Dobrý den,
všem potencionálním zájemcům o investování u ES, tedy potažmo JUNG a tedy potažmo Franklin Templeton to DŮRAZNĚ nedoporučuji. Moje osobní zkušenost je strašná.V červenci jsem zaslal celkem nemalou investiční částku, uhradil nemalou částku na poplatcích nenažraných zprostředkovatelů a dnes na pokraji listopadu i přes všemožné urgence nemám přístup ke svým penězům, nevím, co se s penězi děje a slyším jen samé výmluvy a nezájem. Tak takhle se chová ES, JUNF a FT vážení- zaplať a dál už neotravuj! Ruce od těchto společností pryč.

-280
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 221 komentářů)

14. 3. 2012 22:30 | Gabriel Pleska

Ne, Viktore, jméno u článku je. Ten, kdo se nepodepsal, protože je srab, jsi ty :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2012 13:02 | Pavlina

Ano společnost Partners znám. A taky s ní nemám zrovna dobrou zkušenost i když se poradce snažil, tak mně nijak nezaujal. Spíš odradil svým přístupem postojem ke konkurenci jak o ní mluví konkrétně o společnosti ES.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2012 18:34 | Viktor

Krásný článek. Jen škoda, že se pod něj autor nepodepsal.... Je zajímavé, že takovéto články píše společnost, která nabízí investiční pojištění. Já sám jsem poradcem výše jmenované společnosti. Zúčastnil jsem se mnoho jednání, na kterých mi lidé, ač jsem to nechtěl, ukázali své finanční plány. Mohu říci, že z mnoha společností, které na českém trhu působí, poradci společnosti Partners páchájí na klientech největší zvěrstva. Nad finančními plány ve stylu investice + investiční pojištění mi opravdu zůstává rozum stát. Nedej bože, když člověk poté zavolá svému poradci od Partners a sdělí mu, že by nějakou z těchto uzavřených smluv chtěl zrušit. To se často po tomto poradci slehne zem. Společnost Partners se v poslední době věnuje spíše házení špíny na ostatní společnosti místo toho, aby pořádně pracovala. Ale to se vlastně nedivím, když jí utíkají klienti po stovkách. Společnost ES nemá na takové hlouposti čas :-) přeji mnoho úspěchů
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 3. 2012 21:56 | Pavlina

No Já doufám, že jste se mně nelekla a nevycouvala. Mám zájem se s Vámi domluvit. Když budu vědět odkud jste udělám pro Vás maximum. Je to společnost E S, ale lepší je to přes skype nebo s někým povolaným a osobně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 3. 2012 17:13 | Pavlina

Dobrý den paní slečno. Můžu vědět odkud jste ? Já jsem z Moravy, ale není problém se domluvit.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 3. 2012 16:44 | Michaela

Dobrý den, reaguji na vás příspěvek s 8% zhodnocení p.a. Nabízel jste osobní schůzku. Je tedy možné se domluvit? o jakou společnost se jedná? Děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 2. 2012 14:17 | Pavlina

Já tomu taky věřím, a taky říkám je třeba si to poslechnout a porovnat si výhody či nevýhody, pozitiva a negativa. A toto mně teda oslovilo nejvíc ze všeho co jsem zatím poznala. A to nemám vymytý mozek. Stojím nohama na zemi.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 2. 2012 9:58 | Radoslava

Ja na vasom mieste by som si minimalne vypocula ponuky od roznych spolocnosti spravila by som si nazor a potom by som sa rozhodovala,tuto to k nicomu nevedie,kazdy si melie len to svoje ukazuje prstom na inych...a brat si rady od niekoho kto sa v tom ani nevyzna je trosku smutne :-( my sme boli na roznych prednaskach roznych spolocnosti,vypocula som si nazory znamych a kamaratov a potom som si utvorli svoj vlastny nazor.viete napriklad kolko ludi odstupilo od Partners?alebo od OVB???ja osobne som napr na ES nepocula zleho slova,no nekricim vopred...mozno sa aj ja sklamem,no zatial si aj moji zmany pochvaluju a to ziju v zahranici kde je to bezne,dokonca si pomocou nich postavili rodinne domy a maju sa velmi dobre povedala by som vzhladom na slovenske pomery az nadstandardne,ale vravim spravte si svoj nazor a urcite nie citanim tu na tomto blogu...pokial sa vam budu pacit produkty od partners tak preco nie???prestudujte zahadzte ich otazkami a uvidite :-)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 2. 2012 13:28 | neználek

A tak mě poradíte, kam se poohlédnout jinam?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 2. 2012 22:46 | Radoslava

Dobry den,paci sa mi reakcia na to ze ci ine firmy na seba ukazuju prstom,aj ja mam taky pocit ze niekto niekomu kradne klientov,asi je tazke priznat ze existuje aj nieco lepsie ako partners,OVB a pod....Ja konkretne nebudem ukazovat na nikoho prstom,moji znami sa napriklad nechali doslova oklamat pracovnikom OVB ,a dalsi mi povedali ze odstupili od partners,pretoze videli istotu niekde inde kde je toho mozno menej ale je to istejsie,maju v tom lepsi prehlad,ja osobne mam skusenosti s E und S a zatial sa nemam na co stazovat,z tychto diskusii a vsetkych narazkach na rozne investicne spolocnosti su podla mna reklamne tahy ako laikov dostat na to svoje...je to smutne,lebo kazdy z nas sa chce mat dobre,no ked pracovik chce dobre len pre seba a nie aj pre svojeho klienta,potom to aj tak vyzera...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 2. 2012 19:27

A i ten pohled do toho zrcadla Vám taky občas neuškodí. Hloupý Neználek asi tak Vás tipuju. Kdyby blbost bolela, bude se ozývat křik ze všech stran..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 2. 2012 19:12

Aha a vy o tom víte co ? Mně je zase líto Vás. A víte o tom kulové asi, tak bych to nazvala. A když o tom nic nevíte, tak nic nekritizujte. Dejte si peníze do banky ona Vám je nulově zůročí, tak že z toho nemáte nic nula od nuly pojde anebo stružochu a tam z nich taky nic nemáte. Banka vydělá vždy na rozdíl od Vás. A ty vidle z těch gumáků trčí Vám.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 2. 2012 19:01 | Dan

Je mi líto, ale jiné vyjádření než že každému normálnímu člověku shánějícímu informace o investování musí být z této diskuze na zvracení, mne po přečtení nenapadá. Oboustranně je to koncert vyjádření lidí, kteří se k investování dostali zřejmě z tržnice. A slovem oboustranného myslím opravdu oboustranně. Tolik nesmyslů a oboustranné zatvrzelé ješitnosti jsem už dlouho nečetl. Jen mi to dává informaci, jaká úroveň poradců se v ČR nachází a to myslím na všechny strany. Stačí to tu pročíst a je jasné, že jedna stana o druhé neví nic a dohadují se o nesmyslech, pletou hrušky s jablky. Lidí, kteří tu mluví za ES je mi líto, protože jsou úplně vedle a nevím, kde takové pitomosti, co tu píšou vzali. Nicméně jsem se setkal při osobním jednání s ještě 2 většíma pitomcema i z jiných renomovaných společností, které se tu také zmiňují a kde z poradce a jeho vysvětlování přímo sálaly VIDLE. Takže ať se každý chytrák podívá nejdříve do zrcadla na svůj přihlouplej ksicht a pak hodnotí druhé. Mám pocit, že co diskutér, to tu superodborník na tržní prodej ve stánku a ne investice.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 2. 2012 19:12

Ale ta jistota tu je a reálná. Je vidět, že o tom nevíte vůbec nic. A už se nebudu o tom s Vámi dále bavit. Mate zájem či nemáte to je oč tu běží. Hádat se tady s Vámi o tom jestli je to tak či není, je pro mně dost zbytečné. Když si to nechcete poslechnout nechci s Vámi ztrácet čas. Nechám Vás při tom ve Vaší neznalosti.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 2. 2012 18:59

Dobrý večer,
věřte mi, že schůzku, ohledně investování do podílových fondů nepotřebuji. Jen prosím nepište, že mám přez Vaší investiční společnost jistotu 8% zhodnocení. Snad návratnost vložené investice, pokud budu mít některý zajištěný fond. Ale pokud nedodržím investiční horizont,který je nutný pro 100%návratnost investice, i kdyby se akciové trhy otřásaly v základech, tak mi ani Vy, ani Ertrag nemůže garantovat 8% ročně. Tak, a to už stačí, 8% mi garantovat nemůžete, tak nemá cenu dále rozviřovat diskuzi. Hezký večer a mnoho spokojených klientů i v dnešních neklidných vodách...))
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 2. 2012 17:34 | Pavlina Juřicová

Klidně si s Vámi domluvím schůzku a vysvětlíme vám to s kolegou osobně, ovšem pokud budete mít zájem. Tady na netu Vám nic o ničem psát nehodlám o penězích a jejich vydělávání, to se nedá popsat v jedné větě nebo odstavci. Jestli máte zájem není problém se se mnou spojit nebo napsat odkud jste a Já Vás nasměruju na nějakého poradce ve Vaší blízkosti. Jen jestli máte zájem takovéto tlachání, jen aby jste rozproudil diskuzi je o ničem. Pěkný den
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 2. 2012 17:07 | Lukáš Macháček

Dobrý den, prosím, můžete mi alespoň nastínit, jakou mám jistotu zhodnocení 8%( předpokládám p.a.), tedy minimálně, jak uvádíte. Pokud jste si tak jistá, jak píšete, rád zastavím všechny nemovisti, co mám, všech mých příbuzných, známých a všech lidí co znám..)) Pročtaké ne, vždyť si půjčíme od banky za cca. 4% p.a., třeba 50 000 000,- Kč a budeme krásně, garantovaně, jistě,vydělávat 4% a více ročně. To bude z objemu vložených peněz krásný přivýdělek, nee..)) Děkuji za odpověď a návod, jak mít, podle Vás, jistých 8% a více.. Děkuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 20:12 | Pavlina Juřicová

Jistotu máte tu, že máte zhodnoceny vaše peníze a to minimálně 8% to Vám žádná banka ani jiná investiční společnost nedá. Není v tom žádný podvod. Vstupní poplatky jsou všude, nikde Vás nepustí bez poplatků vždy se za vše platí u Stavebního spoření, pojištění, půjčky, úvěry, hypotéky banky samy sebe nikdy neokradou a buďte si jist, že si toho na Vás za ty roky nahrabou dost a dost. Tady ten poplatek, ale platíte pouze jednou a už nikdy žádný neplatíte. Ale dělejte jak myslíte je to Vaše volba.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 2. 2012 22:47 | Eliška

Všechny tyhle články o nepravdách Ertragu jsou nesmysly, jestli chcete komentovat firmu a produkty Ertragu tak si raději nejdříve poslechněte co nabízejí a jaká jsou rizika apod. než budete něco takového vykládat.. Kdyby jste si všichni co tady píšete negativní komentáře nejdříve poslechli o co vůbec jde tak tohle nikdy nenapíšete..
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2012 22:35

Jistotu máte tu, že máte zhodnoceny vaše peníze a to minimálně 8% to Vám žádná banka ani jiná investiční společnost nedá. Není v tom žádný podvod. Vstupní poplatky jsou všude, nikde Vás nepustí bez poplatků vždy se za vše platí u Stavebního spoření, pojištění, půjčky, úvěry, hypotéky banky samy sebe nikdy neokradou a buďte si jist, že si toho na Vás za ty roky nahrabou dost a dost. Tady ten poplatek, ale platíte pouze jednou a už nikdy žádný neplatíte. Ale dělejte jak myslíte je to Vaše volba.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Aleš Hušák

podnikatel

Zdeněk Tůma

ekonom a politik

Aleš Hušák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Tůma
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services