Jedinečné, špičkové, nejlepší a ohnivzdorné spoření na penzi: Eventus

Důchodové pojištění Eventus se prodává jako „špičkový a jedinečný“ spořicí produkt k zabezpečení na důchod. Pojďme se tedy podívat, v čem tkví ona jedinečnost. A odpusťte autorovi, pokud se neudrží a bude při tom trochu špičkovat.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

9. 2. 2012 21:11, Vít Suchý

Vzhledem k tomu, že diskuze probíhá na veřejném fóru, je třeba na úvod také „odkrýt karty“ kritika, pokud tak sám neučinil…
1/ Kritiku napsal p. Šídlo, analytik společnosti Partners, kdy tato společnost je vůči HMI konkurencí
2/ P. Šídlo kritiku napsal na webu www.penize.cz , který koupila a provozuje poradenská firma Partners
3/ Ani Partners ani jiná poradenská nebo makléřská firma zmíněný produkt důchodového pojištění z principu od Victoria pojišťovny nemůže klientům nabízet dnes ani v budoucnu, neboť je určen výhradně pro odbytovou organizaci HMI.
Kritika firmy – HMI je 100% dceřinnou společností a přímou odbytovou organizací ERGO pojišťovacího holdingu ( www.ergo.com ), který ze 100% náleží největší světové zajišťovně Munich Re (www.munichre.com ), která zajišťuje i řadu pojišťoven na tuzemském trhu.
Každá společnost se vyvíjí, zmíněná kniha pana Oggera vyšla ještě 3 roky před vstupem Hamburg-Mannheimer do ERGO, tedy pod zajišťovnu Munich Re. Ad zmíněný exces – selhání lidského faktoru se může dít kdekoli, ať je to státní správa či soukromý sektor ale důležité je, zda společnost je schopná sjednat nápravu a to se stalo bezezbytku.
Zázraky – již jsem psal, že se nedějí. Na informačních letácích, prezentacích či v obchodních nabídkách zmiňujeme v souladu s konstrukcí produktu (jako standardně i ostatní pojišťovny) zhodnocení 2,4% TÚM, resp. zhodnocení rezerv ve výši 2,4%... Co je ale technická úroková míra asi p. Šídlo ví.
Pokud se nemýlím např. Česká pojišťovna garantuje TÚM 2,0%, Generali 2,25%, atd...? Maximální výši TÚM si nevymýšlí žádná pojišťovna, ale stanovuje ji zákonem, resp. vyhláškou ČNB.
Co z toho vyplývá? I kdyby jakákoli pojišťovna chtěla garantovat klientům více – nesmí, porušila by zákon….to ale p. Šídlo jistě taktéž ví.
TÚM ale přesto díky své struktuře nikdy nebyla a není klíčovým faktorem výnosu či zhodnocení – tím je u pojistky kapitálového typu konkrétní číslo - garantovaná cílová částka - těmi se ale naopak rádi ve srovnání s jinými produkty „oháníme“.
Slova, sliby a realita – Klientům prezentujeme i garantujeme konkrétní výši kapitálové výplaty a konkrétní výši doživotního důchodu již při podpisu smlouvy. Čili žádné sliby, spekulace, ale černé na bílém. Konkrétní garantovaná částka již obsahuje jak nákladovou složku, tak i cenu rizika. Jakého rizika? To, že se pojišťovna zaváže za „X“ let klientovi vyplatit konkrétní peníze (ať se na trzích děje co se děje) nebo že za konkrétních „X“ let začne v konkrétní výši klientovi vyplácet doživotní penzi…
Zřejmě je i laikovi jasné, že tento závazek není pro poskytovatele produktu nic jednoduchého a nějakou cenu jistě má…
Penzijní fondy vs důchodové pojištění:
1) Má klient PF ve smlouvě napsáno nějaké konkrétní číslo, kolik na konci cyklu obdrží?
2) Má klient PF ve smlouvě napsáno, jaká bude jeho výše doživotní penze?
3) Má klient PF ve smlouvě napsáno, že mu stát garantuje po celou dobu trvání jeho smlouvy státní příspěvek? A odpověď? Třikrát NE.
Důchodové pojištění EVENTUS prezentujeme jako garantovanou alternativu penzijních fondů pro ty klienty, kteří dají ve smlouvě přednost právě konkrétním číslům před sliby a nejistotou budoucího ekonomického i vnitropolitického vývoje ČR.
Důchodové pojištění Eventus není zázrak, ale je typově základním garantovaným produktem k zajištění stáří. Nemáme nic proti investicím – v portfoliu ERGO je m.j. i MEAG (www.meag.com ) a brzy budeme rádi nabízet i jeho produkty – ale to, co kritizujeme jsou obecné praktiky finančního poradenství, kdy je klientům prezentováno, že jako základní model zajištění na stáří je vhodné jen investování do podílových fondů, místo do nějakého konzervativního a garantovaného produktu.
Zde je konkrétní kalkulace kritizovaného důchodového pojištění Eventus v porovnání s libovolným penzijním fondem:
1) Jakýkoli penzijní fond, 30 letý muž, spoří v úvodu článku autorem zmíněných 2.000,-Kč měsíčně. Co obdrží klient na konci, když vezmeme v úvahu „černou nulu“ jako přibližně akceptabilní vyjádření jakési garance (a zkusme doufat, že by stát dalších 30 let přispíval): 774.000,-Kč.
2) Eventus, CAF 10 – smluvně garantována (= tj. napsáno černé na bílém již při podpisu smlouvy) jednorázová kapitálová výplata 834.924,-Kč nebo alternativně 3.608,-Kč doživotní penze (bez podílů na zisku)
Pokud si může takto klient vybrat, kterou variantu zvolí? Invektivu autora o finanční negramotnosti ponechám stranou…A že daň z výnosu platí přece i pro penzijní fondy, to snad netřeba opakovat.

Úrazové „připojištění“ EVENTUS je samostatný produkt. Ve standardních tarifech je odděleno od důchodového pojištění. Bohužel HMI nemůže za deformaci pojistného trhu, kdy se v úrazovém pojištění pojišťují nemoci. Nemoci před změnou legislativy zdravotního pojištění v souvislosti s řadou výluk ani pojišťovat nechceme.
Vyjmenovaná skupina typů trvalých následků je jen základní schéma. Nicméně pokud porovnáme jako vzor a výřez z kvality plnění procentní ohodnocení typu nehybné HK, DK, ztrátu jednoho oka či sluchu na jedno ucho – procentní ohodnocení v úrazovém pojištění EVENTUS patří ke špičce z nabídek pojišťoven. K autorovým spekulacím o „manévrovacích prostorech“ u pojistného plnění: Jelikož v ČR neexistuje zatím žádné schéma posuzování kvality plnění pojišťoven (kromě diskutabilních soutěží makléřů) – zkusme se podívat na německý pojistný trh, najdeme tam ukazatele procesních kvót našich mateřských pojišťoven (i ve srovnání s těmi, které působí na českém trhu). Na tento model chování a dobré jméno našich pojišťoven v Německu logicky navazujeme i v ČR.

Co bohužel autor zamlčel záměrně? Úrazové pojištění EVENTUS nabízí od 50% TN nejen jednorázové plnění, ale i doživotní úrazový důchod 12.000,-Kč měsíčně, bez ohledu na státem přiznaný stupeň inv. důchodu a to skutečně DOŽIVOTNĚ, nejen do doby nároku na starobní penzi…

Shrnutí na závěr? Použiji parafrázi k poslednímu odstavci článku p. Šídla - …a když tedy v pojistných smlouvách důchodového a úrazového pojištění najdou klienti to, co jsem zde uváděl na pravou míru, naopak tito klienti mohou recipročně zažalovat p. Šídla za šíření pomluvy a firmu Partners za nekalosoutěžní praktiky. Vít Suchý, vedoucí reprezentant HMI Česká republika.

+38
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 2. 2012 23:41, Honesto

To si děláte legraci pane Suchý, že indexaci používáte ve "spoření" jako ochranu proti inflaci :-) Podle mne ochráníte peníze před inflací tak, že je zhodnotíte nadinflačně. Což Eventus nedokáže.H.

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 165 komentářů)

11. 2. 2012 11:29 | M. Hošek

Pozor
z hlediska likvidity, není možné vše držet pouze ve hmotných aktivech, ne dokud světovým a každodenním oběživem zůstávají finance. Otázkou pak taky zůstává, jaká hmotná aktiva vyberete, ne vždy totiž platí, že to musí zákonitě být zisková investice. Snad mi dáte zapravdu, že roky 2008 či 2009 ukázaly pravý opak.
Jeli indexace nastavená oboustranně (pojistné i kap. výplata) pak dané znehodnocení peněz rozhodně řeší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2012 10:49 | dvorakst

Volitelná indexace neochrání již vložené peníze a v čase prohlubuje Vaši ztrátu. Když investovat tak ne do finančních,ale hmotných aktiv.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2012 10:40 | Vít Suchý

pane "dvorakst" inflace je obecný problém, proto našim klientům nabízíme volitelnou indexaci, která o stejné procento zvyšuje i garantované cílové částky včetně důchodu.To také zrovna nebývá obvyklým doplňkem kapitálových pojistek..
A v penzijních fondech bohužel tento nástroj vůbec neexistuje...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2012 10:33 | Vít Suchý

PAne "NO NAME",
1)fakta - konkrétní čísla najdete jak v mém prvním příspěvku, tak v odpovědím neúnavnému kritikovi Fanymu. 2)provize z pojistek kapitálového typu jsou podstatně nižší, než z investičních životních pojistek,tento fakt platí u všech pojišťoven, to si můžete ověřit. Na žádost klienta, v souladu s §21(1) zák.38/2004Sb. je každý zprostředkovatel povinen mu sdělit způsoby svého odměňování.....s tím nemám naprosto žádný problém....ale zásadní problém s tím by mohli mít poradci, kteří klientům "radí" investiční životní pojištění....
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2012 10:25 | dvorakst.

Vážení investoři-NEŽ SE NECHÁTE OBLBNOUT PRODEJCI KŽP aIŽP najděte si na tomto webu kalkulačku s názvem co udělají s vašimi penězi daně a inflace. Vložte Vámi určenou částku ke spoření,přidejte 3,5% úrok, dále 8% inflace a nechte vypočítat za 30 let. Přeji příjemnou zábavu!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2012 10:17 | Vít Suchý

FAny, Asi chcete jako důchodový program s „vyšším“ výnosem zmínit investiční programy. Ok. Také jsem v mém prvním příspěvku psal, že proti investicím nic nemám, naopak ( viz zmíněný MEAG ), ale v Evropě je obvyklé, že investiční programy slouží jen jako nadstavba důchodových produktů, jako doplněk, jako druhý či třetí produkt klienta, to si můžete ověřit sám.
A proč ? V Evropě směrem na západ již existuje generační zkušenost, jak které produkty fungují a že investování je spojeno s řadou rizik a z toho vyplývá jeho doplňková funkce.
A upřímně – nevšiml jsem si, že bych v ČR v nějaké investiční smlouvě měl napsáno nějaké konkrétní číslo, kolik bych jako klient na konci obdržel k výplatě nebo nějakou penzi…
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2012 10:15 | Vít Suchý

Fany,rád bych trochu posunul „hon na čarodějnice“, který tady začínáte spouštět opěk ke konkrétním věcem.
Již si všiml i další diskutující, že se tu pořád pitváte v TÚM. Naprosto s tím souhlasím.
V mém prvním příspěvku pod článkem p. Šídla jsem hned poukázal na to, že parametr TÚM vůbec není rozhodující pro srovnání výhodnosti nějaké pojistky kapitálového typu pro klienta, ale tím parametrem, dle kterého se klient rozhoduje je jen a pouze konkrétní číslo, které pojišťovna garantuje a klientovi NAPÍŠE do smlouvy. Všechny pojišťovny svůj závazek výplaty při dožití musí splnit.
A také jsem psal, že asi nenajdu člověka, který by nepochopil, že závazek jedné strany, že za oněch „X“ let klientovi vyplatí minimálně nějakou konkrétní sumu anebo začně vyplácet doživotní penzi (opět v nějaké konkrétní výši) něco stojí. A samozřejmě k tomu náleží provozní náklady pojišťovny a toto všechno se promítá logicky do výše garantované částky na konci.Nezpochybňuji pojistnou matematiku, to všechno výše uvedené je jejím výsledkem.
Nikdo nikomu nebrání – milý Fany, abyste třeba vy, nebo p. Šídlo se svými přáteli založili nějakou spořící společnost a obdobná konkrétní čísla dokázali potencionálním klientům nabídnout – trh je velký a volný a pokud někoho oslovíte s tím, že vaše smlouva bude obsahovat 3 čísla : 1) Kolik si u vás klient bude ukládat 2) Kolik klientovi minimálně (ať se ekonomiky potácejí jak chtějí )vyplatíte na konci jednorázově 3) Anebo kolik mu alternativně na konci smlouvy začnete vyplácet doživotně ( s nějakou valorizací)
Tak si buďte jistý, že nebudete mít o klienty nouzi….a budete mít také nízkou stornokvótu…a daňové úlevy také (doplňte si prosím informace z oblasti daní)…a přestanete lidem nuti penzijní fondy…
Ale co se naopak na trhu , v segmentu základních konzervativních typů zajištění na stáří 4.5 milionům klientů doposud prodalo ? Penzijní fondy, kde smlouva klienta obsahuje bohužel jen jejicho závazek, kolik musí fondu platit a kde chybí jakýkoli závazek protistrany, kolik konkrétně na konci vyplatí a o doživotní penzi ani nemluvě.
Pokud je mi známo, fondy ani nemají jednotnou metodiku pro používíní úmrtnostních tabulek k výpočtu nenzí a osobně mne poněkud vyděsilo, že jeden nejmenovaný penzijní fond, kam si spořila moje paní měl v příloze na 3 stranách pojistně matematických vzorců popsáno, jak se bude počítat anuita. Vás by to asi uspokojilo, ale myslím si, že dalších 4.499.999 klientů penzijních fondů by tam raději uvítalo nějaké konkrétní číslo…zkuste se jich zeptat…
A tady v tom konkrétním segmentu konzervativních základních produktů - to jsem již také opakovaně v diskuzi psal - nabízíme důchodové pojištění Eventus, kde klientovi nic neslibujeme, ale konkrétní čísla píšeme do smluv. Nic víc, nic míň.
Omlouvám se za určitou „lidovost“ v podání, ale rád bych, aby to bylo jasné vysvětlení pro příchozí na tento web, kteří nemusí být všichni analytiky či pojistnými analytiky.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2012 9:40 | máca

Dobrý den, chci se zeptat, který pojišťovák ukázal KLIENTOVI NÁKLADOVOST INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ TADY TO JE http://www.investujeme.cz/tank-prosel-zmenou-jake-investice-jsou-drahe/
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2012 9:13

No a abych předešel útokům Vašeho "křoví", tak doplňuji, že nejsem poradcem a pro nikoho z finančních žraloků nepracuji. Tak buďte radši zticha, už jen jméno funy je snad vtip! Jo a Funny pozdavujte p.Šídla!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2012 8:00 | Fany

Doplnění, oba výše uvedené příspěvky jsem psal já.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2012 7:59

Pane Suchý, v článku je uvedeno toto:
.....Z modelací tohoto produktu, které má redakce Peníze.cz k dispozici, plyne, že efektivní úrok tohoto pojištění se pohybuje kolem 1,1 procenta ročně. Při zohlednění patnáctiprocentní daně z výnosu, kterou z důchodového pojištění strhne pojišťovna, se dostáváme pod jedno procento garantovaného zhodnocení.....
Pan Šídlo má patrně k dispozici pojistně matematický vzorec, který musí každá pojišťovna povinně předkládat na MF. Pokud je pravda, co pan Šídlo píše, tak z toho "zázračného" produktu eventus, se TÚM (2,4%) zhodnocuje pouze 45% pojistného. Co tomu říkáte? Můžete to vyvrátit? Ale, prosím, pomocí faktů - podložených čísel, nejlépe vzorce, bez nic neříkajícího balastu ze školení.
No a aby to bylo kompletní, tak bych rád věděl, jaké jsou z onoho produktu provize. Je to údaj, který by měl, seriozní finanční poradce, na vyžádání, zdělit. Neboť již dávno pryč jsou doby, kdy se lidé nechávali opít rohlíkem tím, že to "bouchání" přece platí pojišťovna.
No a abych předešel útokům Vašeho "křoví", tak doplňuji, že nejsem poradcem a pro nikoho z finančních žraloků nepracuji.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2012 5:57

Pane Jaroslave Škromachu (jak se dozvím, že toto je Vaše pravé jméno?), doporučuji před psaní chvilku klidu. Pak je ten projev srozumitelný a bez chyb.
Nevím co chcete, když se ptáte a zároveň si odpovídáte. Ale je to srandovní.
Tudíž mi prozraďte, jaké jiné "směry" znáte proti KŽP a které jste měl na mysli? Pro Vaší informaci, KŽP bych si nikdy nepořídil a to ani v případě, že byste mi to dával zadarmo (ponechal mi Vaší provizi) a kdybych znal všechny skryté poplatky a skutečné zhodnocení, nikoliv "hru" na procenta TÚM, která je dobrá jen pro bouchače začátečníky.
Zda mám problémy? Ano. Neskutečné mi vadí to, že se lidé, ještě dnes, nechávají oblbovat nějakými tajuplnými hybridy, jako je eventus a další podobné. Vůbec by mi nevadilo, kdyby knihy typu - Finanční žraloci, byly povinnou četbou již od základní školy. A jejich motto:
"Pozor na peněžní instituce, které vás, pod pláštíkem korektnosti, připravují beztrestně o velké peníze."
by mělo být, povinně, v tiráži všech denních periodik, jak varování na krabičkách cigaret.
Tak že pane pojišťováku, přeji Vám, abyste brzy pochopil, že "okrádat" nevinné lidičky, není moc dobré. A je jedno, zda nutíte nyní nějaký eventus, či jindy dynamik, sluníčko, či jak se ty podvodné hybridy jmenují.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2012 5:36 | Fany

Paní pojišťovačko Hano, když eventus neobsahuje pojistnou částku pro smrt klienta, tak nesplňuje podmínky pro možnosti odpočtu od základu daně, což znamená roční ztrátu minimálně 1.800 Kč.
Pokud tomu tak je, pak se ptám, k čemu vlastně ten produkt je? Není to ani zajímavé pojištění, není to ani zajímavý produkt z hlediska daní a není to ani zajímavý investiční nástroj. Tak že je to vlastně jen dobrý business pro bouchače a jejich managery v mlm továrně na sliby.
Když na to neumí odpovědět pan Suchý, tak to zkuste Vy. Napište sem, pro jakou procentickou část vkladů je používána TÚM, nebo-li jaký podíl tvoří kapitálová část? Děkuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2012 2:41 | Hana

Vážený pane kliente, děkuji Vám za rozumný "laický" pohled. Chtěla bych jen pro doplnění vysvětlit, že Eventus, i když z hlediska kategorizace pojištění spadá mezi kapitálové životní pojistky, není klasickou formou tohoto pojištění a není takovým kombinovaným produktem, o kterém psali někteří předchozí kritici neznalí věci. Eventus je důchodové pojištění v jeho nejčistší podobě, které většina pojišťoven u nás neprodává nebo prodává jen velmi omezeně. Neobsahuje vůbec pojistnou částku pro smrt klienta (v takovém případě se rodině vrací vložené prostředky a výnos), ale je zaměřen výhradně na dožití se klienta smluvně určeného data a následnou buď jednorázovou výplatu nebo měsíční doživotní - každoročně navyšovanou - rentu. Jednorázová výplata i renta mají opravdu konkrétními čísly smluvně danné garantované hodnoty (vznikající těmi 2,4% TÚM), které se navyšují o další výnosy, vytvořené pojišťovnou. Protože Eventus nepojišťuje riziko smrti klienta, má nižší rizikovou složku a následně vyšší spořící složku pojistného, než klasické kapitálové životní pojištění.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 22:22 | viglib

Pohled klienta. Po precteni clanku a diskuze jsem dosel k zaveru, ze drtiva vetsina lidi z rad poradcu pro stromy nevidi les.
Eventus zrejme neni takova katastrofa, jak se snazi vylicit autor clanku, jasne stanovena castka vyplacena pri ukonceni je jiste pro mnoho klientu atraktivnejsi nez negarantovatelny odhad zhodnoceni a statnich prispevku.
Na druhe strane neni jasne, proc by mel klient michat sporeni na stari s pojistenim, kombinovany produkt zkratka 'zavani'. Presto muze mit opodstatneni, to ovsem tento clanek ani diskuze do vetsi hloubky neprozkouma.
Panove a damy, prestante se predhanet v tom, kdo je mensi ci vetsi podvodnik a zkuste se na to podivat ocima bezneho klienta, kteremu je zpusob vypoctu jakehosi magickeho TUV a podobnych nesmyslu naprosto ukradene, zato konkretnimu cislu lze rozumet dobre.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2012 22:06 | Jaroslav Škromach

mám dotaz-Fany:vy sa nějak jmenujete?nebo jstefany? pro koho pracujete?spíše nepracujete? -z oboru nejste,to je zřejmé -nerozeznáte KŽP od jiných směrů - ale i atd. -máte i jiné problémy? -chápu-máte a není jich zřejmě málo-viz váš příspěvek. Zkuste to postavit se tomu-podaří se to-vám určitě přeji mnoho úspěchů Jaroslav Škromach
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 22:05 | pavelhek

Eventus, zjevně špičkový produkt, který nepotřebuje reklamu ani webovky. Dlouze jsem hledal, nežli jsem jej nalezl. A dozvěděl se jen pár nicotných informací. Zjevně se budu muset sejít s nějakým bouchačem, kontakt na sebe uvádím.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2012 21:55 | Tomáš

Děkuji za odpověd, nicméně takto mi to vašim makléřem prezentováno nebylo. Z tohoto důvodu patřím k těm 5% o nichž jste hovořil výše.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 21:38 | Fany

Píšete: "funkci TÚM jsem tu již vysvětlil – opět se nehodlám opakovat, stačí číst"
Kde jste co vysvětloval? Odkažte mi, kde to je napsáno? Žádný matematický vzorec, kde je uvedeno jaký podíl tvoří kapitálová část, jsem nenašel a to jsem četl ty vaše bludy dost podrobně. Tak že znovu - napište sem, pro jakou část (%) vkladů je používána TÚM.
Jinak to vaše křoví, co se sem vrhlo na podporu toho vašeho zázraku, je obdivuhodné, ale nepřekvapí. Už jsem to zažil u jiných skvělých a světových produktů, jako KTP Qvantum, Immofinanz a další.
No a nyní vážně. Proč bych měl, jako důchodový program, uzavírat nesmyslné KŽP? Vy nic jiného neznáte? A to si myslíte, že lidé znají jen penzijní připojištění?
Očekávám, že se k tomu vyjádří pan Šídlo, který zde, jako jediný, uvedl údaje, vycházející z pojistně matematického vzorce. Což vám, jako bouchačům, není známo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2012 19:47 | Vít Suchý

Ne, pane Tomáši, nesčítá se to. 3,3% je celkové zhodnocení rezerv. Tato konstrukce je v souladu s pojistnými podmínkami a nevybočuje ze standardních postupů v pojistných smlouvách a klient toto zhodnocení ve své smlouvě v podobě konkrétního čísla.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jakub Mahdal

podnikatel, Safetica Technologies

Jaroslav Pajonk

podnikatel, Centr Group

Jakub Mahdal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Jaroslav Pajonk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services