Chalupa chce rozjet druhé kolo Zelené úsporám! Co si o tom myslíte?

Zelená úsporám – dotace na horské dráze. Jen málokterý projekt má tak barvitou historii. Pro jedny je růžový, druzí ho vidí černě, jiní z něj chvílemi viděli rudě. Teď ministr Chalupa oznámil, že chystá repete. Poučí se z dřívějších chyb nebo nás čeká totéž v bleděmodrém?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 2. 2012 12:49, Jarmil

Já jsem dopadl celkem dobře. Vlastním v Praze dva činžovní domy a u obou se mi podařilo získat dotaci na výměnu oken a zateplení. Stálo mě to celkem 8.000.000,- Kč a 4.000.000,- Kč mi stát pěkně zaplatil a já mohl ještě zvednout nájemníkům nájemné, protože jsem zhodnotil nemovitost :-) Tak, že docace mám rád.

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 2. 2012 13:07, Matěj

Já tedy uvažuji tak, že se rozhoduji, jestli chci peníze investovat či nikoli bez ohledu na to, jestli mi nějakou část pokryje dotace. Rozhoduji já sám, takže nemůže být řeč o špatné alokaci zdrojů. To by bylo možné jen v případě, že by každý primitivně přemýšlel ve smyslu - je to dotováno, tak to beru! Naštěstí takhle ale ekonomika nefunguje.

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

23. 2. 2012 11:57

ono by stacilo nedeformovat trh ruznymi dotaceni a zvyhodnovanim jedne casti pred ostatnimi. jakakoliv forma zvyhodneni vede k deformaci trhu, a tim padem ke ztratam nebo plytvani.
vemte si treba takovouto malinkou uvahu: zateplim barak, ackoli nechci, nebot vim, ze dostanu cast penez zpet. kdybych pouzil sve penize na neco jineho, co jsem zamyslel drive, prineslo by mi to s nejvetsi pravdepodobnosti vyssi uzitek, nez zatepleni. jinymi slovy dotace vedla ke spatne alokaci zdroju, coz ma v dusledku negativni dopad jak na statni pokladnu, tak na me jako danoveho poplatnika. protoze kvuli deformaci trhu se zateplenim budu s velkou pravdepodobnosti platit vyssi cenu nez pri trhu bez dotaci. tim padem to co mi stat vrati nejde mne, ale tento vratek platim tomu, kdo praci provedl.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2012 11:42 | Matěj

V naší politice se děje pořád to stejné dokola. Na počátku záměr, který vypadá užitečně, smysluplně, ale postupem času se buď vlivem korupce nebo neschopnosti vládních manažerů a úředníků, se z projektu stává paskvil. Chtělo by to zásadně zvýšit platy vysokým vládním manažerům a úředníkům, abychom měli šanci do úřadů získat kvalitní lidi. A snažit se na úřady získávat zahraniční odborníky. Zatím totiž na úřad nemůže jít nikdo jiný než člověk, který tam jde s vidinou zisku korupčních peněz nebo neschopa, který nenalezne uplatnění jinde.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 2. 2012 11:35 | péťa

Tenhle stát je jedna větší ruleta a vyhrávaj jen ti, nejlepší, právě ti.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 2. 2012 10:23 | Petr 1

Dobrá věc je to jen pro určitou část lidí, kteří to mohou čerpat. Mě osobně se to netýká a musím ze svých daní doplácet na někoho jiného. To je podobné jako stavební spoření, které se omezuje, protože dle Kalouska je to diskriminace těch co ho nemají. Zelená úsporám je také diskriminace, ale státními úředníky podporovaná. Zřejmě lepší způsob jak získat peníze pro svoji osobní kapsu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 2. 2012 9:22 | eďa

Naivita a hloupost hold kvete v každém věku. A buďte rád, že jste nic nedostal, páč by to málo chtěli vrátit i panalizací, popř. dát váš majetek do exekuce, které se ostatně stejně nikdo v tomhlůe Českorupsku vyhnout nemůže. To, co tu máme už není bordel, ale dokonale režírovaný neoliberalismus příjmů státního rozpočtu, který a i v dnešní osvícené době nazývá pár právdoláskařů honosně demokracií.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 2. 2012 8:37 | petr

jako "ucastnik tohoto kolotoce" jsem videl asi vsemi uvedenymi barvami v zacatku clanku. Soucasne jsem ve stavu, kdy jsme zateplili (na zaklade zelene usporam - jinak by sli penize zatim jinam), po roce cekani obdrzeli zamitnuti (kvuli nejakemu spatne vyplnenemu koeficientu, ktery stejne neovlivnoval vysi dotace) a ted cekame co udelaji s nasim odvolani... Kdyz se pak clovek docte, ze se asi penize ktere nejsou profinancovane na toto divadlo budou vracet, tak to prestavam chapat uplne.
PS: no, v dalce za "tema jednosmerkama, zakazama apod" nekde malej semafor s tou zelenou mozna je, ale rekl bych ze bude zalezet jak se zrovna vyspi dotycna osoba, ktera to dostane k odsouhlaeni :-(
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 2. 2012 7:39 | j. fišer, třebíč

jeden Buran udělal z ministerstva neskutečný chlív a jmenovaní ministři jej jenom vylepšovali pana chalupu neznám a nevím, čeho je schopen vím ale, že do takového chlíva jen vstoupit musí být zážitek chtělo by to asi předešlé dva ministry zavřít a nakradený nebo odkloněný majetek zabavit ale to by bylo neslučitelné s ideologií trojkolky - podporovat lumpárny
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Milan Teplý

podnikatel, Madeta

Jiří Pospíšil

politik

Milan Teplý
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Jiří Pospíšil
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services