Interaktivní grafiky
Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla
Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více
Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky
Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Vladimír Železný
podnikatel a politik
Jan Kočka
podnikatel
100,00 %
z 1 duelů
0,00 %
z 1 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Šedesát korun na hodinu stačí. Patnáct způsobů, jak se připravit o dýško
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
4. 7. 2012 10:20, pepik
No já tuto situaci vnímám podobně. "dýško" beru jako odměnu za něco navíc - když mě obsluha donese v putyce čaj s medem a citronem ( nikoli kyselinou citronovou ) nebo když nám v restauraci přinesou pro psa misku s vodou, aniž bych je o to žádal ap. prostě něco co nemají naceněné v jídelním lístku a je v tom vidět ochota a úsluha vůči hostům.
Rozhodně ode mě bohužel nemůžou čekat, že když si dám meníčko za 65,- a mattonku za 25 tak budu zaokrouhlovat na kilo..., to spíš při té židovské ceně pití odmítnu a půjdu si za poloviční cenu koupit pětinásobné balení vedle do sámošky ( platí u meníček přes oběd, kde se rychle potřebuju najíst ) posedět večer s partnerkou na víně nebo na pivě je něco jiného - tam jde o to pití a společnost.
Teď řeším u zahrádek takový rozšířšnější způsob, jak dle mého "maximalizovat" spropitné a to kasírovat po každém přineseném pití. Toto jsem vyřešil jednoduše. Nedávám nic a spropitné dám až si objednávám poslední pivo.
A jestě jedna perla k té "šedé ekonomice" byl jsem v jednom "nóbl" podniku, kde jsem po útratě potřeboval pro zaměstnavatele potvrzení o pohoštění. No řeknu vám, že se do toho zaangažoval téměř celý hotel, nechali si z restaurace vyjet přesný účet a na můj dotaz zdali tam mohou připsat i to spropitné, které bylo téměř 250,- mě suše odpověděli, že nemůžou. Toto byl dańový doklad prosím. Takže příště bez korunky navíc...
Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy
12. 11. 2012 20:26, Tomáš
Ono by to pane šedá ekonomiko chtělo asi trochu se vyznat v gastronomii a vzít si zvyklosti i jiných zemí. Neukazovat trapně na ČR a uvědomit si, že třeba v USA a Austrálii je hranice pro dýška 20%, u nás 10%. Pokud na to někdo nemá ať do slušných restaurací a barů neleze ať si jde stoupnout ke stánku nebo do bufáče.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)
31. 5. 2016 7:47 | Vpe
http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?style=2&p=11188480#p11188480
18. 3. 2016 13:25 | geez
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
7. 3. 2016 14:02 | Ptáček
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
8. 1. 2016 15:47 | Bob
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
8. 1. 2016 15:45 | Bob
27. 7. 2014 9:13 | pepa
12. 11. 2012 20:26 | Tomáš
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
6. 7. 2012 23:41 | pavla
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
5. 7. 2012 18:02
5. 7. 2012 15:23 | v.sp
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
5. 7. 2012 14:41
Přirovnání s Janouškem vtipné, ale mimo.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
5. 7. 2012 6:11 | F.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 22:29
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 21:14 | Roman
4. 7. 2012 19:55
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 18:50 | ppetr1
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 18:48 | ppetr1
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 14:46 | VlK
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 13:53 | Michal Kára
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 7. 2012 13:17 | fg
Už se nedivím, proč nám politici se*ou na hlavu, když se Češi bojí projevit i v hospodě. Nebo jsou snad naše hospody tak skvělé? O tom vážně pochybuji, jelikož do nich docela často chodím.
Stránka 1/2
Předchozí