Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

27. 1. 2016 22:15 | miláček

No. Conseq má taky aktivně řízené fondy. Jestli jsou jejich správci aktivnější nebo radioaktivnější než u EVO, o tom víš prd stejně kulatej jako já. Poplatky se svého času – nesleduju to jako vy profíci, tak nevím, jak je to dneska – daly předplatit minimálně u Consequ, čépéíčka, pionýrů. V Česku, takže ve světě to bude asi taky známé. Dál už to nečtu. Papa.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 1. 2016 22:02 | J.G.

Ty si to chcel, tak zájdeme do detailov... .
1. Evolution Value Funds - aktívne riadené / manažované fondy može s produktmi Consequ porovnávať len amatér (moj názor). Každý produkt má svoju nákladovosť a Evo fondy sú svojim spobom unikát na trhoch v Strednej Európe s min. doporučeným horizontom 5 rokov a viac... . Ak Evo fondy klient nechce nech si vyberie iný produkt. Budúcnosť ukáže pane kdo z nás dvoch mal pravdu :)
2. Kde sa dajú vstupné poplatky predplatiť? :D :D Daj mi link na spoločnosti a ich produkty. Osobné, nepoznám takú spoločnosť v ČR ani SR, ani na svete.
Tak a teraz si serie... do vlastného hniezda !!!!!!!!!!! (Žádný váš klient není po 3,5 letech v zisku, protože nevydělal na handling a stejně je to zřejmě u toho klienta, který si pravděpodobně předplatil vstupní poplatky)
Ja som výhody Handlingu vysvetľoval 2 krát !!!! a vysvetlím ho 3 krát - ditribučný poplatok za otvorenie depozitu v Luxembursku v JP Morgan Chase
- Možné 3 ďalšie majetkové účty v rámci rodiny - Klient je po celý čas vlastníkom vecnej hodnoty/majetku! - Každodenná likvidita celého majetku - Zhodnotenie majetku na úrovni 7-15% p.a. (len ziskové firmy) - Majetok nepodlieha potenciálnemu konkurzu ani krachu banky - Je predmetom dedičstva (majetkový účet aj s majetkom) - Každoročný doživotný servis k majetkovému účtu - Správa majetku jedným z najkvalitnejších manažmentov sveta - Online prístup k majetkovému účtu 0 € doživotne - Vedenie majetkového účtu 0 € doživotne - Prevody podielov v rámci fondov FT. kedykoľvek 0 € doživotne - Čiastkové výbery, odkupy na svoj bankový účet 0 € doživotne - Mesačné výpisy k aktuálnemu stavu majetku 0 € doživotne - PLÁN VÝBERU / pravidelná majetková renta kedykoľvek 0 € doživotne
- Vy neskutočne velmi / nesmierne radi z konkurencie stále miešate ako obohraná gramofónová platňa handlig ES Investments s poplatkami podielových fondov v diskusiách... .
- Handling je svojím sposobom aj z časti poplatok za servis , pretože malá časť provízie za sprostredkovanie, sa vypláca poradcovi ako provízia. Poradci sú platený zo vstupných poplatkov 3% do fondov a fee čiek, ktoré sa im vracajú.
4. Poplatok je HLAVNE nastavený pre 4. člennú rodinu, može ho využiť aj 2. členná ak sa im jasne vysvetlia jeho výhody v budúcnosti vo firme - pravidlá, poplatky atď a rodina plánuje aj deti. Neprekrúcaj moje slová v Tvoj prospech to fakt nenávidím !!!
5. Za chvílu to rozoberieme do detailov.
Čo sa týka I.C.M. jedná sa Špecifickú / Rizikovejšiu investíciu a rozhodne by som tam nevkladal všetky financie klienta...je jasne čo teraz robia akciové indexy a trhy sú dole, že koše popadajú... . Opeť sa opakujem je to dlhodobá investície - ako každá do akcií.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 1. 2016 14:50 | ten, kdo ví..

nezlob se na mne Martine V. ale klienti ICM jsou bohužel NAIVNÍ až to mlátí dveřma, že skočili na špek ředitelům EundS, je prostě jejich velka investiční chyba..!! řeknu Ti to jasně, evidentně Ti to pořád nedochází: možna víš, že když pdkladová akcie dlouho neklesa, NEDEJBOŽE začne stoupat, banka koš zruší, aby nemusela vyplacet kupony..! pročpak ASI..??!!?? je to naprosto triviální, protože oni CÍLENĚ spekulují na pokles, snaží se do košů protlačit podkladové akcie u kterých je co největší předpoklad, že půjdou dolů a oni tim padem vydělají, ted se jim bohužel "daří" až příliš a riskuji, že přijdou o klienty.. stačí si trochu probrat jednotlivé tituly, třeba do očí bijící firma AMD, ktera se tam objevuje dost často, ta ja 10let v červených číslech, ale přitom je to ve svem oboru naprosto stěžejní a velká firma atd. atd... ale samozřejmě při prezentační masáži LHALI jine věci, napřiklad to, že tam davaji poze firmy, ktere jsou xlet v plusu.. a to je ta ZÁSADNÍ vědomá LEŽ..!!!
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 1. 2016 8:52 | Martin V.

Dobrý den, milý J.G.,
Poslední dobou se mi zdá, že odpovídáte pouze na to, co se Vám hodí a to ještě dost marně...
Jsem velice rád, že se osmělil ještě někdo jiný a ukázal realitu produktů ES. Ztráta přes 50% na koších ICM a Vy na to milý J.G. nic nenapíšete? :-)
Prosím Vás, jakému řediteli se mám přihlásit na to odškodnění EVVE? Zkoušel jsem pana Zettla s panem Křížkem, kde jsem před časem neuspěl. Pan Novák se k tomu nemá a jak tak vidím, tak má svých dalších problému víc než dost. Tak kdo to bude vyplácet?
Píšeš tady o profesionálním poradenství ze strany ES. Tak jak je možný, že v odkazu, který jsi sem poslal sám, je nabídka, kde se píše o garanci měsíčního zhodnocení 2-3%? To je profesionální? A přesně takhle jsem to slyšel z úst pana Drumliče z ICM. Stejně jako evidentně i další klienti!! Jak můžeš tvrdit, že je správa ICM kvalitní, když jsou klienti v propadu přes 50% a takové korekce v loňském roce nikde nebyla nebo jsem si něčeho nevšiml???
Odpovídej prosím i na věci, které klienty zajímají!!!!
Jen doufám, že nejsi to profesionální PR, o kterém mluvil Křížek, že mají od roku 2016 zaplacené, aby dělalo ES lepší obraz!!!
S pozdravem
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 1. 2016 8:32 | Konkurence

J.G. jsem stejný anonym jako ty. Ono J.G. toho moc nepoví. A nebuď hned tak naštvanej, když tu někdo napíše fakta, která neodpovídají tvým imaginárním představám.
1. Tebe nezajímá srovnání EVO s produkty Conseq, protože EVO vychází hůř viď? Mě totiž zajímají vždy minimálně dva pohledy. Nákladovost a tu má vyšší EVOlution, Výkonnost a tu má vyšší Conseq a rozložení portfolia, ale to už je subjektivní. 2. Žádný váš klient není po 3,5 letech v zisku, protože nevydělal na handling a stejně je to zřejmě u toho klienta, který si pravděpodobně předplatil vstupní poplatky, a proto je po krátké době ve ztrátě! Heuréka oni se totiž dají vstupní poplatky předplatit a nemusí se každý měsíc strhávat 5% - to je objev viď? 3. Handling je distribuční poplatek a to píšeš sám. Vstupní poplatek je distribuční poplatek od fondových společností. Suma sumárum si berete v plné výši vstupní poplatek od fondových společností a poté ještě jeden svůj. Dvojitý poplatek!! Sám jsi to nyní potvrdil. A handling není poplatek za poradenství, protože pak by musel podléhat DPH a to jak dobře víš, nepodléhá. 4. Nepiš pořád o čtyřčlenné rodině, protože znám rodiny s více i méně členy a téměř vždy mají maximálně dva investiční účty ? Hezký pokus o mlžení a snaze zlehčit nestandardní výši jakéhokoli poplatku! 5. Conseq Clasic invest nesrovnáváš s jednotlivými fondy Franklin Templeton, protože jste byli neúměrně dražší bez jakékoli přidané hodnoty. Promiň s exkluzivními produkty Shedlin, EVVE nebo ICM. Děkuji takové rodinné balíčky nejsou na českém trhu potřeba! Vaši produktoví partneři jsou v insolvencích nebo jejich klienti ve značných ztrátách – ICM. TEČKA! To k tvému poslednímu bodu ? 6. Ale máš pravdu i ty. Každý fond má manažerský poplatek a pak mají ještě fondy fondů svůj manažerský/správcovský poplatek a ten je třeba u EVOlutionů 1,6% pro ES a u Consequ je to do 1%. Opět jste dražší, jak je to prosím tě možný?
Suma sumárum zkus znovu něco nastudovat a pak se těším na tvůj další úsměvný komentář.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2016 18:55 | J.G.

Pán anonym prvá vec, aby bola jasná neber si do huby, čo som NIKDY nenapísal !!!
1. Normálny som, Ťa možem uistiť
2. Do firmy Conseq som sa NIKDY NENAVÁŽAL, ale hodil som to tu ako obyčajné porovnanie s konkurenciu ES Investments asi najlepšou na trhu. Ja konkurenciu v živote neurážam, ale urážate ES Investments stále Vy a analytik Partners, ktorý ES stále rozmázava po internete a ktorého nikto vo svete nepozná...narozdiel od analytikov napr. BNP Parisbas, Franklin Templeton Investments, HSBC, Amundi, Aberdeen, I.C.M. atď
a) Mňa nezaujímalo zrovnanie Evolution Value Funds s produktmi Consequ, pretože to porovnávať ani NEJDE, ale mňa ZAUJÍMALO PREČO je klientka Consequ po 3,5 rokoch v mínuse a hodnotu portfolia má menšiu ako jej nominál??? !!!! VIEŠ čítať poriadne moje otázky čo som dal Carlosovi? Ak nie navštív očnú kliniku.... .
b) Vieš pán anonym aj tie nakonzervatívnejšie fondy začnú klientom zhodnocovať po, tak dlhšej dobe (3,5 roka) financie a vytvárať druhú hodnotu.
3. Handling je distribučný poplatok / úplne niečo iné za servis od firmy ES Investments pre 4 člennú rodinu - výhody toho poplatku som tu už písal... . Ako Ti to vobec možeš porovnávať s poplatkami fondov?? Melieš hrušky s jablkami dohromady... .
a) Conseq Clasic Invest s vybranými fondami Franklin Templeton Investment porovnávať nebudem tiež..
b)Fond bez Management Fee nepoznám ani jeden, také blbosti mi tu prosím Ťa nepíš...fondový manažeri ho nespravujú z lásky k ľudom.
4. Na Tvoj posledný argument - ES Investments sa od založenia orientovala na balíčky výhod pre 4. členné celé rodiny s dedičským právom na deti ich klientov. Z krátkodobého hľadiska je ES Investments drahá, keď u nich investuje jeden klient, ale keď si návratnosť handlingu prepočítajú klienti (ľudia tiež nie sú blbý) z dlhodobého hľadiska 10 - 20 -30 rokov s investovaním pre celú rodinu, switchov. podielov zdarma, dedičským právom depozita na svoje deti a výbermy zdarma, tak handling ES je NIČ oproti skrytým poplatkom iných spoločnosti, bánk atď.
Všetko je Transparentné - Jasne a Presné v ES Investments. Kto nemá záujem, može si investovať inde... .
(No a Horizont/Active invest jako fond fondů má i manažerský poplatek placený navíc, ale zase stále menší než vaše Evolution Fund. Takže suma sumárum. Byli jste o hodně dražší s fondy FT a nyní jste dokonce ještě o handling dražší i proti Consequ Horizont/Active Invest)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2016 21:48 | klient ES

J.G. tohle ukazuj klientům a porovnávej :-)
TER k 30.9. = 5.83% !!!!! zlodějna
EVOLUTION Dynamic Fund CZK Class TER běžné řádné poplatky a mimořádné poplatky za dispozice * 3.34% p.a.
TER běžné řádné poplatky a mimořádné poplatky za dispozice s performance fee ** 4.55% p.a.
Náklady registr podílů v % 1.28% p.a.
* bez performance fee a poplatků za registr podílů ** bez poplatků za registr podílů
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2016 21:36 | klient ES

J.G. byl jsem klientem ES.
Každý fond má manažerský poplatek , ten je již zahrnut ve výnosech. Zprostředkovatel získává část tohoto poplatku. Vstupní poplatky (% z vkladu) jsou opět pro zprostředkovatele. Takže nikdo to nedělá zadarmo...ES má k tomu navíc handling 55tisic.

Poplatková struktura Evolution fond :
Poplatek za vydání max. 5 % (ve prospěch distribuce)
Poplatek za zpětný odkup max. 5 % Jedná se o nejvyšší částku, která bude odečtena z Vaší investice před investicí / před vyplacením výnosu.
Náklady odečítané fondem v průběhu roku: Běžné náklady 5.03 % p.a.
Náklady, které za určitých okolností nese fond: Poplatky vázané na vývoj fondu ano s podmínkou High Watermark 20 % částky, o kterou hodnota podílu příslušné třídy překročí v den ocenění nejvyšší úroveň hodnoty podílů příslušné třídy ve všech předcházejících dnech ocenění (High Watermark). V minulém obchodním roku byla výška poplatku za výkon/plnení 1.13 % p.a.
dále si fond účtuje:
ISIN LI0224596341 Class institutional LI0210946112 Class CZK LI0210946104 Class EUR LI0217024749 Class PLN
Poplatek depozitáři / za úschovu max. 0,175 % p.a.
Správa a vedení rejstříku podílů 0,25 % p.a. plus EUR 40.- p.a. za podílový účet
Poplatek za distribuci 1,60 % p.a. (Class institutionell žádný)
Řízení rizik a správní poplatek 0,20 % p.a. plus max. CHF 40.000.- p.a. plus za každou třídu podílů určité měny max. CHF 2.500,- p.a.
Investiční rozhodnutí 0,90 % p.a.
zdroj: http://www.caiac.li/de/investmentfonds/fondsdaten-detail.php?id=313
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2016 19:17 | Konkurence

J.G. jsi ty vůbec normální??? Nejdřív tu píšeš, že jsi pracoval Asset Managementě a pak tu píšeš a dáváš odkazy na takový nesmysly?
Za prvé ten odkaz na slovenskou nabídku od ESS úplně sedí na ty metody, které mi vypráví Vaši klienti. Realita je úplně jiná a ty to buď nevíš a nebo jsi lhář! Vyber si, která možnost je tou pravou.
Za druhé pokud se zde navážíš do Consequ (budiž, i když jejich fondy fondů jsou nyní, ač jinak diverzifikovány, úplně jinde než ty Evolutiony), tak musíš rozlišovat mezi Conseq Clasic a Conseq Horizont nebo Active! Protože pak je to úplně stejný jako když srovnáváš vaši historickou investici do fondů Franklin Templeton a současnou do Evolution Fund. Víš proč viď? On totiž Conseq Clasic odpovídá tehdejšímu modelu s fondy FT a Conseq Horizont/Active, tedy fondy fondů, odpovídají alespoň trochu Evolution Fund.
No a tady nám už tvoje tvrzení nehraje! Conseq Clasic invest nemá žadný manažerský poplatek a je tak oproti investici přes vás do Franklin Templeton levnější o ten handling! Nebo snad ne?
No a Horizont/Active invest jako fond fondů má i manažerský poplatek placený navíc, ale zase stále menší než vaše Evolution Fund. Takže suma sumárum. Byli jste o hodně dražší s fondy FT a nyní jste dokonce ještě o handling dražší i proti Consequ Horizont/Active Invest.
Každý, kdo se alespoň trochu orientuje a umí počítat, tohle zvládne během jednoho večera. Tak prosím studuj.
Hezký večer
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2016 12:20 | J.G.

PS2: A ešte ma VEĽMI zaujíma, prečo má klientka 3,5 rokoch u Consequ celkovú hodnota portfolia menšiu než vložený nominál?????? Hmmm hmmm aj tu ČAKÁM TVOJU ODPOVEĎ... . Btw poplatok za výber 6300 CZK "super" :D
http://www.emimino.cz/diskuse/conseq-horizont-invest-35284/strankovani/2/
(dajahu Já mám Horizont Invest 3,5 roku. Naspořeno tam mám 20860Kč a vložila jsem do toho 21.000Kč, takže jsem malilinko v mínusu.Plus teda 6300Kč poplatek za uzaření!!!!!!!!!!!! Hříšné prašule na to,že to taky budu rušit, prostě vyhozené peníze z okna. A tuším že tam nejsem vůbec v plusu z toho důvodu, že celou tu dobu (3,5 roku) je krize a krize má být dál, má padnout EURo, tak to ruším než nedostanu vůbec nic. Nevíte někdo, když to zruším, jestli mě někdo vrátí celých 20.860Kč a nebudou mě ještě něco strhávat? Nemáte někdo konkrétní zkušenost? Děkuji.)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2016 11:55 | J.G.

- poradenstvo možu robiť Viazaný zástupci po skúškach u ČNB a NBS? ES Investments nespravuje financie klientom... .
- "ak by bola pravda čo píšeš, že klient si spočíta koľko ho čo stálo 8-9 rokov a všetci sú v 90% mínusoch", tak by dávno už dávno spoločnosť ES Investments neexistovala :) a nie 30 rokov na trhu od r.1985 + expanzia na ČR, SR a Polsk trh....časom inde.
- Franklin Templeton Investments má cez 3000 fondov v ponuke, 5 - 60 fakt dobrých - osobne mám Biotechnology, Africa, Asia Growt, MENA, Frontier, Naturel Resourches Fund, Thailand a ešte nejaké + 2. Pioneer fondy. Ak fondy klesajú na to má klient poradcu, aby si switchoval podiely do lepších fondov, ktoré mu vyberie....tým myslím jednorázové úložky, pavidelné / mesačné, quartálne investovanie sa vyvíja vo fondoch úplne inak...Cost Awerage Efekt a iné.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2016 22:51 | J.G.

Martin V.
- celkové zhrnutie za 12 rokov može byť prepokladaný vývoj, žiaden profi poradca Ti to nemože nikdy v živote garantovať...to by šiel proti sebe a mohol byť problémy aj z ČNB. Zdvojnásobiť hodnota majetku do 10 rokov sa dá bezpečným a rozloženým portfóliom s dobre nastavenými investíciami.
- projektom typu Shedlin Capital AG neverím a ani som ho nikdy nepredával. Osobne verím:
- vybraným investičným podielovým fondom Franklin Templeton Investments, Pioneer Investments, Fidelity Investments, Black Rock, BNP Paribas alebo Evolution Value Funds + pár dobrých hedgových fondov vo svete.
- kvalitnej správa portfólia ako napr. I.C.M. a iné spoločnosti
- cenným kovom fyzickému Zlatu, Striebru...
- držať celý život akciové dividendy typu Philip Morris,Teléfonica či Oracle, Mirosoft, Allianz, BMW či iné
- niečo z nehnuteľnosti, pozemkov vo vybraných dobrých lokalitách
Ak tu plačeš nad I.C.M. Martin V. navštív Arcu Consulting na Rohanskom nábreží www.arcaconsulting.cz oni Ti sprostredkujú zmenky Arcy Capital s 3 mes. splatnosťou, 1 ročnou splatnosťou s fixným úrokom 6,5% a po 1 roka dostaneš nominál aj úrok aj iné produkty Arcy - za 15 rokov tam žiaden ich klient neprišiel o peniaze a Krúpova Arca Capital (reštruktualizujú, refinancujú firmy pred krachom...) za všetko ručí celým svojím majetkom v hodnote 11 miliárd CZK :)
Mám tam svoje peniaze a vždy u nich mať budem. Moja posledná rada.
Už ma to tu prestalo baviť riešiť tieto žabomyšie spory... . Prispievať tu už nebudem.
Predajte klientom to najlepšie o čom si myslíte, že im zhodnotí peniaze.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2016 12:11 | J.G.

(Pokud stále žijete v imaginárním bludu že všichni berou veškeré poplatky co Vy plus handling není Ti pomoci.)
Carlos, ak "žijú poradcovia ES Investments v imaginárnych bludoch a iné spoločnosti nie sú z dlhodobého hľadiska drahšie + sú, tak výborné na trhu - nákladovosťou, investičnými produktami lepšie" ako ES Investments:
Sledoval som diskusiu Conseq - VYSVETLI mi teda prečo sú ľudia u nich po rokoch 3, 4 rokoch stále v mínuse??? ČAKÁM TVOJU ODPOVEĎ.
http://www.emimino.cz/diskuse/conseq-horizont-invest-35284/strankovani/2/
(milan 77 conseq -horizont invest Dobrý den.Na doporučení mého kamaráda jsem se nechal ukecat od finančního poradce založit v listopadu 2007 pro mé 2 syny ve věku 2 a 4,5roku Horizont invest- Dynamické portfolio na dobu dovršení jejich 18let.Jednorázově jsem každému z nich vložil na jejich účet dost slušnou částku,ale jelikož tomu až tolik nerozumím,tak se celou dobu strachuji,abych o peníze pro děti nepřišel.Od založení 11/2007 jsem u každého z nich v mínusu 14000kč.Potřeboval bych poradit,případně uklidnit,jestli jsem udělal dobře.Nejradši bych(pro svůj klid) peníze vybral,ale nevím jestli by to bylo to správné.Nemohl by jste mi někdo poradit.Předem všem moc děkuji.Milan)
(dajahu Já mám Horizont Invest 3,5 roku. Naspořeno tam mám 20860Kč a vložila jsem do toho 21.000Kč, takže jsem malilinko v mínusu.Plus teda 6300Kč poplatek za uzaření!!!!!!!!!!!! Hříšné prašule na to,že to taky budu rušit, prostě vyhozené peníze z okna. A tuším že tam nejsem vůbec v plusu z toho důvodu, že celou tu dobu (3,5 roku) je krize a krize má být dál, má padnout EURo, tak to ruším než nedostanu vůbec nic. Nevíte někdo, když to zruším, jestli mě někdo vrátí celých 20.860Kč a nebudou mě ještě něco strhávat? Nemáte někdo konkrétní zkušenost? Děkuji.)
Strana 3
(Celková nákladovost produktu Conseq Dobrý den
chtěl jsem všech tazatelů kteří zde zveřejnili svůj dotaz a nechali si poradit od jejich finančních poradců ohledně investování do výše zmíněných produktů zeptat jestli taky jejich finanční poradce zmínil celkovou nákladovost těchto produktů? tím teď nemám na mysli celkové vstupní poplatky ať už předplacené nebo nepředplacené ale i další poplatky, které tyto vámi zmiňované produkty váží. Jestli jste si nechali nalhat, že investiční společnosti vám budou 20 let spravovat vaše investice POUZE za 3 % ze vstupní částky tak žijete v krásném idylickém světě a já vám všem moc závidím. :D
Existuje totiž jeden ukazatel kterým je vyčíslena ABSOLUTNÍ TIPYCKÁ NAKLADOVOST produktu. Tento ukazatel je vyjádřen v % za dané období tzn čím déle investujete přes danou investiční společnost tím pro ni lépe a částky které klient za tyto poplatky zaplatí jdou už při investičním horizontu 20 let do STATISÍCU !!!
Konkrétně tady hodně často zazněl dotaz na produkt CONSEQ HORIZONT, ten můžeme bez problémů v tabulce (odkaz 1) najít také a světě div se nákladovost 24 % za 20 let, pro ukázku rychlý vypočet: investiční horizont 20 let, pravidelná investice 2000 Kč měsíčně, předpokládané zhodnocení 9 % p.a., při použití investičních kalkulaček dostupných na internetu vychazí výsledná suma investice 1 338 000 Kč - ideální případ !!! skutečnost nákladovost 24 % tzn celkově investor přijde o neuvěřitelných 321 000 Kč !
tyto informace si můžete ověřit například zde v příloze hospodářských novim kde prímo vidíte % vyjádření nákladovosti !! 1. http://hn.ihned.cz/…por-na-penzi
nebo více informací přímo na stránkách tanku http://t-a-n-k.eu/…pojisteni/5/
S přáním hezkého dne Karel.)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 1. 2016 17:14 | Jiří H

Dobrý den všem, kteří se zajímají o investování prostřednictvím společnosti Ertrag und Sicherheit. Přečetl jsem si příspěvky pana Martina V. a plně s ním souhlasím. Určitě není jediný klient, který přišel o svou investici. Jsme jedni z klientů, kteří stejně jako on přišel o své peníze. Souhlasím s tvrzením, že pan Vlastimil Novák ze společnosti Ertrag und Sicherheit poskytuje neúplné a lživé informace. Následně s klienty nekomunikuje a zříká se zodpovědnosti. Bohužel jsme uvěřili pohádkám o zhodnocení prostřednictvím odborníků z ICM. Investovali jsme v květnu 2014 a na konci roku 2014 byla ztráta asi 25 000,- EUR díky skvěle sestaveným košům, které se téměř všechny propadly, ačkoli nám pan Vlastimil Novák ze společnosti Ertrag und Sicherheit garantoval!!!!, že se to stát nemůže. Odborníci z ICM to stihli během pár měsíců. V následujícím roce dokonce propadlý koš, který byl nakoupen 25.9.2014 za hodnotu 20 000,- EURO společnost ICM prodala za 7 500,- EURO již 21.5.2015, aniž by nás o tom informovala a vytvořili nový koš údajně záchranný a nazývají ho RECOVERY NOTE a on se kupodivu znovu propadl. Divná záchrana investice. Koš byl nakoupen za 15 000,- EURO, které byly v likviditě. V současné době má hodnotu 1 900,- EURO. Pochopitelně nejsou vypláceny kupony a obávám se, že už ani další nebudou. Vytvoření RECOVERY NOTE spočívá v tom, že vyměnili jednu akcii, konkrétně Veeva Systems za akcii KATE SPADE. Takhle podobně bych mohl pokračovat dále. Jak zodpovědně se chovají odborníci ke svěřeným financím. Pro ty kdo stále nevěří, že klienti přicházejí o své peníze přikládám výpisy ze svého účtu. Portfolio valuation as of 31.12.2014 Reference currency EUR Portfolio No. Vaduz, 01.01.2015 Total portfolio Liquidity EUR 11'366 15.14% Bonds and Similar Investments EUR 63'710 84.86% Total asset net EUR 75'075 100.00% EUR 75'075 EUR 75'075 100.00% Total asset net EUR 75'075 100.00%
Performance Analysis as of 31.12.2015 Reference currency EUR Portfolio No. Vaduz, 01.01.2016 Performance Initial Assets 75'075.39 Money remittance 0.00 Money withdrawal -35'216.61 Security deposit 0.00 Security withdrawal 0.00 Change on Assets -19'021.76 Actual Assets 20'874.52 Average Capital 58'543.51 Performance current year -32.49% Performance previous years 2014 -22.87% Ke konci roku 2015 to tedy byla ztráta 55,36 % plus 7 000,- € na poplatcích. Celkově bych to shrnul ztráta cca 57 000,- €. Skvělá investice, kde všichni vydělávají kromě investora. Stojí určitě za zamyšlení, že zrovna společnosti Ertrag und Sicherheit se tak nedaří s výběrem spolehlivých partnerů pro investování. Ať je to třeba Shedlin, EVVE a nyní ICM.
Pozdravuji Martina V. a budu dále sledovat diskuzi, kdo z dalších klientů se připojí.
Hezký den Jiří H.
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 1. 2016 9:43 | carlos

malý problém es je to, že pokud jak tvrdíš děláte poradenství, tak porušujete licenci ..Vy opravdu jen zprostředkováváte, ale necháte se platit jako VIP poradci a asset manageri. Ty samozřejmě ne myslím zettla a spol... Nehledě na to že když klient sečte kolik ho vše za 5-8 let stálo a kolik tam má dnes tak je v 90% v mínusu...Vaše první portfolia před 8 lety FT latin ameria + BRIC -50%. pak epizody typu shedlin a evve. teď evo a vždy jste klient optimalizovaně převedli a znovu stáhli poplatky. Pokud stále žijete v imaginárním bludu že všichni berou veškeré poplatky co Vy plus handling není Ti pomoci.
Doporučuji Ti založit si účet kde je Ti libo Conseq, Moventum pošli si tam 5 Kč a pozoruj co to dělá...
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2016 22:26 | J.G.

Zainvestuje si cez Conseq do Franklin Templeton Investments MENA, Frontier, Asia Growth a napr. India a daj si tie isté fondy cez ES Investments. Po 10 rokov si porovnaj stav svojho depozita a raz to pochopíš ak ovládaš z časti Matematiku... .
Nemienim tu už zápasiť s debilizmom... .
(J.G. tobě nestačí vstupní poplatek jako provize za zprostředkování? Všem ostatním totiž stačí...takže vy nejste kuřata, jste pěkně nenažraný prasata !!!)
Neviem či si konkurencia alebo fakt klient ES to je vcelku jedno, ale myslíš xi, že iné spoločnosti memajú Succes a Management Fee???
Ani JEDNU spoločnosť na celom svete nepoznám, ktorá by profesionálne poradenstvo robila zdarma - HA HA HA HA :D :D :D :D a ešte uvidíš ako Ti zavaria výstupné poplatky.
Každý strojcom svojho šťastia :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2016 18:45 | ES klient

Oni jim to ti ředitelé ale takhle prezentují , takže se nelze čemu divit. Pak ztoho vyjde takový paskvil !!! hnus !!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2016 17:14 | Martin V.

Milý J.G.,
Ješte si dovolím jednu citaci a následně odkaz na tuto nabídku od poradce ES, na kterou jsi dal sám odkaz:
„CELKOVÉ ZHRNUTIE: Celkový vklad so všetkými uvedenými poplatkami za 12 rokov 36 650 eur. Stav majetku po 12 rokoch 58 355 (depozit) + 25 000 (projekt so Shedlinom)= 83 355 eur. Konzervatívnym, diverzifikovaným a bezpečným spôsobom viac ako zdvojnásobenie vkladu v horizonte do 12 rokov. Vysoká pravdepodobnosť vyššieho zhodnotenia v projekte so Shedlinom (štandardne okolo 20% p.a.) a teda strojnásobenie vkladu 5000 eur, a potom ešte raz po šiestich rokoch, teda po 12 rokoch 45 000 eur mimo kapitálových trhov. Celkovo sa teda spolu s majetkovým účtom a projektom mimo kapitálových trhov klient dostáva v pohode cez 100 000 eur v horizonte 12 rokov.“
http://transparentne.info/sites/default/files/spolocnost/e_und_s_ponuka_na_investovanie.pdf

Pokud takto dál navrhujete portfolia, tak se nediv, že o společnosti ES tvrdím, že jsou to finanční šmejdi !!, kteří prodávají předražené investiční hrnce!!!!!!!!!!!!!!!

S pozdravem
Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 1. 2016 17:11 | Martin V.

Milý J.G.,
Ze zvědavosti jsem se podíval na ten Váš odkaz – můžete mi sdělit, co znamená „Možnosť využívať špičkové privátne bankovníctvo v Liechtensteine
s garantovanými výnosmi 3-5% MESAČNE!“? Tím jako v ponúke myslíte ICM? J nebo „Možnosť bez ďalších poplatkov nakupovať zlato s garantovaným 5%
výnosom p.a. alebo striebro“ – to asi myslíte EVVE, že? J Tak mockrát děkuji za tento odkaz!!!!!!!! Ta ponúka je velice zajímavá všeobecně.
Řekl bych jasný důkaz o lhavé prezentaci ze strany ES.
Děkuji mnohokrát, že mi takto nahráváte a sám usvědčujete ES (nebo její poradce) z naprosté neprofesionality!!!!!!!!!!
S pozdravem
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2016 17:02 | Martin V.

Milý J.G.,
Já v tom zmatek určitě nemám! Já moc dobře vím, že si Ertrag účtuje 3% navíc oproti komukoli na trhu. To je ten Váš poplatek „za servis“ !! :-D Všichni ostatní právě dostávají (stejně jako Ertrag) zpět vstupní poplatek. Jen je rozdíl v tom, že solidní společnost Ti to přizná a Ty se to snažíš všemožně obejít a mlžit! Opět Ti říkám, že se nevrací část, ale běžně 100% a také Ti může tvůj zprostředkovatel tento vstupní poplatek snižovat, pokud chce hrabat laciněji, ale to od nikoho ani neočekávám, protože to beru jako službu.
Ale jediný Ertrag má ještě extra poplateček 3% u jednorázové investice
Mám Ti rozebírat i Ty tvoje výhody?? Switche mezi dvěma fondy, které jdou oba stejným směrem? Super benefit! J Poplatek navíc, který jinde nemusíš platit je skvělý, že je dědičný!1!!
To jsou takový blbosti, co tu píšeš, že je to vážně úsměvné…
Mám pokračovat dál? :-)
Ahoj Pepo, právě proto, že je úplně mimo, musím na jeho blbosti odpovídat. Chci ukázat, jak jsou tyto ovce ES schopny veřejně mlžit a lhát!!! Je to pořád stejná propaganda!!!! A ještě si dovolí dělat komerční články o zvyšování finanční gramotnosti!!! To je úplný výsměch….....
Děkuji za email a odpovím Ti na něj!
S pozdravem
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaromír Šmejkal

podnikatel, Unimex Group

Jaromír Soukup

mediální magnát, Médea

Jaromír Šmejkal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jaromír Soukup
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services