Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

20. 1. 2016 10:06 | J.G.

Jasne, že Evo fondy sú napriamo :)
Či vieš o tom, že by Evolution Value Funds sprostredkovávali prostredníci? - banky, iné maklérske či poisťovacie spoločnosti na Česko - Slovenskom trhu??? Ja nie..., ta ma pouč :D :D
Ano včera som písal, že by mala prísť do ponuky platforma s ponukou cez 3000 fondov - Franklin, Fidelity, BNP Paribas, BlackRock a všetky fondové spoločnosti sveta...(aspoň Tůma a ostatný spisovatelia budú opeť zakladať nové diskusie o ES...)
Evo fondy vykazujú mínus na ročnej bázy - ty to Pepa asi počítaš schválne na ročnej bázi, aby sa neznalí ľudia v tomto obore toho zľakli... . Ja to beriem aj z krátkodobého hľadiska + investičný horizton je min. doporučený 5 rokov a viac.
Cez leto všetko padali - trhy boli v mínuse 15 - 20%, v prosinci to tiež rachlo, od januára 2016 je Down Jones v mínuse -7%
Classic +7,5% behom 2 mesiacov 10-11/2015 http://www.evolution-funds.com/sl/evolution-value-funds-sk/classic-fund/
Dynamic +7% behom 2 mesiacov 10-11/2015 http://www.evolution-funds.com/sl/evolution-value-funds-sk/dynamic-fund/
Pekne Ťa niekto vystihol v príspevkoch - uč sa poriadne v živote (TOTÁLNĚ Finančně NEGRAMOTNÝ.. styď se..!!!)
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 1. 2016 9:44 | Martin V.

Dobrý den, milý PR agente ES,
Včera jsem osobně mluvil s panem Křížkem ohledně toho vyrovnání, co tady slibujete. Se mnou se pan Křížek s panem Zettlem sešli ohledně vyrovnání osobně a dokonce za mnou doletěli do Londýna (oni tam určitě měli i své jiné potřeby, ale dorazili za mnou do Londýna). Vše bylo díky tomu, že pan Novák a spol prý brečeli, že veškeré pravdivé informace, které jsem zde uváděl jim přidělávají v jejich okrádání problémy!!!
Pan Zettl přijel s tím, abych pro Vás dělal PR, když mám takové zkušenosti a kontakty. Chápete jeho logiku? On je totiž vážně tak namyšlený, že si snad myslel, že bych se k takovému svinstvu snížil!? Musím říct, že jsem se mu musel vysmát do obličeje, což pan Zettl nepřenesl přes srdce a ze schůzky se stáhl a odešel. Pak Křížek mi pak navrhl vyrovnání ze svých prostředků. Řešil zřejmě víc lidí! No ale klasicky vše pouze oddaloval, sliboval a prosil, ať nedělám žádné další kroky. No a nyní mi napsal pouze krátký email, že přišel díky trhům o kapitál a má sám osobní problémy a dohoda padá. Včera jsem s ním mluvil dokonce po telefonu, když po několika dnech sebral odvahu, protože jsem mu mezitím několikrát volal a psal. A nic...
Jeho výmluvou je, že přišel v investicích o moc peněz – no nedivím se, když vidím propad těch Vašich EVOlutionů a vývoj ICM u dalších klientů. Jo a další důvod byl, že se na vyrovnání odmítli podílet další ředitelé. Prý nějaký Jiroušek z Jihu mu to vykřivil.
Takže takhle asi dopadne to Vaše vyrovnání všech klientů v produktu EVVE. Mimochodem pan Křížek byl hodně bez sebe, když jsem ho upozornil, že na diskuzích se píše, že se budou vyplácet klienti. Jo a ten počet je v řádech stovech u EVVE a Shedlin je taky „v prdeli“ podle slov pana Křížka, ale to až v příštích příspěvcích nebo ….
Očekávám Vaše výkřiky o nějakých kydech atd., ale milý J.G. upozorňuji předem, že mám emaily a zprávy od pana Křížka ohledně slíbené dohody a telefonáty o důvodech padnutí dohody k dispozici. Takže se tady nesnažte zbytečně mlít Vaše nesmysly.
V ES neexistuje žádný etický kodex a všechny kecy o tom, že slovo Křížka a dalších platí, vzalo za své úplně stejně jako investované prostředky u ES.
S pozdravem
Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 23:46

.. no milá Pepo, jseš hodně velkej Mimouš asi.. :-) kdyby jsi to dělal a ne jen o tom žvanil, tak to moc dobře víš, nepotřebuji k tomu nikoho, komunkuji přímo z FT,jako každý, kdo s nimi dělá a od nich je to jednaznečně dane, je to jejich rozhodnutí, tečka!! každy k do s tím dělá, tak to ví, kdo si jen hraje v kapse z kulkama, žvatlá lži , bludy a kraviny, tak ví houno.. jak prosté...:-), znam hodne amateru , co si sami menežuji portfolio u FT a ví to naprosto všichni, takže psat na finanční server a být přitom TOTÁLNĚ Finančně NEGRAMOTNÝ.. styď se..!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 23:36 | LinDa

kdyby jsi to skutečně dělal a ne jen o tom kecal, tak to víš přímo od Franklin Templeton.., to se stačí podívat na jejich stranky, bylo to i ve vyroční spravě a taky v newsech.. o tom rozhoduje jen a pouze FT a dava to jasne na zřetel, takže co ty tu meleš za kraviny, to prostě hlava nebere. a mimochodem EVO dodnes nema online a nikdy jej take mit nebude,není to na přímo, jsi věřitel ICM, ikdyž maš "jakože" svuj depozit a na Valnou hromadu, tě ICM ani CAIAC take NIKDY pozve, jeko nas co mame franklin jeste pres JUNG, takze asi tak..
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 14:51 | Pepa

J.G. nezlob se, ale už se v tom nějak ztrácíš. Ty výsměšky které píšeš Carlosovi svědčí o Tvé neznalosti. Včera jsi psal, že budete mít 3000 fondů přes platformu je to tak? Tak už se prosím tě vykašli na to asi jediné co si ze seminářů pamatujete a to je investice na přímo.Ty naivko si myslíš, že EVO je na přímo? Velký prd.To Vám ale nikdo asi nedokáže(nebo záměrně) nechce vysvětlit. Nemohli by jste pak obírat chudáky investory o poplatky.
Pravda vždycky vyjde najevo- bohužel pro Vaše stávající investory, které pak navštíví profík. Každodenně se o tomto tvrzení přesvědčuji. Až se i tobě začnou ztrácet investoři, pak si vzpomeň.To už bude ale pozdě, protože Ty si u nich už ani nevrzneš obzvlášť po těch výsledcích co Vaše exkl. produkty vykazují jen k dnešku má 5,75 ale mínus!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 12:18 | carlos

drahý J.G. víra Tvá Tě uzdraví...jsou firmy jako je Ta Vaše, které taky nedělají poradenství, jen zprostředkovávají investice a stačí jim vstupní poplatek a objemová provize (bestand) z management fee. pak jsou poradenské firmy, které si nechávají platit za asset managemet apod. No pak je kategorie firem jako je Ta Tvoje, která umí jedinou věc obrat klienta na poplatcích ve všech směrech a kopletně mu vyluxovat hlavu (pokud tam někdy něco bylo). Pokud jsi ještě nezapomněl matematiku tak si spočítej kolik % ti taťka zettl pustí do obchodní sítě na stupni 8. až 50%....když budeme realističtí, že průměrná pozice v ES po 8 letech v ČR je max 3-4 tak jsme na cca 30% provizi...O objemovkách se 98% lidí ani nesnilo ...Pak chápu Tvé komentáře. Stejně tak chápu jak prezentujete výkony EVO ve srovnání z hodně exotickými indexi ale je stále složitější něco najít co porážíte :).
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 1. 2016 12:01 | J.G.

Tak som teda veľmi zvedavý kto si to neúčtuje, samozrejme asi robia poradenstvo v živote zadarmo HA - HA - HA :D :D :D
Je to zbytočná strata času... . Maj sa
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 11:59 | J.G.

Tak som teda veľmi kto si to neúčtuje, samozrejme asi robia poradenstvo v živote zadarmo HA - HA - HA :D :D :D
Je to zbytočná strata času... . Maj sa
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 11:51 | carlos

o pasportizaci v rámci EU jsi asi slyšel ne? tj. pokud například vy v tomto seznamu nejste a v rakousku třeba jo tak to přesto můžeš prodat...existují třeba další platformy a distributoři než jen tento seznam, které mají oprávnění :)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 11:48 | carlos

prosím Tě obrať se na Franklin templeton např pana Javorského, který Tě toto sice nemůže školit , ale když si osobně napíšeš tak Ti určitě kontakt na někoho v ČR dá, kdo si to neúčtuje.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 11:28 | J.G.

http://www.franklintempleton.cz/cs-cz/investor/distributors/distributor
V zozname vidím distribútorov, ktorí Ti, ale nesprostredkujú Franklin napriamo, ale figurujú v tom ako prostredník... . A ťažko pochybujem, že si JT banka, Pioneer, Atlantik, BHS či Citibank neúčtujú Management a Perfomance Fee :D :D ak nie aj výstupné, vstupné poplatky... .
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 11:25 | J.G.

http://www.franklintempleton.cz/cs-cz/investor/distributors/distributor
V zozname vidím distrubútorov, ktorí Ťa, ale nesprostredkujú Franklin napriamo, ale figurujú v tom ako prostredník... . A ťažko pochybujem, že si JT banka, Pioneer, Atlantik, BHS či Citibank neúčtujú Management a Perfomance Fee.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 11:02 | Pepa

J.G.reaguji na Tvůj článek o EVVE. Nevím kde jsi přišel k číslu 80 investorů. Jen já jsem jich měl v týmu asi 10 a to protože na základních seminářích to naši ředitelé vychvalovali do nebe. Až byl průser po 24 měsících, tak od toho dalo vedení v Rakousku včetně všech mých nadřízených ruce pryč. Tomu já říkám profesionálové.Naštěstí jsem se u modrých seznámil i s opravdovými profíky, kteří tam už ale naštěstí nejsou a ti mým investorům pomohli.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 10:57 | carlos

no to bude mít můj klient , bývalý Váš, radost kdy to odškodnění má přijít? Každopádně vím že jen pan Beseda , Wicherek a Gloza toho měli dohromady víc tak bych byl s počty opatrný :)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 10:55 | carlos

co na to říct...Studuj chlapče bádej...no já vím že to máte zakázané...což takhle např K2 od FT
http://www.franklintempleton.cz/cs-cz/investor/fondy/fund-detail/18896/Franklin-K2-Alternative-Strategies-Fund
Když už si tykáme....tak Ti pomůžu stačí kliknout...A čirou náhodou lze investovat i v CZK
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 10:41 | J.G.

Tak mi potom hoď link a napíš mi, kde si ho možeme kúpiť - to ma mimoriadne zaujíma :) :)
Cca 10 rokov robím business a nepoznám jedinú správcovskú a iné brokerské spoločnosti na svete, ktoré BY SI NEÚČTOVALI Perfomance a Management Fee !!!! Ak to nemajú výnimočne započítané v transakčných nákladoch... .
Carlos to si teda napísal teraz riadnu volovinu.... :D :D
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 10:38 | J.G.

Pokiaľ viem Shedlin Capital AG VŽDY nevýhlásila, že by tam došlo k oficiálnej strate kapitálu, ale problém to asi bude... . Zmenil sa tam len správca.
Cez EVVE si zlato možno nakúpilo cca 80 klientov čo viem v celej ES a majitelia ich v plnej výške odškodnia, sami kvoli tomu jazdia často do Nemecka do EVVE... . Určite si ES bude dávať pozor do budúcna na svojich produktových partnerov .
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 10:34 | carlos

ten fond s podkladovými ETF si můžu koupit jako každý jiný fond ale bez handlingu, bez performance fee a bez obhospodařovacího poplatku ne že bycho to chtěl :)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 10:32 | carlos

no riaditelia už přežili i větší průsery, shedlin, EVVE. Já osobně vím jak tlačili na prodej "konzervativních strukturovaných dluhopisů" do každé rodiny , sami to neměli nikdy (on akrobatpro dokáže věci).Shedlin měli 2 po 10 tis. Stejně tak byl obrovský tlak na prodej gerantovaných vkladů do zlata s garancí nejlepšího největšího obchodníka :). Nejvíc zajímavé je sledovat jak se mění rétorika v okamžiku zavádění nového produktu a pak to ukončení...vždy samozřejmě s potleskem ve Vídni :) I.C.M. no to právě ...kluci mají hlavně Vás :) a jejich ve firmě 5-10 tj. fakt to musí být bedny že to všechno stihnout...Nevěřte všemu ba spíše ničemu co se dozvíte na seminářích..udělejte si tam výlet a na vlastní oči se podívejte jak to vypadá ušetří Vám to do času a radosti ze života :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2016 10:30 | J.G.

OK, tak si otvor niekde obchodný účet nakúp si ETF sám cez platformu a výbúchaj si svoje peniaze cez MM marker brokerov...: ponuka je veľká - Interactive Brokers, FX Pro, FXDD, FXCM, Saxo Bank, IronFX, RJ O Brien, Pepperstone, Swissquote, Axiorry..atď Aj, tak so dokáže Online zhodnotiť len možno max. 5% investorov zo 100% svoje peniaze...ostatný si to aj tak vypália... .
Je jasné, že si spoločnosť povie o poplatky, keď jediná má v ponuke na trhu I.C.M. a Evolution Value Funds, preto ich nebudem predsa ohovárať !!!
Čau
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Pajonk

podnikatel, Centr Group

Petr Zahradník

ekonom

Jaroslav Pajonk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Petr Zahradník
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services