Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

18. 1. 2016 20:02 | J.G.

Fund Biotechnology sa VŽDY dá otvoriť stávajúcim klientom Franklin Templeton Investments.
Počkaj tento rok 2016 na novú platformu, ktorá cez ES Investments príde na trh a v ponuke bude cez 3000 fondov - Franklin, Fidelity Investments, Black Rock, BNP Paribas atď všetko... HA - HA - HA
Čo sa týka ČNB VŽDY kontroloval ES Investments aj po problémoch s falošným zlatom čo každú spoločnosť možu postihnúť, ale viem, že dostali len 1000 CZK / pokutu z r.2008 za pár nedostatkov.
http://www.cnb.cz/miranda2/export/sites/www.cnb.cz/cs/dohled_financni_trh/vykon_dohledu/pravomocna_rozhodnuti/prilohy-old/89338_Sp_2008_243_573_2009_2361_570.pdf
Ty si skor porovnaj históriu pokút českých brokerov na trhu aké prasárny robia s klientmi a churningy, kde naivné ovečky vytočia na poplatkoch... a aké flajstre podostávali od ČNB - Cyrrus, Atlantik, BH Securities, Afin, Colosseum atd... atď aj poisťovacké spoločnosti za premastené životká... www.klvc.cz
ES Investments si Vy do huby neberte Pepa... .
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2016 20:00 | J.G.

Fund Biotechnology sa VŽDY dá otvoriť stávajúcim klientom Franklin Templeton Investments.
Počkaj tento na novú platformu, ktorá cez ES Investments príde na trh a v ponuke bude cez 3000 fondov - Franklin, Fidelity Investments, Black Rock, BNP Paribas atď všetko... HA - HA - HA
Čo sa týka ČNB VŽDY kontroloval ES Investments aj po problémoch s falošným zlato čo každú spoločnosť možu postihnúť, ale viem, že dostali len 1000 CZK / pokutu z r.2008 za pár nedostatkov
http://www.cnb.cz/miranda2/export/sites/www.cnb.cz/cs/dohled_financni_trh/vykon_dohledu/pravomocna_rozhodnuti/prilohy-old/89338_Sp_2008_243_573_2009_2361_570.pdf
Porovnaj si skor históriu pokút českých brokerov na trhu aké prasárny robia s klientmi a churningy, ale flajstre podostávali od ČNB - Cyrrus, Atlantik, BH Securities, Afin, Colosseum atd... atď aj poisťovacké spoločnosti za životká... www.klvc.cz
ES Investments si Vy do huby neberte Pepa... .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2016 19:51 | J.G.

Pepa investori určite neutečú :) :) keďže ES Investments funguje od r.1985 a neutiekli od nich cez 30 rokov, ale poebrajú slušné renty. CEZ EVVE by som zlato v živote nepredával, poznám o hodne lepších obchdníkov s drahými kovmi :) ani Shedlinu veľmi neverím.. .. ES Investments má I.C.M. a Evolution fondy, prídu aj nové Evolution tieto produkty by som VŽDY predával.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2016 11:13 | Pepa

Promiň.Nebylo to záměrně.Pepa
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2016 9:10 | Krýsa

Všechno to píšeš dobře, jen oslovení jsi popletl.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2016 8:00 | Pepa

Kryso proč útočíš na ostatní OCP. Tak se profesionál nechová. O těch výkonnostech neříkáš pravdu. Každý fond, který má ISIN má stejnou výkonnost až už přes kteréhokoliv OCP.U modrých o to hůř, protože už na začátku platí 3% za zprostředkování + Agio. Modří mají exkluzivní produkt,a ví proč. Vysoká nákladovost, orientace na EM. Nevím jak by dopadla kontrola u ČNB, že konzervativnímu investorovi investuji do EM. Podle mne by to investor vyhrál. Rozesmál jsi mne s těmi výhodami. Ha, ha ha. Umíš otevřít nový fond např. Biotechnologie? switchování čeho? Clasik a Dynamik? Servis? Investorům ani nezvedáte telefony.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2016 19:04 | Pepa

Co se naráz distancujete od I.C.M? Stejně jako EVVE, Schedlin atd? Vy za nic nemůžete. EVO Vás zachrání ale zatím to tak nevypadá. Naštěstí jsou již dnes na trhu i seriozní společnosti, které zklamaným investorům alespoň částečně pomůžou. Však ty na to časem dojdeš, až Ti investoři utečou a pyramida se začne hroutit.....
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2016 15:14 | J.G.

Pepa ty ľutuj len výhradne sám seba :)..., pretože ES Investments o takých looserov nestojí ako si ty.
Určite by ma veľmi zaujímalo, ktorý klient prišiel v ES o "- 700 000 CZK" :)výhradne ak to nie je debil, ktorý investoval cez 100 tis. EUR a viac do I.C.M. a prípadne nedodržal investičný horizont a po 1 roku si peniaze stiahol...ako napr. slávny super investor :) Martin V. a vypisuje potom všade po weboch kydy... .
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2016 12:50 | Pepa

Dušane píšeš že znáš všechno. Můžu Tě ujistit neznáš. Dokonce určitě ani neumíš vysvětlit co je to investování napřímo.Jestli věříš pohádkám od modrých, tak místo keců na netu studuj. 2 roky u této společnosti mi stačily. Chudáci investoři.... Pepa
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2016 20:30 | Pepa

Rosťa je vyučený automechanik a doposud neumí zapnout PC, tak ho obsluhuje jeho Lída. Ve firmě jsem působil, zaplatil jsem vysoké školné, ale poznal tam spoustu dobrých lidí. Naštěstí jsme ty darebáky rychle prokoukli a z firmy včas utekli. Lituji klienty, kteří jim naletí na lep.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2015 11:09 | J.G.

Nechápem čomu sa smeješ :), ale pozri sa ráno do zrkadla :D :D
Mimochodom na diskusie Partners- NIKDY som nenašiel, keď som si googlil články aby ES Investments ohovárala produkty a očierňovala v diskusiách iné firmy na Českom - Slovenskom trhu.
Majitelia ES Investments asi nepotrebujú klesnúť na Vašu úroveň :)
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2015 11:49

Pravda je pravda, troubo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2015 11:49

Chacha
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2015 11:21 | Aleš

Byť by to byla pravda. Tak musím říct, že budeme-li hovořit velkých firmách a né bojůvkách jednotlivců na sociálních sítích, tak jsem se s větší záští a závistí ve světě internetu osobně dosud nesetkal. Hned mě napadlo, že stát v situaci pomlouvaného, hned bych podal žalobu za pomluvu. Také to ve mě evokovalo představu, že by např. Volvo začalo psát o Wolksvagenu, že dělá to a tamto, jinak a dokonce, že si za to účtuje úplně jiné peníze... tse. To je sračka. A navíc tolikrát v diskuzi zmínit název jedné konkrétní konkurenční společnosti jasné značí, že se jedná o útok a pomluvu, nikoli o objektivní názor!!! Tfujááá ty wole
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 10. 2015 10:55 | Reny

To si delate prdel ne ..co tim chcete rict?? Ze mam prachy radsi cpat do nechutnych bank??? To urcite ?????? se zamyslete
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 10. 2015 15:57 | J.G.

Pán Tůma - najvačšia lež ste Vy sám na analytickom poste v Partners - "profesionál" chudáčik, ktorý vypisuje a ohovára konkurenciu - úplne všetko čo funguje :) ES Investments, WSM atď... .
Raz, keď klienti pochopia, že Evolution fondy možu fungovať aj ICM, Franklin z hľadiska poplatkov bol cez ES najvýhodnejší čo ešte pár rokov klienti pochopia, potom Vám raz niekto nakope ten Váš analytický zadok, zapredanej poisťovackej prostitútke z Partners.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2015 15:42 | J.G.

Krysa: podobný výnos by nepriniesol, porovnaj si stav svojho portfólia po 10 - 15 rokoch cez OVB, Partners a iné spoločnosti, ktoré Franklin predávali a cez ES, kde do Franklinu investuješ napriamo bez prostredníkov.
Za jednorázový poplatok máš zdarma 1 adresa / 4 osoby depozit v Liechtensteine s dedičným právom, switchovaním podielov medzi fondami a výbermy zdarma. Platíš len 5.25% vstupné poplatky fondovým managerom.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 9. 2015 10:59 | Krýsa

Ne, mýlíte se, Petře. Výnos Templeton Growth Fund není nijak vázaný na špatný stav zmiňovaných společností, to se hluboce mýlíte. Ba, dá se předpokládat, že týž fond zprostředkovaný jmenovanými společenostmi by vám přinesl podobný výnos, jen byste nemusel platit brutální poplatek za to, že jste si nechal poradit od E und S. Ale to už se tu probíralo. Odkaz vede na článek, který poukazuje na blbosti, která kluci a holky z E und S prodávali. A na tom nic nemění to, že vy jste si přes ně koupil slušné fondy, které vám vydělávají, k čemuž vám srdečně gratulují.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 9. 2015 10:30 | peter

KRYSA: proč mam po 6 letech v premere +9.2% výnos v temleton grow cez ES?
Lebo vaše OVB a partners idu do kitek
A posilat linky pracovnika pro čsob je super ubohe.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 9. 2015 12:20 | krýsa

Ale Petře, bludy? Přečti si tu diskuzi tady a přečti si tohle: http://www.penize.cz/investice/299721-shedlin-investice-v-cine-nebo-emiratech-my-vas-varovali! – ale dej si nejdřív zespoda špunt, aby sis nezašpinil židli, až se po.e.eš.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mikuláš Šveda

podnikatel, Exchange

Ludmila Müllerová

politička

Mikuláš Šveda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů
×
Ludmila Müllerová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services