Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

6. 5. 2015 19:58 | pozorovatel

a jakouže to zastupujete společnost vy?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2015 19:47 | Hladové kobylky http://www.es-investments.cz

Každá firma by se měla porovnávat podle dosažených výsledků. Proto vystavuji účet od začátku působení na českém trhu: 1) BNP Paribas WS ONE Asset Allocation = zrušeno 2) BNP Paribas WS ONE First Selection = funguje do současnosti 2) ESCORP NOBLE METAL INVESTMENTS = zrušeno ( ESCORP.EU ) 3) HALEBRIDGE ASSET MANAGEMENT AG = zrušeno po upozornění ČNB 3) SHEDLIN CAPITAL AG = insolvence 4) EVVE = insolvence ( EVVE.ORG ) 5) TEMPLETON = ukončení spolupráce a přesun do EVOLUTION FUNDS 5) CAIAC = EVOLUTION FUNDS ??? funguje přes rok od 14.2.14
6) ICM MENEŽOVANÉ PORTFOLIO = od 50 TIS. EUR ( VYSOKÉ POPLATKY ) 6) ICM AKCIOVÉ KOŠE = od 100 TIS. EUR ( VYSOKÉ POPLATKY ) extrémně rizikové akcie v koších viz. odkaz 7) ICM INDIVIDUÁLNÍ PORTFOLIO = od 1 MILIONU EUR
ODKAZY:
http://www.hanfa.hr/-57-upozorenje-potencijalnim-ulagacima-u-investicij.html
https://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/2010/20101206_varovani_halebridge.html
http://www.nbs.sk/sk/informacie-pre-media/tlacove-spravy/spravy-vseobecne/detail-tlacovej-spravy/_upozornenie-investorom-spolocnosti-shedlin
http://sachwertpolice.info/shedlin-capital-ag-meldet-insolvenz-an-sind-auch-bald-die-fonds-mit-100-millionen-an-anlegergeldern-betroffen/
http://www.caiac.li/de/ http://i-c-m.li/products/
http://www.penize.cz/dluhopisy/292113-portfolio-strukturovanych-produktu-od-icm-dalsi-z-pohadek-o-snadnem-vydelku
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 5. 2015 19:43 | Tonda

Chytráku ... jestli máš nějaký opravdu pádný argument a důkaz pro tvoje výplody, podlož je prosím reálnými čisly a ukaž, s čím porovnáváš EVOLUTION a podle jakých aspektů si dovolíš jako pojišťovák dělat hodnocení ... čekám
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2015 12:53 | Jožka

Pořád nepochopím jak můžou mít VZ ES pořád klapky na očích... Vždyť to co se v této společnosti děje musí každému připadat přinejmenším hodně divné. Chudáci klienti kterým ES prodala produkty SHEDLIN, EVVE (podle toho co se ke mě doneslo taky to bude nejspíš průser)... Po ukončení spolupráce s Jungem již nemají ani Franklin Templeton fondy a místo toho aby nedošli o objemové provize převádí klienty do exkluzivně předražených produktů EVOLUTION a ještě po klientech chtějí platit znovu poplatek za emisi (AGIO)5% a v ideálním případě ještě 3% zprostředkovatelský poplatek. No hnus... A to ani nemluvím o tom kdy produkty EVO skončí průserem i s ICM... PS: Kdo si ještě nečetl prospekt EVO fondu (+-60 stran) ještě neviděl EXKLUZIVNĚ DRAHÝ fond
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 5. 2015 11:09 | Hladové kobylky http://www.es-investments.cz

Kam přišli, tam je naháněli: http://wirtschaftsblatt.at/archiv/osteuropa/774268/print.do
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 4. 2015 10:48 | Roman

Co se komu na ES nelíbí? Vždyť se podívejte s jakým úsilím manipulují hlasy u zdejší diskuze... S takovým zaujetím se vám snaží zhodnotit vaše peníze... :) Mimochodem také jsem u nich byl - nalákal mne muj bývalý spolužák a po deseti minutách bylo jasno, že jim bych nesvěřil ani peníze na svačinu. Při mých dotazech byl spolužák rudý jak ruská vlajka a jeho nadřízený neodpověděl ani na jeden, snažil se pouze odvézt pozornost jiným směrem. Myslím, že pro takové lidi již má čeština termín šmejdi.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2015 10:27 | ujo Ignac

Drahy Pavel, prosim daj dole ruzove "ertrag" okuliare a ber v uvahu fakty: - Shedlin v upadku - Franklin s vami rozviazal zmluvu - Evolution neinvestuju na Marse, ale na Zemi - cize na tych istych trhoch, ako ostatne globalne fondy
To, ze vasi "riaditelia" ci ako ich volate (ano, kazdy ich vola nejako a zaujimave, ze kazdy inak) sa vozia na peknych autach, su vycereni ako rajciny, a z ust im nelezie nic ine len pozitiva - to neznamena, ze ste zazracni :-)
Aby si sa o par rokov necudoval, ked vykon Evolution bude pod benchmarkom a opat si najdete uzasne ospravdlnenie, preco to tak je.
Nic ine k vacsej profesionalite netreba, ako aspon kusok zdravej sebareflexie.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2015 22:36 | Josef

Přeji hezký den všem diskutujícím a přihlížejícím :-) Tak hledám info a opět narazím na to, že zaměstnanec Partners na webu, který patří Partners zneužívá svojí pozici, pranýřuje konkurenci a navíc se zcela náhodou přidává celá řada "diskutujících", zcela evidentně poradců, kteří se nestydí anonymně pomlouvat společnost Ertrag za něco, co sami dělají v podstatně větším rozsahu. Nezastávám se této společnosti a pokud její zaměstnanec zatajil nějaký poplatek, určitě by si zasloužil přijít o licenci ale naprosto absurdní mi přijde, jak se tito anonymní "diskutující" i autor článku pohoršují nad tím, že ES chce poplatek, když ostatní mají přeci to samé zcela "zadarmo"! Zcela zdarma totiž přeci dostanete od všech firem v ČR (krom ES) kompletní "poradenství", zatím co ti hlupáci na západ od našich hranic za něj platí (v rozvinutých zemích je dokonce poradenství zdarma zakázáno), smlouva je také zcela zdarma, služba také a platíte jen drobné poplatky, které ani nestojí za řeč..... České finanční instituce jsou přitom pro zahraniční matky "zlatým vejcem" které přináší větší zisky, než Francouzský, Rakouský, nebo Německý trh a můžete hádat, který obor v ČR vede tabulku nejvyšších příjmů..... Za jednu smlouvu totiž obdrží poradce i částku přesahující průměrný měsíční plat. Tady něco nesedí - jak může něco, co je zdarma tolik vydělávat? Jednoduše. Stačí využít finanční negramotnosti obyvatel, nestydět se lhát a pokud se náhodou objeví drzoun, jako ES, který řekne dopředu zákazníkovi, kolik ho bude investice stát, tak ho zadupat do země.
V takových chvílích se mi chce podruhé emigrovat.
O.K. Pročtěte si pořádně smlouvy, které Vám poradce jakékoli společnosti zcela nezištně a zadarmo připraví a dejte dobrý pozor na Vaše závazky a možné pokuty a zejména se ptejte po dokumentech, na které smlouva odkazuje (pozor - bývá jich více a ve smlouvě podepisujete, že jste se s nimi řádně seznámili a porozuměli) a ty chtějte vidět a také je pročtěte. Řádně také prověřte, co se bude dít s Vašimi penězi a majetkem nejen nyní, ale také za 10, 20 let, kam se přesně bude investovat, jaké máte záruky a kdo je zapsán v depozitu jako vlastník PL. Pokud všemu opravdu porozumíte, což není ani pro odborníka zcela jednoduché, spočítejte všechny poplatky a garantuji Vám, že utečete.
Nebo zkuste nějaký nezávislý porovnávač např. www.atank.cz, zvolte typ portfolia akcie svět a zadejte částku + dobu - např. 2.000,- Kč a 20 let. A vida - u produktů, které jsou zdarma vychází nákladovost ve statísících!!! U "nejlepšího" se dostanete na více, než půl milionu.....
Pokud budete prozíraví a produkty, které jsou zdarma obstaráte pro celou rodinu, snadno tak "darujete" někomu částku, za kterou jste mohli postavit domek.
A to vůbec nemluvím o tom, že některé společnosti používají low cost produkty a vy draze zaplatíte něco, co málo vydělává.
Ale to je na samostatnou diskuzi.
Každopádně v nabídce ES se snadno dopočítáte kolik zaplatíte za celou dobu vč. nastavení renty, nezavazujete se k ničemu, nemáte žádné pokuty, skryté poplatky, jste přímým vlastníkem zapsaným na "LV" podílového listu a přímým vlastníkem depozitního účtu. Zkuste si také zjistit, jaké fondy jsou obsaženy v jejich střešních Evolution, jak s nimi v čase hýbou a jak je odměňován management fondu.
Já jsem to udělal a do svého portfolia je zařadil pro dlouhodobou, pravidelnou investici. (Mimochodem, jejich poradce mi vysvětloval poplatky tak polopaticky a navíc opakovaně - 1x v prezentaci a 2x při shrnutí, až mě s tím skoro otravoval)
Samozřejmě mám i jiné fondy, zaměřené na rozvinuté trhy, mám oborové fondy, investuji i přímo do akcií, na některé akce si draze platím nezávislého makléře a část mám v nemovitostech. Mohu tak porovnávat poplatky, rizika, zisk i časovou náročnost.
Ještě jedna poznámka. Češi nebohatnou jen kvůli tomu, že mají malé platy, ale zejména proto, že nepoužívají nástroje pro zhodnocení majetku. Pokud by se finanční poradci místo obelhávání zákazníků, prodeje nevýhodných produktů a pomlouvání firmy, která se nestydí říci "neděláme to zadarmo" věnovali osvětě a prodeji investičních produktů, které sice nejsou zdarma, ale zákazníkům přinesou zisk, bylo by nám všem časem lépe.
Mějte se všichni a používejte selský rozum a kalkulačku :-)
Pepa.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 2. 2015 11:30 | Martin v.

Dobrý den,
jmenuji se Martin V. a byl jsem několik let klientem společnosti ES. Za tuto dobu jsem díky nekvalitnímu (přesněji řečeno žádnému) poradenství přišel o dost peněz. Vše vyvrcholilo "VIP produktem" od společnosti ICM. Na diskuzi o tomto produktu uvádím veškerou svou historii:

http://www.penize.cz/diskuze/292113-portfolio-strukturovanych-produktu-od-icm-dalsi-z-pohadek-o-snadnem-vydelku
Díky zatajování rizik, neprofesionálnímu poradenství a dalším pochybení ze strany ES i ICM jsem vstoupil do produktu, kde jsem za dobu více jak dvou let dosáhl reálné ztráty cca 20.000,- EUR. Již nyní se mi ozvali další klienti, kteří jsou na tom podobně a to za mnohem kratší období (cca jeden rok a propad 2-3 košů).
Snažil jsem se věc komunikovat s odpovědnými osobami v ES a ICM, ale bohužel jsem se dočkal pouze zesměšňování a odmítání jakékoli diskuze. Proto jsem se rozhodl, že podniknu další kroky vůči těmto společnostem a to prostřednictvím stížnosti na ČNB, návrhu na zahájení řízení u finančního arbitra a další možné právní kroky.
V poslední době se mi ozvalo již několik klientů s podobným osudem a chutí řešit danou situaci. V případě, že kdokoli další má podobné zkušenosti, může mě kontaktovat na níže uvedeném emailu.
Děkuji všem za podporu, kterou mi poskytujete..
S pozdravem
Icm Martin V. icm.martinv@gmail.com
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 1. 2015 14:50 | Hloupý Honza

Je vidět, že po tom semináři to má Sawyer v hlavě fakt srovnaný.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2015 19:56 | Sawyer

zrovna jsem dojel z toho jejich semináře... hledal jsem nějaké reference a je pravda, že tento článek popisuje polovinu toho co říkali oni... ano píšou pravdu ohledně toho co tam řeknou a nabízejí, pravdou ale je, že nepíší úplně všechno co tam řekli a nabízeli... tudíž píší polopravdy, které vyvolávají spekulace a pochyby - což je cílem polopravd :)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 12. 2014 22:23 | Pavel

Ach jo. A jsme zase u toho. Pomluvy, zkreslené informace, polovičatá tvrzení, jeden z druhého dělá blba, aby sám zářil. Tak jen do toho. Místo toho, abyste se snažili lidem vydělat peníze, tak pomlouváte produkty někoho jiného. Co se týče poplatkové struktury, každý ji má nastavenou nějak a kupodivu každý jinak. Tak nechte klienta se rozhodnout, komu za co zaplatí. Ti chudáci poradci už jsou tak zblblí, že když jsem se před časem potkal s poradkyní z Partners, tak hned druhá věta zněla " Ale vy lidem nepokrytě lžete". A to jsem ani nestačil nic říct. Dámy a pánové, soustřeďte se prosím na službu klientovi. Prodejte mu to nejlepší, o čem jste přesvědčeni, že mu vydělá peníze a jestli nemůžete prodávat Evolution Fondy, tak je aspoň nepomlouvejte. Pracují stejně jako ty vaše, jen na jiných trzích. Hezké Vánoce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2014 19:09

Zajímavá je i informace, že společnost SHEDLIN A.G., kterou Eas nabízeli, vyhlásila 26.11.2014 úpadek. Správce je Florian Schott. http://www.anwalt.de/rechtstipps/shedlin-middle-east-health-care-gmbh-co-kg_064711.html Určitě to nebylo žádné letadlo a všichni klienti budou uspokojeni
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2014 18:13

Když si najdete ten fondík , tak za poslední rok výkon -3.22%, vstupní poplatek 5% a manažérský poplatek 0,9%. Takže rada k nezaplacení (pardon k zaplacení 50000,-). Jó, jó na blbosti se dá vydělávat pěkně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 12. 2014 13:42 | Tomáš

Ještě dokládám odkaz pro zajímavost:
http://www.fondsweb.at/LI0210946104-EVOLUTION-Dynamic-Fund-EUR
podle ISIN by to měl být ten úžasný fond. Ale nechci to tvrdit na 100% - on oověřit a získat nějaké informace tady enní zcela jednoduché
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 12. 2014 13:39 | Tomáš

Takové bludy jsem fakt ještě nezažil.
Jenom si shrneme fakta: ES do nedávné doby mluvila o FT fondech, že jsou jediné, nejleší, VIP, super, světové bla bla bla. Od 1.7.2014 (tuším) FT nemohou nabízet. Tak ejhle, je tu nový fond, který je opět světový, nejlpeší, jediný, VIP apod.
Myslím, že toto stačí, aby si každý s alespoň průměrným IQ udělal obrázek o ES.
Vše je o tom jediném: že za poplatek který dopředu po Vás chtějí, nezískáváte NIC extra, oproti tomu to oni samozřejmě musí nějak obhájit, takže říkají jak je to EXTRA. Ale těžko by jim někdo ty peníze dal jen na základě: "hele, dobře poradím, ale dejte mi 14 Vašich plánovaných měsíčních vkaldů, pak už nikdo nic platit nebude.
Všechny bludy typu: zdvojené poplatky u jiných spol (nebo skryté), super účet přímo u FT, super servis pro všechny Vaše generace apod jsou hlouposti, nebo byly několikrát vyvráceny (např i samotnými zástupci FT, nebo BNP Paribas) anebo jsou slibováním vzdušných zámků (servis).
Za další je potřeba si uvědomit jednu věc - X let tu nabízeli, nebo alespoň na diskusích se oháněly fondy FT Latin America (případně něco z Číny apod). Jasně, může být dobrou investicí, ale 100% do takovýchto fondů?? Např fond FT Latin America je poslední roky (2 myslím), solidně v mínusu.
Na jedné diskusi zástupce ES (tuším pod jménem S.B.) říkal jak je super mít páku ve formě hypotéky a vše z ní vrazit do fondu. Byl tu i jeden konkrétní případ kdy to někdo udělal (v roce 2012/2013 nějak). ude pěkně spokojený až uvidí kolik vydělává ten super, VIP, nejlepší fond ve kterém mu ukazovali zhodnocení 12,15,30%..... Možná přijde o střechu nad hlavou pro celou rodinu, možná jen nevydělá nic, nebo prodělá málo. Kdo ví. Dle ES ale z něj určitě bude milionář.
Toto je podle mého celý problém. To jak ES dělá práci je dle mého špatně, jejich doporučení jsou špatná, špatně informují klienty o rizicích. Popaltek NAVÍC za servis je zcela za nic.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 11. 2014 22:12 | Petr

Dobrý den. Musím souhlasit s Romanem. Před 3 roky jsem chtěl investovat 300.000,- Kč, protože mi to poradil strýc z německa. Oslovil jsem emailem přímo CONSEQ, že bych chtěl investovat do Franklin Templeton Investments. Dostal jsem odpověď, že smlouvy jsou zde a partneři zde. Absolvoval jsem schůzku u Partners a u ES. Měl jsem doporučené fondy od strýce. U ES to nebyl žádný problém. Dozvěděl jsem se spostu informací, že zaplatím poplatek (služba za servis atd.) a následně budu platit z každé investované částky vstupní poplatek. Jednání seriózní a věděl jsem za co budu platit (mimochodem rád zaplatím i za služby, pokud se o mne někdo stará). U Partners mi pořád poradce vnucoval nějaké dynamické portfolio od CONSEQ. Ale já jsem si trval na 5 fondech od strýce. Nakonec mi řekl, že vše zjistí a ozve se. Po několika urgencích se již neozýval. Proč? Byl jsem špatný klient? Dnes mám portfolio od ES (Frnklin 5 fondů a dnes již i fondy EVOLUTION a jsem spokojený). Za 29 měsíců jsem pravidelně nainvestoval 141.000,- Kč a výsledek je 171.651,- Kč. Jsem spokojený. Poradce se mi každý půlrok ozve a zve mne na kafe. Vysvětlí, vypočítá, doporučí. Romane souhlasím.
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2014 14:45 | xxx

..milá paní, je to nesmírně jednoduché, váš vysněný produkt a JEDINÝ smysluplný, který vam při tomto zpusobu investování přinese neaky vynos je EVOLUTION DINAMIC czk, nic lepšího NELZE vymyslet,tečka..!! a o Mariána se bát nemusíte, ten se svým pravidelným příjmem cca 3miliony czk MĚSÍČNĚ!! na Vaše drobné určitě nečeká..:-) takže asi tak....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2014 9:30 | zdenek

Nejlepší investice za 100.000,-? Udělejte si pěknou dovolenou (třeba 14 dní na Hawaii). Ty vzpomínky Vám již nikdo nevezme. Zdravím.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 10. 2014 23:40

milý Romane, mluvíš dobře, ale planceš BLUDY,1. Mark Mobius byl na GM naposledy před 3mi lety a již nikdy jindy v budoucnu na žádném nebude protože Franklin Templeton ukončil z ES spolupráci k 01.07.2014!! 2. ES je v ČR, na Slovensku v Polsku a Rakousku TEČKA..!!! v NĚMECKU nikdy nebyli a ani nebudou, a oni moc dobře ví proč, ale Tobě to dám za domácí úkol, schválně, jestli na to příjdeš... :-)
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jannis Samaras

podnikatel, Kofola

Michal Horáček

hudebník a podnikatel

Jannis Samaras
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Michal Horáček
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services