Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 658 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 658 komentářů)

23. 5. 2014 13:59 | Ján

Stačí si prečítať blog o IŽP od p. Soldána. Najväčšou legalizovanou „zlodejinou“ všetkých čias je inflácia. Druhou najväčšou legalizovanou „zlodejinou“ je Investičné životné poistenie !!! http://ow.ly/x5Al8
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 5. 2014 17:27 | Lada

Citace - Jiří / 14.04.2014 07:47

Dobrý den, zaplatil jsem 55 000 Kč a prosral jsem ty peníze, protože to jde bez toho poplatku u consequ a taky jsi tam odkládám. Zadruhé neplatím Agio jak u ES. Prosím Vás sedněte si k papíru a počítejte. Ono se to řekne lehce tady ale jejich filozofie je vyčistit na semináři hlavu o milionech a potom Vás sepsat. cau

Tady je někdo fakt vygumovaný!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2014 14:55 | michal

Tome, myslím, že tobě není v podstatě nic jasné. Sedni si, uklidni se, zavolej známým a naděl jim nějaké bezvadňoučké IŽP nebo vyřiď úvěr. Investice nech těm, kteří vědí ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2014 14:50 | Michal

Klucííí ... tak se s tím sakra už smiřte. Prostě je na světě někdo, kdo obchoduje ku prospěchu klienta a v ČR tomu nechcete věřit. Pokoušíte se to pochopit? S tím, co stále melete dokola, to pochopit nikdy nemůžete a zřejmě na to nemáte ani dostatek intelektu. Pokračujte si ve svém okrádání občanů ČR, nadělujte jim stále své IŽP pro super provizi nebo je voďte do Consequ, kde dostanete jednorázově provizi za zprostředkování obchodu a nechte slušné investiční poradce napravovat paseku, kterou jste sami způsobili. My se tím docela dobře bavíme a ani netušíte jak příjemné je, když Vám klient sám poděkuje za to, že jste ho na tyto Vaše praktiky upozornili a pomohli mu tak ušetřit významnou část svých mnohdy pracně získaných prostředků, o které jste se ho pokusili kvůli provizi záměrně připravit. Hodně zdaru vy FINANČNÍ PORADCI :-)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2014 13:50 | investhor

Není mi jasné, o jakém poplatku mluvíte. Pokud jde o management fee fondu, tak to investor samozřejmě platí i při investici přes Ertrag. I když vám asi na školení říkali opak :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2014 17:26 | Tom

Nic víc, než odporný lobbing a házení špíny na ES. Pokud totiž svěříte peníze někomu jinému, "skrytý" poplatek je tam vždy! I banka, která investuje svěřené peníze svých klientů, platí na trhu poplatek, který strhává z vašich peněz... Tento článek je velmi neobjektivní a ukazuje jen jednu stranu mince, přijde mi to ubohé.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 4. 2014 21:56 | Rum

Dobře vymytej. Panáčku, na bidet se sedá prdelí, nikoli hlavou!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 4. 2014 7:47 | Jiří

Dobrý den, zaplatil jsem 55 000 Kč a prosral jsem ty peníze, protože to jde bez toho poplatku u consequ a taky jsi tam odkládám. Zadruhé neplatím Agio jak u ES. Prosím Vás sedněte si k papíru a počítejte. Ono se to řekne lehce tady ale jejich filozofie je vyčistit na semináři hlavu o milionech a potom Vás sepsat. cau
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 4. 2014 7:36 | Martin

Přesně tak!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2014 18:22 | David

Je divny, že to píše pán který úzce spolupracuje s Partners:) Jak dělat hodny a házet na ostatní špínu:-))...Pa--ers ty by se měli stydět!!!Klik okradli lidi! A tam byla manipulace lidí pojďte dělat snáma budete dělat dobrou práci a pomáhat lidem:-))) Za jejich investička, ze kterých mají nehorázné provize a pak je za dva roky ruší:) to je kšeft:-)) a lidi no plačte nevadí dva roky jste platili jen za provize:)))
Autor je analytikem společnosti Partners Financial Services. Partners media, vydavatel Peníze.cz a Finmagu, je dceřinou společností Partners Financial Services. Zdroj: http://www.penize.cz/financni-poradenstvi/276741-ertrag-und-sicherheit-vynos-a-solidni-nejistota-podruhe
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 17:09 | Jk39

Pan Tůma je zdatný demagog. Např. investice v Tramtárii - chce nám tím naznačit, že se investuje rizikově? Nebo s Conseqem, že budou v případě krachu vyplaceny podílové listy. To je fakt dobrý. Pan Tůma asi neví, co je to prohlášení konkurzu. Konkurzní správce zabaví veškerý majetek, potom ho rozprodá svým známým za zlomek ceny a všimné, zejména svoji odměnu. Zbytek se bude dělit podle skupin věřitelů, kde banky jsou skupina 1 a podílníci skupina 3. Můžete si představit, kolik asi dostanou podílníci. :-))))
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 2. 2014 12:39 | klient E&S

Zaujal ma Vas nazor "... podle dohledu ČNB by žádný investiční zprostředkovatel něměl takovouto činnost provozovat tj. poradenství v oblasti nákupu cenných papírů. Toto přísluší až obchodníkovi z cennými papíry což je licence vyššího řádu"
Tak som sa na to pozrel a mozno Vasej pozornosti uniklo, ze EuS Investments CZ ma povolenie u CNB na "Poskytování investičních služeb podle zákona o podnikání na kapitálovém trhu" a v tomto zakone v §4 je spominane aj poradenstvo.
Nemam nic proti Vasmu zaujmu nasjt nejaky problem a upozornit nan, ale za ten cas co sa snazite najst problem u tejto spolocnosti urcite vzniklo mnoho dalsich malickych firmiciek ktore stihli pripravit o financie vela ludi, napr. na nasledujucom odkaze pribudaju denne: http://podvodnefirmy.cz (samozrejme ze tam najdete aj EuS, aj s komentarmi)
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 2. 2014 7:30 | továrna na čokoládu

Donutil jsem se to podrobně přečíst a výsledek je tento.Je zde podrobně uvedeno za co klient bude platit při realizaci obchodu a kolik z toho má poradenská firma. Za 2100 EUR dostane poradenství a servis, ale jaký to zde není..tj platím za jitrnici jakou svět neviděl..Nehledě na to, že podle dohledu ČNB by žádný investiční zprostředkovatel něměl takovouto činnost provozovat tj. poradenství v oblasti nákupu cenných papírů. Toto přísluší až obchodníkovi z cennými papíry což je licence vyššího řádu..
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2014 10:06 | S. B.

Nyní v obchodních podmínkách spol. EuS
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 2. 2014 19:20 | továrna na čokoládu

No dotaz zněl kde má ES napsáno, kde dostanu ten servis (a jaký), který si platím, chápu že je to těžké pochopit...Vždy si za poradenství nechával platit ES a ne Jung...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2014 16:41 | S. B.

My tady ale teď rešíme dostazník spol. Jung, nevím proč jsem tedy stále taháte EuS. To pro koho jsou peníze je asi jedno, když si klient kupuje službu. Nebo Vy se v obchodě u pokladny ptáte komu ty peníze jdou? A ano už se společností Jung nespolupracujeme.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2014 15:11 | továrna na čokoládu

no protože s Jung nemáte už nic dočinění...a těch 55 si nechává tuším ES
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 2. 2014 10:00 | S. B.

Ano čtu. I když nechápu proč by se tam mělo psát o EuS. Bod 2.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 2. 2014 13:13 | továrna na čokoládu

Vy tam něco čtete o ES 55000 a servisu? Můžete mi doporučit odstavec?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 2. 2014 9:46 | S. B.

Dotazník znáte, ale asi neumíte číst. :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Libor Malý

podnikatel, zakladatel Jobs.cz

Vladimír Franz

umělec

Libor Malý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vladimír Franz
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services